Katsastusmiehen tekemä reikä

asiallinen_kysymys

Hei,
vein autoni määräaikaiskatsastukseen.. Katsastusmies katsastaa autoa ja kaikki menee hyvin siihen saakka kunnes katsastusmies alkaa tarkastamaan koria.. Ottaa metallisen putken jolla alkaa pätkimään autoa ja sanoo.. katoppa kun otan voimaa niin johan tuohonkin kohtaan tulee reikä.. Raavaan miehen voimalla tuo katsastusmies teki autooni reiän.. joka minun nyt pitää käyttää korjaamolla hitsauttamassa umpeen...

Kysyn saako katsastusmiehet tehdä noin? Kyseessä A-Katsastus Haapajärvi ja sen eräs katsastusmies..

48

3346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiallinen_kysymys

      Mistä saa korvauksia katsastusmiehen tekemiin vikoihin? Kuka korvaa ne vahingot.. Autossani ei ollut reikää sinne mennessä, vaan sitten oli reikä kun sieltä tulin.. Kuka korvaa sen että joudun hitsauttamaan autoni sen takia että katsastusmies teki siihen reiän.. Kuka on se vastuu taho? Ja ainakin mun mielestä katsastusmiehiltäkin pitäs löytyä palvelutaitoa.. Olen hidas vanha ihminen ja kun ajoin auton katsastushalliin.. niin en ehtinyt edes nousta autosta kun se samainen katsastumies alkaa huutamaan minulle että hän testaa jarrut.. No kyllä minä sen tiedän ja nousen autosta kun pääsen siitä pois.. mutta minä olen ihminen.. jolla on hitaat liikkeet jaloissa.. kun väliin tulee suonen veto.. Mun mielestä katsastus miehetkään ei sais käyttäytyä asiakkaita kohtaan miten tahtoo.. Joku järki siinäkin pitäs olla.. j

      • Provopetterikösesiellä

        Missä asiakas ajaa itse auton halliin? Poikkeuksetta inssi aloittaa katsastuksen jarrudynolta ja ajaa itse auton nosturille sen jälkeen.
        Terveeseen peltiin ei reikää tule asiallisella katsastuksella.

        Jos ei autoista ymmärrä mitään eikä itse osallistu korjauksiin, lienee syytä pysyä toimiston puolella ja lipittää kahvia.


      • asiallinen_kysymys

        Niin se tekikin.. siis katsastusmies.. eli minulla on vanha auto.. olen lisäksi työtön.. jolla ei ole varaa uusiin hienoihin autoihin.. vaan on ajettava vanhoilla autoilla, mitä silloin kun aikoinaan olin työelämässä vielä sain hankittua.. no vuosia on kulunut uudempaa ajoneuvoa ei saa.. Bussiliikenne on alueella se mikä on joten niihinkään ei voi turvautua kun äärimmäisessä hädässä.. on oltava maaseudulla auto jotta pääsee käymään edes kaupassa.. ja on huollatettava nekin vanhat autot kuten minä olen tehnyt..

        Kun sanot tuossa että terveeseen peltiin ei tule reikää asiallisella katsastuksella.. niin mikä on asiallinen katsastus.. sekö että työnnetään sorkkarauta läpi raavaan miehen voimalla ja sanotaan että katos kun tuli reikä..

        Minäkin olen käyttänyt autoani aina autokorjaamolla.. kun itse en osaa muuta kuin ajaa autolla, autokorjaamo on se joka on tarkastanut etukäteen auton viat ja vauriot.. Nytkin käytin etukäteen ja minulle autokorjaamosta sanotiin että aja katsastukseen.. minä vein ja katsastusmies tekee noin eli työntää sorkkaraudan läpi autosta raavaan miehen voimalla..

        Minä olen aina ajanut auton itse halliin ja kuski on vaihdettu ennen jarrutestejä..


      • asiakkaan.ajo
        Provopetterikösesiellä kirjoitti:

        Missä asiakas ajaa itse auton halliin? Poikkeuksetta inssi aloittaa katsastuksen jarrudynolta ja ajaa itse auton nosturille sen jälkeen.
        Terveeseen peltiin ei reikää tule asiallisella katsastuksella.

        Jos ei autoista ymmärrä mitään eikä itse osallistu korjauksiin, lienee syytä pysyä toimiston puolella ja lipittää kahvia.

        Asiakas ajaa auton halliin sisään, siihen kohtaan missä katsotaan valojen suuntaus ja päästöt.


      • Inssihoitaa
        asiakkaan.ajo kirjoitti:

        Asiakas ajaa auton halliin sisään, siihen kohtaan missä katsotaan valojen suuntaus ja päästöt.

        Jaa, meilläpäin katsastuksen hintaan sisältyy täysihoito, istuupi vaan kahviossa kahvia ja pullaa mutustaen ja katselee ikkunasta kun inssi tekee työtään. Asiakkaan toimiin kuuluu paikan päälle saapuminen ja hoidon maksu.

        Itse tosin seuraan auton perässä hallin puolelle jotta näkee ja kuulee livenä mistä kiikastaa jos kiikastaa.


      • VELMIES
        Inssihoitaa kirjoitti:

        Jaa, meilläpäin katsastuksen hintaan sisältyy täysihoito, istuupi vaan kahviossa kahvia ja pullaa mutustaen ja katselee ikkunasta kun inssi tekee työtään. Asiakkaan toimiin kuuluu paikan päälle saapuminen ja hoidon maksu.

        Itse tosin seuraan auton perässä hallin puolelle jotta näkee ja kuulee livenä mistä kiikastaa jos kiikastaa.

        Kuopiossa katastusmihet ajavat koko linnanmäen, ja tulevat sitten vittuilemaan..


    • 30vuotta_tienpäällä

      TraFiin voit kannella sellaisesta katsastuskonttorista, jonka palvelu ei ole ammattitaitoa oletettavalla tasolla. TraFi on se instannsi joka myöntää konttoreille luvat. Tänä päivänä ei tarvitse sietää huonotasoista palvelua. Koppahattuaika ja pokkuroiminen on menneen talven lumia.
      Kuitenkin jos autossa on selkeitä korroosiovaurioita, ne etsinään yleensä koputtelemalla vasaralla tai piikillä sitä auton korirakennetta missä korroosion oletetaan olevan. Tästä kielii näkyvä ruoste, maalin kupliminen. Kantavissa rakenteissa paha ruoste voi olla vaarallinen asia. Tietosesti ei saa kenenkään omaisuutta kuitenkaan vaurioittaa, vaan asiakasta pitää informoida tarkastusraportin yhteydessä löydostä.

      http://www.trafi.fi/tieliikenne/luvat_ja_hyvaksynnat/katsastustoiminta

    • asiallinen_kysymys

      Mutta mistä keinot saada työttömän sitten uudempia autoja.. Olen niin monet kerrat kokeillut ja kysellyt autoliikkeistä että saisinko osamaksulla vaikka sellaisen tonnin arvoisen auton.. jota maksas pari vuotta osamaksulla pienissä erissä muutaman kympin erissä.. mutta autoliikkeet sanoo ettei työttömille anneta osamaksulla.. Mikä siis auttaa.. kun liikuttava kuitenkin paikasta toiseen on.. ja asutaan maaseudulla jossa pitkät etäisyydet meni minne tahansa.. on siis pakko olla auto.. jolla liikkua.. ja aina olen käyttänyt autoni korjaamossa jossa näkyvät viat on korjattu.. mikä siis oikeuttaa katsastusmiehen tekemään lisää reikiä.. En jotenkin ymmärrä..

      • Raino_V

        Mitä työtön pummi tekee autolla?


      • Anonyymi

        Minulle kävi samoin. Näin tilanteen, kun katsastusmies otti vauhtia sorkkaraudan näköisellä n. 0 5x3cm raudalla ja teki reiän autoon terveeseen peltiin. Ja lopputulos rekisteriotteessa on korjauskehoitus kuukauden sisään. Oli tahallinen teko, rauta ei pienellä kolkuttelulla mennyt läpi niin voimalla runnomalla meni. Katsastuksen jälkeen tarjosi jonkun korjaamon käyntikorttia. Kuinka paljon korjaamo ja tämä katsastusmies mahtavat tehdä yhteistyötä. No tähän korjaamoon en ota yhteyttä vaan ihan toiseen. Lisäksi teen ilmoituksen Trafiin tästä katsastusmiehestä ja korjauslasku lähtee katsastusmiehelle. Sen on nyt monta ihmistä todennut että rauta on runnottu läpi terveestä pellistä.


    • syrjästä.kanssa

      mene töihin, osta uusi auto, lopeta vikinä

      • asiallinen_kysymys

        Helppo sanoa että mene töihin.. jokainen menee töihin jos on työnantajia jotka ottaa töihin.. maaseudulla.. ja miksi sanot että lopeta vikinä.. minä olen ihminen joka kerron vain asiallista palautetta.. Mielestäni katsastusmiehillä jos kenellä pitäs olla asiakaspalvelutuntemusta ja sitä että he osaa palvella asiakkaita..


      • asiallinen_kysymys

        ja lisäisin vielä että kyllä minusta yhteiskunnan jos kenen pitäs järjestää keinot myös työttömille saada parempia autoja.. kun kerran yhteiskuntaa pitää osaa joukosta työttömänä.. On turha sanoa että mene töihin.. ei sinne kenenkään työpaikalle niin vain kävellä että minäpä tulin tekeen hommia.. Varmaan sais ilmaiseksi tehdä mutta maksaako ne siitä palkan.. se onkin sitten jo toinen juttu.. Jokainen tekee hommia.. minäkin vuosien saatossa tehnyt vaikka mitä.. mutta osa on vapaaehtoistyötä.. josta ei saa palkkaa.. vaan sitä tehdään korvauksetta.. työtä on vällin enempi kun kerkiää tehdä.. ja työttömänä teen.. Autot käytän aina korjaamolla ja autokorjaamo hoitaa minun korjaukset.. kun en itse osaa.. muuta kun ajaa.. jos katsastusmies kohtelee asiakkaita huonosti niin se on katsastusmieheni vika.. ei suinkaan asiakkaan.. Näin minä kun edelläni oli eräs asiakas jolla oli uusi auto.. miten sitä palveltiin.. mutta kun minä menin vanhan auton kanssa niin kaikki meni siihen asti hyvin kunnes katsottiin koria.. autoani on moneen kertaan jo paikattu.. ja paikataan lisää.. paikkaa laitetaan paikan päälle.. kaupassa käydessänikin näin tänään vanhoja autoja niillä vanhoilla rekisterikilvillä vielä.. ei kaikilla ole varaa uusiin autoihin vaan autokorjaamot on sitä varten että korjaa ja ei mun mielestä katsastusmiehetkään saa tehdä reikiä toisen autoon sorkkaraudalla.. voihan siitä asiallisesti sanoa.. mutta tarviiko niitä tökkiä sorkkaraudalla.. jos tuommosella vauhdilla tökkii uudempaakin autoa.. kun minun autoa tökki, niin takuulla siihenkin joku jälki tulee.. se on sata varma se asia..


      • Onhan_noita_nähty

        Jos käsityökalu menee lyömällä tai työntämällä kantavan rakenteen pellistä läpi, se pelti on ruosteen vaurioittamaa. Ehjään koteloon ei tule lyömällä reikää.


      • asiallinen_kysymys

        Mitenkähän tämän koko viestiketjun, jonka aloitin sais pois.. Täällä kun ei ihmisiä ymmärretä, saatikka vanhempia autoja.. joilla ihmisten on vain pakko ajaa ja ne on kerran vuodessa katsastettava jotta saat tuolla yleisellä tiellä ajaa edes sen verran että käyt sillä silloin tällöin kaupassa..


    • Ruosteinenjäte

      Laho useasta kohtaa paikattu auto on hengenvaarallinen. Muuta maalikyliin sieltä korvesta, jos kerran rahat ei riitä peltoautoa parempaan.

      • asiallinen_kysymys

        Ei kukaan kotoaan lähde.. ja kun on omistusasunnot ym.. ei sitä niin hevillä lähde vaihtamaan kotia.. mihin ne kotieläimetkin laittas joita on aikamoinen liuta.. Ja kun sanot että useasta kohdasta paikattu auto muka on hengenvaarallinen, ei pidä muuten paikkaansa.. tuo auto lähtee 30 asteen pakkasesta käyntiin ilman lämmitystä.. kokeiltua tuli kun en muistanut liitosjohtoa laittaa kiinni... Laittakaa työttömille osamaksu mahdollisuus.. autoliikkeisiin.. ja niin että ottavat nuo vanhat vaihdossa.. oli ne rekisterissä tahi ei.. ..


      • asiallinen_kysymys

        ja onhan se tietysti mahdollisuus että niillä ajellaan ilman katsastusta.. eihän täällä näy poliisejakaan mailla eikä halmeilla.. kuka sitä nyt maaseudulle tulee kyttämään onko sen auto katsastettu vaiko ei..

        Aina tietysti olis parempi että siihen sais leiman.. kehtais ihmisille sanoa on mun auto katsastettu.. jos katsastusmies on tökerö käytökseltään niin ei se asiakkaan vika ole.. vaan siltä katsastus mieheltä puuttuu tietämys kohdata asiakkaat.. Vanha ukkohan tuo näky olevan.. kohta eläkkeelle sekin joutuu.. ja nuoremmat tulee tilalle.. Olen kohdannut myös asiallisia katsastusmiehiä.. tuossa samaisessa paikassa.. tämä jonka luona olin on ainoa joka moittii joka käänteessä.. Kerrankin käytin erään toisen henkilön autoa.. niin alkoi sättimään minua.. Mä sille sanoin että soitas kuule sille autonomistajalle eikä mulle.. kun se ei ollut edes mun auto.. kunhan käytin kun autonomistaja ei päässyt..

        Mä olen aina huollattanut autot.. enkä tykkää siitä että niihin tekemällä tehdään lisää reikiä.. jos niissä ei niitä alunperin ollut.. Nyt on hitsautettava.. pojat sanoi.. kyllä sen voi hitsata.. ja näin taas sillä ajellaan eteenpäin..


      • IEVA

        Näyttää siltä että eihän tässä kyseessä ole enää katsastuksen epäkohdat, vaan aivan jotain muuta. Ehkä tuolta jostain toisesta palstasta saat olkapään johon nojata. Täällä aiheena on siis katsastus. Ei työttömyys, rahattomuus, tuottajahinnat, maaseudun autioituminen, IEVA eikä mikään muukaan.
        Ehjään peltiin ei katsuri reikää tee.


      • Escona
        asiallinen_kysymys kirjoitti:

        Ei kukaan kotoaan lähde.. ja kun on omistusasunnot ym.. ei sitä niin hevillä lähde vaihtamaan kotia.. mihin ne kotieläimetkin laittas joita on aikamoinen liuta.. Ja kun sanot että useasta kohdasta paikattu auto muka on hengenvaarallinen, ei pidä muuten paikkaansa.. tuo auto lähtee 30 asteen pakkasesta käyntiin ilman lämmitystä.. kokeiltua tuli kun en muistanut liitosjohtoa laittaa kiinni... Laittakaa työttömille osamaksu mahdollisuus.. autoliikkeisiin.. ja niin että ottavat nuo vanhat vaihdossa.. oli ne rekisterissä tahi ei.. ..

        Sehän se onkin se huonoin mahdollinen korjaus, mätäpaikkoja toistensa päällä. Happanee ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Ja todennäköisesti rakenteellinen lujuuskin heikkenee merkittävästi.
        Oikea(mpi) tapa olisi laikata vaan kaikki vähänkin korroosionsyömät pois, ja korvata poisleikatut ruostuneet rakenteet uudella vastaavanpaksuisella pellillä. Vielä ympärihitsattuna eikä tyylillä nurkista täppäämällä.


      • Escona

        Niin, sen verran vielä, että tukivarsia ja akselipalkkeja ei sitten saa hitsailla...


      • Escona kirjoitti:

        Niin, sen verran vielä, että tukivarsia ja akselipalkkeja ei sitten saa hitsailla...

        Kyllä takatukivartta saa hitsata. Jos auto on harvinainen, helvetistäkös siihen ehjää löytää? Riippuu myös rakenteesta, peltipalkkia voi kyllä paikata.


    • itsekintyötön

      Tosi potaskanjauhaja ja ruikuttaja tämä "asiallinen kysymys". Yhteiskunnan pitäisi kustantaa työttömille uudet autot. Mädästä autosta ei saisi tarkastaa ruostevaurioita. Jätkä vielä valehteleekin. Millään katsastusasemalla ei käytetä sorkkarautaa. Semmoista ei siellä ole. Kukaan katsastaja ei etukäteen uhoa reiän tekemisestä. Jos ranneliikkeellä käytetty tylppä ruostevasara menee pellistä läpi, olisikohan vika pellissä
      Oliko korjaamokin sitä mieltä, että ehjään ja terveeseen peltiin oli porattu reikä? Tuskin.

      Heppu kertoo asuvansa maaseudulla ja hänellä on paljon kotieläimiä. Onko hän sitten pimeä karjataloudenpitäjä, kun kertoo olevansa työtön. Työttömän pitää olla työmarkkinoiden käytettävissä.

      Lain mukaan katsastuksessa tarkastetaan ajoneuvon kunto. Ei henkilön sosiaalista tilannetta. Eikä hänen jalkojensa kuntoa. Tietenkin, jos ne ei pelaa enää juurikaan, silloinhan henkilön ei pitäisi olla työtön, vaan työkyvyttömyyseläkkeellä.

      Suosittelen, että hemmo vie ruosteisen raatonsa paaliin, ja ryhtyy käyttämään polkupyörää siihen asti, kunnes pääsee töihin. Lisäksi voi käydä kirpputorilta ostamassa itselleen uuden takin, ettei ole niin paljon sen työttömän hampin näköinen, kuin mitä hän on.

      • Anonyymi

        No kyllä mun autostakin lyötiin sorkkaraudan näköisellä n. 0,5x3cm raudalla terveestä pellistä rauta läpi ja katsastusmies otti oikeen vauhtia ja riuhtaisi raudan terveen pellin läpi.


    • katsastus

      Kyllä se auto katsotaan ja tarkastetaan asiakkaan omanturvallisuuden vuoksi.KATSASTUSMIEHEN tehtäviin kuuluu auton ajaminen halliin.EI katsastusmies autoa tahallaan riko.

    • MJK-

      Kyllä niitä katsatusmiehiä vielä löytyy jotka tahallaan rikkovat auton peltejä. Pajavasara ja sorkkarauta eivät ole peltien kopistelluun sopivia välineitä.
      Minulla katsastusmies työnsi kotelon tehdastekoiseen reikään sorkkaraudan ja väänsi peltiä sitten hakkasi sorkkaraudalla pellin takaisin ja väänsi taas, niin tulihan siihen reiän alku, jonka paikkaamiseen tarvittiin tikkuaskin kokoinen pellinpala.

      • onniitä

        Minulla katsastusmies koputteli farmari Mondeoni helmat sorkkaraudalla. Mukavat jäljet jäi.

        Auto oli epäsiisti rakennusprojektin jäljiltä, mutta uudehko..


    • pimenee

      Jutut senkun paranee,kun iltapimenee

    • KatsastusOK

      Provo koko aloitus. Helsingissä en ole koskaan kohdannut kovakouraista katsastusmiestä eikä tuttavapiirinikään. Omat kokemukset ovat olleet että koputtelevat ja KUUNTELEVAT ÄÄNESTÄ. Jos ääni ei ole "kipakka" vaan bassomaisen kumea/vaimea, niin sitten vasta lyövät hieman kovempaa, jolloin mätä pelti paljastuu.

      En usko itsekkään aloittajaan että terveestä pellistä lyödään läpi. Korkeintaan sellaisesta puolimädästä eli ääni ei lupaa hyvää, lyödään kovempaa jolloin menee klommolle pellin mädäntyneen ohuuden takia... sitten vielä pari iskua lisää kun pitää olla varma, niin menee silloin kyllä läpi.

      Taitaa aloittajaa potuttaa kun auto on vanha ja ei ole varaa hitsauksiin... kun sitä mätää löytyy taas seuraavanakin vuonna.

    • AloittajaPuuPää

      Aloittaja voisi mennä romuttamon pihalle ja pyytämään lupaa samoilla työvälineillä lyömään terveestä pellistä läpi. Sääntönä on käyttää kohtuullista voimaa, ei rengasraudan piikkipäätä täydellä ruumiin painolla lyöden. Väitän ettei hyvällä omalla tunnolla lyödessä/koputtelemalla saa läpi TERVEESTÄ PELLISTÄ.

    • buahaaa

      Yhden kerran itsellekin sattunut "terveestä" pellistä läpilyönti.


      Opiskelijan pintaruosteinen corollan kaari, jonka pellin alle oli aikanaan hitsattu jo uutta peltiä, vahvaa sellaista.

      Katsuri uskoi, jotta pelti on mätä, mutta ei sitten millään saanut piikkiään läpi. Lopulta hakkasi koko kropan voimalla, auto heilui ja voimakkaiden iskujen voimasta mudat ja ruosteet kyllä irtosi kaikkialta paitsi kyseisestä lokarista.

      Lopulta se sai reikänsä puhkaistua ja auton hylkyyn. Samalla asemalla tuli seuraavalla kerralla hylky toisen japsin kuvitteellisista jarruvalojen toimimattomuudesta (itse seisoin auton takana ja näin jotta ne toimivat), joten loppui kyllä asiointi. Kertoo katsastusmiehen tasosta jos ei takasumuvalon paikkaa erota jarruvalosta.

      Muualla ruostevauriot katsotaan katsastusohejidenkin mukaisesti, voimakkaasti PAINAEN, ja samalla arvioimalla pellin kuntoa. Piikillä lyömällä menee mistä vaan pellistä läpi jos katsuri niin tahtoo.


      No nykyään naurattaa nuo kittikorollan katsastusepisodit.

    • EVVVK2

      Juu ja näin tapahtui. Itsellä kerran katsastaja löi nyrkin tuulilasista läpi! Kerran myös hakkasi piikillä TERVEESTÄ pellistä läpi, taisi olla vahva kaveri!

    • Bussiennakko

      Katsastusmies teki kerran reiän perseeseeni! Ai että nyt suoli toimii eikä tarvinnut mennä toiselle asemalle! Samalla katsastaja tarkasti autoni turvavöiden toiminnan, repi niitä kuin viimeistä päivää. Kyllä teki hyvää ja sain orgasmin! Muisti jopa mitata toimivat (huom.! Siis toimivat!!!!) jarrulevyt.

    • kersanttiReese

      Katsastusmiehenä toimiva terminaattori (Arnold Swarzenegger) , löi tahallaan nyrkin tuulilasista läpi. Sitä ennen oli hänen vanhempi kollegansa Rautahammas (Richard Kiel) repinyt autosta kaikki ovet irti paljain käsin.

      • Letkonen

        Rautahammas heitti veivinsä viime syksynä.
        Korjaapa satua...


    • Agentti00711

      Ja aseman päällikkö Steven Seagal potkaisi vielä kierrepotkulla takaikkunan rikki! :D HAHAHHA!!!

    • totuusesiinjuu

      Tuo juttusi on huu haata...kukaan ei usko tuota.

    • juupajuuum

      Jos olet saanut asiatonta kohtelua kyseisellä asemalla, oikea osoite on kannella A-katsastukselle ja ilmoittaa ajankohta ja rekisterinumero, sekä katsastusmiehen nimi ja kertoa mikä meni pieleen.

      Ei ole asiallista vahingoittaa toisen omaisuutta, mutta koputtelemalle sen mädän sieltä luulisi löytyvän. Uskoisin aloittajan kokemuksen olevan aivan todellinen. Kertomus ei kuulosta keksityltä.

      • Anonyymi

        Minä uskon myös aloittajalle tapahtuneen näin koska itselle tapahtunut vastaava tapaus. Terveestä pellistä katsastusmies sai riuhtoen ja voimalla vauhtia ottaen sorkkaraudan/rengasraudan terävän pää läpi terveen pellin.


    • dddzzz

      Oliko katsastusmiehellä pienikokoinen kaivoshakku myös? Sellaisen olen nähnyt. Se on varmaan pöllitty 7 kääpiöltä, muistelisin että niillä oli sellaiset hakut ... Tämä liittyy jotenkin Lumikin tarinaan.

    • oletyytyväinenvaan

      Ihme valitus ketjun aloittajalla!
      Auto meni läpi kun oli katsastuksessa. Moni olisi tyytyväinen läpimenosta ja kaveri vaan inisee.

    • Ihmejuttu_

      "Terveestä" pellistä, no terveestä pellistä ei voi saada mitään läpi ilman kovempia työkaluja. Taitaa olla taas nyt tää "tervepeltinen" ihan jotain muuta, jos löytyy sormen tai kahden kokoinen reikä, on todellinen hitsattava alue paljon isompi. Tämä ei mene niille jakeluun, jotka eivät ole koskaan tehneet autopeltitöitä.

    • gfgfgrgwerg

      Eipä mene mikään kanki ehjästä pellistä läpi vaikka kuinka sitä pieksee. Piikkipäävasaralla (kuonahakulla) voi pienen reiän saada aikaiseksi jos oikein olan takaa kumauttaa.

      Jos auton korissa käytetty teräspelti olisi todellakin niin heikkoa että siihen käsivoimin voisi jollain tylpällä kangella tehdä reikiä, niin se vastaisi lujuudeltaan pahvilaatikkoa. No tätähän ei Turhapurot toki ymmärrä.

      "-87 corollaa olin katsastamassa ja katsuri puhkoi ehjät helmat" hahahahahaha

    • Anonyymi

      Ei saa. Vie korjattavaksi ja lasku a-konttoriin. Näin on käynyt monelle ja konttori joutuu maksamaan.

    • Anonyymi

      Minultapa kerran katsastusmies kokeili kädellä, onko autossa tuulilasia ollenkaan, kun oli niin puhdas ja kirkas, juuri vaihdettu ja jälkitarkastukseen tuotu. Joo, vähän leikillään toki naureskellen, mutta kokeili kuitenkin.

      Omalle kohdalle ei ole sattunut asiatonta toimintaa vaikka on sitä joskus mätää peltiäkin löytynyt ja ehjääkin peltiä kolisteltu. Paremminkin on tuntunut että auto on kuitenkin yritetty saada menemään läpi eikä hylkäämään keinolla millä hyvänsä. Esim. valojen suuntauksen katsastusmies pyöräytti joskus itse kohdalleen kun oli pielessä, ja päästömittauksessakin on joskus melko pitkään lämmitellyt moottoria että sai hyväksytyn tuloksen mitattua.

    • Anonyymi

      Ruosteiset pohjat kannattaa massata, kokemukseni mukaan silloin ei katsastuksessa paljon hakata tai kiinnitetä huomiota pohjan kuntoon. Paras oli kun erään 25v vanhan mazdan pohja oli kuin tilkkutäkki hitsausten jäljiltä ja vielä monista kohtaa pahassa ruosteessa, vedin siihen paksun massan päälle niin naispuolinen katsastaja oikein kehui miten hyväkuntoiselta näyttää pohjasta. Sanoi että näin pohjasta hyväkuntoisia vanhoja japseja harvoin näkee :)

      • Anonyymi

        Ja tämä koskee siis autoja joille halutaan vain lisää ajoaikaa vuoden tai pari eikä kannata enää korjata.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe