Aknesta eroon luonnollisin keinoin?!

Mitähäntässävielä

Kirjoitanpa tänne siinä toivossa että saisin lisäpotkua aknesta irtipääsemiseen.
Olen taistellut aknen kanssa noin kolme vuotta. Teini-ikä meni aivan siloposkena mutta aikuisiällä näppyjä alkoi tulemaan, ja mielestäni tällä on yhteyttä rakastumiseen ja seksin määrään, koska naisella testosteroni nousee tällöin. Muuten hormonaalisesta aknesta ei ole kysymys, koska suunympärys ja leuka ovat säästyneet finneiltä. Pahimpana ovat posket ja otsakin välillä.

Kolmen vuoden aikana tilanne on vaihdellut rajusti, välillä ihoni on ollut jopa virheetön, mutta sitten taas pahenee. Viime kuukaudet ovat olleet todella pahoja ja ensimmäistä kertaa minulla on todella isoja ihonalaisia paiseita, jotka pysyvät sitkeästi viikkokausia ja eivät tule ulos. Olen käyttänyt jo yli kaksi vuotta apteekin Avenen kasvonpesuainetta, mutta sekään ei auta mitään. Tässä aineessa vaikuttava aine on sinkki, mutta sitä saa varmaan aivan liian vähän. Tilanne on todella niin paha, etten enää halua katsoa itseäni peilistä, ja välttelen sosiaalisia tilanteita. Naurettavaahan se on, ja tuo lisää stressiä, mutta en voi vaatia mahdottomia itseltäni.

Ruokavalioni on aina ollut aivan tavallinen, eli kotiruokaa, leipää, tuoremehuja, kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Olen jopa kuvitellut syöväni keskivertoa terveellisemmin. Juon kahvia mutten polta enkä käytä alkoholia ollenkaan. Urheilen ehkä hieman liian harvoin mutta olen normaalipainoinen ja peruskunto on hyvä.

Viime viikkoina on ollut pakko laittaa remontti päälle, jotta loppuelämäni ei olisi pilalla naamani takia. Mm. seuraava nettisivu on herättänyt paljon ajatuksia:
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=15

Olen nyt jättänyt kaikki maitotuotteet (paitsi voin), viljatuotteet, valkoisen sokerin ja sianlihan pois. Päivittäin suuhuni laitan paistettua kananmunaa, mustikka-banaani-chiansiemen-kookosöljy-sitruuna-hunaja-smoothieta, porkkanaa, kiiviä, paprikaa, naudanlihaa, lohta, valkosipulia kynsi päivässä, tuoremehua, pakuriteetä, pähkinöitä sekä lisäravinteina kalaöljyä (jossa omega-3:a ja D-vitamiinia), sinkkiä, aloe vera -juomaa sekä aloitin juuri bactosan-tablettien syönnin.
Kasvojen puhdistukseen käytän himalajansuolasaippuaa ja kuorin silloin tällöin Bodyshopin teepuukuorinta-aineella. Kosteutuksena laitan sheavoita tai arganöljyä.

Mielestäni uusi "natsielämäntapa" on kaikkien vaatimusten mukainen, mutta finnejä on silti, varsinkin niitä ihonalaisia. Voihan olla, että parantuminen vie vielä aikaa eikä kaikki tapahdu hetkessä. Kysyn kuitenkin vielä lisäneuvoja ihoni parantamiseen.

Ja en halua kuulla yhtäkään kommenttia antibiooteista, e-pillereistä tai roasta ;), sillä en ole valmis mihinkään niistä. Uskon, että kaikki on kiinni elintavoista.

7

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sembalo

      Kärsin aknesta pitkään ja tuhlasin hirveästi rahaa erilaisiin tuotteisiin apteekista, hoitolasarjoihin ja market tuotteisiin. Lopulta älysin mennä ihotautilääkärille. Antoi Skinoren voide reseptin, jolla akne (riisiryynimäinen) alkoi hävitä muutamassa päivässä, vähän kuivatti, mutta kuuluu asiaan.Sain myös punaisiin näppyihin Dalacin linimenttiä. Kun iho alkoi tulla kuntoon, tarvitsi enää käyttää esim. kerran. Harmitti kun tuhlasin niin paljon rahaa, erilaisiin hoitoihin ja tuotteisiin. Lääkärille meno oli liian iso kynnys.

    • hmna

      "Kasvojen puhdistukseen käytän himalajansuolasaippuaa ja kuorin silloin tällöin Bodyshopin teepuukuorinta-aineella. Kosteutuksena laitan sheavoita tai arganöljyä"

      Tuolla kuurilla oma ihoni olisi kuin Saharan autiomaa mustapäiden kera, mutta ehkä menee, jos on paksu ja rasvainen iho?

      Skinoren aiheutti minulle finnejä, koska kuivatti niin paljon (eikä siis ollut mikään pahenemivaihe, sillä jatkoin sitkeästi pitkään). Lääkärin määräämä Avitcid auttoi enemmän, mutta ei muuten sovi minulle, koska pahentaa kuoppa-arpia.

    • testaaihmeessä

      Kokeile mustasaippuaa, kookosöljyä ja hunajanaamioita.

    • Tiiahannele

      Luontaistuotteita! Madaran kasvosaippuat, valkosavi-ja koivu-merilevä, Konjac spogne-sieni (aloe vera), Yrttikasvovesi, Arganöljy kosteuttamaan ja tasoittamaan talirauhasten liikatoimintaa, auttaa tällä tavoin epäpuhdasta ihoa paranemaan. Tuotteiden saatavuus esim. Ruohonjuuri

    • jokin_neuvo

      Puhkaise sellaiset isot neulalla jos alkaa sattumaan. Ovat tulehtuneita. En sinänsä tiedä mutta en itse laittaisi öljyä eiköhän se nimenomaan tuki ihon hengityksen (ja aiheuttaa täten aknea eli tukkeutunutta ihoa). Acnex-apteekista mutta ei saa käyttää kuin kerran viikossa, on alkoholi, kuivattaa.

    • sinkki60mg

      PALJON SINKKIÄ SISÄISESTI ULKOISEN HOIDON OHELLA

    • WithDeli

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe