naiseudesta

yksi_äiti

Vasta nyt yli 40 v olen löytänyt hajuvedet. Tähän saakka olen pitänyt hajuvesiä pääasiassa turhina ja oikeastaan aika etovina, päänsärkyä aiheuttavina. Mutta vasta tässä iässä ymmärsin, että kyse on ollut pelkästään siitä, että en ole ymmärtänyt, että on halpoja ja huonolaatuisia tuoksuja ja sitten on niitä, jotka ovat hintavia ja aivan ihastuttavia. Olen testannut nyt kymmeniä ja kymmeniä niche-hajuvesiä ja havainnut, että ne tuoksut, joissa on voimakkaasti mm. ambran tuoksua ja hintaluokka on 100-500 e/100 ml ovat monet sanoinkuvaamattoman ihania ja saavat minut hyvälle tuulelle ja tuntemaan itseni jopa upeaksi ja naiselliseksi. Ja luulin aina, että esim inhoan ruusun tuoksua...mutta senkin uuden asian olen oppinut itsestäni, että todella rakastan ruusun tuoksua, jos tuoksun on luonut "taitava nenä". Nyt ruusu on ambran ohella suurin suosikkini.
Harmittaa, että oma äitini ei koskaan opettanut minulle mitään naiseudesta...hajuvesistä tai meikkaamisesta tai pukeutumisesta tms. Hän ei ostanut minulle koruja, ei tuoksuja, ei mitään. Mutta nyt kun testailen tuoksuja, niin myös perheen nuoremmat nenät oppivat samalla tuoksuista, eikä heidän tarvitse kasvaa samalla tavalla tietämättömyydessä, kuten itse kasvoin. Koen, että jäin jotain paitsi...niin ihastunut olen joihinkin tuoksuihin, joita nyt olen löytänyt elämääni. Naisena olemisessa on paljon kaunista, minkä ymmärryksen voimme äiteinä siirtää tyttärille.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henkeähaukkova

      Toivottavasti tuoksut eivät aiheuta sinulle tai lähimmäisillesi tuoksuyliherkkyyttä. Tuoksyliherkän ihmisen elämä on täynnä huolta ja pelkoa siitä, onko jossakin tilassa hajuvesiä käyttäviä ihmisiä vai ei, sillä siitä riippuu, voiko sisään astua vai ei.

    • Yxmutsi

      Suunnilleen samoissa kohdissa ikää minä löysin - itseni. Ts. aloin oppimaan, huomaamaan ja hahmottamaan kuka, mikä, millainen, miksi, mitä varten ... minä olen täällä maan päällä. Mutta hyvä jos sinulle ovat auenneet edes hajuvedet. Toivottavasti tyttäresi pääsevät, yltävät ja kurkottavat pitemmälle.

    • Naisnais

      Käytän jatkuvasti hajuvesiä, mutta vain aavistuksen verran. Niistä tulee naisellinen ja hiukan ylellinen olo. Tekee myös kivan säväyyksen jos huomaan jollain toisella miellyttävän hajusteen. Käytän hajuvettä myös yöksi, koska olen huomannut sen vaikuttavan mieheeni "positiivisesti".

    • elämänmenoa

      Onhan meillä viisi aistia, eikä hajuaisti ole vähemmän tärkeä kuin muut. Tuoksut kuuluvat olemukseemme kokonaisuudessaan siinä missä ulkonäkö tai jotkut taidot. Emme voi aina ja joka asiassa varoa yliherkkiä. Joutuvathan yliherkät varomaan joitakin ruoka-aineitakin ja silti toisilla on oikeus syödä niitä. Yleensä yliherkät osaavatkin varoa allergiatilanteita tai käyttää tarvittaessa allergialääkkeitä.

      • henkeähaukkova

        On eri asia syödä ruokia omaan vatsaansa kuin levittää ympärilleen hajuja kaikkien hengitysilmaan. Tupakointikin on kielletty yleisillä paikoilla, vaikka tupakka palaakin vain polttajansa suussa.
        Tuoksuyliherkkyyteen eivät allergialääkkeet valitettavasti auta.


    • kohtuudella

      Jos olen ostanut tai saanut lahjaksi kalliin hajuveden, niin tottahan sitä pitää voida myös käyttää. Kohtuus on tietysti tarpeen, koska tuoksun kuuluu olla pelkkä aavistus, silloin se on parhaimmillaan. Tuoksut kuuluvat elämän nautintoihin, ja nautin metsän ja kukkien tuoksusta, vastaavasti ruuan tuoksut ovat tärkeä osa ruokailutilanteen nautintoa. Emme voi elää kaikki täysin allergisten ehdoilla, vaan joustoa tarvitaan puolin ja toisin.

      • henkeähaukkova

        Joustoa tarvitaan. Tuoksuyliherkät joustavat pysymällä poissa haisevista paikoista tai poistumalla niistä. Olisi toivottavaa, että ainakin ne henkilöt, jotka työskentelevät ihmisten parissa esim. sairaaloissa, kouluissa, päiväkodeissa ja ravintoloissa, malttaisivat pysytellä hajuttomina hajuvesiensä hinnasta huolimatta. Samaa toivon pienten lasten vanhemmilta.


      • Tuoksuava

        Olisi kyllä ihan hirveää olla "tuoksuyliherkkä", koska silloin ei voisi edes matkustaa ulkomailla, jossa hajusteita käytetään ihan kaikessa: kodin puhdistusaineissa (hotellihuoneet tuoksuvat kuin hajuvesikauppa siivoojan jäljiltä), pyykinpesuaineissa: puhtaat pyyhkeet tuoksuvat todella voimakkaasti, tupakointi on sallittua ravintoloissa jne...

        Onneksi olen terve ja voin nauttia elämästä, johon kuuluu myös matkustaminen.


      • henkeähaukkova

        Toivottavasti et sairastu tuoksuyliherkkyyteen myöhemminkään. Se puhkeaa yleensä vasta melko pitkän altistumisen jälkeen ja yleisimmin keski-ikäisille naisille. Syynä on varmaan vuosia jatkunut hajusteiden käyttö tai niille muuten altistuminen.
        Matkustaminen on joskus tosiaan hankalaa. Junassa joutuu usein vaihtamaan vaunua, kun joltakin pysäkiltä sisään astuu vahvasti haiseva henkilö. Se siitä joustamisesta.


      • Tuoksuava

        Olen jo yli keski-iän ja altistanut tuoksuille itseni koko ikäni. Uskon vahvasti, että tuoksuissa, kuten muissakin allergioissa siedätys on merkittävässä osassa terveenä pysymistä.


    • NaiseusOnNaisenElämää

      Ei naiseus ole mitään hajuvesiä ja meikkejä. Taidat olla joku transvestiittimies, kun noin lapsellisia juttuja kirjoitat.

      • Seonkaikkea

        Naiseuteen kuuluu paljon, myös meikit, hajusteet yms. pienet elämän ekstrat. Ne eivät ole koko elämä, mutta ilman niitä olisi osa naiseuden hohdosta pois. On myös ihan mukavaa, että miehetkin vihdoin alkavat tajuta siitä 'hohdosta' edes jotain.


      • henkeähaukkova

        Minä olen oireillut myös miesten tuoksuista. Syynä saattaa olla se, että joudun olemaan paljon tekemisissä ulkomaalaisten miesten kanssa, ja jotkut heistä käyttävät erittäin väkeviä ja voimakkaita parfyymejä. Joskus vallitsee sietämättömän itämainen tunnelma.


      • NaiseusOnNaisenElämää
        Seonkaikkea kirjoitti:

        Naiseuteen kuuluu paljon, myös meikit, hajusteet yms. pienet elämän ekstrat. Ne eivät ole koko elämä, mutta ilman niitä olisi osa naiseuden hohdosta pois. On myös ihan mukavaa, että miehetkin vihdoin alkavat tajuta siitä 'hohdosta' edes jotain.

        Kuule, minulle ei kuulu naiseuteen hajusteet eikä meikit. Ei ne oikeasti sinullakaan kuulu mihinkään mystiseen "naiseuteen", vaan satut vain tykkäämään niistä. Jos muuttaisit sukupuolta mieheksi, niin saisit edelleen tykätä niistä. Jos olisit mies, niin meikki tai hajuvesi ei sinua muuttaisi naiseksi. Naiseuteen kuuluu esimerkiksi kuukautiset, hormonit ja tietynlaiset sukupuolielimet, joilla voi tehdä tietynlaisia asioita.

        Sanoa, että naiseuteen kuuluu hajuvesi on suunnilleen yhtä fiksua kuin sanoa, että nainen ei voi käyttää housuja. Ylipäänsä minusta ei pitäisi sukupuolittaa sellaisia asioita, jotka ovat kulttuuriin sidottuja. Kulttuurin sukupuolittaminen rajoittaa aina ihmisiä! Täysin turhaan rajataan 50 % ihmisistä pois jostain piirteestä nimeämällä se piirre toisen sukupuolen omaksi, ja täysin turhaan tungetaan väkisin jotain juttua 50 %:n elämään.

        Sinä ja naapurin Erkki saatte käyttää minun puolestani hajuvettä, mutta kieltäydyn määrittelemästä teidän sukupuolisuuttanne jonkun kaupallisen tuotteen pohjalta. Tai epäkaupallisenkaan, jos kyseisen asian yhteys sukupuoleen on vain kultuurin määrittelemä. Kulttuuri on aika sattuman- ja sopimuksenvaraista, vaikka siihen kulttuuriin kasvaneesta se usein tuntuukin itsestään selvältä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1157
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe