Missä 300e/kk paikat?

paikat_hakuun

En ole juuri nähnyt paikkoja avoinna, joissa voisi työtön tienata tuon 300e/kk ilman pelkoa tukien menettämisestä. Missähän ne mahtaa olla auki? Pitäisikö nekin hoitaa mol:lin kautta, kuten muutkin työpaikat?
Taitaapa olla, että sitä työtä voisi vaikka ollakin, mutta enää ei ole kellään rahaa siitä mitään maksaa..

14

714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hikisukka

      Eipä täällä suomessa ole työttömälle juuri mitään. Työmarkkinatukikin on niin vaikea saada että joutuu tekemään harjoittelijan työtä, että saa sen vaikka sen pitäisi olla "työttömälle". Ajattelin itse laittaa oman yrityksen pystyyn, ja tehdä siinä sivussa näitä harjoittelijan hommia. Toisaalta kyllä vähän jännittää sekin yrityksen tekeminen kun ei nekään Suomessa oikein menesty, mutta sillä voisin itse säädellä vähän omia tuloja siten että saisin vähän ekstraa niin on vara edes ruokaa ostaa kun on maksanut helkutin kalliin vuokran ensin.. kaikki maksaa vaan kukaan ei maksa mulle vaikka voisin tehdä työtä. Työhakemuksia on laiteltu parhaillaan 30 kpl viikossa vaan ei ole pakko ottaa töihin. Jokaiselta ihmiseltä varmasti löytyy sen verran selkärankaa, ettei ihan orjatyöhönkään haluaisi ruveta, mutta jostain sitä mania on saatava vaikka se 5e/h ja 25h/vko ei ehkä sinällään niin houkuttelekaan varsinkin kun tietää että joku toinen tekee saman homman ja saa kaksinkertaista palkkaa.
      Anteeksi kun tuli vähän avauduttua, mutta toivon kaikkea parasta sinulle ja sinun työsaannille. :)

      • hikisukka

        Btw, puhelinmyyjä vois hyvin saada ehkä sen 300e kuussa, ainakin niin monille kerrottiin ja ettei se nIin vaikuttaisi tukiin. Tosin itse en päässyt kokeilemaan kun en päässyt ko. Töihin.


      • Salla78

        Perusta vain oma yritys. Elinkeinonharjoittajana olemisesta kannattaa hakea tietoa sekä muista yritysmuodoista,että mikä olisi itselle edullisin. Samaa harkitsen minäkin. Monta hakemusta lähtenyt kuukautta kohti,suurimpaan osaan ei ole vaivauduttu edes vastamaan. Vain muutat ovat vastanneet, että kiitos mielenkiinnosta,mutta huono aika palkata ketään.
        Työmarkkinatuella otettaisiin harjoittelemaan kiljuen,mutta kun palkasta aletaan puhumaan,töitä ei enää olekaan.
        Eli omaa pienimuotoista elinkeinotoimintaa harkitsen minäkin. Kassotaan nyt mitä alkaisin tekemään...


      • nimenionerkki

        Yritysten perustaminen on kiellettyä. Tämä johtuu siitä, että joutunut suvussa muutamaakin tapausta seuraamaan. Ei voi kuin toivoa, että kansalaispalkka tulee vihreiden kannatuksen noustessa ja tekee sen työnjaon uudistuksen, mikä on pakko sitten tulla, kun se kansalaispalkka on mitoitettu liian pieneksi.. Alkaa vaan taas epäilyttää, että kellä enää sitten on varaa mitään ekstraa maksaa työstä?
        Muutenkin se on vähän globaalissa tilanteessa hankalaa yrityksen perustaminen, koska omalla alalla tarvitaan ensiksi pääomaa n. 2miljoonaa, että saa tarvittavat laitteet ja tilat hankittua. Sen jälkeen se tulonmuodostus näyttäs olevan n. 180e/3vk. Tällä hetkellä, siis.


    • 748651

      Keikka-/sijaisuustyöt. Käyt päivän tai pari töissä ja siinä se sitten onkin.

