Lukekaa narsismista

Antanutanteeksi

Narsistisen persoonallisuus häiriön hoidossa pyritään tietoisesti auttamaan potilasta ymmärtämään, että suojautuessaan narsistisin keinoin hän vahingoittaa paitsi toisia myös itseään, sillä hänen käytöksensä pilaa hänen maineensa ja lisäksi hän saa osakseen muiden ihmisten vihan ja häntä aletaan vältellä. Hoito on varsin vaativaa ja se useimmiten epäonnistuu.
Narsistiselle häiriölle on ominaista manipulointikyky, mutta jos narsisti ei saa toista alistumaan tahtoonsa hyvällä, hän pyrkii siihen pahalla: uhkailuin, painostaen, tekemällä rikosilmoituksia, valituksia, kanteluita. "Hoviaan" hän pitää pystyssä lahjonnalla. "Hovista" pois haluava joutuu vainon kohteeksi.
Vaino ja valehteleminen eivät lopu varmasti koskaan narsismista kärsivän osalta, mutta hänen alaisuudestaan voi pyrkiä pakoon. On tahoja, jotka auttavat uhria pakenemaan luonnehäiriöisen alaisuudesta. Uhri tarvitsee usein ammattiapua, hän kärsii usein masennuksesta. Terapia auttaa monia pääsemään omille jaloille takaisin. Aikaa toki se vie, mutta lopulta ihminen on onnellisempi kuin koskaan parisuhteessaan narsistin kanssa.

96

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porvoostapaivaa

      Nauran...

      • eisattuma

        Tais kolahtaa ei vaan halua tunnustaa ongelmaansa


    • uutamolla

      :D :D

      • EISATTUMA

        Kannattaisin pakko hoitoa kyseisille henkilöille se hän on SAIRAUS mikä myös vaikuttaa muuhun väestöön kun vain häneen itseensä ja kun hän ei vielä itse sitä tunnista tai ei halua myöntää sitä ja hakeutua hoitoon se on kuin syöpä mikä vaan leviää jos sitä ei hoida


    • kikkelikokkelis

      Mitäs läksit.

      • eisattuma

        Täysin mahdoton jatkaa vielä kun elän niin pois


    • khhk

      Kirjoitetaan ihan reippaasti yhteen: persoonallisuuhäiriö. Vink.

    • khhk

      Persoonallisuushäiriö. Liian nopeat sormet.

      • Vinkvinkvink

        Ettei olisi ADHD (liian nopeat sormet). Vink.


    • huomionkipeät

      Nykyisin asiaa lähestytään asiaa siten, että aina riitaan tarvitaan kaksi osapuolta. Meissä jokaisessa asuu vähintään pieninarsismi ja se on ihan tervettä. Ilman itsetuntoa ihminen on toisten vietävissä. Olen itse sitä tyyppiä, että puit paut muista ja turpiin tulee samalla mitalla, mutta en tee itse koskaan aloitetta. Minulla on muutama tosiystävä ja sitäkin useampi selkään puukottaja työyhteisössä. Moni kokee minut huonosti lähestyttäväksi ja se on tarkoituskin, että nuoleskelijat pysyy kaukana. Nykyinen yhteiskunta on armoton ja jokaisen pitää suoriutua itsenäisesti tehtävistä tulosta tehden. Yhden oikean narsitin savustin pois työyhteisöstä noin 15 vuotta sitten, mutta en jäänyt minäkään siihen firman työpisteeseen töihin, koska narsistin ns. ystävät olisivat kohdistaneet vihat minuun. Minulle oli annettu tämä tehtävä firman ylemmän johdon toimesta ja minulle maksetiin siitä ylimääräinen korvaus ja uusi työpaikka muualta. Kaikille firman työpisteeseen johto ilmoitti, että olin sairastunut ja siirrettiin "muihin tertäviin". Seuraavissa yt-neuvottelussa tuli potkut narsistin ystäville. Minulla on työpaikka edelleen ja voin erittäin hyvin.

      • työ_iloni

        Joo, pitää osata erottaa toisistaan toisia kiusaava narsisti ja riitaisat ihmiset. Narsistiriitaan ei tarvita kuin yksi ja tavalliseen riitaan kaksi ja heidän kummankin hännystelijät.
        Muutama vuosi sitten olin työpaikassa, jossa narsisti yhtäkkiä otti minut kohteekseen syystä, että tein kai liian paljon ja liian hyvää työtä. Työkokouksissa tuo roikale arvosteli perusteettomasti ja sai jokusen puolelleen. Luottamusmiehen avulla tartuin härkää sarvista ja asiaa pohdittiin johdon ja kaikenmaailman läänin lähettämien asiantuntijoiden kanssa. Siitä ei tullut mitään tulosta. Katsoinkin parhaaksi hakeutua toisiin tehtäviin ja se oli ainoa pelastukseni. Nyt olen luottohenkilö ja kaikki toimii todella hyvin, meillä on terve työyhteisö. Narsisti-kiusaaja kärvistelee entisessä työssä ja aina silloin tällöin satun kuulemaan terveisiä, joissa tuo jatkaa toimintaansa, Onneni oli kykyni antaa periksi ja siirtyä terveelliseen työyhteisöön. Nyt taas voin iloisin mielin tehdä työtä ja sitä kautta saada itsetuntoni kuntoon.
        Useimmiten narsistin läheltä on paras siirtyä mahdollisimman kauas, vaikka joutuisikin työtä vaihtamaan. Narsisti ei ymmärrä sairauttaan eikä aiheuttamaansa katastrofia työyhteisössä.


    • tykytyksiä

      Häirikkökäyttäytymiseen tulisi puuttua työpaikoilla varhaisessa vaiheessa. Esimieheen voi myös kohdistua narsisttyypin kiusaamista. Meillä on myös isojoukko, jotka evät ole sosiaalisia taitoja ja tämä näkyy suurena sinkkuihmisten määränä. Monet nuoret ilmoittavat koulutuksen keskeytämisen syyksi, että eivät halua sellaiseen työyhteisöön, jossa tehdään yhdessä töitä. Taustalla on usein se, että kotona ei ole tarvinnut koskaan jakaa mitään sisarusten kanssa. Lisäksi kotona vanhemmat kannustavat omia lapsia antamalla heille epärealistisen käsityksen heidän osaamisesta ja hyvyydestä. Kun todellinen maailma ei vastaa odotuksia, tulee nuorille henkinen romahtaminen ja vanhempien lapsen hylkäämisreakointi. Kun tähän lisätään kotona opetettu syyllisten etsiminen ja miten saadaan omatahto läpi, on narsisteja joka työpaikalla.

    • Varokaaisäaurinkoisia

      Ne on niitä työkavereita tai esimiehiä jotka potkaisee peräaukostasi kaljapullon sisään. Tajuat sen vasta silloin kuin sulkialihas repeää ja menetät kivusta tajuntasi. Se on aivan sama oletpa nainen tai mies, yhtä kipeää se tekee. Kohtelu on näillä narsuilla aivan sama. Pääasia että oma ammattitaidottaman iltakouluinsinöörin, kelan kuntouttaman vammasen tyhmän ura on nousussa. Tai ainakin akka kotona luulee niin että aivoton apina pärjää.

      • Olipas_katkeraa

        avautumista omasta osaamattomuudestaan ja henkisestä pahoinvoinnistaan. On helppoa kuvitella se nainen joka tämänkin ulostuksen on kokoon riipinyt.


      • UPOTA

        NOIN YLEENSÄ NARSISTI REAKOI ETTÄ EIHÄN TÄSSÄ OLE MITÄÄN ONGELMAA MUISSA VAIN ON VIKA TAIS OSUA JA UPOTA


      • Häirikkökäytös

        Mitä tarkoittaa iltakouluinsinööri? Nykyisin käydään ammattikorkeakoulu. Pääsykokeet vaaditaan ammattikorkeakouluihin joka paikkaan. Vanhanajankaan opistoinsinöörinopintoihin ei ole koskaan päässyt, ellei ole läpäissyt pääsykoetta. Vammaisuus ei ole peruste mihinkään korkeakoulupaikkaan ja heille ei ole kiintiöpaikkoja ja he haluvat menestyä omilla ansioillaan. Narsisti ei voi päästä "vammansa" vuoksi koulutukseen.


      • murkkuvaimulkku

        Mikään ei ole niin helpoa, kuin arvostella toista ja palautteen vastaan ottaminen on taitolaji.


      • Totuusesille
        UPOTA kirjoitti:

        NOIN YLEENSÄ NARSISTI REAKOI ETTÄ EIHÄN TÄSSÄ OLE MITÄÄN ONGELMAA MUISSA VAIN ON VIKA TAIS OSUA JA UPOTA

        Niinhän se menee, ei narsisti ota syytä itselleen, vaikka todisteet kertovat muuta. Hän osaa laittaa syyn muihin olipa sitten asia mikä hyvänsä. Ja osaa valehdella ihan kirkkain silmin ja vannoa että asia on niin kun hän sanoo. Eikä hänen vannomisiaan kannata ottaa todesta, se on hänen keinonsa pyristellä "puhtaille vesille".


    • ilmojenpillooja

      Mikä oikein rouvaa ärsyttää toisessa ihmisessä? Mikä on sellainen persoonallisuushäriö, joka analysoi maallikkopsykiatrina ihmisiä?

    • lättäjalkaiset

      Sukurakkaus hyvässä ja pahassa vaivaa eniten Pieksämäellä. Paikkakunnalle ei ole saatu riittävästi uutta verta ja maailmalla viisastuneita paluumuuttajia. Lopun edellä valtuutetukin kynsii silmät päästänsä.

      • yksinkertaisia

        Säälittää ne tapaukset mitkä eivät ole asuneet muualla ollenkaan vain pieksämäellä sitten ollaan niin mailman kansalaisia kun päästään ulkomailla käymään elämän kokemus täysin olematon


    • narisijat

      Narsismi ja toisten kyylääminen loppuu, kun työpaikoilla johtaminen muutetaan linjaorganisaatiosta matriiisiorganisaatioon. Kaupunginorganisaatio on vanhanaikaisimmista johtajuusmalleista. Kuntaliitoksien myötä "imestareita" on aivam liian paljon. Naisella, jolla ei ole viehätysvoimaa ja ei saa tyydytystä on peto kotona ja työyhteisöissä.

    • Huipullatuuleetuulee

      Oikein. Vaalijalan osastonhoitajista alkaen ylöspäin henkilöistä näkyy em asiat. Kukaan ylemmästä johdosta ei puutu suoranaisiin työpaikkakiusaamisiin ja uhkailuun lopputilista. Voisi aloittaa johto haastattelut siitä lenkasta. Kuka nämä elämän onnettomat valinnat tekee. Yleensä mitä nuorempi vastaava sen sosiaalisempi.
      Jos vaikka asentajalle tulee nikkeliallergia joka estää hänen työnsä jatkamisen. Tässä tilanteessa kela uudelleen kouluttaa (maksaa koulutuksen, palkan ajalta yms). Nykyinen työssäkäyvien aikuisten monimuotokoulutus vastaa entistä iltakouluopiskelua. Teineille ja aviopuolisoille tiedoksi. Ennen ei iltakouluihin tarvinnut hakea. Vastasivat osin Rastorin kirjekursseja. Aikoinaan rakannusmestarin ja merkonomin tutkintoja ostettiin rahalla. Opiskelijapaikka on kouluttajille tärkeämpi tilastoihin kuin miten siinä kukakin pärjää. Olisi mukava nähdä näiden kela koulutettujen neljän A4 mittaisen lopputyö mitä on työssään aikaisemmin tehneet. Nykyisin nuorista opiskelijöista tutkinnon loppuunsaattaminen voi tyssätä insinöörin lopputyöhön. Ei saa sille kohdetta tai se ei yksinkertaisesti valmistu. Kannattaisi opiskella TtM.
      Sitten se saa säälistä työn osuus. Esimerkiksi ilman mitään soveltuvuus kokeita, ilman kunnon opintomenestyksen arviointia työpaikat putosi kuin kuin manulle illallinen. Huonoin johtaja on omasta työyhteisöstä kelan koulutuksella pomoksi keplotellut johtaja ilman mitään vaatimusta ammattitaidosta. Niiden on aina näytettävä entisille työtovereille mistä kana kusee.

      • kouluttajapätevyys

        Ei pidä paikkaansa, että ennen on saanut teknikontutkinnon ostamalla. Työmaakymppejä on kyllä aikoinaan koulutettu mm. urakkaporukan vetäjiksi, mutta se ei ole vastannut koskaan teknikontutkintoa. Teknillisen oppilaitoksen opiskeluun on aina vaadittu pääsykokeen läpäisy ja työkokemusta. Nykyiset AMK-insinöörit joutuvat hankkimaan pätevyydet eri vaativuusluokkiensuunittelu- ja työnjohtotehtäviin koulun jälkeen, vaikka olisi tehnyt lopputyön ja saanut päästötodistuksen. Kyllä nyt on nuorikaveri saanut tietonsa hevosmiehiltä. Koulutuksiin pääsyistä on ollut laki Suomessa jo pitkään ja osille aloille vaaditaan soveltuvuus testi. Kela ei edelleenkään tee koulutusvalintoja tai edes suosittele oppilaitoksia ottamaan kouluun.

        Monimuoto-opiskelu vastaa kaikilta osin tutkitusti parempaa opiskelua, kuin päiväopiskelu. Yliopistoilta ja ammattikorkea kouluilta monimuoto-opiskelijoiden lopputöistä tulee poikkeuksetta kiitosta, koska lopputyöt ovat paljon syvällisimpiä ja työkokemus karsii diipa daapat pois. Moni niistä julistetaan salaisiksi, koska ne perustuu työnantajan liikesalaisuutteen tai firman esim. uuden laitteen kehitystyöhän. Joka alalla on haettava erikoisosaaminen ja pätevyydet lisätutkinnoilla ja niitä on pidettävä yllä. Säälittäviä pudokkaita, joilla on paperit vanhentuneet ei käy kateeksi, kun joka puolelta porukat porhaltaa ohi osoittamalla osaamistaan tuoreilla pätevyyksillä ja koulutuksilla. Teineille tiedoksi, että ilman lukionpapereita voi edetä nykyisin vaikka yliopistoon ja opiskella tohtoriksi aikuisopiskelijana esim. monimuoto-opiskeluna työn ohessa ja se on suositeltavaa.


      • EIAMKtukinto

      • menekoulutukseen

    • päättämättömyys

      Maisterintutkinto (TtM) hunanistiselta alalta ei ole koskaan vastannut teknisten alojen vaativuustasoa. Moni maisteri istuu ala-asteella luokanopettajana, kirjastossa, sossussa ja kaupan kassalla. Osa hakeutuun ns. johtajakoulutuksiin myös teknillisiltä aloita ilman minkäänlaisia ominaisuuksia johtamisesta. Heikot matemaattis- luonnontieteelliset lahjat omaavat hakeutuvat humanisteiksi ja johtajiksi. Teknillisillä aloilla tarvitaan erittäin hyvä kolmiulotteinen hahmottelukyky ja projektien johtamistaidot. Hyvä johtaja teknisellä alalla varmistaa, että projektit etenee aikataulussa ja kaikki perustuu asiatietoihin ja selvityksiin. Kana kusee kintuille, jos projekteihin ja päätöksiin tulee viivytyksiä tai virheitä. Mikään ei ole niin kallista kuin tehdyn työn uudelleen tekeminen. Vastaavasti kirurgilla se voisi tietää potilaan kuolemaa.

    • tuhnupierut

      Ennen heikot opiskelilat teknillisistä oppilaitoksista karsiutui, kun eivät läpäisseet kokeita. He eivät olisi edes pääseet nykyisen vaadittavan lopputyön aloittamiseen suorittamattomien opintojen vuoksi. Ennen pääsytaso oli paljon korkeampi, koska ikäluokat kouluihin pääsyhin olivat suuret ja aloituspaikkoja oli vähän. Harjoitustyöt opiskelussa olivat paljon laajempia kuin nykyisin. Rakennusmestarin piti suunnitella mm. kerrostalo kaikkine piirustuksineen, työselostuksineen, työmaajärjestelyineen ja piti esittää käytännössä suunnitelman toteuttamiskelpoisuus eri työvaiheittain. Insinöööri opiskelijan piti osoittaa suunnitelman lakelmat vähintää kahdella eritavallla laskettuna ja varmistaa ne tarkastuslaskelmilla. Mestarin ja insinöörin erotti siitä, että kun mestarilla loppui äly hän laittoi ratakiskoa kantaviin rakelmiin ja insinöörin täytyi osata laskea millainen rakenne tehdään. Nykyiset AMK-insinöörit eivät osaa kunnolla lukea piirustuksi saati, että huomaisivat suunnitelmasta sen toteuttamiskelpoisuuden.

      • dippainssi

        Kyllä insinöörit luulevat olevansa jotain yli ihmisiä niin saatanasti on tullut virheitä lujuus laskelmissa että en noteeraisi koko titteliä minkään arvoiseksi vähintään että osaat tehdä jotain laskennallista työtä niin pitää olla dippainssi


      • yliarvostettu

        Sama täällä suurin elämän tavoite muutaman vuoden vanha audi mutta osaaminen on aivan muuta ylikorostettu osaaminen meillä niitä tekee työnjohto


      • iltakoulua

        Dippainssi ei ole välttämättä hyvä rakenteiden laskija, hän on usein tutkijatyyppi. Maailma vain satuu pöyrimään todellisuudessa aika pitkälle insinöörien saavutuksilla. Virheitä tulee ja niitä ei pidä aina laittaa insinöörien syyksi, koska käyttäjät eivät välttämättä osaa käyttää välineitä oikein. esimerkiksi, joka päivä liikenteessä, joku ajaa kolarin, laitteet on huollettava, korjattava ja jne. Saatanasti ei ole mikään mittayksikkö. Insinöörin ei tarvitse olla mikään pappi tai puskari, koska kaikki perustuu tutkituun ja todistettuhin tietohin. Osaava Insinöörin arvon näkee suoraan ansaitusta palkasta, joka on useita tuhansia euroja. Moni insinööri tienaa paljon enemmän, kuin huono tai aloitteleva diplomi-insinööri. Insinöörin erottaa usein joukosta siinä, että sen ei tarvitse todistella olevansa insinöörin tittelin omaava henkilö. Lisäksi insinööriksi opiskellut henkilö tietää, että suurin osa omasta ikäpolvesta ei ikinä saavuta vastaavaa tietotasoa. Lukiotason laajanmatematiikan tiedoilla ei pärjää alkua pitemmälle insinöörien maa-ilmassa kertoo aika paljon insinöörien matemaatisesta älykkyydestä. Insinööritutkintoon suuntautuneessa suunnitteluopinnoissa opiskellaan korkeamman mattematiikan opintoja, joita sovelletaan käytäntöön.


      • potaskaan

        Hyvää yötä herra insinööri pistäppäs nyt sieltä vintiltä valot pois ja hyppäät pitkälles ja mieti siellä mitä potaskaa olet kirjoittanut "potaskaan ei ole mitta yksikköä "


      • Ylioppilaseiolemitään

        Tämä ylioppilas rakennusmestari ei jaks edes nussia omaa akkansa tyytyväiseksi. Ajelee vai talon autolla päivätpitkät koska joskus saanut homolta pomolta luvan siihen persiillään.


      • aivopieru

        Lukeeko auton kyljessä vesilaitos ja huuhtelulaitos? yhden tähden kaveri, kun rimpuilee ns. johtajaksi tuppaa pissa nousemaan päähän ja pääsee teknikon papereilla mittareita lukemaan. Akka tällaisilla kavereilla käy panettamassa muualla ja ukko on hänelle kulissi.


    • SDPkarvmiesisotvitjamuna

      Pieksämäellä kaikki ammattitaito ohitetaan jos sinulla on SDP jäsenkirja, omistat ison kolvin ja vitja munat ja olet kokokarvainen. Yksi ominaisuus noista tekee kuuden keskiarvon miehestä jonon ensimmäiseksi missä tahansa jonossa. Vaikka sinne naapurin akan luokse nusnus.

      • ilmankumii

        Sulle on näköjään tehty teknikon vala et tolla älyllä pääsis kyllä ikinä pitemmälle sen jotenkin aistii katkeruudestasi eihän sun kannata siitä muita syyttää jos äitis oli insinööri oppilaitoksessa siivooja jos joku kännissä välillä tuikkas kannikkaan ilman kumii


      • Kenesinämattiilmakumi

        Tuolla Tahinniemen maston juuressa kiersi 90-luvulla kaikkien luettavana kahden kela inssin opinnäytetyö. Arvo työnantajalle oli vessapaperin luokaa mutta sillä ne iltakouluinssin paperit täyttyi, Siinän maston juuressa oli töissä yks Tapu. sanoi että äitimme jokainen tietä mutta isästä ei le VARMAA??. Minkä noista jonon ohi vaatimuksesta sinun vanhempasi ilmankumii täyttää


      • PieniPippelipoika
        ilmankumii kirjoitti:

        Sulle on näköjään tehty teknikon vala et tolla älyllä pääsis kyllä ikinä pitemmälle sen jotenkin aistii katkeruudestasi eihän sun kannata siitä muita syyttää jos äitis oli insinööri oppilaitoksessa siivooja jos joku kännissä välillä tuikkas kannikkaan ilman kumii

        Kenenkäs hoooran poika sinä teeeini olet


      • eliittiä

        Mitäs se peenisnaama jatkaisisit vain opintojasi eteen päin niin voisit joskus kenties saavuttaa dippa inssin paperit ja saada vanhan skodan tilaalle uudemman audin


      • Mistäinsinöörittulevat

        Mistä insinöörit tulevat?
        Blondi menee lääkäriin aamupahoinvoinnin ja kuukautisten poisjäännin takia. Lääkäri toteaa: – Onneksi olkoon olette raskaana. – Miten voin olla raskaana kun olemme harrastaneet insinöörimieheni kanssa vain kakkosta? – Hyvä rouva, ettekö vielä tiedä mistä insinöörit tulevat!
        Mikäslainen naama on p-naaman rouvalla.


      • kestoruskettunut
        Mistäinsinöörittulevat kirjoitti:

        Mistä insinöörit tulevat?
        Blondi menee lääkäriin aamupahoinvoinnin ja kuukautisten poisjäännin takia. Lääkäri toteaa: – Onneksi olkoon olette raskaana. – Miten voin olla raskaana kun olemme harrastaneet insinöörimieheni kanssa vain kakkosta? – Hyvä rouva, ettekö vielä tiedä mistä insinöörit tulevat!
        Mikäslainen naama on p-naaman rouvalla.

        Blondi ei erota jonlööriä insinööristä. Yläkerran talonmies Ramin näköisiä ovat blondin lapset olleet tähän asti, vaikka blondi baarista tulessa kehuu taksikuskille saavutuksista ja jättää puhelinmumeron " insinöörejä" varten. mistä muuten blondin ruskean väriset lapset tulee? Inisinöörit tulee koeputkista ennenmin, kuin mikään pimpon pyylevästä takapuolesta. Ämmät toisten rouvista selkoa yrittävät tehdä. Tänään on sängyssä teatteria tiedossa, kun rouva käsiraudat ja ruoskan otti kaapista jo aamulla valmiiksi. Eilen oli poreallas ja kynttiläilta. Sensuellin näköinen naama oli eilen ja tänään on ollut aamusta asti kissamainen katse.


    • molomiehet

      Kyllä minäkin lastin otan paljaalla sisääni mielelläni insinööriltä, kuin teknikolta. On siinä sen verran eroa laadussa. Insinöörit ovat vain kovin vaikeasti suostuteltavia lasteni isäksi.

      • inssinretkut

        Eihän sitä kannata vehkeitä liata minkään inssin takia eihän ne muuta kun ähise ja puhise ja koko ajan vain hokevat että ompa kyllä nyt vaikee tehtävä lasta ei ainakaan kannata tehdä 50%Siemennestettä ja 50% kusta ei voi tulla kun lisää inssejä kyllä kunnon alffa tohtorismies kun panee on siitä oksat pois ja lasten menestys on taattu


      • siittiöt

        Nyt molomies sulla ei ole nyt oikein perus asiat hanskassa jos sua joku inssi poraa perseeseen et sä raskaaksi tuu kerran pieraset niin kesken meno on taattu ja kyllä 150 kg henkilöstä painetta lähtee


      • lepattaahuulet
        inssinretkut kirjoitti:

        Eihän sitä kannata vehkeitä liata minkään inssin takia eihän ne muuta kun ähise ja puhise ja koko ajan vain hokevat että ompa kyllä nyt vaikee tehtävä lasta ei ainakaan kannata tehdä 50%Siemennestettä ja 50% kusta ei voi tulla kun lisää inssejä kyllä kunnon alffa tohtorismies kun panee on siitä oksat pois ja lasten menestys on taattu

        Tohtorit ovat tuheroita ja arkkitehdit idealisti visualisteja. Insellä on maskulisuus kohdillaan ja osaavat hytraliikan salat. Olin yhden tohtorin kanssa ja mies oli kuin eunukki. Arkkitehdit ovat niitä, joilla ei työkalut eivät pysy käsissä. Sutivat vain taivaanrantoja pensselillä ja istuvat punaviini pöhnässä ja ufot puhuu heille kielillä päässä. Tahinniemen arkkitehti oli sitä mieltä, että rakennuksia ei saa rakentaa pilareille ja sanoi hän työmaalla, että rakennus pitää perustaa kauniille perustuksille kuin vanhat rakennukset graniittilohkareille. Kylän mies sanoi, että voisikko arkkitehti kääntää insinöörin piirustuksen toisinpäin? hän oli katsonut piirustusta ylösalaisin ja oli luullut rakennuksen savupiippuja pilareiksi, jotka osoitti kohti maata. Tällaisia ovat nämä sekundarakennusarkkitehdit, jotka eivät ole rakentaneet talon taloa ikinä. Osaamisen taso on pitsin nypläämistä.


      • ilmavaiva
        siittiöt kirjoitti:

        Nyt molomies sulla ei ole nyt oikein perus asiat hanskassa jos sua joku inssi poraa perseeseen et sä raskaaksi tuu kerran pieraset niin kesken meno on taattu ja kyllä 150 kg henkilöstä painetta lähtee

        Inssi laskee siittiöt vaikka muumimukiin ja antaa ne omatoimiseen hedelmoitykseen samaa sukupuolta oleville. Inssi osaa päätellä loogisesti mihin toimenpieeseen käytetään ruskeaa reikää, muista en olisi niikään varma. Inssi osaa myöss loogisesti arvioda hyvät synnyttäjät ja he eivät koskaa eksy edes kaupan kassalla luuviuluneidin tiskille. 150 kiloa ja kunnonossa olevat vehkeet on parempi, kuin näkiintyneen sairaan oloinen luukasa.


      • happoakka
        inssinretkut kirjoitti:

        Eihän sitä kannata vehkeitä liata minkään inssin takia eihän ne muuta kun ähise ja puhise ja koko ajan vain hokevat että ompa kyllä nyt vaikee tehtävä lasta ei ainakaan kannata tehdä 50%Siemennestettä ja 50% kusta ei voi tulla kun lisää inssejä kyllä kunnon alffa tohtorismies kun panee on siitä oksat pois ja lasten menestys on taattu

        Kemistit läträä kusisekoituksien kanssa. Inssi ei jatka hyvää ainetta sekoittamaala siihen kuranttia ainetta sekaan. Hän tietää, että todennäköisyys raskaaksi tulemiseen ei parane, kun siittiöiden määrä pysyy vakiona. Insinöörin perus opintohin kuuluu todenäköisyyslaskentaoppi. Kemistien putket on säädetty eri seoksille ja jälkeläisistä tulee usein sekopäitä.


      • homahtava

        Mikä siinä on että KTM tutkinnon omaava henkilö on poikkeuksetta homahtavan oloinen homo eikä ole minkäänlaista todellisuuden tajua asioista tai ylipäätään taloudesta


      • vaskooli
        homahtava kirjoitti:

        Mikä siinä on että KTM tutkinnon omaava henkilö on poikkeuksetta homahtavan oloinen homo eikä ole minkäänlaista todellisuuden tajua asioista tai ylipäätään taloudesta

        Kaikille KTM ämille ei ole pankeissa pelirahaa keinotteluun. Niille työnnetään jää perseeseen.


      • Sinäkoulujakäynytluuseri
        homahtava kirjoitti:

        Mikä siinä on että KTM tutkinnon omaava henkilö on poikkeuksetta homahtavan oloinen homo eikä ole minkäänlaista todellisuuden tajua asioista tai ylipäätään taloudesta

        Mikä siinä vaivaa, että olen KTM ja valtaväestä erilaiseen suuntaan suuntautunut? Onko se sinulta pois, pelkäätkö kenties minua, pelkäätkö minun tartuttavan tauteja? Vai vaivaako sinua se, että me (homot, lesbot ja mitä muita hirvityksiä niitä onkaan) viemme sinun, niin ahkeran, tunnollisen, osaavan ja koulutetun työpaikan?


    • kulkurit

      Mihin helkutiin tämä maa tarvitsee näitä kaikkia ns. korkestikoulutettuja järjestelmän vartioiksi. Suurin osa on itseään täynnä olevia tumpeloita. Haaraliharjoitteluun kolmeksi vuodeksi ja sitten vasta opiskelemaan. Opiskelutodistuksella, kun ei tee mitään, jos ei ole kolmen vuoden sisällä päässyt alalle töihin. Todistus muodostuu rasitteeksi.

    • karpap

      Juuri näin, miten aloittaja narsismin kuvasi. Jotkut luulevat tuntevansa narsistin, mutta usein on kyseessä pelkkä paskiainen, häirikkö. Kun oikeasti joutuu narsistin uhriksi, siitä ei ole enää epäilystä.

    • hukkuuomaanitseensä

      Yksilöä korostavassa yhteiskunnassa piilo hyväksyntää on enemmän narsistilla, kuin hänen uhreilla. Narsistin kyllä tunnistaa ja häntä on parasta vältellä.

      • TtMterveystietemaisteri

        Onko Terveystieteenmaistereissa paljon miehiä. Tuolle hietsun jatkeella olis naisvaltaisessa opistossa nahkapatukalle käyttöä. Muuttais sen entisen linnan opettajanhuoneen perinteitä.


    • sukkahikipimpo

      Luuleeko joku jalkahoitajan iltajatkokurssin käynyt maisteri olevansa matemaatisluonontieteellisiäalojen tasoinen insinööri. Lääkäri, profirori jainsinööri on samaa tasoa, jos aloja ajetaan vertaamaan vaativuudeltaan samalle tasolle.

      • asiakastapaaminen

        Onhan TTM paljon arvostetumki tutkinto kun KTM otappas se peili ja kysyppäs uudestaan nyky päivän kaupparatsut on yleisesti KTM taustaisia


      • terveystädit

        Kauppakorkeakouluun on pääsy huomattavasti vaikeampaa, kuin sosiaalialalle terveyspuolelle. Kauppakorkeakoulun oppiskelijat eivät ole juurikkaan kiinnostuneita muusta kuin rahasta. Terveystädit vastaan pankinjohtajat?


      • sipsutusta

        Vielä kun osaisit hymyillä ja tervehtiä ihmisiä niin olisit aivan valmis vaativaan rahamailmaan CM ja muut kaupat tarvitsevat osa aikaisia kassa neitejä kävelyhän sulle on jo koulussa opetettu sipsutus silleen vaihtorahojen kanssa mutta mihinkään missä joutuu itse ajattelemaan ei sinusta valitettavasti ole


      • huippua

        KTM yleensä omaa suppeamman ajatusmailman kuin TTM on yleensä johtavissa viroissa enemmän


      • hikipimpo
        huippua kirjoitti:

        KTM yleensä omaa suppeamman ajatusmailman kuin TTM on yleensä johtavissa viroissa enemmän

        Valtion ja kuntien viroissa ei ole juurikaan TTM porukkaa, koska he ovat lähinnä työsuhteessa. Virka nykyisin on niillä, jotka tekee viranomaispäätöksiä ja ammatiaharjoittaessa työsopimuksessa lukee aivan muuta. Yksityisellä ei ole virkoja, vaan kaikki ovat työsuhteessa finanssialalla ja palkkaus on huomattavasti erilainen. TTM ajatusmaailman on vatvoa ja juoruilla potilaiden asioita palaverissa.


      • Osastopäälikkö
        huippua kirjoitti:

        KTM yleensä omaa suppeamman ajatusmailman kuin TTM on yleensä johtavissa viroissa enemmän

        Sairaalat ja vanhaikodit tulee toimeen yhdelläkin johtajalla. Julkisella alalla on nimetty liikaa väkeä johtajiksi, vaikka he ovat työnohjaamis- ja organisointitehtävissä. Sosiaali- ja terveysalalla organisaatiomalli on keskiajalta, kun pitäisi olla matriisiorganisaatiomalli. Akat eivät tule toimeen ellei ole nokimisjärjestys ole yksinkertainen.


      • yhteinenpussi

        Kyllä tässäkin kylässä on esimerkkejä miten KTM taustaista kaveria on viety kun litran mittaa helppohan se verovaroilla toimia


      • hallittutalous

        TTM tekevät vaativat päätökset yleensä yksin sen hetkeisen tiedon mukaan ja se perustuu yleensä aina järkevyyteen ja halittuun talouteen


      • naisenlogiikkaa
        hallittutalous kirjoitti:

        TTM tekevät vaativat päätökset yleensä yksin sen hetkeisen tiedon mukaan ja se perustuu yleensä aina järkevyyteen ja halittuun talouteen

        Terveystieteiden maisterit eli TTM ovat usein lääkeriipuvaisia ja valviran pitäisi tehdä paljon useammin valvontaa heidän työyhteisöihin. Heille pitäsi olla päihdelukko työpaikoille, kuten on rekoissa nykyisin. TTM ei todellakaan tee päätöksiä sen enempää yksin kuin kuka tahansa ammatinharjoittaja. Heidän ongelmanratkaisukyky perustuu opituihin rutiineihin ja sillä ei mitään tekemistä älykkyyden kanssa. Osaahan päiväkoti ikäinenkin laitta palikat järjestykseen järkeilemällä.


      • käppyrävahti
        hallittutalous kirjoitti:

        TTM tekevät vaativat päätökset yleensä yksin sen hetkeisen tiedon mukaan ja se perustuu yleensä aina järkevyyteen ja halittuun talouteen

        Tämä toinen TTM-tutkinto (taloustieteiden maisterin tutkinto) vastaa tradenomintutkinto, mutta trdedomi hallitsee assiat paljon paremmin käytännössä ja he pääsevät paremmin vastaaviin töihin, josta he voivat edetä tohtoriksi asti.


      • näkökanta

        Osaahan se päiväkotilapsikin ostaa tikkarin ja laskee rahat valmiiksi KTM ongelmahan on alkoholisoituminen ja narsismi pahimmassa muodossa älä nyt puutu meidän lääke riipuvuuteen mikä on vain sinun näkökanta


      • omatlelut

        Kerro ihan omin sanoin miten KTM tutkinnon omaava henkilö ei ymmärtänyt kaupungin verovarojen käytöstä saati takaisinmaksuista tai työllistämisestä tai takuista oliskohan tässä ollut oman edun tavoittelemista KTM henkilöltä osaahan se päiväkoti lapsikin kerätä omat lelut pois hiekkalaatikolta ja pitää huolta omista leluista


      • teknikolta

        Varmaan joudut ottaa tyylikäästi teknikolta lastin sisään ?


      • Elämänarkeaputkella

        Sitä se on se terveystieteenmaisterin arkea. Isolla kaliiberilla roiskitaan naapurinkin palstalla.


      • ktmonhyvämoottoripyörä

        Eiköhän toi trolli pysy nyt hiljaa


      • vierihoitsut
        omatlelut kirjoitti:

        Kerro ihan omin sanoin miten KTM tutkinnon omaava henkilö ei ymmärtänyt kaupungin verovarojen käytöstä saati takaisinmaksuista tai työllistämisestä tai takuista oliskohan tässä ollut oman edun tavoittelemista KTM henkilöltä osaahan se päiväkoti lapsikin kerätä omat lelut pois hiekkalaatikolta ja pitää huolta omista leluista

        Ei se osaa tämä kaupungin "teknikkoympäristömaisteri" kilpailuttaa. Kaupunki maksoi markkinaoikeuden sakot. Terveystieteenmaisterit nyplää seinidoksinien kanssa joka rakennuksessa, vaikka mittausmenetelmiä ja saatujen tuloksien vaikutuksia ihmiselle ei ole standartisoitu missään. Riskianalyysitarkastelu on hyvin puuttellinen ja se perustuu lähinnä kyselytutkimuksiin. Samat sienien aiheuttamat toksidit eivät heidän mukaan aiheuta ulkoilmassa oireita, vaikka esim tupakan savu aiheuttaa vastaavassa tilanteessa aiheuttaa.


      • jalkasieni

        No nyt se KTM on selannut nettiä koko yön ja alkanut keskittyä sieniin ja mistä sillä ei ole minkään näköistä tietämystä korkeintaan omasta hoitamattomasta jalkasienestä kipin kapin nyt aamuvuoroon kassalle töihin


      • dokumettimaisteri
        jalkasieni kirjoitti:

        No nyt se KTM on selannut nettiä koko yön ja alkanut keskittyä sieniin ja mistä sillä ei ole minkään näköistä tietämystä korkeintaan omasta hoitamattomasta jalkasienestä kipin kapin nyt aamuvuoroon kassalle töihin

        Tervysmaistereilla on aina joku hygieniahysteria menossa. Heidän käsidesifiointi suikepullot viriteltiin sikainfulensan aikaa ja kun Kiinassa kana kuoli yskään niin Suomessa ulkona olevat ostoskärryt yritettiin laittaa lintuhäkkeihin. Ihminen kantaa keskimäärin noin 2 kiloa erilaisia pieneläjiä elimistössään, joiden vaikutuksia hyvässä tai pahassa juurikaan tunneta. Terveysalan maisterit ihmiset ovat lääketeollisuuden trolleja.


      • jalkasieni

        Joko alkaa olla rasvat ostettu niihin jalkasieniin ? keskity nyt niihin


      • myyräkuume

        Myyrä kuume vähentää aivosolujen kehitystä ja tuhoaa niitä varsinkin jos on heikko ja ei missään hyvässä kunnossa niin osastolle vaan useemmaksi päiväksi


      • iilareita

        Jos on parikiloo iilareita niin ei kun osastolle sisään kyllä ne siellä selvii


      • meneekuinhäkäpäähän
        jalkasieni kirjoitti:

        Joko alkaa olla rasvat ostettu niihin jalkasieniin ? keskity nyt niihin

        Hyväksi havaittu konsi on, että kastelee villasukat väkevällä viinalla ja vetää ne jälkaa. Villasukat annetaan vähän aikaa vaikuttaa ja sitten vedetään väkevällä viinalla kostutetut kumisaappaat vielä jalkaan ja lähdetään parin tunnin kävelylenkille. Virosta saa halvalla 80% nykyisin, lähtee funssat ja sienet jaloista ilman rasvasekoitustakin.


    • temppukoulutusta

      Koulutusjärjestelmämme tuottaa työmarkkinoille broilereita. Tämä johtuu siitä, että korkeakouluille maksetaan opiskelijamäärien mukaan valtionosuuksia.

      • merkonoomi

        Kyllä mä palkkaisisin ripeen merkonoomin kuin KTM asioita tulis sentään hoidettua ajallaan ja laskelmat olis just eikä sinnepäin


    • Niintavallista

      Ei pysy savolaiset asiassa.........

      • uskoonmenny

        No milloin olet saanut niiden kanssa rakentavan ja asiallisen keskustelun aikaiseksi tai kirjeenvaihdon ?


      • paitanurinpäin
        uskoonmenny kirjoitti:

        No milloin olet saanut niiden kanssa rakentavan ja asiallisen keskustelun aikaiseksi tai kirjeenvaihdon ?

        Savolaiset osaa keskutella siten, että narsisti on ollut jo kaun tiedossa, mutta hän ei itse sitä piedä. Narsistilla räjähtäisi kuulla, jos hän ymmärtäisi miten monta kertaa hänet on jo vedetty kölin alta.


      • intää

        Savolainen intää ja inttää saamatta mitään järkevää puhetta aikaiseksi ja lopuksi hermostuu ja vika taas kaikessa muussa


      • ullottajat
        intää kirjoitti:

        Savolainen intää ja inttää saamatta mitään järkevää puhetta aikaiseksi ja lopuksi hermostuu ja vika taas kaikessa muussa

        Ei savolainen intä hän hausteloo. Hauskat ihmmeiset tällä on, luppakorvat täällä juoksentelee peräpäät vinossa tiereunoja merkkaillen.


      • Pmktyhmätsähköasentajat

        Kolme kaupungin tyhmintä sähköasentajaa tienaa kaksi kertaa enemmän kuin KTM kaupungin juoksupoika. Älykkyys on samaa luokkaa.


      • savolainenkimppa
        Pmktyhmätsähköasentajat kirjoitti:

        Kolme kaupungin tyhmintä sähköasentajaa tienaa kaksi kertaa enemmän kuin KTM kaupungin juoksupoika. Älykkyys on samaa luokkaa.

        Sähkö- ja putkimiehet erottaa siitä, että toinen vetää kaapilia ja toinen putkea. Kaupungin KTM juoksupoika vetää heidän akkoja päivisin virkapalkalla.


      • Maadoituselin

        Jos peukalon ja etusormen valissä on noin 40mm paksu pyöreä niin kyseessä voi olla vesiputki tai 3x50mm2 sähkömakaapeli. Jos kädessäsi olevan halkaisija on n.55 millimetriä ja ruskea suoni tykyttää pinnassa olet tarttunut 40 € tunnissa tienaavan vr sähköpomon maadoituselimeen.


    • siivooja

      Sähläri yrittää selittää siivoojalle, miten käytetään putkimiehen painepesuriin kiilnnitettävää 55 mm rööriroopea vr:n vessassa. Tämä harjalla ja vesisuihkulla varustettu painepesurin päässä oleva sykkivää jötikkää, sähläri yrittää työntää siivoojaan ja hokee maadoitus on testattu vr- pomollakin kanssa omallakin vehkeellä. Antaa mennä vaan, vikavirta on kunnossa.

    • Jonnallepiippiinpieni

      Minulle riittää pieni koko tampax tampooni. Ison vaaleen halkaisijaltaan 55mm tykistä meni taju, repes paikat ja kuukausi sairaslomaa.

    • audilla.ajellaan

      Kyllähän tästä tunnistaa kyseisen henkilön

      • pyyhkiiylihilseen

        En tiedä kuka on.


      • mieti.hetki

        Kun mietit hetken niin tajuut ketä on kyseessä


    • Vaaleaviikinkiköyrii

      Tulethan käymään naistentanssikeikalla Kuopiossa kotipesässä. Tuoretta pullaa on tarjolla.

    • ToisenkerranSahakadulle

      Ensimmäinen käynti oli hengästyttävä ruokatuntipano kun oma ukko oli työmatkalla.

      • uhri.olen

        Narsistin uhri totta joka sana


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe