Kanarian saarten ilmasto

Nummisuutari

Ensi talvena olen eläkkeellä ja suunnittelen asunnon vuokrausta Kanarialta.

Las Palmas olisi mukava, mutta liian kylmä ja sateinen. Playa del Inglesin tiedän sään puolesta ja muutenkin. Hieman viileää saattaa olla. Puerto Rico on lämmin paikka kanjonissa, mutta ei oikein kiinnosta kuukausien viettoon.

Kuinkas nämä muut saaret Teneriffa ja Lanzarote? En ole koskaan käynyt. Onko siellä lämpimämpää? Ei vaikuta olevan suuria eroja sääkarttojen mukaan. Ajattelen lähinnä tuulisuutta. Puhurithan ne viilentää ilmaa eivätkä ole kivoja muutenkaan. Vettäkin tuntuisi tulevan melko samalla lailla joka puolella paitsi Las Palmasissa, jossa saattaa tihuuttaa paljonkin.

Toinen tärkeä seikka minulle on lenkkeily. Play del Inglesissä on pitkä rantakatu ja etenkin pitkä ranta dyyneineen. Siellä saa mukavasti sykettä ja jalatkin kestävät paremmin hölkkäämistä veden rajassa, jossa hiekka on sopivan kovaa. Muualla ei taida olla dyynejä, mutta onko pitkää rantaa tai rantabulevardia?

19

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläkeikääOdottaen

      Teneriffan eteläkärki on paras. Rantabulevardi on muistaakseni 7 km pitkä ja sen varrella on Playa de las Americas ja Los Christianos. Ollaan käyty useita kertoja, eikä tuulista ole ollut. Taitaa olla myös aurinkovarmimpia paikkoja.. Bussit ovat edullisia jos haluaa omatoimisesti tutustua saareen. Nähtävää riittää.

      • Samatajatukset

        los Cristianos olisi myös minun valinta pitempiaikaista oleskelua varten :-)


    • Hiukanvihreä

      Komppaan edellisiä. Voi kunpa minäkin voisin tehdä tuon.

    • Asunutjakokenut

      Olin osan talvea, kolme kuukautta Teneriffan Puerto de la Cruzissa. Kaikki siellä kertoivat samaa, Puertossa oli kylmin ja kolein talvi minkä kukaan muisti. Siis myös paikalliset asukkaat sanoivat samaa. Lämpötila yöllä oli 14..15 astetta, aamukahvin juontiaikaan lämpötila 16 astetta. Päivällä 18...22 astetta riippuen siitä oli ko vain puolipilvistä vai pilvistä. Täysin aurinkoista oli muutama päivä kolmen kuukauden aikana. Tuuli oli kylmää, onneksi oli tuulettomia oaikkoja joissa saattoi oleskella satunnaista aurinkoa ottaen. Samaan aikaan saaren länsi- ja etelärannalla, esim Puerto del Santiagossa tai Los Gigantesissa ja tietenkin Americasissa/Cristianosissa ja Costa Adejessa oli aurinkoista, mutta tuuli sielläkin oli koleaa. Puerton puolustajien on turha alkaa länkyttää jotain paikan puolustukseksi: Olin siellä, ja olen ollut aiempinakin talvina, ja ajelin bussilla usein lämmittelemään Cristianosiin tai Pde Santiagoon. Nyt maaliskuun lopulla oli Teiden kaakkoisrinteelläkin alle kahdessa kilometrissä runsaasti juuri satanutta lunta, tilanne oli historiallinen. Säätila näyttää muuttuneen Kanarian saarilla, viime talvi oli jo viileä, tämä talvi ja kevät olivat ennätys.
      Jos menet Kanarialle niin älä edes harkitse aina sateista ja aina pilvistä Puertoa Teneriffalla, ellet hauti koleasta ja suomen syys-lokakuuta muistuttavasta säästä.

      • hra50

        Tuo kirjoitus pitää paikkansa. Mekin palelimme talven Puertossa, mutta enää ei selitykset erikoisista talvista mene läpi. Mene Puertoon syys-lokakuussa, jos et halua palella ja kastua!!


      • aadalmiina

        käyn las palmasissa joka vuosi syyskuussa menossa pariksi kuukaudeksi ollut aina lämmintä tämä talvi ollut kylmä canarialla


      • Sieltätullut

        Palmasissa on kiva oleilla, se on mukava paikka koska siellä on paikallisasutusta ja -asukkaita. Ainoa ongelma on sen säät, jotka ovat selvästi pilvisempiä kuin saaren eteläkärjessä. Eteläkärkien(Gran ja Teneriffa) palveluväki on töykeää ja huonokäytöksistä verrattuna esim. Puerto de la Cruzin palveluun: Puertossa on tosimukavaa väkeä ja halvat hinnat, koska paikallisia, jotka asuvat samalla alueella kuin lomailijat/talvehtijat ei kuseteta hinnoissa, niin kuin turisteille tehdään turistirysissä.


    • Nummisuutari

      Kiitoksia asiallisista ja ystävällisistä neuvoista.

      Olen samaa mieltä Las Palmasista. Hieno paikka, ystävälliset ihmiset ja halvat hinnat. Käväisin vuoden alussa. Kahvikuppi maksoi hieman yli euron, Playa del Inglesissä en saanut alle kahden euron. Paljon tapas-baareja, joissa saattoi istuskella ja katsoa jalkapalloa sekä maailman menoa iltaisin. Hieno kävelykatu kunnon ylläpitämiseksi ja rantaakin riitti. Mutta ne kelit. Vettä vihmoi joka päivä ja tuulitakki piti olla yllä muutenkin lähes aina.

      Puerto de la Cruz vaikuttaa samanlaiselta. Varmasti miellyttävä paikka, mutta kaipaan hieman lämpimämpää seutua, kun kerran talvea aion lähteä pakoon. Ilmeisesti valitsen Playa del Inglesin ensimmäisenä vuotena, kun kerran tunnen hieman sen oloja. Sitten voin tutustua hieman vaihtoehtoihin ja suunnata mahdollisesti Teneriffalle seuraavan kerran.

      Tässä on muuten erinomainen blogi Kanarian asioista.
      http://tapanim.blogspot.com/

      • Huono-valinta

        "Ilmeisesti valitsen Playa del Inglesin ensimmäisenä vuotena, kun kerran tunnen hieman sen oloja."

        Älä veikkonen mene Inglesin tuuliin hytisemään! Playa de las Americasissa ei tuule ja ympäristökin näyttää paljon siistimmältä ja paremmin hoidetulta kuin Ingles. Valitse Americas tai Cristianos ensimmäisenä vuonna, ja jos seutu ei miellytä, vaihda sitten minne tahansa muualle kuin Inglesiin.

        Jos välttämättä kaipaat suomalaista baaria, Americasissa on kaksi sellaistakin, Kippis-Bar ja Pipo. Pipo ei tosin paljon suomalaisuuttaan mainosta, ja sen ohitse voi hyvin kävellä huomaamatta koko paikkaa. Mitään iso Suomen lippua ei ole.


    • Toluca

      Kokemusteni perusteella tuulien määrällä ei samana talvana ole juurikaan eroa Tneriffan ja Gran Canarian etäläpäiden välillä.

      • Huono-valinta

        "Kokemusteni perusteella tuulien määrällä ei samana talvana ole juurikaan eroa Tneriffan ja Gran Canarian etäläpäiden välillä."

        Minun noin 50 vuoden kokemusten perusteella ero on huomattavan suuri.


      • Toluca

        Tulipas rajusti virheitä tuohon naputteluun.
        Eroja sään suhteen löytyy, mutta ei läheskään "huomattavan suuria".
        Ja kokonaisuutena saattaa jonain talvena olla matalapaineiden lähestymissuunnasta riippuen paljon kylmempää Los Cristianoksessa.


    • Vilukissa21

      Tuskin vuokraat asuntoa vuoristosta? Olin nimittäin maaliskuussa viikon saaren keskiosassa eikä paljon naurattanut kun aamulla oli 5 C ja päivällä 12 C ja vettä tuli. Korkeimmalla kohdalla Pico de las nieves-huipulla oli 3 C ja näkyvyys nolla. Silti joka paikassa vastaan tuli turisteja shortseissa samaan aikaan kun meikäläisellä oli täysi talvivarustus päällä.
      Olen käynyt 12 kertaa eri Kanarian saarilla eikä ikinä ole ollut yhtä kylmää. Tilastollisella todennäköisyydellä tuskin koen enää vastaavaa.
      Tottakai meren pinnan tasossa oli lämmintä lähelle kahtakymmentä astetta, mutta takki päällä piti silti mennä. Ja kyllä Inglesissäkin joskus sataa, sen sain huomata ensimmäistä kertaa ikinä.
      Huono säkä meikäläisellä.

    • Asunutjakokenut

      Palaan vielä tuohon Puerton säähän: Siellä yli kymmenen talvea viettäneenä korostan, että sää tänä talvena oli kylmempi kuin viime talvi, joka oli edellisiä kylmempi. Sää on muuttunut, se muuttuu edelleen: Ensi talvi on joko tätä talvea kylmempi tai se voi olla lämpimämpi. Meitä kylmässä Puertossa useamman talvikuukauden viihtyjiä on noin kolme tuhatta. Syyt ovat samat kuin Suomessa kesämökille menossa. Puertossa eläminen vain on halvempaa kuin Suomessa ja siellä pärjää AINA kevyemmällä vaatetuksella kuin Suomessa talvella. En missään tapauksessa väitä, että Puerton sää olisi lomailijalle miellyttävä: Lomalta useimmat hakevat lämpöä ja palanutta nahkaa. Tänä talvena kylminpinäkin päivinä ja iltaisin riitti vanhalle suomalaisäijälle lyhyiden kalsareiden ja ohuiden puuvillahousujen ja lyhythihaisen paidan lisäksi ohut neulepusero ja tuulen pitävä lyhyt takki. Paikallisilla asukkailla oli paksummat vaatteet myös lämpiminä päivinä.

    • Nummisuutari

      Onkohan todellakin niin, että Gran Canarian sää on muuttunut viime vuosina. Joskus 2000-luvun vaihteessa kävin joka talvi lepäämässä viikon Puerto Ricossa. Aina oli kelit, jotka sallivat lekottelun uima-altaan vieressä. Se oli takuuvarma paikka siihen aikaan. Saattaa olla niinkin, että kanjonilla on iso merkitys.

      Joka tapauksessa enää en menisi rappusia täynnä olevaan paikkaan. Helppokulkuista pitäisi olla ja kävelytie sekä ranta kuntoilua varten. Suomen kesä parhaimmillaan koko talven ilman tuulia ja sateita. Kohtuullisen lentomatkan päässä. Halpaakin saisi olla. Siinä se paikka olisi eläkevuosille. Olisikohan kellään tiedossa sellaista.

      Florida olisi varmaan sopiva, mutta lentomatka on pitkä, dollari on tänään hinnoissaan ja rikollisuus pelottaa. Täällä on niin paljon matkustaneita ihmisiä, että olisin kiitollinen vinkeistä. Esimerkiksi Turkissa en ole koskaan käynyt, Marokossa piipahtanut vain ja koko Aasia on kokematta.

    • eläkeikääOdottaen

      Suosittelen edelleen testaamaan Teneriffan eteläosan...Tasaista rantabulevardia monta kilometriä. Los Christianos sen varrella on alkuperäinen pieni kylä jonka ympärille lomakohde on kasvanut. Sieltä lähtee lautta La Gomerallekin ja edulliset bussiyhteydet ympäri saarta.

    • Costaz

      Lanzarotella ainakin tuulee navakasti varsinkin länsirannikolla, jonne asutus ja lomakohteet ovat keskittyneet. Talvisesonkia ei kannata ajatella viettävänsä siellä. Teneriffan ja Granin etelärannat lienevät parhaita paikkoja talviasumiseen, vaikka sää tietysti on arvaamaton sielläkin.

      • Kuusi-kertaa-Lanzalla

        Lanzaroten itärannikolla tai oikeastaan kaakossa on ne asutukset etupäässä, mutta saarella on monta pientä kylää joihin voi majoittua. Kyllä jos joskus itsekkin olen talven tai vaikka 4 kk Canarialla nin kaipaan kyllä sadettakin välillä. Sateet yleensä Lanzarotella aika heikkoja ja kestävät vain hetken, jos ei vaan satu sellainen myräkkä kuin viime marraskuussa oli.


    • calimapöly

      Ilmasto on muuttunut kaikkialla, myös Kanarian saarilla. Viime joulu-tammikuussa lounais-Thaimaassakin satoi runsaasti siellä lomailleiden kertoman mukaan. Kanarian saarilla oli koko talvi kaikkia edellistalvia koleampaa ja tuulista. Helmikuussa Espanjan pohjoisosissa satoi lunta metrin verran ja sitten tulvi. Globaalit sään ääri-ilmiöt ovat tulleet jäädäkseen. Siis kuivuudet ja tulvat. Kanarian saarilla on leutoa koska Golf-virta pitää (toistaiseksi) meren lämpimänä. Matalapaineet kiertävät pohjoisella pallonpuolikkaalla vastapäivään. Matalapaineiden talvireitit ovat muuttuneet eteläisemmiksi joten ne pyyhkivät nykyään Kanarian saarten yli. Välimeren ja Afrikan puolelta saapuvat satunnaiset korkeapaineet (joiden kiertosuunta on myötäpäivään) sotkevat läntisen Atlantin alueen säitä. Tammikuussa oli Kanarian saarilla pari kertaa calima, Afrikasta tullut lämmin ilma jossa oli hiekkaa. Siis niillä Kanarian saarilla, joilla on vuoristoa, on sateista saarten pohjoisreunoilla. Esim Teneriffan P de la Cruzissa oli tammi-maalikuussa pilvistä, kun taas Los Cristianosissa lähes "tavallista" poutaa, tuuli oli kuitenkin kylmää, koska auringon paisteessa iho tuntee 18..20 asteisen tuulen koleana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe