Eduskuntavaalit 2015.

Tulevaisuutesi

Havaintoja.

Vaikuttaa siltä, että keskusta ja kokoomus pyrkii vaaliliittoon. Koska kummallekin puolueelle on ja on ollut aiemmenki tavoitteenna työlistää halpatyövoimaa?

On hyvinki mahdollista, että ovat keskustelleet tehtävän jaosta (riskin madaltamispolitiikkaa, äänestäjien suhteen)? Toisen puoluen tavoite on esimerkiksi lisätä maahan muuttoa (KOK),toisen puolueen (keskusta) tavoitteena on lisätä työpaikkoja jopa 200000 tuhannella, siis mitä muuta voisi tuosta tukita?

Kun ryhmään liitetään perussuomalaiset, RKP on täydellinen oikeisto hallitus koossa.

Vihreitä ei tulla hyväksymään hallitukseen, koska vihreät eivät viihdy perussuomalaisten kanssa. On huomattava, että monien vuosien ajan vihreät ovat olleet käytännössä kuin kokoomuslainen ajattelu. Vihreät on ainoa puolue joka sallii enemmän, silti käytännössä kieltää puolueista eniten? Vihreiden pitkä-aikainen kohde ryhmä on selkeästi nuoret aikuiset.

Eduskuntavaalien jälkeen hallitus muodostetaan seuraavista puolueista:

Keskusta äänimäärä % noin 22-24

Kokoomus 16,5-18

Perussuomalaiset. 14-17

RKP 2-5

Perussuomalaiset voivat pudota hallituksesta mikäli yhdistelmä keskusta, kokoomus, RKP, kristillisdemokraatit saavat muodostettua enemistöhallituksen?

Perussuomalaisten pahimpia ongelmia on, ettei puolue olekkaan sellainen kuin monet pieni- ja keskituloiset ovat luulleet?

Lisäksi perussuomalaisten politiikka on kovin suppeat ehdot millaiseen hallitukseen suostuvat lähtemään. Voi kovinki moni suomen kansalaista pelottaa heitä äänestää, koska puolueen sisäistä valtataistelua ei käytännössä ole. Ei ole kovinkaan demokraattista politiikkaa antaa "kenkää" puolueen jäsenille. Miten voi enää ennen perussuomalaisia äänestäneiden tietää, mikä on perussuomalaisten uskottava politiikka?

45

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Torillanäin

      Katrilla oli isot t****t, ääni hälle.

      • julukunen

        Höpö akka! Ääni missi Saralle.


      • KaukanaMissistäTosiaan
        julukunen kirjoitti:

        Höpö akka! Ääni missi Saralle.

        Jos misseistä puhut niin älä mainitse Saraa samassa lauseessa. Myötähäpeän sinua suuresti.


      • Inhokki

        Voi voi tyttäret tehän painitte ihan eri sarjassa. Tämän poliittisen kentän ehdoton ja lyömätön missi on marketti-marketta!


      • keisarimakune

        Kauneuskilpailuissa kärkisijan jakavat Sara Tuisku ja Liisa Ansala.


      • nimim.Pentti

        kyllä tuo Katri Kulmuni on missitasoa, hänellä on hyvin runsaat vartalonmuodot, ei ole silti mikään lihava, vaan pitänyt hyvässä kunnossa ittensä. Lapin asioita edustettaessa voi olla hyvä, että naisen ulkonäkö jää mieleen, vaikkei se olekaan tärkein asia.


    • Anonyme

      Ainoa oikea vaihtoehto on väyrynen, Suomen tilanne on oikeasti paha ja nyt tarvitaan osaamista asiantuntemusta eduskuntaan.

      • kylläkansatietää

        Paten aika on ohi. Ääni menee kyllä Lapin ykkösedustajalle, Lohen Markukselle.


      • Lohiporras
        kylläkansatietää kirjoitti:

        Paten aika on ohi. Ääni menee kyllä Lapin ykkösedustajalle, Lohen Markukselle.

        Smoltti saapi lainata peruukkimaurin piilokorkokenkiä jos meinaa päästä riman yli.


      • 24685
        Lohiporras kirjoitti:

        Smoltti saapi lainata peruukkimaurin piilokorkokenkiä jos meinaa päästä riman yli.

        Luulen kyllä, että ei se miehen koko taida ratkaista suomen vaikeuksia,jos koko olis rataisevaa niin voitas laittaa vaikka Lipponen pääministeriksi .Tiedetään että ei se vaikuta,antaa vain Lipposen olla eläkkeellä.Jollakin pienemmällä ja vähähiuksisella voi olla järkeäsiinä kun isollakin.,joskus harvoin tietenkin jopa enemmänkin.

        Periaatteessa olen minäkin sitä mieltä,että iso ja lihava pitää olla.

        Katsokaa nyt Putinia.Pieni mies mutta venäläiset uskovat hänen olevan maailman viisain ihminen.Ja venäläisiä on kai enemmän kun 150 miljoonaa,ei kai niin suuri määrä ihmisiä voi olla väärässä ???


    • Anonyme

      Väyrysellä kuitenkin sitä osaamista ja missään nimessä ei paten aika ole ohi, nyt häntä juuri tarvitaankin, juuri oikea aika ja oikea mies eduskuntaan...

      • guuuu

        Lohen pojalla on aina liian isot housut, 10 senttiä kantapään alla, nostattaa itseään väärästä päästä..
        Napoleon kompleksi, vai ? Kepun tyylinikkari, parhaansa yrittää, mitä sai aikaiseksi eduskunnassa neljässä vuodessa, kukaan ei tiedä ?


      • bbbbbbbjjkh

        Nim anonyymi Väyrynen on vanha kaavoihin kangasvyöt mies ei tarvita yhtään mihinkään.samoin eduskunnasta pois parkkiintuneet vanhukset kuten Zyskowicz.kanerava.pekkarinen Kääriäinen.muunmuassa eduskunnassa max neljä kautta sitten pois ei tarvita sätkynukkeja .ei me tarvita ammattipolitiikko ja jotka ovat vieraantuneita arkielämästä


    • SaaOttaaTalteen

      Keskusta voittaa vaalit ylivoimaisesti. Stubbi vetää etelän äänet ja kirii kakkoseksi, Rinne saa työväenluokan äänet ja on kolmantena. Mopen osa jää persuille mutta Sipilä ottaa heidät mukaan hallitukseen. Ihan tietystä syystä, Persuilla yksi kausi hallituksessa tarkoittaa puolueen kuihtumista, sen verran hankalia päätöksiä on tulossa.

    • KöyhätKestääRikasItkee

      Halpatyövoimapolitiikka on se keskeinen tavoite minkä ympärille keskusta, kokoomus tuo vahvasti esille? Siihen päälle tarvitsevat muita puolueita kuten RKP, sekä kristillisdemokrateja. Kaikki nuo puoluet ovat olleet kiinnostuneet lisäämään maahan muuttoa? Ennen tätä vaalikautta, keskusta hallituskumppanien kanssa ajoi avoimesti erittäin hyvätuloisten etua. Yhtenä perusteluna oli, että rikkaat kun saavat enemmän, ne ikään kuin työllistävät enemmän? Sankarillinen teoria, joka ei toteutunut. Finanssikriisi toteutu keskustan pääministerikaudella. Sen jälkeen syyllisiä huonoon kilpailuun onkin vain pien- ja keskisuurten palkaansaajien liinan korkeat palkkatulot (polittisella tasolla väitetään).

      Se vain on tosiasia, että monet köyhätkin äänestäjät äänestävät mielellään oikeistopolitiikka-arvoja, ehkä luullenevat siten edistävän omaa tulevaisuuttaan? Ehkä totuus on kuitenkin vaalienki jälkeen sitä samaa kuin ennen vaaleja, eli pieni ja keskituloisten palkansaajien palkkatulot pienenevät (ostovoima heikkenee).

      • ArvasinkoOikein

        Mikä on oma puoluekantasi? Huomasin vain että listastasi puuttui kokonaan se puolue joka ajaa voimakkaasti Kokoomuksen rinnalla sosiaalituen vastikkeellisuutta, samalla myös tavoitteena on työmarkkinatuen täydellinen vastikkeellisuus. Tästä on TV-taltiointi todisteena.

        Jos ei lamppu syttynyt niin puolue on Perussuomalaiset, tuo Kokoomuksen oikea käsi Se sama puolue joka kähmyää omilta piireiltään rahat säätiölleen ja tästäkin on todisteena TV-taltiointi. Muista myös se varma tosiasia että nykyisen hallituksen kaikki pienituloisiin kohdistuvat leikkaukset kävivät oikein hyvin Soinille viime hallitusneuvotteluissa. Samoin olisi käynyt myös Kreikan tukeminen mutta persujen kenttäväki nousi takajaloilleen ja soinin oli pakko ottaa marttyyrin rooli.

        Sellaisia köyhien puolustajia Perussuomalaiset ovat. Muistakaapa asia vaalipäivänä.


      • ItkeäVaiNauraa

        Perussuomalaiset ovat ihmisiä myös, harmi vain kun ovat kovin usein muuttaneet mielipiteitään. On tai ei, kuulostaa enemmänkin siltä, että puolue on kiinnostunut suomenkansalaisten hyvinvoinnin kannalta enemmänki "pikku kenraaleina" olemiseen.
        Suomi kun ei kehity pelkällä turvallisuuspolitiikalla, perussuomalaiset ovat sanoneet (niin kuultu), etteivät he lähde sellaiseen hallitukseen, joka ei lisätä puolustusvoimille puolustusmenoja (rahaa).
        Perussuomalaiset eivät siis ole kiinnostuneita pienituloisista eläkeläisistä, työllisyysasteesta tai edes ylipäätänsä säästökohteiden esittämisestä ennen eduskuntavaaleja?


    • TotuusKoskettaaSinua

      Perussuomalaisten perusongelma on puheiden ja tekojen täydellinen ristiriita. Puolue ajaa Kokoomuksen kanssa yhdessä paikallista sopimista työpaikoille, joka tarkoittaa käytännössä työnantajien sanelupolitiikkaa palkkauksen ja työolojen suhteen. Samalla he vaativat Kokoomuksen kanssa sosiaalietuuksia työttömyysturvaa vastikkeelliseksi eli "sossunrahojenkin" eteen pitää tehdä töitä muutama tunti päivässä.

      Tuo kaikki edellinen tapahtuu eduskunnassa ja keskinäisissä neuvotteluissa Kokoomuksen kanssa. Silti kun Perussuomalaiset pääsevät kansan edessä torilla ääneen niin he puhuvat tippa silmässä köyhien puolustamisesta ja puheessa on hyvin vasemmistolainen sointi.

      Tuo huijaus onnistui vielä 2011 eduskuntavaaleissa. Nyt voi jo sanoa että kyllä kansa tietää. Huijaus ei enää mene läpi.

      • mahorkka

        Muita puolueita haukut, mutta unohdat kehua omaasi, haiskahtaa mahorkalle.


    • temoktraatti

      Joo hannalle ääni eli numero 11. Teki mm. nelostien Rolloon. Ja paljon muuta.

      • JokaPaikanAsuja

        Ihanko se lapiolla kaivoi tuon Roimun rotkonkin? Olet taas näköjään päässyt lomalle hullujenhuoneelta.


    • ÄänestäjiinVoiVaikuttaa

      Hej, mihin katosi asialinen kitjoitus?
      Perussuomalaisten heikko menestys presidentinvaaleissa kertoi paljon, myös odotettua huonompi tulos euroopn unionin vaaleissa on viennyt uskottavuutta. Puolue ehkä tarvitsisi jonkun erittäin kalliin "iso jytky" televieiomainoksen, jossa näkyisi ja kuuluisi jotain mitä muut puolueet eivät ole?

    • Rovaniemen

      Voisiko ehdokkaa kirjoitella, kehuskellä, vai otteko jo luovuttannut?

    • HistoriaToistaa

      Kaikki hallituspohjat käy kunhan Kokoomus pidetään kaikista vaihtoehdoista kaukana. Kokoomus on kykynsä näyttänyt, jälleen kerran Suomi on kaulaansa myöten nesteessä kun Kokoomuslainen pääministeri johti maata. DEJA VU!

      • älähuoli

        Eihän ne mene ihan itse sinne oppositioon kasvamaan korkoa ensi vaaleihin. Näin teki kepu viime vaalien jälkeen, ja tulos on aika hyvä. Tosin siinä kepua auttoi tuo umpi surkea hallituspohja, jossa päähallitus puolueet lopulta nokittelivat toisiaan.
        Tämä seuraava hallitus on kovan paikan edessä, siinä ei kannatusta kerätä, päinvastoin.


    • aom

      Tyhjänpäiväisempää ja suomelle vahingollisempaa puoluetta (rikkidirektiiveineen) kun nämä myrkynvihreät, ei ole suomessa pitkiin aikoihin ollut.Ei ainakaan sen jälkeen kun Neuvostoliittoa ihannoineiden kommunistien vaikutusvalta on lähestynyt nollaa.

      Sehän on pääasiassa nuorista naisista koostuva illuusioilla elävä porukka.

    • Eteenpäin2015

      Lapin kannalta olisi paras, että mahdollisimman monesta puolueesta on edustaja Arkadianmäellä, ja vie samalla Lapin asioita eteenpäin omassa eduskuntaryhmässään. Realistinen tavoite Lapissa olisi, että keskustalta on 3 edustajaa ja yksi kokoomuksesta, demareista, persuista ja vasureista. Ei-vasemmistolaisen äänestäjän, joka on kahden vaiheilla, äänestääkö keskustaa vai kokoomusta, kannattaisi nyt äänestää kokoomusta ja Heikki Auttoa, ja varmistaa hänen jatkokautensa eduskunnassa. Keskustan kannalta on aivan sama, onko Lapista kolme vai neljä edustajaa.

      • aina.kokkari

        Itse ainakin aina kokoomusta äänestäneenä, näkisin puolueen mielellään oppositiossa.
        Kun kokoomus valitsi viimevuonna uuden puheenjohtajan, oli se minulle kova shokki. Vapaavuori asiallisena ja jämäkkänä ei kelvannut, vaan piti saada "pelle-hermanni" joka valitsi vielä samanlaisia lisää ministereiksi. Myötä häpeä on ollut kova, ja toivon tosiaan heidän menevän suosiolla oppositioon. Katainen teki katalan tempun, puhui vastuunkannosta ja lähti kesken muihin hommiin. Nyt on oikea aika keskittyä oppositiossa uuden porukan löytämiseen ja oppositio politiikkaan.


    • Degrönä

      Toivottavasti saadaan vihreä edustaja vihdoin lapista ennen kuin lappi hukkuu paskaan.

    • kuismeniniinku
      • Persutollolle

        Olisitko voinut kertoa viestissäsi myös sen että siteeraat täällä Perussuomalaisten verkkolehteä nimeltä Suomen Uutiset? Kyseessähän on konkurssiin menneen SMP:n entinen paperilehti joka on herätetty henkiin Perussuomalaisten verkkolehdeksi nykyään.

        Sieltähän varmaan löytyisikin paljon muita puolueita kehuvia arvosteluja. Siellähän ei varmaan moitita muiden puolueiden eduskuntavaaliehdokkaita eikä heidän politiikkaansa? Luuletko että lukijoista suurin osa olisi muita kuin persuja? Samoin kommentit teksteihin tulevat sataprosenttisesti persuidiooteilta.

        Heittosi on siis täysin arvoton. Kasva aikuiseksi, ja kumarra pääministeri Sipilää.


      • TotuusKoskeeSinua

      • sanoeikepuloisille

        Kylläpäs se nyt itkua aiheuttaa, kun lyödään ne oikeat faktat pöytään.

        Polttoaineen lisäverotus sattuu juuri niihin ihmisiin, jolla ei ole yhtään liikaa, todella helppo kohde kyllä ja todella ala-arvoinen veto Kepuloisilta, osoittaa juuri sen mitä arvoja te kannatatte.
        Välillinen vaikutus veron nostolla tulisi lisäksi kaikkiin kuljetuskustannuksiin, joka taas kertautuisivat mm. elintarvikkeiden hintoihin ja kas kummaa, ketkä tästä taas kärsisivät eniten...

        Ei mitkään verotulot riitä kun jakajina on Kepuloiset, Demarit ja Kokkarit....kyllä tuolle sikailulle on tultava loppu, siksi perussuomalaiset.


      • ÄläItkeIines
        sanoeikepuloisille kirjoitti:

        Kylläpäs se nyt itkua aiheuttaa, kun lyödään ne oikeat faktat pöytään.

        Polttoaineen lisäverotus sattuu juuri niihin ihmisiin, jolla ei ole yhtään liikaa, todella helppo kohde kyllä ja todella ala-arvoinen veto Kepuloisilta, osoittaa juuri sen mitä arvoja te kannatatte.
        Välillinen vaikutus veron nostolla tulisi lisäksi kaikkiin kuljetuskustannuksiin, joka taas kertautuisivat mm. elintarvikkeiden hintoihin ja kas kummaa, ketkä tästä taas kärsisivät eniten...

        Ei mitkään verotulot riitä kun jakajina on Kepuloiset, Demarit ja Kokkarit....kyllä tuolle sikailulle on tultava loppu, siksi perussuomalaiset.

        Älä nyt kovin märise kun käräytin sinut lapsellisesta tempustasi. Niin ja muistisi on vain valikoiva. Mihin unohdit sen, että Timo Soini ja Perussuomalaiset vaativat paikallisia sopimuksia eli haluavat heikentää työläisten palkkoja ja lisätä työaikaa. Samoin he haluavat työpakon kaikkein köyhimmille eli työmarkkinatuen saajille ja sosiaalituen varassa elväville. Tästähän on TV-taltiointi todisteena.

        Perussuomalaiset ovat Kokoomuksen apupuolue ja toimivat juuri niinkuin kokkareet.
        Vaalitulos näyttää tänä keväänä sen että kyllä kansa tietää. Todelliset köyhien asianajajat.

        Onneksi tuollainen politiikka ei mene fiksuille läpi.,


    • Äääääääänestäjä

      Kepu pettää aina, kokkarit suosii isoja rikkaita, vihertävät vasemmistokommarit elävät menneisyydessä, persut menettivät jytkynsä keskinäiseen riitelyyn, kristilliset vaaliliitossa lisäksi persujen kaa, hyi hitto, demarit pahimpia työläisen kuppaajia jo feikkidemari lipposen ajalta, vihreät luonnosta vieraantuneet.

      Kirkkovene on pakko laittaa äänestyslippuun.

      • oijavoi

        Kepun järjenjuoksua.


    • SossuElättääSinut

      Nuori kapinallinen on puhunut, yhteiskunta on mätä. Ugh!

      • SinäPäätät

        Ennen vanhaan oli asiat "paremmin" kun miehet olivat työssä ja äidit hoitivat kodin. Joten äänestä miehiä.
        Oikeastaan kun miehet ovat velvoitettu tekemään tämän maan asioita enemmän (asepalvelus tai jokin muu), niin eikö olisi reilumpaa, että miesten osuus kasvaisi eduskunnassa?


    • KekkosenLinja

      Keskusta joutuu taas pelastamaaan tämän maan demareiden kanssa, niin se kävi sotien jälkeenkin. Pidetään Kokoomus kaukana hallitusvastuusta niin Suomella menee hyvin!

    • JosÄänestätMinäEn

      SMP.n työministeri Urpo Leppänen kehitti SMP vaalivoitolla hyvän systeemin silloin kymmeniä vuosia sitten. Silloin sai köyhäkin työpaikan ja rahaakin palkaksi.
      Kamala rouva jaakkosaari sdp.tä ja romutti koko homman sdp.n avittamana.
      Elikkä työttömät ovat joutuneet siitä asti karenssin uhalla tekemään töitä 8 euron päiväpalkalla plus työmarkkinatuki. Jos ei suostu, sitten pätkähtää lopullinen karenssi iäksi.
      Tätä on jatkunut jo yli 20 vuotta. Eli ei se mitään uutta ole.
      Perussuomalaisethan ne saivat nostettua sitä työmarkkinatukea sen sata euroa kuussa painostuksellaan noin vajaa 4 vuotta sitten.
      Vasemmistohan sen sitten omi itselleen ja korotti sitten kaikkien pakollisten tarvikkeiten veroa muun muassa polttoaine, ruoka, sähkövero, alvi jne.
      Eli otti sen heti moninkertaisesti takaisin.
      Elikkä se on ollut jo yli 20 vuotta voimassa tuo pakollinen 8 euron työ. Nykyisin ruhtinaallinen peräti 9 euroa päivä.
      Eli jos äänestät, äänestä perussuomalaisia. Saattavat tehdäkin jotain.

    • tarkkanäköinen

      Keskusta, Kokoomus,Perus-suomalaiset ,KD ja RKPhallitukseen.Kirkkoveneen piirtäjät keskittyvät liitto fuusioillaan yleislakkoon,nyt on meneillään vasemmistolla laivat satamaan harjoitus tämä on treeniä yleislakkoa varten,

    • HiljaaHiljaa

      "Si-nä,mi-nus-ta, or-jan teit"

    • HyvääHalvemmalla

      Hiipuuko jo voimat, vaikuttaa jotenki siltä ettei ihan tosissaan ehdokkaat jotka eivät ole TV:stä (televisiosta) tuttuja kasvoja, tuo esille jotain uutta?
      Se on loppuenlopuksi pienet ideat joilla näkyvyyttä saa Rovaniemen alueella.
      Halvimpia vaihtoehtoja on Pistää auton katolle vaali kuvasi kattotelineisiin kiinni tai peräkärryyn mainostaulu joka näkyy? Kun käyt päivittäin työssä autolla, näkyy myös vaalimainoksesi? Ei kannata antaa tauluja "kavereiden" autoon, koska tärkeää on virheetön autolla ajo vaalimainostaulujen kanssa.
      Tosi rohkeaa on laittaa kotisi ikkunoihin vaalimainos verhot, jossa on äänestysnumerosi, toivotat ihmisä poikkeamaan kahville (verhossa olevana päivänä kellon aikoina)? Yksikin onnistunut kahvilla kävijä, usein kertoo kokemuksistaa muille (koti ei tarvitse olla iso, kodin pitää olla siisti, raikkaan tuoksuinen).Jos et menesty vaaleissa niin voithan vaalien jälkeen muuttaa asunnostasi pois, jos ajatus etekäteen häiritsee?

    • HuumoriaVaalimainontaan

      Huumoria vaalimainontaan.
      Tarra tai jonkinlainen muu mainos auton takana, sivuilla jossa lukisi: "VAROITUS AUTOA AJAA (vaalinumero)"

    • KansalaisteRahastusAlkaa

      Huomenna kansa tietää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe