Auttakaa AMK haussa!

tulevatyötön

Koitin tänään tehdä haun, mutta se on ensiksikin iha erilainen kuin viime vuonna. Löysin hakulomakkeen opintopolku.fi:stä, mahdanko olla oikealla sivullakaan? Onko tätä hakujuttuu muutettu vai oonko vaa niin vammainen etten löydä sitä oikeaa sivua?
Täytin kuitenkin lomaketta opintopolussa mutta siinä ei missään vaihessa kysytty mitä olen kirjoittanut lukiossa. Siinä kysyttiin ainoastaan keskiarvoa ja mun 7:n keskiarvolla en pääse minnekään jos ne aikoo tuijottaa ainoastaan sitä. Perusin lopulta koko lomakkeen kuumotuksessa.
Anyone?

21

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hemppa85

      Kyllä se on aika sekavantuntuinen välillä.
      Itselläkin oli pirunmoiset kuumotukset kun hain jo tammikuussa englanninkieliseen koulutukseen ja nyt vielä suomenkielisiin enkä meinannut saada hakulomaketta auki kirveelläkään.

      En osaa sua nyt kyllä auttaa, koska eihän tuo opintopolku päästä erikseen säätämään hakua, mutta kyllä multa ainakin kysyttiin eri aineiden numeroita jne.

    • mieva

      Moi. Täytin saman hakemuksen ja sain siitä vielä vahvistuksen sähköpostiini, eli kyllä olet oikealla sivulla ja oikeaa hakemusta täyttämässä. :) Ihmettelin kans, kun ei esim. työkokemusta tmv kysytty. Juurikin myös vaan noiden keskiarvojen kirjaaminen eikä numeroita ollenkaan. Mutta saa nähä kuin käy.

    • apograppacasello

      Oikealla sivulla olet. Lomake kyselee sen mukaan, mihin olet hakemassa.

      Useimpiin koulutuksiin otetaan todistuksen (yleensä nimenomaan keskiarvon) ja pääsykokeen perusteella sekä pienempi osa pelkän pääsykokeen perusteella. Kulttuuriala ei yleensä välitä todistusarvosanoista tuon taivaallista.

      Työkokemus kysytään yleensä vain jos haet monimuotona toteutettavaan koulutukseen (käytännössä kutsuttiin aiemmin aikuiskoulutukseksi).

      En usko, että nimimerkkisi tekee oikeutta. Nuoruus ja tutkinto on hyvä yhdistelmä, vaikka mistäpä minä ikäsi tiedän. Paljon suurempi osa valmistuneista saa töitä kuin jää työttömäksi. Jos olet aikuisopiskelija, kannattaa olla tosi tarkkana, mitä vielä opiskelet. jollet jo ole työssä ja opiskele sen ohessa.

      • Mieva12

        Hain nimenomaan monimuotoiseen opiskeluun muttei silti työkokemusta kysytty. :P Koska eikös niistä saa lisäpisteitä?


      • kysyttiin

        Kyllä minulla kysyttiin työkokemus ko. alaltani. YAMK-haussa työvuodet ovat edellytys, mutta alemmassa AMK:ssa saa lisäpisteitä, jos on samalta alalta. Samoin myöhemmin HOPS:ssa voi saada hyväksiluvun työkokemuksilla perusharjoittelusta.


      • Zoy

        Sieltä opintopolku.fi:stä löytyy myös yleiset valintaperusteet. Pisteytystapoja oli muistaakseni 4 erilaista, joten työkokemuspisteiden saaminen on ala-/oppilaitoskohtaista. Kandee siis tsekata per oppilaitos ja per ala.


    • tulevatyötön

      Kiitos paljon vastauksista ja mielenrauhasta jonka sain. Eli koulut saavat YTL:stä vissiinki ne ylioppilaskirjoituksen tulokset?

      PS. apograppacasello, ihan läpällä nimen valitsin tässä kuumotuksessa :)

    • 5plus8on

      pitääkö muuten lähettää kopio omasta lukion päästötodistuksesta?

      t. toinen tyhmä joka ei ole vielä hakenut

      • Hakeemyös

        Tsiigailin noita tänään; todistukset pitää lähettää 23.4. mennessä 1.-hakukohteeseen :)


      • Hemppa85
        Hakeemyös kirjoitti:

        Tsiigailin noita tänään; todistukset pitää lähettää 23.4. mennessä 1.-hakukohteeseen :)

        Täh, ei minulla ainakaan mitään todistusta pyydetty lähettämään, vaikka jo ekaan tammikuun hakuun tuli koekutsukirje. Siinä ei puhuta mitään todistuksen esittämisestä, vain että ottaa henkilökortin.

        No nyt alkoi kuumottaa, koitan opintopolun sivuja kahlata mutta missään ei puhuta että tarvitsisi todistusta lähettää tiettyyn päivämäärään mennessä?


    • mää123

      Ei pidä lähettää. Ne otetaan valintakokeisiin mukaan.

      • Joopa_joo_joo

        Osassa AMKeja todistukset pitää todellakin lähettää. Lisäksi jos hakee ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla tai ulkomaisella tutkinnolla, niin todistuskopiot vähintään 1. hakutoiveen ammattikorkeakouluun. Ja jos hakee rakennusmestarikoulutukseen, niin työtodistukset tulee toimittaa 23.4. mennessä myöskin.

        Jokaisen siis kannattaa tarkistaa nämä omalta osaltaan tarvittaessa sieltä, mihin on hakenut (ei Suomi24:stä).


    • kyllä

      Kyllä pitää lähettää todistukset.

    • Voimia

      Opintopolun pitäisi kertoa lopuksi jos tarvitsee lähettää todistukset. Kuulema yliopistot ainakin niitä tarvitsee. Jos on epäselvyyttä, SOITTAKAA KOULUUN, opintotoimistoon. Älkää luottako siihen palveluun, soittakaa ja olkaa varmoja.

      • vieraantunut

        Tsiigailin noita tänään; todistukset pitää lähettää 23.4. mennessä 1.-hakukohteeseen


      • uihiubuknnkjlj
        vieraantunut kirjoitti:

        Tsiigailin noita tänään; todistukset pitää lähettää 23.4. mennessä 1.-hakukohteeseen

        Metropolian sivuilla lukee näin: Osoittaakseen hakukelpoisuutensa suomalaisella ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla hakevan on toimitettava kopio lopullisesta tutkintotodistuksestaan ensisijaisen ammattikorkeakouluhakukohteen hakijapalveluihin viimeistään 23.4.2015 klo 15.00 mennessä. Tämä ei koske suomalaisella ammatillisella perustutkinnolla tai muulla suomalaisella tutkinnolla hakevia. Todistuskopioiden tulee olla perillä ao. ammattikorkeakouluhakukohteen hakijapalveluissa määräaikaan mennessä.

        Eli ainakaan tuonne ei tarvi todistuksia lähettää mikäli on käynyt joko amiksen tai lukion.


      • Joopa_joo_joo

        Ja sitten olisi toivottavaa, että kaikki tietäisivät, onko heillä ammattitutkinto vai ammatillinen perustutkinto ja mitäköhän siihen hakulomakkeeseen tuli ruksailtua. Kannattaa olla tarkkana.


    • tulevatyötön

      Hä?? Voi ny jumalauta tän piti antaa vastauksii eikä herättää uutta kuumotusta ja hämmennystä :D
      Pitääkö todistuksen kopio lähettää ekaan, joo vai ei? T. lukion käynyt

      • Joopa_joo_joo

        Suomi24 ei ehkä ole se luotettavin paikka kysyä itselleen oikeasti tärkeistä asioista. Täällä voi kuka tahansa vastata mitä tahansa.


    • hakenut

      Kun teette hakemuksen opintopolussa, alaosassa lukee: liitteet: todistuskopiot ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta ja vieressä on osoite mihin todistukset tulee lähettää eli ensimmäiseen hakemaasi oppilaitokseen!

    • Jokufiksumpivoisvastata

      En tiedä olenko tyhmä, mutta haen lukio ja yo-todistuksilla, eikä mulle ainakaan tullut mitään että pitäis lähettää, joten tämä koskee vain ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittaneita tämä todistuslähetys? x)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe