SAUNALAHTI, ELLE ym SEKSIKAUPPIAAT HUOMIO!

Sisällöntuottaja

Suomi24 markkinoi tuotettaan eli palstalaisten tuottamaa sisältöä mainostajilleen näin:

"Allerin toimintaa ohjaaviksi tekijöiksi on valittu muutamia arvoja. Yksi arvoista on sananvapaus ja strategisten suuntaviivojen lisäksi tämä näkyy myös päivittäisellä tasolla. Suomen suurin keskustelupalsta Suomi24 katsoo sananvapautta silmiin joka päivä, sekä vastuun että vapauden näkökulmista.

Vuosikaudet Suomi24:n moderointi on ollut tunnettu kahdesta asiasta: mitään ei poisteta ja poistetaan ihan liikaa. Yrityksenä emme allekirjoita kumpaakaan näistä, vaan olemme pyrkineet luomaan tasapuolisen ja loogisen linjan toimillemme. Sekin tiedetään, että loogisuus ei aina näy käyttäjille, mutta moderoinnin taitoon kuuluu tulkinta ja kokonaisuuden ymmärtäminen kaikkien osapuolien parhaaksi.

Suomi24:ään kirjoitetaan päivittäin noin 20 000 uutta viestiä. Viestejä ei tarkisteta etukäteen, vaan moderointi tapahtuu jälkikäteen, Suomen lain mahdollistamalla tavalla. Jokaisen viestin yhteydessä on linkki, jonka kautta käyttäjät voivat ilmoittaa sääntöjen vastaisista viesteistä ja näitä ilmoituksia saammekin päivittäin muutamista sadoista pariin tuhanteen kappaleeseen. Moderaattorit käyvät näitä ilmoituksia läpi päivittäin, eri vuorokauden aikoina ja tämän lisäksi moderointia tehdään suoraan herkimmiltä palstoilta. Poistettavaksi päätyvät ne viestit, jotka ovat Suomi24:n sääntöjen vastaisia, eli jokaiseen poistoon on oltava poistoperuste. Keskimäärin viestejä poistetaan päivittäin muutama sata kappaletta.

Suomi24 uudistettiin tammikuun lopussa ja heti tämän uudistusprosessin alussa anonyymius oli vahvasti esillä. Palvelun konseptoinnissa Suomi24:n käyttäjät olivat aktiivisesti läsnä, heitä muun muassa haastateltiin toreilla sekä vierailtiin kotona. Melkein kaikissa näissä kohtaamisissa anonyymikeskustelun tarve nousi yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi. Tämä vahvisti oman näkemyksemme nimettömän kirjoittelun tärkeydestä suomalaisessa internetkulttuurissa. Tämän saman voi aistia myös Ukkolan blogin kommentteja lukiessa.

Useassa yhteydessä Suomi24 nähdään varaventtiilinä, joka onkin mitä kuvaavin vertaus. Jokainen tuntee joskus vihaa ja ihmisillä on käytössään erilaisia keinoja vihan käsittelylle. Yksi menee kuntosalille painimaan raudan kanssa, toinen räksyttää keskustelupalstalla ja kolmas voi tarttua aseeseen. Jos antamalla mahdollisuus keskustelulle verkossa estää yhdenkin aseeseen tarttumisen, olemme oikealla tiellä.

Vihan lisäksi on paljon asioita, joista puhuminen on helpompaa nimettömänä. Esimerkiksi omaan terveyteen liittyvät ajatukset ovat hyvin henkilökohtaisia ja niistä puhuminen omilla kasvoilla voi olla liian vaikeaa. Arkielämään liittyviä kysymyksiä, kuten ”Voiko astianpesukoneen vedenottoletkun vaihtaa itse?”, on helppo heittää palstoille ilman rekisteröitymisprosessia ja parhaimmillaan kysymykseen on vastattu minuutissa.

Rakkaus, unelmat, haaveet ja monet muut kauniin asiat sisältävät paljon salaisuuksia. Näistä keskustelu on nautinnollista ilman, että kukaan tietää henkilöllisyyttä ja johtaa parhaimmillaan siihen, että ihminen uskaltaa toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa tai uskaltaa käydä kertomassa sille elämänsä rakkaudelle tunteensa. Myös keskustelusta voi alkaa rakkaustarina ja näin on käynytkin.

Mitä enemmän meillä on käytössämme erilaisia medioita ja verkkopalveluita, sitä paremmaksi medianlukutaitomme kehittyy ja löydämme itselle sopivat palvelut ja mediat. Siitähän tässä pitkälti on kysymys, että osaamme suhtautua verkossa tapahtuvaan keskusteluun samalla tavalla, kuin vaikka kahvilassa tai kassajonossa tapahtuvaan keskusteluun. Harvempi meistä voi sanoa, että ei olisi koskaan ja missään arvostellut tai kommentoinut negatiivisesti. Erilaiset mielipiteet tekevät keskustelusta keskustelun.

Sanna Ukkola, toivotan sinut tervetulleeksi koska tahansa tutustumaan Suomi24:n toimintaan.

Pirjo Väyrynen
Johtaja, Asiakastuki

Sisällön tuottajana ilmoitan että olen saanut tarpeekseni sivuston luokattomasta tasosta seksi-ilmoituksineen. Jos ei "Minnasmilee" poistu niin poistun minä.

Terveisin
Kohdennettuun mainontaan altistettu "Rakkautta, unelmia, haaveita ja monia muita kauniita asioita" kirjoitellut tuleva EX-sisällöntuottaja

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WhatsUp_

      Onha siinä että ilman vanhoja ketjuja nostavaa massapostaajaa mainostajille paljastuisi kuinka hiljaista näillä palstoilla todellisuudessa on. Face ja whatsup vieny ihmiset.

    • arvotnurinpäin

      Kaikenlainen solvaus, kunnianloukkaukset ja seksin mainostaminen on ylläpidon arvojen mukaista, mutta jos huomautat asiallisesti ylläpidolle miksi asiattomia viestejä ei poisteta, saat bannin välittömästi.

    • kirjoittajatboikottiin

      Onko tänne kirjoittaneilla oikeus vaatia kirjoittamiaan viestejä arkistosta poistettavaksi, koska tuskin monetkaan olisivat tänne halunneet kirjoittaa yhtään mitään, jos olisivat tienneet millaiseksi seksityötään mainostavien, solvaajien, huorittelijoiden, uhkailijoiden ym. rikollisten valtaamaksi palstaksi tämän palstan annetaan muuttua. Joskus vielä palsta oli kohtalaisen asiallinen, mutta viimeisimmät puoli vuotta palsta on ollut asiattomuuksia täynnä, eikä ylläpito tee asialle mitään. Kauhistuttaa, että en voi mitenkään poistaa tänne kirjoittamiani kirjoituksia, kun ne ketjut missä niitä on, nousevat tuolta arkistosta tuon seksi työtään mainostavan likaamana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1368
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1125
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1078
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe