Deko ase Saksasta?

Tietämätön

15

1973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annamunkaikkikestää

      Suomen lainsäädännön mukaan deaktivointi suoritetaan hitsaamalla kaikki liikkuvat osat yhdeksi klöntiksi runkoa ja piittua myöden. Lisäksi piippuun porataan reikiä.

      Mielenkiintoista on se, että onko ulkomailla deaktivoitu piippu suomeen tuotuna aseen asa lainkaan, jos patruunapesä on hitsattu umpeen. Suomessa aseen piippuun pitää porata lisäksi reikiä. Jos tuo deaktivoidun piipun, joka ei ole enään luvanvaraisen aseen osa, niin täytyykö deaktivoitu piippu deaktivoida uudestaan?

      Voi myös tuoda aseen ldeaktivoidun lukon, se ei ole enää luvanvarainen aseen osa.

      Entäs aseen runko? Se on aseen luvanvarainen osa kunnes se deaktivoidaan. Kuinka runko deaktivoidaan? Liekkaamalla se laikalla kahtia vai hitsaamalla kaikki osat kiinni tunkoon?

      Olkaa varovaisia vanhojen dekojen kanssa. Ne ovat deaktivoituja aseita, mutta jos ne purkaa osiin, niin jäljelle jäävä aseen runko vaatii aseen osan luvan. Kun osat kasaa nopeasti yhteen, niin kyseessä on jälleen deaktivoitu lupavapaa esine.

      Siis deaktivoitu lupavapaa ase sisältää luvan vaativia aseen osia...öh ?

    • Kauheadeko

      Ja jos tilaatte deaktivoidun aseen niin miksi ihmeessä tilaatte,sehän ei ole enää ampuma kelpoinen vaan kasa osia joita voitte muutenkin ostaa messuilta omiin aseisiinne ja tuo aseen runko,sitä en kyllä käsitä mikä vaara siinä piilee,meinaavatko päättäjät ihmisten löytävän siihen piipun,lukon tai muut tarvittavat osat ihan tuosta vain.

      • sekodeko

        Jos ostat messuilta deaktivoituja aseen osia ja kokoat ne yhteen, niin syyllistytkö ampumaserikokseen, sillä nykylainsäädännön mukaisesti deaktivoitu ase on yhteen hitsattu klöntti. Irtonaiset osat eivät vaadi lupaa, mutta yhteen koottuna ne saattavat muodostaa helposti aseeksi muutettavan kokonaisuuden.
        Vanhoja dekojakin, joista on todistus voidaan kohdella samoin, sillä aikoinaan dekoamisesta ei ollut lainsäädäntöä vaan ainoastaan ohje. Nykylainsäädäntö menee tämän ohjeen yli ja sen mukaan vanhoja dekoja ei ole tehty lain määräämällä tavalla. Tästä on jo alemman oikeusasteen ennakkopäätös.


    • pellumpara

      Jos olen ostanut aikoinaan puolustusvoimilta deaktivoidun suomi konepistoolin ja se on uusien deaktivointi säädösten mukaan "väärin deaktivoitu" olenko rikollinen minä vai Suomen puolustusvoimat Eli kumpi meistä saa tuomion. Mielenkiintoinen ajatusleikkihän tästä syntyy. Suomen kaikki aselait on kiristetty aivan liian tiukoiksi, ilmakiväärit ja jousipyssyt luvanvaraisiksi ÄÄLIÖT.

      • Kauheadeko

        Aseen deaktivoimisella ei ole merkitystä jos olet ostanut tai saanut sen etkä ole yrittänyt muuttaa sitä ampumakelpoiseksi.Sen eli muuntoyrityksen pitää poliisin pystyä todistamaan joten tavallinen deaktivoidun aseen omistaja on turvassa ellei ala osoitella sillä toisia päin.Eikä senkään luulisi vankilatuomiota tuovan koska ase ei ole toimiva eikä sitä ole sellaiseksi edes yritetty muuttaa.Toisin ovat vahvat ilmakiväärit joilla voi tappaa mutta näillä uhkailevat tai ampuvat taitavat selvitä paljon helpommalla kuin dekon omistaja,siitähän ei saa yhtä räväkkää juttua päivälehtiin kuin deaktivoidusta sotilasaseesta.
        Enää ei kai ole kenellekään selvää miten minkin kanssa toimitaan,yhtenäinen aselaki on edelleenkin sellainen miten se missäkin tulkitaan,poliisikin taitaa nykyisin keskittyä enemmän siihen että pääsisi televisioon haastateltavaksi Pasi taustalla,ikävä kyllä.
        Ja entäpä nämä ulkomailta ostettavat dekot,mikä tekee nykyisin saksalasen dekon vaaralliseksi kun ennen omaa aselainsäädännön suorastaan naurettavaa ratkaisua kaikki nauroivat jopa reiitettyjä piippuja tukossa olevlla patruunapesällä tuomiten ne romumetalliksi mutta nyt ne ovat dekokerääjille haluttuja kohteita ja valtiovallan tuomitsemina vaarallisia.

        Anna mun kaikki kestää,aivan kuin jokainen suomalainen ihminen olisi käynyt vähintään metallin yleisen ammattikoulussa ja tekisi metallimöykystä kuin metallimöykystä toimivan aseen ja ellei osaisi niin myisi sen rikollisille,siellä kun taitavat kaikki olleet käyneet tuon metallin yleisen aikoinaan.Ei herranen aika sentään!


      • sekodeko

        Suomessa on alemmassa oikeusasteessa annettu tuomio aselain rikkomisesta puolustusvoimilta ostetussa deaktivoidun aseen osalta. Oikeus totesi asiantuntijoita kuultuaan, että asetta ei ollut deaktivoitu lain vaatimalla tavalla. Ase oli asevarikon deaktivoima ja kirjanpidosta postama. Kuinka ylemmässä oikeusasteessa kävi siitä en ole löytänyt mainintaa.


      • Auts. Mutta asiaan. Missä kohtaa laissa mainitaan aseen deaktivointitapa.


    • liukumiina

      Ritsat on vaarallisia niinkuin puhallusputketkin.

    • Kauheadeko

      Dekoamisen ohjeet ovat aseille jotka deaktivoidaan ohjeen tulessa voimaan ja siksi ase joka on deaktivoitu ennen on edelleen oikein deaktivoitu,uusi lakihan koskee uusia dekoamisia jotka suoritetaan nykyohjeen mukaan...niin,näin ainakin pitäis olla ja jos joku purkaa tai yrittää purkaa dekotun aseen siihen haettua lupaa omaamatta niin hänethän pitäisi tuomita eikä sysätä syyllisen viittaa kaikkien dekojen omistajien niskaan...eikö?

      Aseseppähän saa muuntaa aseen toimivaksi jos hakija on sellaisen luvan hakenut?

      • dekondekoaminen

        Aikoinaan suomi kp dekottiin hitsaamalla piipun patruunapesään täppä, jottei patruuna mennyt patruunapesään. Lukon nallipiikki postettiin ja siihen hitsattiin samoin täppä. Samoin dekottiin paljon sotilaskivääreitä. Olen nähnyt myös näin dekotun maximin. Tämä oli ihan yleinen pv:n tekemä deaktivointi.
        Kakkosvaiheen dekoissa patruunapesä hitsattiin kokonaan umpeen ja piippu runkoon kiinni sekä lukon pää viistettiin 45 asteen kulmassa poikki.
        Nykyisin ase tuhotaan täysin hitsaamalla se kiinteäksi reijitetyksi klöntiksi.
        Ongelmia tulee nykylainsäädännön puitteissa noiden vanhempien dekojen kanssa, mutta missään ei ole ohjeistettu miten niiden kanssa pitäsi menetellä. Lisäksi kukaan ei ole vaatinut dekotodistuksen säilyttämistä, joten tapahtuma-aikojen määrittäminen on mahdotonta.
        Voiko aikoinaan laillisesti deaktivoitu ase sisältää nykylainsäädännön vastaisia laittomia aseen osia? Kuten esim irrallinen runko? Onko piippu, johon on patruunapesään sitsattu täppä, helposti muutettavissa ampumakuntoiseksi ja näin ollen se on nykylainsäädännön vastainen. Samoin lukko, jossa ei ole nallipiikin reikää?


    • dekodeko

      Ei mene läpi enää tänä päivänä. Vanhan lain mukaan dekotuille aseille on pitänyt hakea dekotodistus vanhan laina aikana. Sen jälkeen on dekottava nykylain mukaan, eli kaikki osat hitsattava kiinni. Kaikille pitää löytyä aikansa mukainen dekotodistus. Dekotodistusta ei voi kirjoittaa jälkeenpäin. Deko-ohje löytyy poliisihallituksen sivuilta osoitteesta: https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/14829_PolHal_dea_ohje_2010_12_01_2010.pdf?f88a9c62d02ed288
      Huuto.netissä ja muuallakin näkee myytävänä aseita, joille ei löydy todistuksia:
      http://www.huuto.net/kohteet/deaktivoitu-kar98k/367130503
      Tällaisten niin myynti kuin hallussapitokin on kuitenkin laitonta.

      • Oikeusmurha

        Ei vanhoille dekoille tarvitse löytyä dekotodistusta. Mikään laki tai säädös ei ole tatä vaatinut. Deaktivoitu asehan ei ole enään ampuma-ase ja sen kauppa on täysin vapaata.

        Jos ase ei ole ollut rekisterissä kun se dekotaan, niin kukaan ei pysty kertomaan milloin ase on dekottu. Kukaan ei pysty jäljittämään vanhan dekoaseen omistusketjua, sillä minkäänlaista kirjanpitoa siitä ei ole tarvinnut tehdä.

        Onko vanha puolustusvoimien dekoama ja asekirjanpidostaan poistama ase sitten laiton, jos se ei täytä nykypäivän sääntöjä? Vanhassa dekossa on paljon "helposti" ampumakelpoiseksi saatettavia osia. Asia ei ratkea ennenkuin juttu on käsitelty kaikissa oikeusasteissa. Sääliksi käy sitä tavallista lainkuuliaista kansalaista, joka tuon ryöpytyksen joutuu läpikäymään.


      • Sekodeko

        "Tämä ohje koskee toimenpiteitä, jotka tehdään ohjeen voimassaoloaikana."

        Eli deaktivointiohje koskee vain asetuksen päivämäärän jälkeen tehtyjä ampuma-aseiden muutostöitä.


      • Sekodeko

        "Aseen osalla tarkoitetaan ampuma-aselain 3 §:n 1 momen- tissa määriteltyjä aseen osia, joita ovat patruunapesä tai sitä vastaava osa, piippu ja putki sekä sulkulaite."

        Aika mielenkiintoista, Aseen osaksi ei tässä lueta lainkaan aseen runkoa, joka jostain syystä toisaalla on määritelty luvanvaraiseksi aseen osaksi.

        Voiko aseen runkoa deaktivoida ja miten?


      • Sekodeko

        "Asiakkaan pyynnöstä deaktivoinnin ja toimintakelvottomaksi tekemisen hyväksymisestä tulee antaa erillinen viranomaisen leimalla ja allekirjoi-"

        Siis pyynnöstä annettava todistus. Mitään velvoitetta ei ole edes säilyttää sitä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe