Anneli Auerin lähipiiri

loookki

Anneli Auer lienee hieman poissa reaalielämästä, koska on ollut kovassa psyykkisessä painessa ja eristettynä. Tehkää lähipiiri Anneli Auerille palvelus ja pitäkää hänet poissa Seiska päivää lehdestä ja turhasta julkisuudesta. Hän ei ehkä ole tulevaisuudessa - palattuaan arkipäivään onnellinen avatumisistaan. Keltainen media jatkaa edelleen riistokalastusta ja jälki voi olla korjaamaton. Anneli Auer ei liene Seiskapäivää -tasoa?! Kannattaa avautua jossain laadukkaassa keskusteluohjelmassa tai lehdessä kun aikaa on kulunut ja asiat hänen elämässään ja mielessään järejestäytyneet. Kaikkea hyvää hänelle.

33

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oujeeeee

      Ei, ei, ei, kun antaa palaa vaan Suomessa kun on sananvapaus.
      Anskulle oma TV ohjelma ja seiskan tyyppi haastattelemaan sinne.

    • rouvaT

      Näiden viiden vuoden aikana kun Auer on ollut netin ulottumattimissa, on tapahtunut valtava asennemuutos nettikirjoittelun suhteen ja julkisuuden suhteen.
      Maailma ei ole enää se paikka jossa pärjää avoimuudella ja rehellisyydellä.
      Nyt pikkulasten babysitterinä istumisistakin voi saada harmia.
      Hyväntahtoisuutta pidetään typeryytenä.
      Uusia asioita laitoksen suojamuurien sisäpuolella kokemuksiaan eritteleville.

    • Ulvilan_murhamysteeri

      Mielenkiintoisia kommentteja. Anneli Auer on istunut monta vuotta syyttömänä vankilassa, jona aikana maailma on muuttunut. Hänellä ei ole hajuakaan niistä muutamista nettitrolleista, jotka ovat omistaneet elämänsä hänen parjaamiseensa eri nettipalstoilla. Oletettavasti nämä ovat siis hänelle täysin tuntemattomia ihmisiä, jotka kehittelevät valheita syyttäjien fantasioiden sekaan. Melkein säälittää ihmiset, joilla ei ole parempaa tekemistä elämässään.

      Avauksen kirjoittaneen kanssa samalla kannalla, että Annelin maine on pilattu juurikin roskajournalismilla ja hänen tulisi tulevaisuudessa pitäytyä vain laatujutuissa.

    • VapauttakaaAnneli

      Anneli Auer: "Lapset elävät valheen vankeina"

      Ulvilan murhamysteerin keskipisteessä vuosikausia pyörinyt Anneli Auer kertoo tuntemuksistaan ja arjestaan haastattelussa.

      Vankilomalla haastatellun Aurien mukaan tuleva vapautuminen mietityttää häntä.

      – Ehkä minua hiukan pelottaa jollain tavalla, mutta maailmastani tuli pelottava jo vuonna 2006, eikä se ole siitä hirveästi muuttunut, Auer sanoo

      Auer ei ole ollut vuosiin missään tekemisissä kolmen nuorimman lapsensa kanssa, jotka on sijoitettu sijaisperheeseen. Vanhimman tyttärensä kanssa Auer sen sijaan on hyvissä väleissä.

      – Odotan kovasti, että pääsemme vapauduttuani jälleen lähentymään. Minunkin täytyy löytää yhteisiä harrastuksia, ja ehkä voimme tyttäreni kanssa alkaa harrastaa jotain yhdessä, Auer sanoo.

      Auer väittää, ettei tunne erityistä katkeruutta Suomen oikeusjärjestelmää tai poliisia kohtaan. Porin poliisiin hän kuitenkin sanoo suhtautuvansa hyvin negatiivisesti. (Katkeruus olisi ihan oikeutettua!)

      - Syytän asiassa ainoastaan aikuisia. Lapseni ovat eläneet valheiden vankeina sijaisperheessä. Vaikka heillä olisikin halu kertoa, miten asiat oikeasti ovat, eivät he siellä voi tuoda asioita esiin, Auer kertoo.

      • onsekauheatanytsitten

        voi voi voi voi surkeutta.


      • KeskiaikaisetKeinot

        Psykologian tohtori Julia Korkman todistaa että Auerin vanhimman pojan kertomuksen yksityiskohtaisuus herättää epäilyjä.

        - Se on enemmän epäuskottava kuin uskottava. Epärealistisia piirteitä on runsaasti, hän todistaa.

        Auerin lasten kertomukset kaikista kolmesta tapahtumasta – murhasta, pahoinpitelyistä ja seksuaalirikoksista – ovat syntyneet samalta pohjalta. Korkmanin mukaan on mahdollista, että sijaisvanhemmat ovat voineet johdatella lapsia – tiedostamattaankin.

        Oikeuspsykologian tohtori Julia Korkman on perehtynyt nimenomaan lasten kertomusten luotettavuuden arvioimiseen.

        Kuinka luotettavina Auerin lasten kertomuksia voi pitää?

        - Muistikuvien syntyminen ja valemuiston syntyminen oli yllätyksekseni täysin vieraita näille tutkijoille, Korkman hämmästeli.

        Suomen käytäntö arvioida lasten kertomusten luotettavuutta on kansainvälisesti poikkeuksellinen.

        Suomessa sama henkilö, joka haastattelee lapsen, tekee tämän lausunnosta myös luotettavuusarvion.

        - Vahvasti tuli esiin kokemus, että kaikki, mikä minun mielestäni viittasi epäluotettavuuteen, arvioitiinkin luotettavaksi, Korkman sanoi.

        Suomen rikostutkimus on Usan 50-luvun tasolla jota nykypoliisit häpeävät, koska silloin painostettiin vääriin tunnustuksiin tuomion saamiseksi ja vääristeltiin tahallisesti rikostutkimusta. NykyUsassa tälläisiä keinoja ei saisi missään nimessä käyttää mutta Suomessa ne ovat arkipäivää.

        Miksei Suomessa vaadita rikostutkimukselta minkään laista tasoa?


      • IstutetutValeMuistot

        Muistin luonteeseen kuuluu olennaisesti se, etteivät kokemuksemme tallennu muistiin täydellisesti, vaan mieleen palauttamisen yhteydessä muistikuvat muovautuvat henkilön senhetkisten tulkintojen perusteella.

        Muistikuvat eivät siis ole faktaa.

        On runsaasti tieteellistä näyttöä siitä, että helpostikin voidaan saada aikaan virheellisiä muistikuvia tapahtumista eli niin sanottuja valemuistoja.

        Mieleen palauttaminenkin on muistikuvan jälleenrakentamista, johon vaikuttavat oletukset ja päätelmät siitä, miten asiat todennäköisesti ovat olleet.

        Tutkimusten mukaan riski muistikuvan vääristymiselle ja valemuistojen kehitykselle on suurempi, mikäli henkilöllä ei ole selkeitä muistikuvia tapahtumasta.

        Kuten lapsella joka on sängyssään peitonalla piilossa ja pitää käsiä korvillaan. Miten se vuosia myöhemmin muka muistaakin yksityiskohtaisesti miten kuuli isosiskon nostavan veitsen tietyllä tapaa joka olisi ominaista vain isosiskolle?

        Hulluinta on kuinka suuri osa ns. järkeviä aikuisia on mennyt tähän mukaan myötäilemällä mitä mielikuvituksellisempiakin juttuja "joojoo on se voinut olla noin"

        Todellisuudessa muistikuvat heikentyvät ajan kuluessa. Osallisten edellytykset antaa tietoa ovat parhaat heti tai pian tapahtuneen jälkeen.

        Kun osalliset käsittelevät epäiltyä rikosta keskusteluissa läheisten kanssa, tämä heikentää muistikuvien luotettavuutta.

        Ihmisen muisti "korjaa" itseään myöhempien kokemusten perusteella.

        Joka kerta, kun ihminen käsittelee kokemaansa – esimerkiksi keskustelee siitä tai kuulee jonkun muun puhuvan asiasta –, hänen oma muistikuvansa tapahtumasta muuttuu.

        Tällä tavoin onkin helppoa vääristellä, tahallisesti tai tahattomasti, todistajan muistikuvia. Riittää että toinen väittää jotain paikkaansa pitämätöntä riittävän ponnekaasti, niin toinen muuttaa omaa kertomustaan sen pohjalta. Tälläisestä on runsaasti tutkimustietoa.

        Jokainen voi itsekin testata sitä esim. pikkulasten kohdalla. Riittää että näyttää lapselle koiran kuvaa ja kysyy mikä eläin kuvassa on. Kun lapsi reippaana vastaa että "koira" näytät epäilevältä ja kysyt "oletko aivan varma?". Kun lapsi hieman epävarmemmin vastaan että "joo kyllä se on koira". Näytät vieläkin epäilevämmältä ja kysyt "voisiko se sittenkin olla vaikka kissa?" Tälläistä kun jatkaa jonkin aikaa niin lähes kaikki lapset muuttavat alkuperäistä vastaustaan ja myöntävät että kyllähän kuvassa sittenkin saattaaa olla kissa.

        Lasten manipulointi on helppoa, mutta valitettavasti ihan järkevät aikuisetkin menevät samaan helppoon juoneen.

        Psykologisissa testeissä on havaittu kuinka rikoksen nähneet todistajat kertovat lopulta aivan eri tarinan oikeudessa kun heitä on hiukan "prepattu". Sitten kun heille on näytetty videotodiste mitä oikeasti tapahtui, ihmiset eivät tahdo uskoa sitä koska omien vääristyneiden muistojen kuvitelma on voimakas. Tästä syystä valemuistot ovat usein pysyviä eikä enää oikeaa alkuperäistä muistoa saa millään palautettua takaisin.

        Seksuaalirikoksia käsiteltäessä asianomistaja saattaa joutua kertomaan tapahtumista jopa lukuisia kertoja eri tahoille. Vanhemmille, sossulle, poliisille, psykologeille, asianajajalle, eri oikeusasteiden tuomareille, jne. Se on psyykkisesti kuormittavaa ja jokainen kerta heikentää kertomuksen luotettavuutta.

        Psykiatrinen hoito usein vaikuttaa siihen, miten uhri muistaa tapahtumat, koska näissä herätellään ns. "tukahdutettuja" muistoja jotka ovat todellisuudessa valemuistoja.

        Useimpien lievempien tapausten yhteydessä on mahdollista, ettei lapsi ole edes ajatellut tapahtunutta. Sen vuoksi tilanteita voi olla vaikea palauttaa mieleen vuosia myöhemmin.

        Näistä syistä poliisin tulisikin aina tallentaa kaikki kuulustelut heti tuoreeltaan, jotta niihin on päästy vaikuttamaan mahdollisimman vähän. Tämä koskee myös poliisin tapaa painostaa kuulusteltavia poliisin haluamaan suuntaan. Tallenteen perusteella tuomioistuin voisi arvioida, onko painostamista tapahtunut. Tallentaminen suojelee siis kumpaakin osapuolta, niin kuulusteltavaa kuin kuulustelijana toimivaa polisia.


    • hghghghghgh

      Tietää kuulemma murhaajan. Sehän selvä koska..........

      • uhfohuppis

        Joo, tietää se ja samaan syssyyn sanoo että toivottavasti jukan murha ei selviä koskaan..


      • terapeuttiStråle
        uhfohuppis kirjoitti:

        Joo, tietää se ja samaan syssyyn sanoo että toivottavasti jukan murha ei selviä koskaan..

        Miksi valehtelet, uhfohuppis. AUER EI SANONUT NIIN.
        Nettimanipulointi on taitolaji, uhfohuppis. Se on kerrasta poikki.


    • onneevaanpaljo

      On se vaan niin hienoo, murhainfossa on taas bornoiltu niin saakelisti.
      Ei niin mitään rotia annelisteilla. Kumma kun joku saa kiksejä sellaisesta.

    • Heinone

      Eiköhän nuo Annelin ja Jens Kukan seksuaalirikokset ole pitävästi todistettu tapahtuneiksi. Annelin tietokoneelta muistaakseni kuvia löydetty törkeästä lasten hyväksikäytöstä. Myös lääkärien toteamia vammoja pahoinpitelyistä ja raiskauksista. - Joka pystyy tällaisiin rikoksiin, voisi mielestäni tehdä muitakin väkivaltarikoksia, jopa tappaa. - Ja kukapa ulkopuolinen olisi keskellä yötä murtautunut asuntoon, jossa kokonainen lapsiperhe paikalla? Jos joku ulkopuolinen olisi halunnut surmata Jukan, olisi sopivampia paikkoja ja ajankohtia löytynyt, niin ettei silminnäkijöitä olisi ollut paikalla. - Tässä vain muutamia juttuja, jotka puhuvat Annelin syyllisyyden puolesta. Mutta taitaa jo itsekin uskoa "huppumieheen", kun on sitä niin kauan jtoistellut, ja saanut kokeneelta asianajajaltaan hyvät neuvot ("älä myönnä mitään!")

      • >>Eiköhän nuo Annelin ja Jens Kukan seksuaalirikokset ole pitävästi todistettu tapahtuneiksi. Annelin tietokoneelta muistaakseni kuvia löydetty törkeästä lasten hyväksikäytöstä. Myös lääkärien toteamia vammoja pahoinpitelyistä ja raiskauksista<<

        Heinone on nyt niin pihalla asioista, ettei tällä palstalla moneen aikaan moista tumpeloa ole tavattu. Se ei toki ole ihme, jos tyyppi on median jakaman "tiedon" varassa vain ollut. Mutta noita Heinonen uskomuksia on tälläkin palstalla niin moneen kertaan vääriksi osoitettu, että enpä viitsi enää Heinonelle yksityisopetusta ryhtyä antamaan. Olkoon tämä tapparainen puolestani uskossaan autuas.


      • jalustallevaan

        On varmasti todistettu, kun noin raskaat tuomiot on tyrkätty. Ejkös AA juuri näistä lastensa hyväksikäytöistä lusinut? Että tuskin on syyttä suotta istuskellut linnassa. Kyllä on outoa, että näitä lasten raiskareita ihannoidaan ja haastatellaan tässä yhteiskunassa. Kertoo karua kieltä maan tilanteesta.


      • gdgdfh

        Suomeen on syntynyt porukka mikä ajaa iljettävien pedofiilien etuja, nimen omaan somessa.
        Pedofiileille ei pidä antaa mitään positiivista signaalia toiminnalleen.


      • terapeuttiStråle
        gdgdfh kirjoitti:

        Suomeen on syntynyt porukka mikä ajaa iljettävien pedofiilien etuja, nimen omaan somessa.
        Pedofiileille ei pidä antaa mitään positiivista signaalia toiminnalleen.

        Siksi on tärkeää silmä kovana tarkkailla millaisen tuomion pedohunter Parantala saa.
        Ja toinen tarkkailtava on tällä hetkellä Leif Grönfors. Syyttäjä valittaa hovioikeuteen, mikä mielestäni on oikein.


    • tropicalwind

      Niin sinne tietokoneelle oli siis laitettu tarkoitushakuisesti sekaisin kuvia pornolehdistä ja sitten yhtäkkiä aina väliin kuvia Annelista ja lapsista ja sitten taas pornoa, jolloin kuva-arkiston selaajalle tulee assosioiva mielikuva siitä että niillä Annelin ja lapset-kuvilla olisi jotain tekemistä pornon kanssa. Kuka oli päässyt manipuloimaan sitä kuva-arkistoa ? Mitään kuvia A:n lapsista pornopuuhissa ei löydetty.

      • dsfsf

        ei kait kun ne on salassapidettäviä ja sekös annelisteja potuttaa.


    • tietäjä123454321

      Mitään todistusainoeistoa ei pitäisi olla. Lapsista ei ole löytynyt sh jälkiä magneettikuvissa, röntgenissä eikä fyysisissä tutkimuksissa, ovat neitsyitäkin vielä. Synnytyslääkäri Minna Joki-Erkkilästä on tehty THL:n muistaakseni joku valitus tai tutkintapyyntö. Seksuaalistahyväksikäyttöä on muka tapahtunut taloyhtiön yleisellä kuntosalilla 7 eri lapselle - neljä kilettä ja kolme väittää, myös Kukan pojat ovat olleet paikalla - paitis eivtä tiedä olleensa. Yksi ensi asteen tuomareista olis päästänyt pariskunnan vapaaksi - eli hänenkään mielestä ei ole tapahtunut ao. asioita. Kukaan ei päästä vapaaksi jos on jotain todisteita, ei kukaan. Mikko Niskasaari: http://www.mikkoniskasaari.fi/node/154

      • valehtelijoidenklubi

        Mistäs joku on saanut laitonta materiaalia? Potilastietoja ei saa urkkia onhan siitä monta poliisiakin tuomitu.
        http://www.tehy.fi/tehy-lehti/2011/15-2011/urkkiminen-on-laitonta/


      • einäyttöä

      • ssggg

        Suomessa on laki jos et sitä tiennyt.


      • vallan_vahtikoirat

        Suomessa on myös toimittajilla lähdesuoja. Se antaa toimittajille mahdollisuuden valvoa päättäjiä. Muutenhan päättäjät tulevat vallan korruptoituneiksi. He alkavat antaa salaisissa oikeudenkäynneissä ihan millaisia tuomioita tahansa.


      • Valitettavasti valtaosa toimittajista on poliisiin, syyttäjiin ja tuomioistuimiin nähden täysin hampaattomia ja neuvottomia "vahtikoiria", jotka jakavat heille tarjottua kokonaan pureksimatta edelleen suurelle yleisölle.

        Toki joitakin harvoja poikkeuksiakin on, kuten tutkiva journalisti Mikko Niskasaari. Kannattaa ajatuksella lukea, mitä Niskasaari on kirjoittanut vaikkapa Auerin (& Kukan) tapauksesta. http://www.mikkoniskasaari.fi/node/20


      • OikeusmurhienUhritRy
        valehtelijoidenklubi kirjoitti:

        Mistäs joku on saanut laitonta materiaalia? Potilastietoja ei saa urkkia onhan siitä monta poliisiakin tuomitu.
        http://www.tehy.fi/tehy-lehti/2011/15-2011/urkkiminen-on-laitonta/

        No minkäs sille voi jos paperit unohtuu pöydälle just sillon kun tuttu toimittaja sattuu oleen kylässä?

        Eikai sille mitään voi että se utelias toimittaja lukee ne ja kirjottaa siitä jutun?

        Sitäpaitsi, jollei viranomaisilla ole mitään salattavaa miksei niitä juttuja saisi julkaista?

        Totuus onkin että kaikki ne missä tuomio on annettu ilman mitään todellista näyttöä, pelkkien perättömien väitteiden perusteella, julistetaan salaisiksi yli 60 vuodes jotta oikeusmurhan tehneet tuomarit eivät joudu siitä itse vastuuseen. (nolohan se toki on niiden jälkeläisille)

        Viranomaiset eivät ymmärrä ettei nettiaikana mitään juttuja voi oikeesti salata.

        Jos joku haluaa julkistaa ne, niin ne kyllä pääsee aina jotain kautta julkisuuteen.

        Tästä syystä olis parempi heti aluksi pelata avoimin kortein jotta kansa näkisi miten mitättömillä perusteilla ihmisiä tuomitaan jopa 10 vuoden vankeustuomioihin (Kukka).

        Kyllä tässä menee usko viranomaisiin ja Suomen oikeusjärjestelmään!


      • melkoistaPillitystä

        Ei se edellytä rikkomaan lakia, kun kerta potilastietoja ei saa urkkia niin ei saa urkkia. Tai syyllistyä laittoman tiedon levittämiseen ja hallussapitoon.
        Huvittavaa tänään minfossa, ihan oikeesti onko Annelistit aikuisia? Muaahhahahahhahhahaaa.


    • Tämmösiämieleentuli

      Annelilla on riski niitten ystävien taholta jotka edustavat SAMAA SYSTEEMIÄ JOKA KUSETTI HÄNTÄ JA LAPSIA! Nämä ns ystävät voivat syöttää hänelle uudenlaisen ansan mm juuri noin varman tappajan esittämällä! Ja arvatkaapa kuka niistä vääristä väitteistä sitten maksaa/ istuu! Jos olisin Anneli ottaisin etäisyyttä nyt heihin koska motiiveistaan ei ole lainkaan varmuutta! Jos systeemi pyöritti näin laajaa myllyä kaikkine lääkäreineen ja muine virkamiehineen häntä vastaan niin yksittäisen tappajan etsiminen on heiltä syöttää vaan suojakseen oma syntipukki!! He ovat nyt hyvin haavoittuvaisia ja tarjokkaita tulee riittämään! Sanokaa että on hyvin tarkka valitsemaan seuransa ja pitää ringin pienenä!voimia onnea ja haleja heille!

      • huihaihuppishupsis

        Niinpä, äläs muuta sano, tollasta jengiä on muutenkin vaikea pitää kurissa varsinkin kun päähenkilö pääsee vapaalle jalalle, siinä pelissä on aina vaarana tulla iso moka.
        Yksi on media, se on huono renki, vaikka luullaan että meidän jengi sitä pyörittää, ansuklta yksi moka ja taas mennään ja lujaa.


    • 77777777777777777777

      Tämän henkilön ei pitäisi lausua medialle enää yhtään mitään eikä luottaa erilaisiin "ystäviin". Hyväntahtoiset hölmöt ovat aina saaneet tuhoa aikaan, kun he eivät tajua missä mennään. Viisaammat sitten vedättävät omien intressiensä vuoksi.

      Pelkästään lasten vuoksi asiat pitäisi pitää poissa lööpeistä. Ei maailma niin paljon ole muuttunut, etteikö terve itsesuojeluvaisto monessa asiassa auttaisi. Mutta siitähän ei mihinkään pääse, että esimerkiksi kännyköissä on kamera ja joillakin lehdillä vihjepalkkiot.

      Kaikkein viisainta olisi ollut, jos kyseinen henkilö olisi pitänyt matalaa profiilia esim. lehdistön suhteen vuodesta 2006 lukien. Haastatteluja ovat saaneet mm. Alibi, Apu, Hymy ja Seiska. Jos aviisi x tänään kirjoittaa jostakusta myönteiseen sävyyn niin myynnin edistämiseksi on huomenna heitettävä vähän kuraa joukkoon.

      • sdggd

        Virhe on jo käynyt, kun jengissä on (mitä sattuu huihaidojojoing) henkilöitä ja jokainen vetää eri suuintiin ja valtataistelua siihen vielä lisäksi niin hallelujaa.
        Kaikkein viisainta olis muutta ulkomaille ja jättää media.


    • ongelma

      Vähän kuin koulu tai työpaikka kiusatulla,että uhrin pitää paeta jopa ulkomaille saadakseen olla rauhassa ja viimme kädessä turvassa..ja rahattomanahan sekin onnistuu joo kyllä..on tämä anneli juttu todella hirvee sirkust ollu ja kuin mahtaa jatkuu,,pelkää mielivltaahan toi oli ja siarasta psykopatiaa viranomais taholta tyyliin pakko pestä kädet ja anneli linnaa keinolla millä hyvänsä...kuin keski aikaiset noita vainot...mistä mahtaa ideolokia ollakkaan peräisin...

    • kuoliaaxi_vaikenemme

      Näytä itse esimerkkiä. Miksi keskustella henkilöstä? Toki sananvapaus vallitsee ja hyvä niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe