Myös Jämsänkosken Pk6 suljetaan

Measurex

Nyt mietitään lähinnä sulkemisen ajankohtaa. Ilmoitus taitaa mennä Pk5:n purkamisen jälkeisiin kuukausiin. Se voi olla vuoden 2016 alussa eli joulun jälkeen, kun ilmoitus tulee. Valmisteluja ja laskelmia on jo tehty. Tilanne on UPM:n kannalta aika selkeä. Jämsänkoski on auttamattoman kaukana markkinoista. Valmistelu on pidetty salassa hyvin pienen piirin keskuudessa.

22

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sähkäripurkaja

      PK 6 on todellakin seuraava.Sähköjen purku on jo tilattu ja ajoittuu sinne 2016 - 2017. Riippuen siitä millä tahdilla jatketaan.

      • piilokorruptio

        Dokumenttiprojekti: Ulvilan murhamysteeri.

        http://areena.yle.fi/tv/2689828

        Nähtävissä enää tämän viikonlopun ajan. Sen jälkeen poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja muut kokoomusvirkamiehet voivat huokaista helpotuksesta ja toivoa, että äänestäjät eivät olisi tajunneet paljonko Ulvilan farssi on kaikenkaikkiaan veronmaksajille tullut maksamaan.


    • Luotankasvuun

      Ja mulle kans sanottiin että purkumiesten tölkkejä voisi tulla kerään samaan aikaan kuin sähkäripurkajan tiluu purust.

      Nyt kerätään sitä hedelmää kun aikoinaan UPM:n investointi rahat maksetttiin tolloille lakkoilun päätteeksi. Kiinassa työmies on onnellinen kun saa tulla töihin ja ei rutise palkoista. Onneksi UPM:llä on paljon enrgian myyntiä täällä kotimaassa, jotta tollojen ei tarvii olla viluissaan niissä 150m2 hirsimökeissä, ja samalla saadaan takaisin ne rahat.....

      • mulukkuko

        Taisit kirjoittaa nämä kaikki ,kun et muuten saa keskustelua aikaiseksi


      • luotankasvuun
        mulukkuko kirjoitti:

        Taisit kirjoittaa nämä kaikki ,kun et muuten saa keskustelua aikaiseksi

        Lakko ei pidä......katso IP-osotteita mistä viestit lähetetty tai sitten minulla on useampi käytössä. Tehtaalla on kuulemma ollut puhetta ettei pidä provosoitua Suoli24:n kirjoituksista ja pyydetty olemaan toistaiseksi kommentointi lakossa. Joko tänään perjantain kunniaksi loppuisi Teidän arvoisien tollojen lakkoilu, hakekaa vapauttavat juomat valmiiksi ja aletaan vaihtaan sanaa.....


    • Measurex

      Tässäpä uusinta tietoa Jämsänkosken Pk6:n tulevasta kuviosta. Koneen siirto UPM:n muille laitoksille Kaakkois-Aasiaan on tutkimisen alla. Perustyötä on tehty pari vuotta. Kaksi mahdollista toteutuslinjaa, eli uusi yritys yhdessä jonkun toisen paperifirman kanssa tai UPM:n olemassa oleva paperitehdas koneen uutena sijoituspaikkana.

      Valmistelijat eivät ole käyneet Jämsässä, koska heidän halutaan pysyvän kaukana paikkakunnalta. UPM olisi siirtänyt koneen tai jopa myynyt sen, mutta sille ei löytynyt Euroopasta ostajaa.

      Tilanne on Keski-Suomen paperiteollisuuden osalta niin huono, että kuljetuksen saaminen valtion maksamana ei riitä nostamaan tuotantoa kannattavaksi. Pitää saada puu, kemikaalit, energia, kuljetukset ja työ noin 20 - 25% nykyistä halvemmalla. Sitten se kannattaa taloudellisesti.

      • mulkkuko

        Mistä teitä oikein sikiää


    • Indida

      Eikös sen voisi vaihtaa päikseen - oliko se - 70-luvun lopulla? Intiaan siirrettyyn paperikone kakkoseen, sillä olis hyvä tehä vaikkapa jonkun autotallissa lopputilipaperia ja menekki olis taattu :))

      • luotankasvuun

        Eiköhän noissa tollojen jämpsäläisissä autotalleissa ole tehtaalta tuotua paperia nurkissa sen verran että saadaan laput kirjoitettua ja vaikka viellä sairaslomat.


    • luotankasvuun

      Mistäs sais jonkun työttömän luuserin nyppimään mun vanhoista talvirenkaista nastat pois 9 € maksulla?

      • Pahvikoura

        9€ / nasta toivottavasti sullon nastoja jäljellä niin otan urakan. Maksu käteen HETI kun se perintä on niin SOTTASTA touhua.....


    • Measurex

      Ihan hieno ja hyvä homma, että Jämsänkosken tehtaan pääluottamusmieskin saa nyt lukea uusimmat tiedot suoraan Suomi24:lta, mitä UPM:n herrat taas salassa maailmalla puuhailee Jämsänkosken tehtaan työläisten selän takana.

    • rullamies

      Ei haittaa vaikka sulkis kaikki koneet.

    • yli_10_metrin_viira

      Pesonen vaatii nyt näyttävästi suureen ääneen paperimiehille pidempää työaikaa. Jos saavat nyt juntattua sen läpi, niin sitten jo kiireesti ilmoitetaan UPM:ta taas alkuvuodesta 2016 suljettavaksi lisää koneita.

      • syksyä-odotellessa

        Käykö samalla tavalla kuin viime vuonna että kun yksi säästöohjelma on valmis, laitetaan uusi käyntiin. Tavallaan tilanteen vaikeutta kuvastaa sekin että UPM myi vuoden aikana 50 000 hehtaaria metsää sijoittajille koska se oli yhtiön mukaan järkevämpää kuin lähteä viemään puuta kaukana oleviin tuotantolaitoksiin. Tällä hetkellä yhtiön politiikka on myydä ja lopettaa, kuin yrittää panostaa ainakaan perinteiseen paperiteollisuuteen.


    • punalainen

      Kyllä sen huomaa et täysillä säästetään kun remassakaan ei oo enää kuin luut ja nahka?

    • Ouninpohjan_hullu

      Aivan mahdoton yhtälö vuonna 2015, että noin ison tuotannon paperikone pyörii keskellä korpea. Tuommoisen koneen pitää sylkeä paperia suuresta kidastaan siellä, missä on isot markkinat suoraan koneen ympärillä.

    • surulline

      mitä sitä pelottelee vielä kun ei missään ole ollut varmaa tietoa.toivottavasti tämä viimeinen isku olisi nyt tässä..kohta ei ole enään mitään jokilaaksossa jos tehtaat myös viedään pois.:(surullista jo nyt seurata mitenkä on tyhjiä liikehuoneistoja ja ihmisiä muuttanut pois..

      • Lusalellu

        Jos näin menee, koko Jämsänkosken investointibuumi 1981-1992 oli iso virhe. Kun Kaipola perustettiin, olisi pikkuhiljaa pitänyt ajaa Jämsänkoski alas ja investoida Kaipolaan se mitä investoida kannattaa. Olisi loppunut Jämsänkosken kuntakin jo ajoissa. Hakkarainenkin valitteli myöhävuosinaan kun ei kuntaliitosta saada aikaan. Hänellähän olisi ollut avaimet siihen...


    • Ensivuonnaviimeistään

      Tänään sitten uutisoitiin tälläistä.
      "Pellervon taloustutkimus arvioi, että paperin tuotanto vähenee Suomessa tänä vuonna 6-7 prosenttia ja ensi vuonna 4-5 prosenttia. PTT:n mukaan paperikoneiden sulkemiset Suomessa ovat edelleen mahdollisia.
      Ensi vuonna vienti kasvaa voimakkaammin. Paperiteollisuuden supistumisen seurauksena metsäteollisuuden viennin arvo ei kuitenkaan juuri muutu"

      Ei ole valoisat näkymät.

    • en-luota-kasvuun

      Suurin syy metsäteollisuuden viime vuosien supistuksiin on paperituotteiden maailmanlaajuinen ylikapasiteetti, joka on johtanut hintojen putoamiseen alle kannattavuusrajan. Hintojen laskua on yritetty kääntää nousuksi nimenomaan vähentämällä tuotantoa.

      • luotankasvuun

        Koneet tekee vähemmällä tollojen määrällä tulosta, viivan alle jää muutakin......

        Ei se tollojen määrä ole nykypäivänä mikään yrityksen kannattavuuden mittari, vielä kun nämä tollot lakkoilemalla osoittivat sisäisen kommunistiaatteen, tehtaita tulla vielä supistaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe