Emconcor ja huimaus

huippaukko

38v miespuolinen henkilö ollaan ja infarkti oli ja meni 3-4kk sitten. Pallolaajennettiin ja muuten on toivuttu hyvin.

Mutta koko ajan tuppaa huimaamaan enemmän tai vähemmän ja välillä tulee paikoillaan ollessa "hengästymiskohtauksia". Epäilen syyksi lääkitystä. Onko raadilla kokemusta Emconcorista ja sen sivuoireista? Vedin alunperin 2,5mg 2,5mg päivässä mutta nyt otan 1,25mg 1,25mg. Muut lääkkeet ovat Cardace, Plavix, Marevan ja Atorvastatin. Lääkäri tuota beettasalpaaja-annostusta pienensi, oireet ehkä vähän vähenivät mutta eivät kokonaan. Pahimmillaan piti kaupassa kävellä seinään nojaten tai lähti kaatumaan...

Verenpaineet ovat nyt olleen maksimissaan luokkaa 125/80 mutta levossa on päästy 105/47 ja syke 50

Lääkäri taisi sanoa viimeksi, että jos Emconcorin puolitus ei auta, niin sitten puolitetaan Cardace. Ja verenpaineen mukaan säädeltäisiin. Mutta eihän tähän liity muuta riskiä? Lenkilläkin olen käynyt. 5,4km oli viimeksi ja max syke luokkaa 145. Eikä tunnu oikeastaan missään.

3

1468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miekkon

      Aluksi ihmetyttää kahden verenohenuslääkkeen käyttö! Voi hyvinkin huimata siksi,et veri ohenee liiaksi,,jos et sitten myös käy kokeissa.Mulla ei syke nouse beetasalpaajan käytön aloittamisen jälkeen kuin juuri ja juuri 120..Ja tohon saa jo mennä tosi kovaa.Mullekin siis 3 pallolaajennusta vuos sit.Cardave aiheutti mulle kiusallista yskää,,ja vaihdettiin Losartaniin.

      • huippaukko

        Sen verran googlasin, että beettasalpaajan ja ACE lääkityksen (eli se Cardace) yhteiskäyttö on ilmeisesti tehokkain hoito tämmöisille tukosriskipotilaille.

        Itse aloitin liikunnan operaation jälkeen kävelemällä 300m. Sitten 600m. Sitten kävelin 2km, 3km ja 4km. Seuraava askel oli sykemittari, mihin pistin rajaksi 120. Sillä pystyin juoksemaan lopulta 1,5km yhteen menoon. Ja nyt sitten otin sykerajat kokonaan pois, kun kardiologi käski vetää tappiin vaan. Sydämen kärki ehti kohtauksessa vammautua, joten sekin varmaan vaikuttaa liikuntaan.

        Cardacesta tosiaan tulee yskää. Minulla onneksi ainakin toistaiseksi vähän. Yleensä se tulee kun menee illalla nukkumaan, niin on ihan kuin olisi joku karva kurkussa. Mutta kun pari kertaa yskäisee keuhkoja ulos, niin sitten menee taas koko yö ok.

        Ai niin, minulla ei ollut kuin yksi kalkkeuma sepelvaltimossa. Muuten puhdasta. Eli minulla ei ole sepelvaltimotautia, vaan infarkti johtui eräästä verisairaudesta. Sitä en tiedä sitten voiko sekin huimata. Mutta ärsyttävää se on, kun välillä on kuin joku alkaisi nykimään kauluksesta vasemmalle ja alkaa heittämään päästä. Pitäisi olla joku jatkuvasti mittaava paineanturi, että näkisi lukemat juuri sillä hetkellä kun äijällä vippaa päästä. Kotona kun mittaa, niin olo on yleensä suht ok.


    • Samatvaivat

      Veren oheneminen ei juuri aiheuta huimausta. Vahvasti oletan että huimaus johtuu alhaisesta verenpaineesta, lukemat kielivät siitä. Mainitsemasi lääkkeet kuuluvat asiaan. Itselläni huimasi 7-8 kuukautta, tosin olin ohitusleikkauksessa ja toipuminen siitä kesti kauan. Emconcor laskee verenpainetta ja pulssia. Kehotan liikkumaan maltilla, kuuluu asiaan ettei kierroksia nosteta kovin korkeiksi. Verenohennuslääkkeet ehkäisevät tulpan syntymistä. Mainitsemasi Plavic on veren hiutaloitumisen estolääke. Uskoisin että lääkärisi piakkoin tarkastaa uudelleen Emconcorin annostuksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe