työeläkeyhtiö ja kela

ymmälläni

Olen hakenut useaan kertaan työkyvyttömyyseläkettä etenevän nivelsairauden vuoksi. Hakemuksissa on ollut monen eri lääkärin lausuntoja ja tutkimustuloksia, on rtg-faktaa ja hermorata-ammattilaisen, fysiatrin ja käsikirurginkin. Kuntoni huononee päivä päivältä, eikä tulevaisuus näytä todellakaan valoisalta. Yksinasuva eristäytyy, kun ei kykene enää liikkumaan kuin ennen.

Hakemusten hylkääminen on todella väärin. Takana on yli 40 vuotta työelämää, josta yksinyrittäjyyttäkin yli 25 vuotta.
Miksi työeläkeyhtiö ei hyväksy ilmiselvää fyysistä sairautta, vaan ikään kuin ohjaa hakeutumaan mielenterveystoimiston asiakkaaksi? Miksi ikäihminen ei saa eläkettä kropan sairaustilastaan, vaan haluavat nöyryyttää vielä masennuspotilaan statukseen? En väheksy mt-diagnooseja tietenkään, mutta mikä tätä yhteiskuntaa oikein vaivaa, kun potilas on vain potilas jos pää vaivaa.

21

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • julmatt

      Palkkaa asianajaja ja haasta työeläkeyhtö-jos on varaa. Kieltämättä tuntuu oudolta että pitkä työhistoria etenevä sairaus eikä eläkettä myönnetä. Nuoret joilla ei ole edes työelämä alkanut-saa työkyvyttömyysläkkeen(tosi pienen kun ei työvuosia ole) mielenterveysongelmista, Toinen vaihtoehto että valitat masennusta ja ahdistusta.Haet sitten niillä muulla sairaushistorialla uudelleen..

      • ymmälläni

        Ei ole varaa alkaa taistella eläkeyhtiötä vastaan, tuskin edes enää voimiakaan. Eläkeyhtiön vastaukset ovat olleet aina yhtä pöyristyttäviä, sanoivat suoraan että "tuki- ja liikuntaelinvammat eivät riitä puoltavaan päätökseen". Vielä kehtasivat vaatia uudet tutkimukset ja lausunnot yksityissektorilta!

        Asun yli sadan kilometrin päässä lähimmästä kaupungista, jossa on yksityinen lääkäriasema. Jo matka sinne on vaikea tehdä, saati sitten ne maksut ottaa pienestä sairauspäivärahasta mitä uudet tutkimukset maksaisivat. Ei ole oikein tämä.
        Yli 58-vuotiasta kohdellaan töykeästi ja ylimielisesti. En minä huijaa ketään, jos pyydän omia eläkerahojani käyttööni. Juuri tätä vartenhan niitä on maksettu.


      • voimiasinulle

        minun taisteluni kesti seitsemän vuotta,olin kuolla nälkään sinä aikana,
        ja lopulta kirjoitin pitkien juttujen sijalle "en vain jaksa enää"
        niin sain vihdoin eläkkeen.


      • ei-helppoa-kellekään

        Hei nimimerkki julmatt, ei se aina niin mene itse olen hieman alle 40-vuotias. Ja ongelmat on tuki-ja liikuntaelimiin liittyviä. Tiiän monia nuorempiakin joille ei ole myönnetty työkyvyttömyyseläkettä vaikka niin voisi luulla, että tuo on kyllä ikävä yleistys minkä kirjoitit.

        Myös minulla mt-diagnooseja on ollut lääkärinlausunnoissa johtuen muista elämän vaikeuksista. Mutta en ole saanut pysyvää työkyvyttömyyseläkettä vaikka moni asia pysyy sen puolesta, että pysyvämpi ratkaisu olisi parempi. Lähes kaikissa töissä on paljon seisomatyötä tai istumista, en sellaisia pysty tekemään. Ja työaika ja tehtävä sisältö täytyisi räätälöidä. Ja tästä seuraa se etteivät työnantajat palkkaa kun aina löytyy terveempi tilalle työttömien reservistä.

        Mitä mieltä muuten olette sellaisesta kun suositellaan ammatillista kuntoutusta mutta ei kerrota minkälaista kuntoutusta tarkoitetaan? Kun sitten kysyn joskus jostain pääsisinkö tuonne niin sanovat, että tulee hylkypäätös. Omituista.


    • julmatt

      Kyllä se tilastojen mukaan niin menee että nuoria työkyvyttömyyeläkeläisiä on paljon. Toki yksittäisistapauksia on seassa.Valtaosa näistä alle 30v on mt-ongelmien( alko) takia eläkeläisiä.Fyysisestä terveysongelmasta onkin sitten vaikeampaa päästä eläkkeeelle..mikä tuntuu omituiselta kun rapakuntoisen,nivelelet vaihdettuna tekoniveliin-oletetaan jatkavan loputtomiin fyyisessä työssä..(vaikka työelämää olisi vuosikymmenet jo takana) Nuoret töihin ja vanhat ja sairaat eläkkeeelle.

      • ei-helppoa-kellekään

        En ole tutkinut tilastoja joten en ole perillä niistä mihin tilastoihin sitten viittaatkin tuossa? Kun se oli vain heittona ilman linkkiä tutkittuun tietoon. Olisi fiksua tilastoihin vedotessa hyvä laittaa mihin tietonsa pohjaa. Mutta omat tietoni perustuu ihan siihen mitä olen erilaisten ihmisten kanssa jutellut ja omiin empiirisiin tutkimuksiin tällä tavoin. Tuossa olen samaa mieltä, että eläkkeelle pääsy ilman mielenterveysongelmaa varmasti vaikeaa ja kuten laitoit niin siihen rinnalle vielä alkoholiongelma niin ehkä sellainen setti vakuuttaisi kelan ja työeläkeyhtiön asiantuntijalääkäritkin.

        Itse yrittänyt pysyvämpää eläkeratkaisua pelkillä fyysisillä rajoitteilla jotka sitten käsittää useamman asian. Mutta tämä miten ne siellä eläkeyhtiössä tähän asennoituu johtaa kyllä varmasti sellaisiin ongelmiin kenen tahansa, että eläkepäätös nasahtaa. Olen tästä aina vihaisisilla yhteydenotoilla päätöksestä vastaavalle muistuttanutkin.

        Tähän loppuun vielä, että hieman samanlaisessa tilanteessa olen "miksimiksi" nimimerkin kanssa. Heillä pitäisi olla velvollisuus kielteisen päätöksen tehdessä perustella perusteellisemmin ja jos esittävät kuntoutusta tilanteessa jossa lähes työ kuin työ on sellainen ettei onnistu, että minkälaista kuntoutusta tarkoittavat.

        Valitukset eivät tosiaan tunnu muuttavan tekemiään päätöksiään mitenkään :/


      • alanterroristiksi

        kolme vuotta taistelua samat kivut ja säryt kuin sinulla ,ja ei saa kuntoutusta koska liian sairas näin se menee nykyään että eläkelaitokset ja kela vain murhaavat ihmisiä jotka ovat sairaana.. eihän heillä ole enään rahaa kun kaikki menee musulmaaneille ja muille mamuille.


    • miksimiksi

      Itselläni menossa nyt toinen työeläkehakemus rumpa työeläkeyhtiön kanssa. Aikaisemmasta olen valittanut loppuun asti. Minulla on kaksi perinnöllistä sairautta joihin ei ole mitään hoitoja vaan pikku hiljaa kunto romahtaa. Ensimmäisellä kerran päätös tuli vain toisen diagnoosin mukaan. Silloin kävin pitkiä puhelinkeskusteluja käsittelijän kanssa ja hän kehoitti tästä toisesta sairaudesta jota ei huomioitu hankiutumaan moniammattilliseen työ ja toimintakykyarvioon. Monen painostuksen jälkeen sellaiseen pääsinkin ja ensimmäisen valituksen käsittelyyn ei enää lausunnot ehtineet. Tutkimusten (lääkärin, sosiaalihoitajan, fysio- ja toimintaterapeuttien mukaan en ole kykenevä työhön ja kuntouskaan ei hyödytä) Eli uusi hakemus sisään josta tuli yli 5 kuukauden kuluttua päästös ja taas koko työ ja toimintakykyarvio huomioimatta! Puhelimessa käsittelijä kehoitti valittamaan ja kävi jopa keskustelemassa päätöksen tehneen lääkärin kanssa ja totesi että kyllä kaikki lausunnot on luettu mutta näin kuitenkin on tehty päätös. En ymmärrä mitä voisin enää eläkeyhtiölle toimittaa. Nyt pitäisi jaksaa tehdä uusi valitus ja mahdollisesti saada oman (kahden) lääkärin kirjoittamaan uudet B-lausuntot koska tilanteeni vain huononee. Alkaa tuntua, että ehdin hautaan ennen eläkettä. Käsittelijä totesi että koska minulla reilusti yli kymmenen vuotta eläkeikään niin se vaikuttaa asiaan.
      Eli haluavat mitä haluavat mutta jättävät huomoitta jos haluavat.

    • relaisticpanic

      Valittakaaa masennusta ja vaikeaa ahdistusta ja unettomuutta.Kävelkää pää alaspäin ja titauttakaa itkua lääkärin.psykologin ja työkykyarvion aikana. Ennenpitkää se eläke tulee..mutta jos teette saman vaiekan fyysisen sairauden vuoksi-ette pääse eläkkeelle, Vakuutysyhtiö tuhlaa meitin rahat..johtajien salaisiin oblikaatioihin ja lainoihin.Kst keva...

      • VihaksiLaittaa

        Minusta tollaset edes vastuuttomien päätöksien seuraajat pitäisi selvittää missä ne asuu eiköhän tollaset harkitsis tarkemmin päätöksiä kun tietäisi, että turpasauna oottaa.
        Miten joillakin on oikeus tehdä yksipuolisesti toisten elämä helvetiks mutta päättäjin vastuuseen saaminen normaalisti lakiteitse tehty vaikeaksi. Ei ymmärrä.


    • QRV

      On tässä tullut tuskailtua 2011 vuodesta asti työkyvytömyys eläkkeen takia.Olen käynyt Kelan kuntoutus jaksoilla josta lausunto työkyvytön.
      Työkyky kartoituksessa kaksi jaksoo lausunto työkyvytön.
      Useita erikois lääkärin lausuntoja joissa sairaudet todettu useat TULES viat alentaa huomattavasti työkykyä.Kaksi vuotta sitten alkoi Ns kaikki luisumaan päin helvettiä rupesi mieliala tekee tilttiä.Menin kallon kutistajalle lausunto vaikea alainen masennus johon sitten mieliala lääkkeet ja keskustelu käyntejä kerran kuussa.B lausunto masennuksen takia toistaiseksi.Tules ongelmat sen kun pahenee ei enää viiti käydä edes lääkärissä kun aivan sama mitä lausuntoja sieltä saa eläke hylky tulee joka tapauksessa.Kolme hylkyä jo tullu ja taas on valitus menossa edellisestä hylystä.Mieli ala lääkkeet annostus maksimissa ja eikun Vituttaa toimeen tulo vajaakuntoinen työn hakia vajaa 500e kuussa omia tavaroita myyny auton ja vaikka sun mitä muuta alkaa jo loppua nekin.Lähes joka päiväinen toive vittu kun lähtis henki niin loppus tää kiusaaminen mitä Kela ja eläke vakuutus yhtiö mulle tekee.Silloin kun enemmän liikuin autolla niin lähes aina tuli mieleen että jos tuonne käännän niin loppuu tää paska.Koko ikäni tein töitä ja kova halu olis vieläkin mutta kun ei pysty niin ei.Jotain tietysti pystyis tekee mutta kuka ottaa töihin jos näin rajoitteinen.Kaikki harrastukset jääny pois kaverit kaikonnu oma vika en ole viittiny pitää enää yhteyttä kavereihin ei viiti ees vastata puhelimeen.Kyllä sitä vielä jaksais jos olis kohtuulinen toimeen tulo mutta Vittu kun ei raha riitä elämiseen.Mieli ala painuu yhä alemmas mutta tulee se pohja vastaan siinäkin on niin saatanan heikko luonne että ei pysty ainakaan vielä oman käden kautta lopettamaan tätä tuskailua.Ei kyllä jaksa ottaa normaali eläke ikään asti vajaa kuntoisena työn hakijana ikää 51v.Kyllä minä olen niin SAATANAN katkera näille herroille jotka näistä ihmis elämän ratkaisuja tekee.

      • mieli-maassa

        Olen pahoillani tilanteestasi. Uusi hylkäys tuli minullekin, enkä enää ymmärrä miten jaksan aloittaa kaiken lausuntokierroksen taas alusta. Hylkäyspäätöksen sanamuoto on aivan kaksinaismoralistinen: "sairastatte..blaablaa...näitä sairauksia, jotka vaikeuttavat työntekoa, mutta katsomme, että voitte tehdä jotain muuta työtä (!) elantonne teen..."
        Ei ole todellista!
        58-vuotias sairas ihminen pakotetaan hakemaan uutta työtä. Kovakin rauta työmarkkinoilla ja kaikkien haluama työntekijä.

        Mikä tätä yhteiskuntaa oikein vaivaa nykyään! Toisille annetaan tukea ja apua, ja toisilta viedään elämänhalu ja nöyryytetään nälkään.


      • toivomennyt

        Eläkeyhtiöt ajavat tahallaan itsemurhiin ja nauravat vain kun joku sen tekee. Se jää usein ainoaksi keinoksi jos ei vain jaksa. Millään lausunnoilla ei mitään tee jos ei ne ei johda mihinkään. Pitäiskö kylmästi, laittaa etten vastaa seurauksista jos ei nyt myönnetä? Mitä mieltä olette? Alkaa olla kaikki muut keinot jo kokeiltu.


      • Masennusta
        mieli-maassa kirjoitti:

        Olen pahoillani tilanteestasi. Uusi hylkäys tuli minullekin, enkä enää ymmärrä miten jaksan aloittaa kaiken lausuntokierroksen taas alusta. Hylkäyspäätöksen sanamuoto on aivan kaksinaismoralistinen: "sairastatte..blaablaa...näitä sairauksia, jotka vaikeuttavat työntekoa, mutta katsomme, että voitte tehdä jotain muuta työtä (!) elantonne teen..."
        Ei ole todellista!
        58-vuotias sairas ihminen pakotetaan hakemaan uutta työtä. Kovakin rauta työmarkkinoilla ja kaikkien haluama työntekijä.

        Mikä tätä yhteiskuntaa oikein vaivaa nykyään! Toisille annetaan tukea ja apua, ja toisilta viedään elämänhalu ja nöyryytetään nälkään.

        Voi voi, otan kyllä osaa sinun ja muiden ongelmiin, on tämä ihmeellistä elämää? Itse taistelen vaikean sairauden kanssa joka rajoittaa täysin työntekoa ja tämä on vielä etenevä sairaus. Lääkäri kirjoitti b lausunnon ja siihen että olen työkyvytön ja en voi tehdä fyysistä työtä, ja kela siihen sitten että joo joo ei tuu edes sairauspäivärahaa kun olen heidän mukaan muka riittävässä työkunnossa? En jaksanut valittaa kertakaikkiaan, mutta haen uutta sairaslomaa heti kun tää nykyinen päättyy ja valitan minkä kerkeän kivuista ja säryistä ja olen ajatellut että alan puhumaan että olen pahasti masentunut, mitä toki en ole ainakaan vielä, mutta luulen että eläke tippuu heti kun tarpeeksi kertoo itsetuhosta yms. Olen päättänyt saada eläkkeen ja teen sen eteen kaikkeni!


      • Masentunutmyös
        Masennusta kirjoitti:

        Voi voi, otan kyllä osaa sinun ja muiden ongelmiin, on tämä ihmeellistä elämää? Itse taistelen vaikean sairauden kanssa joka rajoittaa täysin työntekoa ja tämä on vielä etenevä sairaus. Lääkäri kirjoitti b lausunnon ja siihen että olen työkyvytön ja en voi tehdä fyysistä työtä, ja kela siihen sitten että joo joo ei tuu edes sairauspäivärahaa kun olen heidän mukaan muka riittävässä työkunnossa? En jaksanut valittaa kertakaikkiaan, mutta haen uutta sairaslomaa heti kun tää nykyinen päättyy ja valitan minkä kerkeän kivuista ja säryistä ja olen ajatellut että alan puhumaan että olen pahasti masentunut, mitä toki en ole ainakaan vielä, mutta luulen että eläke tippuu heti kun tarpeeksi kertoo itsetuhosta yms. Olen päättänyt saada eläkkeen ja teen sen eteen kaikkeni!

        Ei aina masennusdiagnoosikaan takaa eläkepäätöstä. Olisko joku yhteys siihen, että niiden eläkeyhtiöiden johto kuittaa taas isot optiot ja kaikki rahat menee sinne. Ei niitä varmaan heilauta vaikka itsemurhien määrät suomessa nousis johtuen päätöksien tekijöiden piittaamattomuudesta hakijoita kohtaa joilla olisi selvät perusteet saada eläke.

        Helppo se on stubbien ja kokoomuspolitikkojen käytännön työelämästä vieraantuneena nostaa eläkeikää mutta entä sitten kun ihmiset ei jaksa sinne eläkeikään asti ne joille töitä on mahdollisen monet yritetään irtisanoa.


    • wtyq35y

      hakemuksessa täytyy kuvata kuinka sairaus haittaa normaalia elämää, pelkkä diagnoosi ei riitä. Itse taistelin neljä vuotta kunnes eläke meni läpi.

      • eielämää

        Eivät ne kuvaukset auta mitään.Minulle tuli juuri neljäs hylkypäätös työkyvyttömyyseläkkeestä.Minulla on laaja- alainen nivelrikko.Koko kroppa,vain pää on "ehjä".Myös perinnöllinen kuulon alenema,joka pahenee koko ajan.Ajan kanssa olen täysin kuuro.Olen ollut useissa työkokeiluissa ja tutkimuksissa.Kaikkien lääkäreiden mielestä olen työkyvytön.Työrajoitteet on kaikissa työasennoissa.Puoli tuntia työtä ja selkä menee jumiin ja kramppaa.Sormet turpoaa.Masennuskin on hoidettavissa lääkkeillä.Ei sekään yritys tuonut odotettua tulosta.Kelan mielestä minulla on nämä vaivat,jotka hidastavat työn tekoa.Eivät estä sitä.Heidän mielestään minulla on vielä työkykyä jäljellä ja saan työstä riittävän toimeentulon.Eikä kuntoutukseen ole tarvetta .Täytän loppuvuodesta 60.Kuka ottaa vanhan työrajoitteisen ihmisen töihin ? Tänään tuli Kevalta kyselylomake.Siinä esitetään erilaisia kysymyksiä ja mielipiteitä,vasta hylkypäätöksen saaneelle.Näin punaista.Revin koko saatanan paperin silpuksi.Tämä on suorastaan piruilua,maahan lyötyä sairasta kohtaan.Mitä enää hyödyttää tämä rumba ja uudet valitukset ?Ei mitään.


    • mielipuolta

      Eläkeyhtiö hylkäsi työkyvyttömyyseläkkeen mitätöimällä tuki- ja liikuntaelinsairauteni. Sanovat niiden olevan vain tiloja, jotka vaikeuttavat suoriutumista normaalissa ammatissani. Minkä alan lääkäri on tällainen kaikkivoipa päättäjä, joka kävelee yli erikoisosaajien diagnoosit? Milloin tule-sairaudet ovat muuttuneet vain ohimeneviksi pikku vioiksi?
      Ortopedi, reumatologi ja käsikirurgi tuskin ovat samaa mieltä.
      Samaan aikaan, kun työeläkeyhtiö teki tämän järjenvastaisen hylyn, lähetti Kela vammaistukihakemuksen (?), ei taida olla kaikki asiantuntijuus kummallakaan puolella pöytää.

    • Päiväännes

      Työeläkelaitos hyötyy jos kuolette, joten älkää nyt vaan menkö kuolemaan ennenaikojaan ; ))
      eletään vaan vaikka piruttaan, ilman "turhia"murheita,.....................................................

      Voittoon asti taistellaan periksi ei anneta milloinkaan, paistaa se päivä vielä risukasaankin.
      Joten taistelkaa oikeuksienne puolesta.

      Uskokaa! Vielä koittaa sekin päivä, että eläkeyhtiöt joutuvat vastamaan oikeudessa vääristä päätöksistä. Tulee eläkeyhtiöiden eläkkeistä päättävien irtisanomisia, media kohua, paljon puhetta ja seuraamuksia.

      Työeläkelaitokset jotka toimivat oikein, niin heidän päättäjillään ja johtajilllaan ei ole hätää ja he voivat nukkua rauhassa. Mutta nuo virheellisiä päätöksiä tehtailevat.................................

      Monta kaveriani on kuollut alle 60 vuotiaina sairauteensa, josta ovat turhaan hakeneet eläkettä. (sepelvaltimotauteihin, syöpään, jne....)

    • totuuskomissio

      Näin se menee,,huonokuntoiset kehoitetaan hakemaan muuta työtä! Kun terveyttä ei ole ja nuoria on työttöminä...58v on yliikäien työmarrkinoilal ja kukaan ei ota sairasta ja huonokuntoista työntekijää. Mutta eläkeyhtiöiden pomot vaan porskuttaa..ja niillä on kaikenmaailman etuja joista tavikset ei tiedä mitään..Poliitikot eivät tee fyysistä työtä ja he voivat jatkaa työtä,, jos kansakin haluaa vaikka 100v..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe