Pulttipyssy renkaanvaihtoon

Strongi

Ois tarvetta paineilmatoimiselle pulttipyssylle, kun renkaanvaihto ois taas kerran ajankohtainen.

Kompura on Strong-Linen 3hp V-lohkoinen 50 litran säiliöllä ja imutuotto 356L/min ja vastapainetuotto n. 220L/min 6bar.

Mikä näistä n. 50-80 euron kaksoisvasara -pulttipyssyistä ois hyvä ton kompuran kanssa, että jaksaisi vääntää henkilöauton pultit auki ilman kiroilua?

http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Sahkotyokalut/Mutterinvaannin/Mutterinvaannin-12-AIW-610-15016/

http://www.motonet.fi/fi/tuote/751222/Mutterinvaannin-kaksoisvasara-12-komposiitti

http://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/105391&ViewAction=ViewProduct

15

1181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskotkoJosNeuvon

      Aivan sama, ei vaikuta mun hommiin.

      • pultti.pois

        Jos pelkästään renkaanvaihtoa varten, niin sanoisin ,ettei mitään järkeä. Siksi toisekseen, sitten kun laitat pyörät takaisin ja hakkautat pyssyllä kiinni, niin millähän ne sitten avataan, ei millään, on pulttien/mutterien kulmat pyöreät ja siinä sitä ollaan.

        Jos menee korkeintaan vartti kun avaat ja laitat takaisin rengasavaimella per rengas, niin miksi hommata vain sen takia kone.


      • pultti.momenttiin
        pultti.pois kirjoitti:

        Jos pelkästään renkaanvaihtoa varten, niin sanoisin ,ettei mitään järkeä. Siksi toisekseen, sitten kun laitat pyörät takaisin ja hakkautat pyssyllä kiinni, niin millähän ne sitten avataan, ei millään, on pulttien/mutterien kulmat pyöreät ja siinä sitä ollaan.

        Jos menee korkeintaan vartti kun avaat ja laitat takaisin rengasavaimella per rengas, niin miksi hommata vain sen takia kone.

        Jos et ole pulttipyssyjä koskaan kädessäsi pitänyt, niin et voi tietääkään, että niissä on esim. 5-asentoinen momenttisäädin eli pyssy vääntää pultit auki aina täydellä momentilla(yksi asento) ja takaisinpäin kiristettäessä kun laittaa esim. 1-asennolla, niin ei ole edes niin tiukalla, kun pitäisi käsin momenttiin kiristää!! Eli totta helkutissa irtoaa myös seuraavalla kerralla, kun ei kiristetä täyteen momenttiin... ethän sä käsinkään rengasavaimella vedä esim. aluvanteiden pultteja niin tiukkaan kuin jaksat vääntää.. poikkihan ne pultit menee ilman jatkovarttakin, jos esim. tämmönen 100kg äijä ne kiristää käsin!!


    • omakokemus

      Täysin samaa mieltä, hankkii vaikka ristikko-avaimeen jatkovarren rautaputkesta niin kyllä aukeaa. Itse olen lisäksi voidellut kierteet, eipä ole itsestään auenneet pultit vaikka joku niin väittää.

    • akulla

      Rengasavain teleskooppivarrella on ihan kätevä. Jatkettuna pultit aukeaa kevyesti ja lyhyenä pultit menee oikeaan momenttiin, kun vääntää kohtuudella.
      Jos ei huvita pyörittää käsin, niin laita akkuvääntimeen hylsy. Löysäys ja kiristys käsin.

    • momentumit

      Kun ostaa momentiavaimen ei tarvitse hyppiä jatkovarsien päällä jotta saa pultit auki.

      • nbnbvnvbn

        Yleensä jos iso kompura niin ainakin pari kolme autoa vaihtaa. Halpapyssyllä jotka 3-400 Newtonia saat ensin jatkovarrella höllentää kolme varttia auki.Kiristyksen jälkeen pyssyllä vielä varrella kiristys kun voima loppuu kyllä noista kesken.Sitten kaksoisvasara pyssyillä hereillä tai pultti menee kyllä väärille jengoille kuin tyhjää vaan.Paljon auta paukuttaa jos peltivanne kun syö senkkiä.Aukeaa kyllä jos vasellinia jengoissa ja 30 vuoteen vielä irti lähtenyt.


    • helppo_homma_

      Ei ristikkoavainta vaan L-mallinen avain. Mutterin saa helposti auki kun panee varren vaakasuoraan ja polkaisee omalla painolla. Kyllä aukeaa.

    • Strongi

      No ei tota kompuraa nyt ostettu pelkästään pulttipyssyä varten, joten kyllä sillä tulee muutakin tehtyä.
      Turha tarjota vastaukseksi mitään rengasavaimia, niillä on jo 20vuotta tullut pultit auottua ja kiristettyä/hikoiltua/kiroiltua, joten hermot on mennyt jo noihin vääntelyihin ja pulttipyssystä olisi oikeasti apua, kun on 3-4 auton renkaat samalla kertaa vaihdettava.

      Yksinkertainen kysymys kolmesta eri pulttipyssystä ja aletaan heti tarjota rengasavainta...., jos joku oikeasti pulttipyssyistä tietävä vastaisi yksinkertaiseen kysymykseen, kiitos!

    • jätä toi bilteman tuote hyllyyn.noi kaks muuta varmaan hinta laatusuhde ihan hyvä

    • KeijoSays

      maksan sulle satasen jos vaihdat renkaan pelkällä pulttipyssyllä ja kompuralla ja letkulla.
      tee näytös jossain parkkipaikalla niin tuun katsomaan. se on varmaan aikamoinen näytös.
      Voin siinä odotellessa vaihtaa pyörät autooni.

      • kun.näkiski

        Joo, sans muuta, yks toinen kaheli vaihtaa tunkilla renkaat, melko epeli.


      • laadullajo1000rengasta

        Oon kerran yhden puhjenneen renkaan vaihtanut parkkipaikalla. Pakun konttiin vaa ladattu kompura letku,pyssy ja tunkki. . Ni miksei onnistu kaikki neljäki, sähköäki saa agrigaatista.. ja mitä ite pyssyyn tulee ni kannattaa ostaa laadukas jos meinaa tulevaisuudessakin vaihtaa itse renkaat ja vielä useampaan autoon. Ite alottelin 90luvun alussa pyöriä vaihtamaan normaali tunkki/avain systeemillä.. kyllästyin siihen touhuun ja ostin pyssyn. Helpotti huomattavasti kun autoja on perheessä n.15kpl(veljet,vaimot,anopit yms.) 10v. Sitten ostin uuden laadukkaan pyssyn joka makso muistaakseni 200 alv. Ja toimii tänäkin päivänä, eikä oo montaa pulttia jääny avaamatta ja kun nälkä kasvaa syödessä ni ostin sillo samalla vanhan Korjaamon rengaskoneet ni ei tartte nyt kuletella kumeja pitkin pitäjää. Siihen vielä autonosturi ni on helppo vaiheilla öljytki samalla yms. Eipähän tarvii polvillaan kiroilla avaimen ja putkien kanssa, senkun painaa nappulaa ja pyöräyttää ku ko lysti makso muutaman tonnin. Käväsin vielä maistraatissa aikoinaan hakemassa y - tunnuksen ni saapahan vielä vähä sivu-tuloja.. eli ehkä kannattaa jättää halppikset kauppaa ja ostaa laatua jos meinaa ite vaiheilla. . Pidemmän päälle se kannattaa ku ne renkaatki ois vaihettava 2 kertaa vuoteen. Tommonen 200e pyssyhän maksaa ittesä takasi jo vuodessa jos taloudessa on 3-4 autoa ja varmasti toimii helpommin ku ristikko-avain jos vaa kompurassa riittää ytyä..


    • Oma_kehu_haisee

      Kehase vielä vähän lisää

      • Momentti

        Muuten, oikea kiristysmomentti ha pyöränpulteille on useinkin vain 120Nm tai alle. Se on uskomattoman pieni mometti "näppituntumalla". Miksi hitossa rengasliikkeesä kiristetään pultit 3-4-kertaiseen momenttiin, niin ettei aukea muin metrin jatkovarrella?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe