Oulu vai Joensuu?

kouluuun2015

Moro! Nämä yliopistot vaativat vähiten pisteitä kokeesta ja haluaisin nyt kuulla kyseisissä opinahjoissa opiskelevilta niitä hyviä ja huonoja puolia kyseisitä kouluista ja opiskelusta ylipäätään . Paljonko luitte jotta pääsitte sisään?

3

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • austerism1

      Mä en osaa kauppatieteisiin sinänsä ottaa kantaa, mutta Joensuussa tuli jonkin aikaa asuttua ja hitusen myös opiskeltua -- siis muuta kuin kauppatieteitä. Ihan ok paikka. Sanotaa vaikkapa niin, että kaupunki on lopulta ehkä mainettaan parempi. Periaatteessa ihan hyvä paikka suorittaa tutkinto, mutta rehellisesti sanottuna en voisi kuvitella siellä koko ikääni asuvani enkä enää sinne takaisin muuttavani.

      Toisaalta kylläkin vähän tylsä paikka -- jo siis ihan arkkitehtonisestikin. Tosin jos on kokopäiväinen aktiiviopiskelija (itse en enää Joensuussa asuessani siis ollut), niin varmaan ihan kivasti tekemistä löytyy opiskelijatouhujen parissa Joensuussakin. Talvella karu, kesällä ihan ok -- tosin niin kai useimmat Suomen keskisuuret kaupungit.

    • OulunKylteri

      Moi! Opiskelen Oulun yliopistossa kauppatieteitä ensimmäistä vuotta. Voin todellakin suositella. Oulun kauppakorkealla AACSB-akkreditointi, joka on maailman arvostetuin kauppakorkeakoululle myönnettävä tunnustus. 5% maailman kauppakorkeakoulusta saavuttaa kyseisen tunnustuksen, Suomessa tällä hetkellä ainoastaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoululla.

      Jos jätetään tällaiset akkreditointihömpötykset huomiotta, niin sen voi ainakin todeta, että Oulussa on huomattavasti enemmän kaupunkielämää ja yöelämää kuin Joensuussa. Lisäksi Oulussa edullista ostaa tai vuokrata asunto. Asuntosäätiön asuntoja on runsaasti tarjolla. Liikkuminen on kätevää, lennotkaan eivät hirveästi maksa. Jos haluat jossain vaiheessa lähteä etelänmatkalle, niin Oulusta onnistuu suoralla lennolla. :)

      Oulu on kaupunkina vehreämpi. Puistoja on paljon ja mm. upea Nallikarin hiekkaranta. Myös meri tuo omaa viehätystä. Toisaalta rannikolla tuulee usein.

      Opetuksen taso on yleisesti ottaen erittäin hyvää. Jotkut professoreista innostuvat opettamaan vähän liian syventäviä asioita jo peruskursseilla.

      Oulun kauppakorkeassa saat myös laajan osaamistason kauppatieteen eri pääaineisiin, sillä pääaine valitaan vasta maisterivaiheessa. Nykyään työelämässä arvostetaan laajaa yleistä osaamispohjaa. Maisterivaiheessa ehtii vielä riittävästi syventyä tulevaan pääaineeseensa.

      Negatiivista sanottavaa keksin käytännössä vain yliopistorakennuksesta. Linnanmaan pääkampus on saanut kyseenalaisen kunnian olla Suomen ensimmäinen julkisyhteisön rakennuttama elementtitalo. Wikipediassa haulla Oulun yliopisto löytyy silmiähivelevää kuvamateriaalia opinahjosta.

      Nähdään Oulussa!

      • austerism1

        "Lisäksi Oulussa edullista ostaa tai vuokrata asunto. Asuntosäätiön asuntoja on runsaasti tarjolla."

        Mjoo, Joensuussa on yllättävän korkea vuokrataso -- tai ainakin oli, kun asuin siellä. Siis yksityisellä puolella korkea taso. Itse asiassa yksityiseltä oli silloin todella vaikea saada kämppää, tai siis kämppiä ei ollut tarjolla, tai niitä sai ns. "tiskin alta". Tämä ehkä liittyi osin kylläkin siihen, että muistaakseni juuri noilla tietämillä laki muuttui, ja vuokranantajan piti maksaa välityspalkkio, mikäli ilmoitti kämpän tarjolle välittäjän kautta.

        Itse asustin Joensuun Ellin kämpässä eli opiskelijakämpässä, ja vuokra oli ihan ok, jopa edullinen. Kämppä oli vähän mitäänsanomaton, mutta ok sen muutaman vuoden ajan, jonka Joessa vietin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1907
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1539
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1499
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1477
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      150
      1415
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1350
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1307
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1147
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1108
    Aihe