Paljollako sinä möisit mökkisi?

Työtön-uneksija

Olen joskus leikkinyt ajatuksella, että jos laittaisin mökkini myyntiin, niin paljonko pyytäisin siitä. Tarkoitan ihan todellista myyntihintaa, eiväthän ostajat hölmöjä ole. Minkä arvoinen sinun mökkisi on? Jollakin on paljon rahaa tilillään, mutta mökinomistajan talletukset ovat mökissä, ja tuotto on käsittääkseni aika hyvä, siis jos myy mökkinsä.

57

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työllinen_realisti

      "Jollakin on paljon rahaa tilillään, mutta mökinomistajan talletukset ovat mökissä,"
      Miksi ne olisivat mökissä?
      Ostajat eivät ole hölmöjä, mutta on hölmöä kysellä täällä tuollaista.
      Eiköhän se ajatus, jolla ensin aloit leikkimään, ole mökin omistaminen?

    • vouti_se_jaksaa

      Mökki on ja pysyy ei ihan ensimmäisenä tule mieleen myydä kun sitä tarvetta ei ole , eri juttu jos sairauden tai muun syyn takia ei pystyisi sitä hyödyntämään silloin olisi pakko asioita miettiä uudessa valossa.
      Asioita kun ei elämässään voi etukäteen tietää ja hallita.
      Euroja on kertynyt tilille ja muutakin nopeasti realisoitavaa omaisuutta etten uskoisi "pakkomyynnin" olevan ajankohtaista.

    • Mökkihome

      Mökki ei ole sijoitus. Kallis ylläpitää ja myynnistä tulee isot verot.

      • mekkk

        Ei ne verot niin isot ole kun jos on vanha mökki niin miten siitä lasketaan vero ja osan kauppahinnasta voi ottaa pimeesti niin ei veroa mene niin paljon. Äitini mökin hinta on 10 kertaistunut 40 vuoden aikana mutta ei sillä hinnalla kannata luopua hienosta paikasta ja jos siitä maksaa kiinteitöveroa parisataa vuodessa ja kunnossapitokuluja muutama tonni niin mikä siinä kallista on. Matkat ja mökilläolo maksaa akikkein eniten mutta mikä sen rentouttavampaa on työviikon päätteeksi mökille rentoutumaan.


      • elävänämökille
        mekkk kirjoitti:

        Ei ne verot niin isot ole kun jos on vanha mökki niin miten siitä lasketaan vero ja osan kauppahinnasta voi ottaa pimeesti niin ei veroa mene niin paljon. Äitini mökin hinta on 10 kertaistunut 40 vuoden aikana mutta ei sillä hinnalla kannata luopua hienosta paikasta ja jos siitä maksaa kiinteitöveroa parisataa vuodessa ja kunnossapitokuluja muutama tonni niin mikä siinä kallista on. Matkat ja mökilläolo maksaa akikkein eniten mutta mikä sen rentouttavampaa on työviikon päätteeksi mökille rentoutumaan.

        Noin kaverinikin sanoi ja kuoli seuraavalla mökkimatkalla rattijuoppoon....onnea vaan matkoihin sulle...


    • LeikkiKaverin

      En ole ikinä leikkinyt mökin myymistä.

      Kahden viimeisenvuoden aikana olen hankkinut kaksi loma-asuntoa ja seitsemän rakennuspaikkaa. Voit miettiä, tulevatko ne myyntiin jossain vaiheessa, vai ostinko itselleni.

      • Jossssss

        Et saa millään omiasi pois. Mökkeily on nykyään mautonta. Ihmiset haluaa kaupunkeihin.


    • Hessuhobo

      Minulle mökki on tärkeä paikka kalastusmahdollisuuksineen ja se luonto siellä, marjat, sienet, kasvimaa yms. että en myisi mökkiä mistään hinnasta, en todellakaan mistään, koska täysin samanlaista paikkaa en löytäisi tilalle vaikka mitä maksaisin.

      • MökkiOnMökki

        Sama sävel ja sanoitus.
        Mökki on nimenomaan rentoutumiseen ja luonnonmukaiseen harrastamiseen kasvimaineen ja kaikki mitä puhutaan luonnosta on käsien ja silmien ulottuvilla kalaisine järvineen, jos joku tahtoo kalastaa. Eli suvun eri kokoonpanoilla on pidetty pystyssä (korjauksineen) samaa vakiopaikkaa vuosikymmeniä. Ja kun aika tulee, irtain myydään vanhoine ja uusine kalustuksineen ja muineen) ja rakennukset puretaan. Näin on päätetty. Jos tontti kelpaa jollekin, sen saa sitten pilkkahintaan, mutta omat tunnearvot "romutetaan".


    • Alkuperäinen

      Olen alkuperäinen kysyjä, jäänyt työttömäksi pari vuotta sitten, kukaan ei enää ota töihin tällä iällä ja työkokemuksella (35 vuotta yhdellä alalla), joten kyllä sitä alkaa funtsia kaikenlaista. Ei tämän kysymyksen takia kenenkään kannata vetää hernettä nenäänsä tai ruveta kiukuttelemaan, asia ei ole sen arvoinen.

      • Harkintaa

        Itse voisin sinuna harkita myyntiä, jos on muuten asunnon tarvetta tms.
        Meillä on pääkaupungista 200km, pieni järvi, naapureita, porakaivovesi ellei ota järvestä. Juomavesi tuotava, sähköistetty. Hirsinen kaksikerroksinen, tontti 1600m2. Ei ole myynnissä, vaan siirtyy lapselle aikanaan.
        Arvioisin hinnaksi 150t.e. Voi olla enemmänkin.

        Ymmärrän tilanteesi. Onhan mökistä kulujakin. takaisin et kuitenkaan lepopaikkaa saa, jos myyntiin päädyt. Harkitse. Perheen mielipidekin mukaan.


    • Revival

      Mökkisi hinnan määrittelee paljolti sen paikka. Jos se on lepikkoisessa lahdenpohjukassa, jonne ei aurinkokaan paljolti paista, niin ei hyvä. Minua miellyttää aurinkoinen, kallioinen ranta, josta on kauniit näkymät lammelle/järvelle eikä mökkinaapureita ole lähettyvillä. Tietenkin mökin rakennusvuosi, -materiaali, koko, sähköistys, veden saanti, oma/vuoratontti, ja sen koko (polttopuiden saanti, lisärakennusmahd.), matka kotipaikalta ym. vaikuttavat kunkin ostajan hintatarjoukseen.
      Oma mökkini on kauniin lammen rannalla, omalla metsäpalstalla, naapureita ei lähellä. Mökki on "Kekkosen-Breshnevin" ajalta (1979). Itä-Suomessa, 10 km Venäjän rajalta. Lautarakenteinen, ei sähköistetty, n. 40 m2. Arvioisin, että sen arvo (2000 m2 ostajan omaksi tuleva maapohja mukaan lukien) voisi olla 30 000 €. Ei ole myytävänä.

      • Lautamökkimeklari

        Ei ole kuule 30 000 euron arvoinen sinun mökkisi.
        Oikea hinta on 29 999 euroa ja jos sen haluaa venäläinen, on hinta 99 999 euroa.
        Jos pistät myyntihinnaksi 30 000, ei osta kukaan. Mutta muista ysit ja hinta 29 999 niin menee kaupaksi kuin vesi kuumille kekäleille.


      • herää

        Oikea hinta on ;2000€ ei enempää....mistä näitä illuusio juttuja löytyy...


    • einiinsuurtarahaa

      Ei myytävänä millään rahalla. Ei tosin arvokas rahan puolesta, pieni lautamökki. Siellä vietetään paljon aikaa lumettomana aikana.

    • enmyymässä

      Olen miettinyt, mutta en tiedä sittenkään. No, ehkä se sitten aikanaan selviää.

    • kovaonhinta

      Hinta on sen verran kova ettei sitä ostaisi kuin venäläinen oligarkki rahanpesu mielessä.

      • hahahahahhahaha

        Eipä sekään enää jos mökkisi on joku sadantuhannen euron jättihuvila. Venäläiset on poistuneet kokonaan suomen asunto ja mökkimarkkinoilta.


      • kovaonhinta
        hahahahahhahaha kirjoitti:

        Eipä sekään enää jos mökkisi on joku sadantuhannen euron jättihuvila. Venäläiset on poistuneet kokonaan suomen asunto ja mökkimarkkinoilta.

        Niin kuten sanoin että tämän voi ostaa ainostaan oligarkki. Muutaman miljoonan kun maksaa niin kiinteistö vaihtaa omistaa. Alle tuon saatte katsella vai kaukaa. Sillä tämä lähtee, arvo ehkä tuossa 100ke ja 200ke välissä.

        Eikä minulla ole mitään tarvetta tätä myydä....


    • mökkionparaspaikka

      Ei myynnissä.

    • rtuberty

      Jos myisin mökkiäni, niin hinta olisi 180000 euroa.

    • mitätarjotaan

      Mökin käypä hinta meidän tapauksessa olisi noin 200 000 euroa. Läheltä on myyty vastaavia rakentamattomia tontteja noin 100te:lla. Tähän päälle kun laskee rakennusten reaaliarvon, niin liikutaan tuossa hintaluokassa. Bonuksena ostaja saisi vielä pari hehtaaria ylimääräistä metsää, joka pitää ympäristön rauhallisena eli ihan kylkeen ei ole tulossa naapuria.

      • byroklandia

        Yli 2ha pitää olla metsämaata, verottaja katsoo muuten tonttimaaksi ja verottaa kiinteistöveroa siitä. Olen yksi maksaja niin tiedän.


    • eimyyntimoodissa

      Kun olin aikoinaan ostanut nykyisen kesähuvila niin joku kaveri soitti parin vuoden kuluttia kertoi haluavansa ostaa sen. Kysyin että paljonko hän maksaisi. Oli ilmeisimmin tehnyt kotiläksynsä kun tarjosi n 10% enemmän mitä olin maksanut.

      Ilmoitin hänelle että jos 3x tarjoamansa hinta ei pelota niin jatketaan keskusteluja.
      Emme jatkaneet puheita.

      • Hahahahahajajahhhaha

        No ette varmasti jatkaneet. Osta mun talo! SATA MILJOONAA! Hahahahahahaha!!!


      • eimyyntimoodissa

        saa vapaasti nauraa mutta näin tosiaan kävi.
        hauskinta mun mielestä asiassa on se että paikka on tänä päivänä lähes tuon 3 x maksamani ostohinnan arvoinen.
        mutta ei mikään miljoonapaikka


      • rytökasa
        Hahahahahajajahhhaha kirjoitti:

        No ette varmasti jatkaneet. Osta mun talo! SATA MILJOONAA! Hahahahahahaha!!!

        Myin juuri mökkini venäläiselle!Hahaaaahhaa ....onko se sinun naapurista?Mitippä sitä...ja arvo nousee...vai nouseeko?


    • eilamasijoitus

      Riippuu Suomen taloudesta miten haluttuja mökit ovat. 1981 isäni osti tontin 80,000 markalla ja rakensi siihen 75 m2 pyöröhirsimökin ja saunarakennuksen. 1989 kun kävin siellä niin sanoin isälle että varmaan jo 500,000 markan arvoinen. Isä näytti venerannalla ilmoituksen jossa samankaltainen kononaisuus oli myynnissä 984,000 markkaa. Ja menikin siihen hintaan. Sama mökki oli myynnissä 1993 laman aikana 480,000 markalla. Ymmärtääkseni mökkinen hinnat tippuneet taas melko reippaasti (Paikkakuntakohtaisesti). Pyytää voi ihan mitä vain mutta kaupaksi ei silloin mene.

      • eimyyntimoodissa

        1989 oli yhden nousukauden huipentuma josta tultiin rytinällä alas
        tuolloin ei ollut ihan harvinaista että asuntojen ja kiinteistöjen hinnat puolittuivat, varsinkin kun peruspaikkojenkin hinnat olivat kohonneet lähes pilviin...taustalla kummittelivat rahamarkkinoiden vapautuminen, valuuttoihin sidotut lainat ja devalvaatio.

        huviloissa on ihan sama kuin asunnoissa, jotkut kohteet pitävät paremmin arvonsa matalasuhdanteessakin paremmin kuin toiset.
        "blue chips" -kohteissa on aina vähemmän volaa matalasuhdanteessakin koska myyjä/ostajaryhmien taloudet ovat harvemmin riippuvaisia vapaa-ajan viettopaikan hinnasta.
        toki myyntiajat ovat venyvät pitkiksi ja realiteetti on että jo 350 000€ huviloita ei nyt myydä kuin leipää


      • Toisjeeudkkd
        eimyyntimoodissa kirjoitti:

        1989 oli yhden nousukauden huipentuma josta tultiin rytinällä alas
        tuolloin ei ollut ihan harvinaista että asuntojen ja kiinteistöjen hinnat puolittuivat, varsinkin kun peruspaikkojenkin hinnat olivat kohonneet lähes pilviin...taustalla kummittelivat rahamarkkinoiden vapautuminen, valuuttoihin sidotut lainat ja devalvaatio.

        huviloissa on ihan sama kuin asunnoissa, jotkut kohteet pitävät paremmin arvonsa matalasuhdanteessakin paremmin kuin toiset.
        "blue chips" -kohteissa on aina vähemmän volaa matalasuhdanteessakin koska myyjä/ostajaryhmien taloudet ovat harvemmin riippuvaisia vapaa-ajan viettopaikan hinnasta.
        toki myyntiajat ovat venyvät pitkiksi ja realiteetti on että jo 350 000€ huviloita ei nyt myydä kuin leipää

        350k€ Ja kauppa on täysin seis. Paitsi jos kohde helsingin vieressä ja merellä.


      • itse_tehty_ongelma

        > Riippuu Suomen taloudesta miten haluttuja mökit ovat.

        Eikä ehkä pelkästä taloudesta... 60/70 -lukujen mökit eivät tunnu olevan kuuminta hottia. Ehkäpä syynä on se, että alkavat olla jo enemmän/vähemmän remontin tarpeessa - toisaalta koko & varustelu voivat olla aika vaatimattomia.

        Nyt pitää olla suihkut, APK:t ja lämpöpumput. Hlökohtaisesti epäilen, että näitäkin kohtaan syntyy vielä hylkimisreaktio. Ei syrjäseuduilla kannata vanhoja OK-talojakaan rempata, kun siitä remontista ei ikinä saisi omiaan pois.

        Mitä muuta "täysin varustettu" kesämökki on kuin halvalla tehty omakotitalo? On vesisysteemit, kylppärissä vesieristykset yms. eli paljon tekniikkaa, jonka käyttöikä on 30-50 vuotta. Pian alkaa olla aika tehdä vähintää KPH remontti ellei peräti putkiremontti vanhimpiin mökkeihin. Kaupan päälle sitten se, että kaikki on tehty nuukaillen (ohuet lämmöneristeet OK-taloihin verrattuna, suorasähkölämmitys jne.) eli energiankulutuskin voi olla kova vs. uusi OK-talo.

        Kuinka moni haluaa ottaa remonttiprojektikseen kesämökin putkirempan & lisälämmöneristyksen...?


    • TeurastajaReiska

      250t€, alle tunti Helsingistä, omalla puolen hehtaarin tontilla järvenrannalla, 80m2 päämökki vuodelta 1985 ja järvessä kiinni oleva pyöröhirsinen rantasauna-mökki 25m2 vuodelta 1970, sekä talousrakennukset, omalla autolla mökin pihaan, sähköt yms.

      • Hajahahajajajahahja

        :D
        Homeliiteristä 250ke€ ?
        Heh, aina saa pyytää.


      • järvivaijärveke

        Nykyisin vaikuttaa haluttavuuteen vesistön koko


      • hinta-kohilleen
        järvivaijärveke kirjoitti:

        Nykyisin vaikuttaa haluttavuuteen vesistön koko

        taitaa olla satku liikaa hinnassa


      • Wanha-mökki
        Hajahahajajajahahja kirjoitti:

        :D
        Homeliiteristä 250ke€ ?
        Heh, aina saa pyytää.

        Ei ainakaan vanhat hirsimökit yleensä mitään homeisia ole, et ymmärrä mitään rakenteista.


    • pali33

      ostaisin 40000-60000 tuhannen mökin eteläsavosta,varkaus,pieksämäki suunnalta puh.0442507031

      • lapsvesi

        Mä myyn sulle mun vanhan ulkovessan tolla rahalla..hahahaa...Ei alle 380th saa kuin lautavajoja!Unohda nuo lastenhinnat ja tule miesten puolelle!Kiinnitä koko omaisuutes ja osta kunnon huvila!


    • Herra67

      Jaa, tuli hankittua oma mökki lama-Suomesta vuonna 1992 ison kaupungin keskustasta alle 15 km päästä järven rannalta. Hinta oli 600 000mk ja nyt voi pyytää samasta paikasta vajaa miljoonan euroina. Kyselijöitä on ollut vuosien varrella jokunenkin, viimeisin joulukuussa 2014, mutta kun ei tarvitse myydä. Olen vielä tarpeeksi terve pitääkseni paikan kunnossa ja kun on varusteet ja mukavuudet kuin omakotitalossa, niin siellä tulee vietettyä viikonloppuja ympäri vuoden.
      Eikä ole hometta, kun on lämmöt päällä ympäri vuoden, maalämmöllä ei tule niin kalliiksi...

      • näinkö44

        Eihän se ole hullu joka pyytää,vaan se joka maksaa....


    • mökki-talkkari

      kyllä kesä mökin hinnat tippuu melko paljon niitä ei haluu nyky polvi "missähän vika" ei kukaan halua työ leiriä

    • sukupolvestatoiseen

      aina löytyy suomalaisista mökkikansaa...niin lähellä metsää on veremme perintö

      • tyhmäkansa

        Juu...ja sen kyllä huomaa suomen kehityksessäkin...


    • Jattumattaaata

      Ei löydy enää. Helsinkiläisistä pian 25% on somalian alueelta ja veikkaan, että mökkeily ei kiinnosta ellei lähikaupungissa ole moskeijaa. Helsingissä rakennetaan koko ajan lisää moskeijoita. Mieluummin siis stadissa kuin korvessa.

    • eitarvettamyydä

      en osaa sanoa mutta aika helvetin paljon pitäisi jonkun maksaa ylihintaa että tästä luovun. Sanotaan nyt vaikka 3-4 kertaa nykyarvo. Alle tuon ei kyllä liikahda yhtään mihinkään.

    • 415

      Jotenkin samoilla linjoilla eitarvettamyydä-kanssa.

      • näintäällä

        Just,eikä tarvetta ostaa kun kohta asuu uudessa seelannissa...


    • Mökkiherra
      • Mökkiherra

        Ympärivuotiseen asumiseen huonekaluineen! Sopivan kokonen suojaisa piha. Ei työleiriä! Täyttä rentoutumista!


      • eikiitos55

        Ihan kiva mutta 65 000€ hinnassa ilmaa.....ja sijainti on aikas kaukana "ihmisten ilmoilta"....ja ydinlaskeuma yltää tolle tontille kivasti kun tuleva ydinvoimala pamahtaa.....jos vaan onkisit itse vaan tuolta ne säteilevät kalat tulevaisuudessa...?


    • Kompostihuussi

      En ole myymässä, vielä vuosikymmeniin. Maksoin torpasta aikanaan 30 t. euroa ja se on jo velaton, olen kunnostanut aika paljon, tehtiin mm. laajennusosa eli kaksi makkaria lisää ja samassa yhteydessä kattoremppa ja uusittiin sähköt ja julkisivu ja laitettu piha prameaksi lampineen. Rakenteet todettu terveiksi, ei onneksi 70-80-luvulla kukaan älynnyt "tiivistää". Seuraava edessä oleva laajennus on ns. elintasosiiven rakentaminen.

      Myyn sitten joskus, kun joudun vanhainkotiin. Ei kiinnosta arvo nyt pätkän pätkää...On tässä ostajiakin joskus käynyt, vaan ei ole myynnissä.

      • tutinaa

        Aivan,ennen kuolemaa vaipoissa kurasissa ehdit hyvin miettiä ihania kesäisiä päiviä mökillä ennenkuin sinulla todettiin kansantauti nimeltä:dementia/parkinsonin/Ms tai joku muu ihana sairaus....ja rahallahan nuo taudit eivät sitten parane.Eikö olekin ihanaa?


    • kirvesmiehenmuija

      Mökin hinta riippuu paljolti siitä missä se sijaitsee, tontin koko, mökin ikä ja -varustustaso. Samoin mahdolliset kaavoitussuunnitelmat lähi alueelle. Totuus on se että minkä arvoiseksi ostaja sen arvioi. Koska kaiken tuon lisäksi se on niin tunne asia mökin osto. Yleensä ostetaan se säilyväksi sukupolvelta toiselle. Koti taas jossain vaiheessa myytäväksi ja järjellä.

    • kantsuu

      Nyt kannattaa ottaa lyhennysvapaa käyttöön tai kiinnittää okt talo ja ostaa mökki kun korot on alhaalla ja nehän on vielä kauan aikaa niinkuin pankit sanoivat.

    • mökkimyyntiin

      sataviiskyt tuhatta enemmän mitä maksoin lähes kymmenenvuotta sitten.

      • järkihoi

        Juu,varmaan on tuon hintainen jos tontilla sattuu olemaan jemmattu natsien kultaaarre....muuten ei todellakaan...


    • Meillä oli mökki, mutta myytiin (sairastelun ja ajanpuutteen vuoksi) ennen kuin hinnat laski. Paljon ei voittoa tavoiteltukaan ja se saatiin mitä pyydettiin.
      Tuttavallani on isohkon järven rannalla oleva mökki ollut myynnissä jo useamman vuoden, mutta eipä vaan mene kaupaksi. Ollut käyttämättäkin jo monta vuotta. Omaisetkaan eivät ole kiinnostuneita. Nykynuorethan ei mökeille lähde raatamaan.
      Keski-ikäisten hommaa. Vanhat ei jaksa ja nuoret ei ehdi (harrastukset, sosiaalinen elämä, netti). Hinnan pitäisi olla halpa, niin saattaisi joku erehtyä. Normihinnalla ei kukaan osta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      317
      3616
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      55
      1232
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      189
      1187
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe