Taksien minimikoko?

OctaviaFarkkuVähintään

Onko taksiautoille määrätty mitään minimikokoa? Olin lähdössä Lappiin eteläsuomalaisesta taajamasta ja menin taksilla kotoa linja-autoasemalle. Tilauskeskukseen sanoin "minulla on yksi melko iso matkalaukku ja suksipussi, joten sellainen auto jossa on suksiluukku". Tilauskeskus sanoi "ei me täällä voida tietää mistään suksiluukuista, sinulle tulee sellainen auto joka on vapaa ellet varsin tilaa pikkubussia". Onneksi tuli kohtuukokoinen auto eikä mikään Quaskai tai Prius. Olin myös liikkeellä yksin - kahden hengen kuormalla olisi jo ollut tiukkaa.

Paluumatkalla linja-autoaseman tolpalla vasta jonossa kolmas auto suostui ottamaan. Auto oli farkku ja siinäkin sukset tungettiin matkustamoon kojelaudalle saakka kun kuski ei ruvennut mitään suksiluukkuja avaamaan.

Lapin päässä ei ole ollut ongelmia, siellä autoihin mahtuu sekä kapsäkit että suksipussit ja kuskit tietävät olevansa palveluammatissa.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wwrroooom

      MB ja BMW saavat olla ahtaita, mutta muilta autoilta vaaditaan ihmisille ja tavaroille riittävät tilat.

    • Keskuksen_moka

      Siellä Lapissa taksarit saavat sukset kyytiin päivittäin useamman kerran päivässä. Etelän kaupungeissa ne sukset tulevat kyytiin kolme neljä kertaa talvessa. Tästä syystä esim. helsingissä autoilijat eivät kovin paljon satsaa isoon kalustoon. Toki etelässä on paljon esim. Volvo V70 autoja, joissa voi takapenkin kipata osittain tai kokonaan ja Sedaneista se suksiluukku löytyy kaikista. Kyllä keskuksen TÄYTYY lähettää asiakkaalle sellainen auto, minkä hän tarvitsee. Keskusneiti ei ollut tehtäviensä tasolla ja mielestäni reklamaatio keskukseen päin olisi täysin paikallaan. Olisit kirjoittanut ENSIN sinnepäin, kuin tänne roskasaitille....

      • ihmetyttää miksi äijälle ei tilataksi kelvannut, kun sitä tarjottiin keskuksesta. Sama hinta ja tilaa vaikka koko perheen suksipusseille.


      • stadinsuhari

        No katos kun silloin ei olisi päässyt tänne itkemään. Eteläsuomalaisesta taajamasta muuten mennään Lappiin laskettelemaan omalla autolla tai lentokoneella eikä millään linja-autolla. Tosin todennäköisesti tuon itkeskelevän urpon Lappi alkaa Kehä 3:lta joten Talma on sille jo Lappia.


    • gdfrerws

      Laihduta, mahdut paremmin.

    • Alkuperäinen

      Alussa viitattu matka oli tositapaus tilausajolinja-autolla Ylläkselle, joka voitanee katsoa Lapiksi. Vastaava matka on tullut tehtyä monta kertaa.

      Myös lentokonetta on tullut käytettyä, jolloin oma suksiluukullinen farkkuauto jää viikoksi lentoaseman kaukoparkkiin. Mutta linja-autoasemalle ei voi jättää omaa autoa parkkiin viikoksi, minkä vuoksi oli tarve taksiin.

      Keskustelua lienee turha jatkaa, koska asiallisia vastauksia ei juuri näytä tulevan.

      • näin_maalla

        Eipä taida mitään kokovaatimuksia olla.
        Kankaanpäässä oli takavuosina Hapualla taksina Lada, tänä päivänä taitaa olla yksi Corollakin.


    • mielipide1a

      saisi olla taksissa aina kattotelineet katolla. !!!!

      • vjvjjvjvjvjvj

        Miksi? Kesällä? Niitä suksia kuskataan todella harvoin Stadissa,


    • kökikäki

      ei ole muuta kriteeriä kuin taksikäyttöön soveltuva ajoneuvo (kaksi ovinen avoautokin käy Helsinki 20014 kesällä. Olisiko mennyt peukalo suuhun jos se olisi tullut viemään sinua lentokentälle suksiesi kanssa)?????????????????????

    • Tilataksisuksienkulje

      Periaatteessa suksia on turha yrittää tunkea mihinkään sedaniin ja jos on esimerkiksi mäkihyppysukset, niin suurimmasta osasta farkkujakin jäisi luukku auki, oli ne sitten rakenneltu sinne autoon miten päin hyvänsä. Se on varmaan yksi syy, miksi suksien kuljetukseen soveltuvia henkilöautomalleja ei yksilöidä tilauskeskuksissa.

    • SummaSummaRum

      Kun taksikeskuskaan ei voi pitää kirjaa autojen koosta, niin päästään siihen, että taksi ei saisi olla sedan vaan tulisi olla farkku, jossa on suksiluukku (useimmissa autoissa vakiovaruste, siis ei mikään lisäkustannus). Sitäpaitsi farkku on tarpeen jo silloin kun kaksi henkeä lähtee etelän matkalle lentoasemaa kohti. Nykyajan sedaneissa vaikka olisi iso kontti, niin luukku on niin pieni ja matala, että lastaus on hankalaa tai kapsekkejä ei saa menemään tilaan ollenkaan (siitäkin on kokemusta).

      Kun katsoo Helsinginkin lentoaseman matkavarahihnoja hiihtolomien seutuun, niin tavallisen kokoinen suksipussi on yleinen matkatavara, jollaisiin taksien olisi osattava varautua.

      Erikoisautot kuten 2-ovinen cabrioletti tai limusiini ovat toki tervetulleita jos vain kysyntää riittää niin että jonkun kannattaa sellaista pitää taksiautona.

      Joskus ennen maaseudulla sedan Lada toki riitti hyvin koulukyyti-, apteekkireissu-, lääkärireissu- ja alkossakäyntireissuihin. Sieltä kun ei ollut tapana lähteä millekään lomareissuille isojen kapsäkkien tai suksien kanssa.

      • vantaaeiolehelsinki

        En usko että ainukaisella helsingin kentällä montakaan matkatavarahihnaa ole olemassakaan. Juntti.


    • Voevetullapäähän

      Nokkela huomio. Helsinki-Vantaan lentoasema ei siis todellakaan ole Helsingissä, vaan Vantaalla jota käyttää vain Vantaan asukkaat, joita Vantaan taksi kuljettaa Vantaalle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe