Tarkista oman vaaliehdokkaasi kanta pakkoruotsiin

Eipakkoa

Kansanedustajat saattavat olla huonomuistisempia kuin äänestäjät

Tarkista oman vaaliehdokkaasi kanta pakkoruotsiin vaaleissa 2015

Hakukone kertoo ehdokkaan kannan pakkoruotsiin HS -hakukoneessa ja Vapaa kielivalinta -kansalaisaloitteen kannatukseen eduskunnan äänestyksessä maaliskuussa 2015.

Vihreä kommentti kansanedustajan nimen alla kertoo, kuinka ehdokas on todella äänestänyt pakkoruotsin muuttamisesta vapaaehtoiseksi eikä vain antanut vaalilupauksia pakkoruotsinvastaisuudestaan.

Kansalaisaloitteen kannatuksesta voit arvioida varmimmin ehdokkaat, jotka ovat jo tehneet jotakin pakkoruotsin muuttamiseksi vapaaehtoiseksi:

http://vapaakielivalinta.fi/eduskuntavaalit-2015.php?

Jotta voi olla varma poliitikon halusta pakkoruotsin muuttamisesta vapaaehtoiseksi, kannattaa äänestää vain niitä, jotka ovat osoittaneet tehneensä jo jotakin pakkoruotsista luopumiseksi, eivätkä vain antaneet valheellista vaalilupausta vaalikoneeseen. Jos poliitikko on äänestänyt jo pakkoruotsia vastaan, häntä voinee pitää luotettavana. Tällaiset poliitikot on merkitty vihreällä tekstillä listauksessa.

Valitettavasti vaalikoneeseen annettuja mielipiteitä TÄYTYY PITÄÄ EPÄLUOTETTAVINA lupauksina, joilla ehdokas haluaa vain kosiskella tiettyjä ihmisryhmiä. Vaalikone on täynnä kansanedustajia, jotka väittävät olevansa vapaan kielivalinnan puolesta, mutta eivät kuitenkaan tukeneet kielialoitetta eduskunnan äänestyksessä. Listassa on kerrottu lisäriveillä, kuinka alueesi edustajat äänestivät eduskunnan äänestyksessä.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kkah

      Näköjään Juhantalon Kauko kannattaa pakkoruotsia eikä viitsi edes perustella asiaa tyhmälle äänestäjälle.

      Miettikää kaksi kertaa kun äänestätte miestä joka pistää lapsenne ja lapsen lapsenne kärvistelemään kielen kanssa jonka tarve loppuu kuin seinään heti opintojen päätyttyä.

      Suosittelen myös tarkistamaan edustajan/puolueen kannan maamiinat kieltävään ottawan sopimukseen. Jonain päivänä voi tulla sekin eteen että typerillä päätöksillä vuodatetaan suomalaisen miehen verta enemmän kuin tarve vaatii.
      http://www.suomensotilas.fi/fi/artikkelit/kenellä-poliittinen-vastuu-ottawan-sopimukseen-liittymisestä

    • äänestämään

      Höpö höpö, se ei nyt ole kovin tärkeä juttu tuo pakkoruotsi. On monia muita asioita, mitä kannattaa tarkistaa ehdokkaastaan, ennenkuin hänelle äänensä antaa.

    • ghkghkgh

      Jos kannatatte joka vuosi miljardien heittämistä kankkulan kaivoon niin äänestäkää seuraavia ehdokkaita.

      Ruotsin kielen opiskelu muutetaan vapaaehtoiseksi?
      Kauko Juhantalo:Ei.
      Kari Kähkönen:Ei. Laaja kielitaito on osa sivistystä.
      Petri Ahokangas:Ei. Mielestäni Suomi tulee pitää kaksikielisenä maana.

      Muilla kankaanpääläisillä ehdokkailla ei ole moisia aivopieruja.

    • Eipakkoa

      Nämä syyt pakkoruotsin välttämättömyyteen ovat varsin yksinkertaiset ja järkeenkäypiä:

      1) Sillä ylläpidetään KULISSIA koko Suomen "elävästä kaksikielisyydestä", pois lukien Ahvenanmaa, missä sana kaksikielisyys on kirosananakin täysin kielletty.

      2) "Kaksikielisyys" taas antaa oikeuden esim. ylisuuriin kielikiintiöihin yliopistoissamme. Näin yli puolet (52%) ruotsinkielisistä saa yliopistokoulutuksen Suomessa ja 12% muissa Pohjoismaissa eli 64% ruotsinkielisistä pääsee aloittamaan yliopistotasolla, kun taas suomenkielisistä tämän yltää 29%.

      3) Korkeimpiin virkoihin voidaan näin vaatia perusteellinen ruotsinkielentaito, jolloin Suomen ruotsalaisilla on etulyöntiasema virkaan haettaessa.

      4) Ruotsinkielisille järjestöille ja kulttuurille pystytään näin pumppaamaan ylisuuret kunnalliset ja valtiolliset määrärahat.

      5) Näennäinen pohjoismainen yhteistyö on kokonaan Suomen ruotsalaisten hallitsemaa. Tätä kautta saadaan myös merkittävät rahavirrat ohjattua Suomen ruotsalaisten kohteisiin ja Suomen ruotsalaisille henkilöille esim. Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

      6) YLE:n budjetista saadaan suoraan Svenska YLE:lle 17% ja lisäksi YLE kustantaa SVT:n ohjelmat Suomessa tekijänoikeuskorvauksineen, jotka maksavat 6-8 miljoonaa euroa vuodessa. Kaiken kukkuraksi YLE maksaa Ruotsissa esitettävien YLEn ohjelmien tekijänoikeuskorvaukset.

      7) "Kaksikielisyys" luo valtavasti kielellisesti rinnakkaisia ja hyväpalkkaisia työpaikkoja kuntien ja valtion palveluksessa.

      8) Kuntatasolla "kaksikielisyys" antaa hulppeat kuntalisät pelkästään ruotsin kielen nojalla, vaikka samaan aikaan puhutaan ”kahdesta tasa-arvoisesta kielestä”. Tämän vuoksi kunnat hakeutuvat vapaaehtoisesti kaksikielisiksi. Esimerkkinä Lohja, joka saa valtiolta näin ylimääräistä kuntalisää 5 -10 miljoonaa euroa vuodessa.

      9) "Kaksikielisyys" luo tuplabonusjärjestelmän Suomen ruotsalaisille, jonka avulla pääsee myös mukavasti ohittamaan suomenkielisten jonot esim. luomalla omat terveyskeskukset, omat rokotusjonot, päiväkodit, koulut, vanhainkodit, ylioppilastutkintolautakunnan, yliopistot, yliopistolinjat, armeijan joukko-osaston, omat korttelit kaupungeissa, omat siirtolapuutarhat, TV- ja radiokanavat jne...

      10) "Kaksikielisyyden" varjossa pystytään luomaan omaa lainsäädäntöä, kuten kielilait, laki Svenska Finlands folkting -nimisen järjestön valtionapujärjestelmästä, jne...Samainen Svenska Finlands folkting ansaitsee miljoonia euroja vuodessa valtionhallinnon käännösmonopolillaan.

      11) Suomen "kaksikielisyys" luo myös erinomaisen plattformin ja infrastruktuurin riikinruotsalaisille yrityksille Suomessa. Siinä syy miksi Ruotsi painostaa ja vahtii Suomea – jopa kaksi Suomen hallituksen ministeriä otti vastaan riikinruotsalaisten pankkiirien vaalirahaa. Yllättäen samat ministerit päättivät, että Suomeen ei saa rakentaa enää IDEAPARKKEJA, mutta IKEAparkit ovat tervetulleita. Vastaavasti Valio ei saa myydä liian halvalla maitoa, koska se hidastaa neljä kertaa suuremman Arlan maihinnousua Suomeen. Käytännössä Suomi on näin täysin ruotsalaisten yritysten kotimarkkina-aluetta. Toisin päin tämä ei toimi, vaikka Ruotsissa on 723.000 suomea puhuvaa, mutta Ruotsista puuttuu vielä tämä tärkeä "rikastuttava kaksikielisyys".

      12) Suomen valtio jakaa vuosittain hulppeat merenkulkutuet Ahvenanmaan varustamoille. Lisäksi ahvenanmaalaiset on vapautettu YLE -verosta sekä verovapaana alueena turhista arvonlisäveroista. Ahvenanmaan viljelijät nauttivat tietenkin tukevista vuoristolisistä – onhan saarella useita mäkiä.

      .

      .

      Ja sokerit pohjalla.... Kaikkia näitä mainittuja asioita yhdistää se, että ne maksatetaan lähes kokonaisuudessaan suomenkielisillä veronmaksajilla

      .

    • pakkoenglanti

      MIKÄ IHMEEN PAKKORUOTSI?
      Jos Suomen kouluissa opetetaan ruotsia yläkoulussa kolme vuotta ja sen jälkeen lukiossa tai ammattikoulussa jonkin verran, kannattaako siitä tälläinen show nostaa.
      Kukaan ei koskaan ole huomannut, että lapsillemme opetetaan PAKKOENGLANTIA jo alakoulun kolmannelta luokalta. Silloin lapset eivät osaa vielä edes SUOMENKIELEN kielioppiakaan kunnolla. Miksi kukaan ei kerää adressia PAKKOENGLANNIN lopettamiseksi kouluissa.
      Ihmetyttää myös se, että Suomalaisten pitää puhua ulkolaisille OMASSA KOTIMAASSAAN englantia. Eivätkö tänne muuttajat ja asumaan tulijat ole velvollisia opettelemaan Suomen kielen ennen muuttamistaan. Veronmaksajien rahoilla perustetaan englanninkielisiä kouluja ja taitaapa niitä olla jo kaikille suomeen muuttaneille kansalaisuuksille omansa. Mutta entäpä kun Suomalainen muuttaa ulkomaille onko siellä heillä vastassa suomenkielinen koululaitos? Ei, ei todellakaan ole.

      Ymmärrän kovasti ns. pakkoruotsin koska hyvin lähellä Kankaanpäätäkin on kaksikielisiä kuntia. Kun historiaa muistellaan taaksepäin, Suomi on ollut osa Ruotsia. (Mutta onko suomi ollut osa Englantia?). Mitähän tapahtuisi, jos saisit työpaikan tältä kaksikieliseltä alueelta, jota melkein koko rannikkoseutumme on? Ensinäkään sinua ei varmasti ottaisi työpaikkaan kielitaidottomana. Ja jos otettaisiin, joutuisit aikuisena opettelemaan Ruotsin kielen alkeet. Siinäpä vasta purnaus alkaisi. Itse ainakin olen pärjännyt peruskoulussa saamallani ruotsinkielen opetuksella todella hyvin, niin työelämässä kuin muutenkin.

      • PaskaRuotsiTrolli

        Niin että ymmärrät pakkoruotsin kun suomessa on joskus vuonna kivi ja keppi ollut ruotsalainen herrakansa meitä alkuasukas suomalaisia laittamassa verolle(orjuuttamassa), mutta et kuitenkaan ymmärrä englannin opiskelua josta on muodostunut välttämätön monella alalla. No Suomi on vapaa maa ja täällä saa idiootitkin olla vapaasti mitä mieltä tahtovat.


      • lässynläää
        PaskaRuotsiTrolli kirjoitti:

        Niin että ymmärrät pakkoruotsin kun suomessa on joskus vuonna kivi ja keppi ollut ruotsalainen herrakansa meitä alkuasukas suomalaisia laittamassa verolle(orjuuttamassa), mutta et kuitenkaan ymmärrä englannin opiskelua josta on muodostunut välttämätön monella alalla. No Suomi on vapaa maa ja täällä saa idiootitkin olla vapaasti mitä mieltä tahtovat.

        Siltähän tuo näyttää.


      • Kokkolaa
        PaskaRuotsiTrolli kirjoitti:

        Niin että ymmärrät pakkoruotsin kun suomessa on joskus vuonna kivi ja keppi ollut ruotsalainen herrakansa meitä alkuasukas suomalaisia laittamassa verolle(orjuuttamassa), mutta et kuitenkaan ymmärrä englannin opiskelua josta on muodostunut välttämätön monella alalla. No Suomi on vapaa maa ja täällä saa idiootitkin olla vapaasti mitä mieltä tahtovat.

        Niin kuka on määrännyt, että jokin virallinen kieli on Englanti? Voisihan se olla Ranska tai Saksa tai Kiina.
        Viittomakieli on myös laajalti levinnyt kieli, miksi sitä ei opeteta kouluissa?
        Asian ydinhän on se, mitä tämä toisia idiootiksi haukkuva ei ole näköjään ymmärtänyt. Pakkoruotsia luetaan muutama vuosi asukasta kohti hänen elämänsä aikana. Eihän tämä Pakkoruotsi rasita kuin opiskelijoita, ei sitä enään aikuisiällä lueta, paitsi ne jotka ovat kielellisesti lahjakkaita ja sivistävät itseään.


      • lboob
        lässynläää kirjoitti:

        Siltähän tuo näyttää.

        Argumentointi oli lässynläällä juuri sitä mitä pakkoruotsin kannattajalta voi loppupeleissä odottaa, kun järkisyyt eivät puolla niin pakko viedä homma yksinkertaisen aukomisen tasolle.


      • SuomiOnYksikielinenMaa
        Kokkolaa kirjoitti:

        Niin kuka on määrännyt, että jokin virallinen kieli on Englanti? Voisihan se olla Ranska tai Saksa tai Kiina.
        Viittomakieli on myös laajalti levinnyt kieli, miksi sitä ei opeteta kouluissa?
        Asian ydinhän on se, mitä tämä toisia idiootiksi haukkuva ei ole näköjään ymmärtänyt. Pakkoruotsia luetaan muutama vuosi asukasta kohti hänen elämänsä aikana. Eihän tämä Pakkoruotsi rasita kuin opiskelijoita, ei sitä enään aikuisiällä lueta, paitsi ne jotka ovat kielellisesti lahjakkaita ja sivistävät itseään.

        Kukaan ei ole määrännyt mitään kieltä viralliseksi kieleksi, englannista vain on muodostunut merkittävin maailmankieli, ruotsia taas ei ruotsin ulkopuolella puhu juuri kukaan eikä sitä tarvitse missään.

        Suomi on vapaa maa ja täällä ei pitäisi pakolla nuortenkaan opiskella kieltä joka on täysin ajan tuhlausta, tottakai sinä saat opiskella ruotsia jos tykkäät tuhlata aikaasi ja tykkäät selitellä itsellesi olevasi varsinainen kielinero.

        Siinä kyllä olet oikeassa että Kiina, Saksa ja Ranska ovat kaikki paljon ruotsia tärkeämpiä kieliä.

        PS. Kuten aiemmin mainittiinkin niin pakkoruotsi on todella helppo säästökeino, jonninjoutavan lätinän sijaan voisitkin yrittää perustella seuraavaksi sitä miksi hassata valtion rahoja turhuuteen.


    • NImez

      Kun ei Pertti Mäenpää ollutkaan ehdokkaana, en äänestäkään persuja. Paha moka.

      • Nimez

        Juu paha moka on. Sen sijaan äänestänkin demaria koska suurin haaveeni on saada yhteiskunnan rahoilla loisiva somaliperhe naapuriin.


    • kansainvälisyys

      Aasiassa ja Afrikassa samoin kuin Euroopassa ei puhuta ruotsia,jota ei opeteta käyttämään vaan kielioppia silloin kolmannelta luokalta ei opittu,kun kukaan ei voi puhua vaan kuulee muita kieliä joita puhutaan ja kirjoitetaan.Työelämässä eng,venäjä,saksa,unkari,nepal puola kuule useammin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe