Aromaterapia ja uskomushoidot?

Enkelipöly

Tarvitseeko aromaterapiaan liittää sanaa uskomushoito? Jotkut tykkää liittää aromaterapiaan erilaisia uskomuksia ja energia selityksiä, mikä osaltaan tekee hallaa ko. hoitomuodolle.

Ajattelen, että aromaterapiassa eteerisillä öljyillä on erilaisia terveysvaikutuksia sekä mekaanisilla hieronnalla. Toisen ihmisen kosketus jo sinänsä on tutkitusti stressiä lieventävä. Aromaterapiaa pitäisi tutkia vieläkin enemmän. Nyt onneksi perinteinen lääketiede tunnustaa ja erilaisten voiteiden parantavan ominaisuuden. Julkisella puolella usein jalkojen turvotuksiin määrätään päivittäiset rasvaukset perusvoiteella. Tähänkin voisi löytyä vielä tehokkaampi apu aroterapiasta. Koska julkisen puolen terveyskeskuslääkäri suosittelee aromaterapiahoitoja esim. unettomuuteen tai johonkin muuhun yleiseen suomalaisvaivaan?

6

831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmanuskomuksia
    • Tuoksun_ihme

      Jos uskomushoidot kiinnostavat sinua, niin vanhusten ja erikoisesti heidän koti- ja laitoshoidostaan löydät varsinaisten uskomusten kentän, jota muissa Pohjoismaissa jaksetaan hämmästellä hämmästelemästä päästyäänkin. Suomessa nyt ollaan vain jäljessä, monissakin asioissa, ja kun tätä ei voida myöntää, on pakko höpötellä satuja vaikkapa nyt aromaterapiasta, ja sehän käy helposti, jos joskus on tuollaisen termin sattunut kuulemaan.

      Suomessa on todellinen hätätila kaikkialla terveydenhoidossa. Tiedäthän, että syy ei mitenkään saata olla aromaterapiassa enempää kuin vyöhyketerapiassakaan, mutta kun noita on helpompi syytellä kuin sitä tosiasiallista, minkä muut Pohjoismaat meille ovatkin jo todenneet.

      Aromaterapia on loistava hoitomuoto, jos tätä lajia taitaa, ja taidettahan tuo onkin, kuten kaikki muutkin paremmat hoitomuodot. Ikävä vain, että rokotteet ovat saaneet ihmiset jo niin yliherkiksi, että moni ihana tuoksujen maailma saa heidät joko sekaisin tai pyörtyilemään. Terapeutin tehtävä on tietenkin vapauttaa asiakas lääketieteen aikaansaamasta kirouksesta ja etsiä tämän ongelmalle sellainen vasta-aine, jonka on mahdollista elvyttää ja parantaa.

      Sana uskomushoito on ansa, jolla terapeuttia koetellaan. Joko hän lankeaa tähän ansaan tai ryhdistäytyy ja uskoo siihen, mitä tosiasiassa kaksilla silmillään näkee, katsos kun lamaantuneena ja sokkona ei voi nähdä lainkaan.

      Kaikkea hyvää aromaterapiasta toipumista etsiville. Hajuaisti johtaa tuoksujen hienovaraiseen, ihmeelliseen maailmaan. Energeettisesti (ei tippaakaan vähennä ao hoidon arvoa) tuoksuhoidon tulokset voidaan toki kehon sisäisestikin todentaa, eikä lainkaan pidä surra, jos lääketieteessä asiaa ei kyetä ymmärtämään tai hyväksymään. Kaikki ei ole mahdollista kaikille ja tuo on ihmisen valitettava osa. Miksi lääketieteessä pitäisi siunata terapeutin työ, jos tutkijalle ei ole annettu kykyä ymmärtää tätä hoitomuotoa. Eikö olekin hieno asia, jos terapeutilla on kyky armahtaa tieteen edustajaa ja antaa tämän pitää omat käsityksensä.

    • Anonyymi

      Tarvitsee liittää, kunnes tutkimuksin on todistettu ko. käsittelyillä olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Sitten lääkärikin saattaa sellaista määrätä, joskin ko. käsittelyt säilynevät reseptivapaina eli lääkemääräystä ei tarvita.

      • Anonyymi

        "Tarvitsee liittää, kunnes tutkimuksin on todistettu ko. käsittelyillä olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. "

        Eipä hyvän tuoksuisissa öljyissä sinansä vikaa ole mutta ei tosiaan liene juurikaan faktatietoa parantavista vaikutuksista.

        Ilmiö ei ole uusi. Jo nimimerkki Olli eli Väinö Nuorteva kirjoitti 1900 luvun alkupuolella pakinan miehestä, joka uskoi vahvasti hedelmäsuola Pomosinin terveysvaikutuksiin (poistaa elimistön kryofylliittiset myrkyt). Kunnes sitten vaimo rupesi ihmettelemään miksi suolapurkki keittiössä on niin kovaa vauhtia tyhjentynyt.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2774
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2614
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1825
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1729
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1703
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1242
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1057
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      64
      1050
    Aihe