    • vaikuttavaa

      Tuosta 300e/kk suojaosasta on täällä monesti ollutkin puhetta, eli muistakaa se, että kun työtön ilmoittaa työttömyyspäivänsä neljän viikon jaksossa niin se ei ole 300 euroa minkä tuona aikana saa tienata vaan se on 279 euroa. Tämä on selvästi sanottu Kelan sivuilla.

      Ja toinen muistettava asia niille jotka saavat asumistukea vuokraan; jos tienaat 300 euroa, se vaikuttaa asumistukeen. Eli tarkkana näiden kanssa. Tuntuu olevan yhtä tyhjän kanssa koko suojaosa. Siitä vaan hirveesti hehkutettiin vuosi sitten miten työtön saa nyt tienata 300 euroa päivärahansa päälle sen vaikuttamatta mihinkään.. mutta niin se vaan vaikuttaa!

      • arkaaisti

        Eli jos tienaa toisessa jaksossa 300e ja seuraavassa 0e, niin se on ok? Jos ei ole, niin byrokratia on taas voittanut ja työllistymiseni estynyt..


      • eikannatataloudellisesti

        Samoin jos hakee toimeentulotukea niin siitä toimeentulotuesta vähennetään sitten tuo tulo ja käteen jää oikeasti vähemmän nettona yhteensä kuin vain vetäisi lonkkaa kotona, nimittäin koettu on henkilökohtaisesti. Lisäksi jos käy töissä voi hyvinkin tarvita julkisiin kulkuvälineisiin/autolla matkustamiseen rahaa elikä sekin miinustaa sitten omaa taloutta eli lopputulos on oikeasti miinuksen puolella, uskokaa vain, vaikka hullunkurista ja ikävää se onkin.


    • Karo-Anssi
    • löytyy

      Esim. iltasiivouspaikat voivat olla tuollaisia. Nehän ovat tyyppiä 1 - 2 kertaa viikossa 1 - 3 tuntia kerrallaan. Kyllä tuosta se 300 tulee.
      Tai jotain kaupan hyllytystyötä tai miksei vaikka joku tuuraava kassa tms.

    • phoneeeeeee

      no puhelinmyyntiä on..tosin se ei oo kyllä mitää työtä mun mielestä..mieluummin ihmisten kiusaaja olis sille sopiva kuvaus...eipä ainakaa mulle olis tuosta mitää hyötyä tienata..esim heti päivähoitomaksut kasvaa yms..parempi vaa olla tekemättä mitään

    • joosuaaa

      ei selliaista varmaan ole joka tuon alittaa oikeasti. keikkatöissä ehkä, mutta aika vähän saa keikkaa tehdä. kuiteskin taloudellista hyötyä on tehdä töitä oli niitä minkä verran tahansa ja käsittääkseni paperihommatkaan ei ole niin mahdottomia kelan kanssa. jonkin verran tietysti joutuu odottelemaan tukia, jos tekee töitä ja kaikki työtunnit ja palkat pitää kelaan ilmoittaa ja hidastaa tietysti tuensaantia vaikka tienaisit alle 300 bruttona kuukaudessa.

      eli köyhällä joka aikoo tehdä ollenkaan töitä pitää olla ylimääräistä rahaa jos joutuu odottelemaan tukia palkkakuittihommien pyörittelyn takia.

      • ei_vaikeaa_korjata

        Miksi tätä ei voisi tehdä järkevästi ja jos on esim. 1pv/kk työtä, niin merkitsee hakemukseen, että "yksi päivä 300e/kk käytössä tältä jaksolta". Tämän jälkeen saa tuet normaaliaikataululla niiltä lopuilta päiviltä..


      • eikä_mulkeroida

        Ja ne puuttuvat päivät ilmotetaan sitten seuraavan hakemuksen yhteydessä liitteenä: Tyyliin "2.4.2015 8h 300e" Tai "2.4.2015 työtön", eli homma peruuntui..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe