MIKSI HAUKKUA JA TUOMITA?

iloistaoppimista

Miksi suotta haukutaan ruotsinkielisiä ja RKP:tä? Puhutaan mieluummin yhdessä sen puolesta, että saadaan mielekkäämpi koululaitos. Sellainen, jossa toinen kotimainen kieli on vapaaehtoinen. Ei pakko tuo oppimista.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tangoon_tarvitaan_kaksi

      Kielikeskustelu on kuumentunut juuri svekotahojen taipumattomuuden takia! Kielivapauden kannattajilta on aina tullut kaikenlaisia kompromissiehdotuksia, mutta pakkoruotsittajat ovat tyrmänneet kaikki. Eli syy kuumentuneeseen kiistaan on yksin sveko-osapuolen!

    • Sten_Hård

      Suomen kouluissa ei tarvita ruotsin opetusta edes vapaaehtoisena. Ruotsin opetus on järjetöntä rajallisten ja kalliiden resurssien tuhlausta. Sille ei löydy perusteluja sen enempää vapaaehtoisena kuin pakollisenakaan. Sen "perusteeksi" löytyy vain rkp:n opettamaa valheellista liturgiaa.

      Mitään keskusteluja ei enää tarvitaan. Keksutelut on jo keskusteltu. Kaikki lisäkeskustelu on vain ruotsalaisten eduksi toimivaa viivytystaistelua. Tarvitaan vain ruotsin opetuksen poisto Suomen kouluista.

      • rääkkylä

        Parempi olisi, jotta fenno asettuisi, että ei anneta kouluissa ollenkaan kieliopetusta. Jokainen saisi mennä työväenopistoon opiskelemaan vapaaehtoisesti omalla rahallaan mitä kieliä haluu. Loppuisi fennojen rääkyminen.


      • äidinKieliäidinSydän
        rääkkylä kirjoitti:

        Parempi olisi, jotta fenno asettuisi, että ei anneta kouluissa ollenkaan kieliopetusta. Jokainen saisi mennä työväenopistoon opiskelemaan vapaaehtoisesti omalla rahallaan mitä kieliä haluu. Loppuisi fennojen rääkyminen.

        Jos sinä et tunne itseäsi suomalaiseksi ja koet noin kovaa tarvetta HAUKKUA JA TUOMITA jokaista suomalaista eli lat. "fennoa", voisitko kuitenkin antaa muiden elää ja elää sitten itse sitä omanlaista elämääsi? Miten jokaisen muun maan kaltaisen kielipolitiikan vaatiminen ylipäätään voi edes olla mitään muuta kuin normaalia oikeudentajua?


      • PorkkanaNenä

        Rääkkylä on pihalla kuin ruotsalainen lumiukko (= pihallaolon huippu). Rääkkylän mielestä "kielten" opetus on yhtä kuin ruotsin pakko-opetus, ja jos sitä ei anneta, pitäisi Rääkkylän mielestä lopettaa kaikki "kielten" opetus.

        Miten pahasti pihalla voi ruotsalainen lumiukko olla? Miten itsekäs voi ruotsalainen olla? Miten vähät voi ruotsalainen välittää SUOMEN HYVINVOINNISTA?


    • huusiann

      Ruotsalaisuuden ruma historia

      Pakkoruotsilla on ruma historiallinen tausta ja sivistystä haittaava tarkoitus. Ruotsinkieliset ovat historiallisesti määränneet mitä suomalainen saa oppia. Pakkoruotsi ei ole poikkeus tässä. Pakkoruotsilla yritetään pitää suomenkieliset toisen luokan kansalaisina.
      Ruotsinkieliset tahot ovat aina vastustaneet suomalaisen kansanosan sivistyksen lisääntymistä. Mitä enemmän on alistettuja duunareita sitä enemmän etuja ja taloudellista hyötyä siitä riittää heille. Koulutettua kansaa on vaikeampi manipuloida eliitin tarpeiden mukaisesti.

      Pakkoruotsi on suora jatkumo ruotsalaisuuden historian rumuudelle. Ruotsinkieliset tahot jarruttivat suomen kielen ottamista viralliseksi kieleksi ja opetuskieleksi kaikissa vaiheissa.

      Ruotsinkieliset eivät rakenna enää piikkilankaesteitä suomenkielisten lasten koulujen ympärille mutta pakkoruotsilla he ovat rakentaneet sivistyksellisen piikkilankaesteen kaikille suomenkielisille.

      Pieni lista ruotsalaisuuden rumasta historiasta.

      Agricola joutui odottamaan 4 vuotta painolupaa että sai Uuden Testamentin painettua. Kesti sata vuotta että löytyi rahat Raamatun kääntämiseen kokonaisuudessaan.

      Vuoteen 1860 asti onnistuivat ruotsinkieliset tahot estämään suomenkielisen kirjallisuuden painamisen, ja siten kirjallisuuden ja lukutaidon kehittymisen suomenkielisten joukossa.
      http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kieliasetus_(1850)
      Mikkeliin anottiin koulua suomenkielisille mutta saatiin ruotsinkielinen koulu v. 1873, vaikka alueella ei ollut tarvetta ruotsinkieliselle koululle.

      Vuonna 1908 Espoossa suomenkielinen koulu saarrettiin piikkilangalla että lapset eivät pääsisi kouluun.

      Helsingin yliopisto suomalaistettiin vasta hivenen ennen Talvisotaa 1937, vaikka suurin osa opiskelijoista oli ollut suomenkielisiä jo pitkään.

      Nykyinen pakkoruotsi tuli peruskoulu-uudistuksessa yli neljäkymmentä vuotta sitten.

      Uusin piikkilanka-aita on Rassenburgin (Raasepori) pakkoruotsin aloittaminen jo ensimmäisellä luokalla kaikille suomalaisille lapsille vaikka suurin osa halusi englantia ensimmäiseksi.

      • yksiKotimainen

        Ruotsi ei ole mikään "toinen kotimainen" suomenkielisille, koko käsite tuossa yhteydessä on loukkaava! Ruotsinkieli on naapurimaasta valloittajien ja alistajien mukana tullut vieras kieli, joka nyt on vähemmistökieli muiden vähemmistöjen joukossa. Tulevaisuudessa kaikki vähemmistöt tietysti opiskelevat maan valtakielen kiltisti tai saavat muuttaa pois maasta!


      • PorkkanaNenä

        Ruotsalaiset todellakin ovat sitä mieltä, että jos suomalaiset eivät halua opetella ruotsia väkisin, heille ei pitäisi anmtaa mitäämn opetusta. Kuten Rääkkyläkin tuossa vähän ylempänä todistaa.


      • KyllästynytJo
        PorkkanaNenä kirjoitti:

        Ruotsalaiset todellakin ovat sitä mieltä, että jos suomalaiset eivät halua opetella ruotsia väkisin, heille ei pitäisi anmtaa mitäämn opetusta. Kuten Rääkkyläkin tuossa vähän ylempänä todistaa.

        Juuri noin. Maailman yksi tyhmmistä kansakunnista (ruotsalaiset) eivät suo opetusta maailman yhdelle viisaimmista kansakunnista (PISA). Voi voi! Jos Suomi näyttäisi siltä, miltä tuo ruotsinkielinen vaalikeskustelu osoitti, ei hyvin menisi - ilman suomen kieltä. Tekivät itsestään todella tyhmän vaikutelman (enkä tarkoita pelkästään äidinkieleltään suomekielisiä, vaan myös mm. Haglundia, jonka ruotsi oli oikeastaan samalla tasolla muiden kanssa tuolla).


      • kansalliskieli-pelleily
        yksiKotimainen kirjoitti:

        Ruotsi ei ole mikään "toinen kotimainen" suomenkielisille, koko käsite tuossa yhteydessä on loukkaava! Ruotsinkieli on naapurimaasta valloittajien ja alistajien mukana tullut vieras kieli, joka nyt on vähemmistökieli muiden vähemmistöjen joukossa. Tulevaisuudessa kaikki vähemmistöt tietysti opiskelevat maan valtakielen kiltisti tai saavat muuttaa pois maasta!

        Vielä suomalaisia loukkaavampi käytäntö on kutsua ruotsia Suomen eli suomalaisten kansalliskieleksi!
        Suomen kansalliskieli voi olla vain suomi, lisättynä saame Pohjois-Lapissa. Ruotsin kansalliskieli on ruotsi.
        Jos toisen kansan kieltä aletaan kutsua kansan kansalliskieleksi, niin silloin hämärretään koko kansalliskäsite pois! Ja sehän ON juuri svekojen tarkoituskin. Suomalaisuus on heille halveksunnan kohde ja vihollinen.


    • Evakonpoika

      Suomenkielisten ei kannata tyytyä pakkoruotsiin, koska se ei riitä hyvän kielitaidon saamiseksi. Kaikki perheet, jotka asuvat lähellä ruotsinkielistä päiväkotia tai koulua, käyttäkää sitä hyväksenne. Ruotsinkielisille annetaan paremmat resurssit.

      PK seudun nuoret miehet hakekaa joukolla Dragsvikiin asepalvelukseen.
      Opitte ruotsinkielen ja pääsette jatko-opintoihin helpommin.
      Ruotsinkieliset ovat löysää sotilasainesta, joten siellä pärjää helposti.

    • HauHau_HauHau

      Miksi haukkua hurriloisia hurriloisiksi?
      Miksi haukkua rusinanpoimijoita rusinanpoimijoiksi?
      Miksi haukkua maanpettureita maanpettureiksi?
      Miksi haukkua pakkoruotsittajia pakkoruotsittajiksi?
      Miksi haukkua kielivarkaita kielivarkaiksi?
      Miksi haukkua lintsareita lintsareiksi?
      Miksi haukkua kerjäläisiä kerjäläisiksi?
      Miksi haukkua suojatyöläisiä suojatyöläisiksi?
      Miksi haukkua svedupellejä svedupelleiksi?
      Miksi haukkua fasisteja fasisteiksi?
      Miksi haukkua rasisteja rasisteiksi?
      Jaa-a! Miksiköhän?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe