Hyvä Moottorisaha.

346xp

Hinta/laatu suhteelta hyvä moottorisaha on husqvarna 543. Metsien hiljaisin moottorisaha. Liity sinäkin hiljaisten metsurien joukkoon hanki Husqvarna.

33

3138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jukkatala

      No niin taas se alkaa.

    • AsiallinenStihl

      Itsellä oli Stihl MS 200. Koneessa oli kierroksia muttei oikein vääntöä. Erittäin varmatoiminen oli kylläkin. Uusin versio siitä on kuulemma aikamoinen kierroshirmu/vääntää paremmin ja painokin on vaan 4,0 kiloa.
      Muutama vuosi sitten ostin Stihl MS 250 e mallin. Sahassa elastostart ja puolipuristin. Paino/tehosuhde on markkinoiden parhaita. Vääntää hyvin ja syö puuta mahottomasti.
      Kyseisestä sahan nyky EU-versiosta (MS 251) on karsittu puolipuristin ja elastostart sekä paino on lisääntynyt eikä ole niin tehokas kuulemma.
      Omaa sahaani on vaikea moittia vaikka kuinka hakisin vikoja.
      Kevyt, kierrosherkkä, varmakäyntinen (kerran ryypyllä vetäsee ja neljännellä aina käyntiin, ei kertaakaan pettänyt)
      Täydet 5 tähteä annan kyseiselle sahalle.
      Huskin nykymallit on varmaan myös ilmeisesti oikein hyviä sahoja. Painoa vaikuttaa kumminkin olevan sahoissa enemmän.
      Oikeat sahat löytyvät varmaan brändien kuten Stihl tai Husqvarna jne. joukosta.
      Tiedän tyyppejä jotka ovat sortuneet halvempiin merkkeihin ja joutuneet vaikeuksiin hyvinkin pian.
      Ketjuissa on myös turha säästää. Kannattaa ostaa Stihl, Husqvarna tai muita selkeästi laadukkaita ketjuja. Hyvä ketju kestää monta kertaa kauemmin kun halpisketju eikä katkea ja riko sahaa muusta mieliharmista puhumattakaan.
      Itse jututin kokenutta metsuria ennen sahan hankintaa.
      Paras saattaisi olla jos pääsisi kokeilemaan muutamaa kunnollista sahaa. Voisi sitten niistä valita mieleisen.

    • molempiakäyttänyt

      tuskinpa kannattaa ostaa painavaa Volvo husokkia kun saa saksalaisen laatumersu stihlin edullisemmin

    • puugubbe

      Stihl 201 tronic on paras saha mitä kaupasta saa jos teho riittää tarpeisiin. 543 tehokkaampana on ehkä vähän monikäyttöisempi silloin kun toimii.
      Kyllä niitä muitakin hyviä merkkejä ja malleja on. mm. dolmar 420 ja echolla on hyviä sahoja.

    • StihlvaiEcho

      Ammattimetsurit käyttää paljon Stihl ja nykyään myös Echo sahaa. Echossa on paino saatu pudotettua vielä Stihliäkin hieman alemmaksi ja laatu Stihlin luokkaa. Tuo 201 tronic on uusin versio MS 200 sahasta.
      Olisi mielenkiintoista kuulla käyttäjäkokemuksia Stihl 201 tronic versiosta. Onko elektroniikka tuonut lisää esim. vääntöä?

      • gggbgbbb

        Vähentänyt haukkomista ja palauttanut kierrosherkkyyttä. Voimaa ei ole yhtään sen enempää kuin ennenkään.
        Ei echo ihan stihlin tasolla vielä ole noin yleisesti ottaen vaikka joissakin kohtaa mennyt ohi.


      • ölentack

        Ammattimetsurit käyttää milloin mitäkin, ruotsalaisia, japanilaisia ja saksalaisia sekä näitä sekasin. 201 ei ole eikä koskaan tule olemaan uusi 200 malli.


      • puugubbe

        Ei tietenkään kun 200:sta ei tehdä enää. Sama kuin 242.en kanssa. Käyttäjät ei pääse millään yli sen tosiasian että myynti loppunut ja uudet ja paremmat mallit tulleet tilalle. Uusi tronic ei tärise yhtä paljon kuin kakssatanen. Käyttöominaisuuksiltaan vastaava.


    • voiveikko

      En tiiä mistä johtuu, mutta muutamassa ilmahuuhtelumoottorissa männänrengas pikeentynyt uraan ja puristukset katoaa.

      • bjhhgkjhgkhjgkh

        liikaa öljyä.


    • Ostaoikea-ammattisaha

      MS 200 on menneen talven lumia. Nykyinen 201 tronic on huomattavasti edistyksellisempi saha vaikka vanhat jumittaa ja vannoo MS 200 merkin nimeen.
      Ylipäänsä koko saha on yliarvostettu ja hypetetty mukamas ammattisahaksi.
      Jokainen tolkun tyyppi tajuaa ettei kyseessä ole muuta kun hyvä mökkisaha tai karsintaan sopiva saha.
      35 kuutioisesta Stihlistä ei saa tekemälläkään ammattisahaa. Kyseessä on Stihlin kova mainostemppu joka saa ihmiset ostamaan mukamas ammattisahan. Peli on kyllä kevyt ja erittäin toimintavarma muttei juuri muuta.

      • ppuuug

        Kyllä 201 on puhdas ammattisaha ja parasta sarjassaan. Sen toiminta-ajatusta ei vaan kaikki umpiluut tajua. Tukkia katkoessa joku isompi on parempi mutta tukin pätkintää on metsätyössä ajallisesti melko vähän verrattuna esim. karsintaan, ensiharvennukseen ym. mihin tuo on tehty.


      • 756432

        35cm3 stihl jaksaa kiertää korkealla kiitos laakerien / sylinterin kanavien ja tehon, hyvä sahausteho ketju puussa ( nopeampi kuin monet isommat sahat) Erittäin kompakti ja järkevästi tehty, vaimenninkin on alumiinia ja kulkee osittain sahan alla ja vähän sivussa, saman kytkinkopan/sivukopan alla. Ei ole yhtään ulkona joten sahan kylki suora ja moottori kapea. Etukahva matalalla antaen hyvän käsiteltävyyden. Pienemmän tuntuinen kuin seuraava versio ms 201cm.

        Unohtamatta että on kevyet mg lohkot, mg
        säädettävä öljypumppu, iso rumpumainen ilmanpuhdistin
        Kummatkin tankit täynnä 12" kevyt laippa ja ketju paikallaan paino taisi olla jotain 4,8 kg kiloa. Ei ihme että on niin tuottava metsässä ( minulla ainakin ylimääräisen kilon , 1.5kg heilutteleminen satoja, tuhansia kertoja ottaa voimille ja työteho laske jos en voi käyttää kuutioita ja tehoa hyödyksi) Edellä aikaansa vielä tänäkin vuonna 2017

        Hyvä saha kun metsässä kaatoon, karsitaan, katkotaan. Pienillle ja ei haittaa vaikka seassa on isompiakin runkoja jos laipan mitta riittää järkevästi kummaltakin puolelta 12 / 14".

        ( polttopuiden sahaukseen kasasta, pätkintään kelpaa mikä tahansa saha isompi ja painavampi saha)


    • Anonyymi

      Stihlin muotoilu suoraan sanottuna p*****stä, sama kuin tehottomalla pahvilaatikolla sahais. Stihl köyhälle taikka puutarhasahurille hyvä. Huskin 550xpg:llä mennään.
      terveisin: elanto metsästä

    • Anonyymi

      Stihl on toiminut hyvin. Ei ole kertynyt kokemuksia pahvilaatikolla sahaamisesta. Husqvarnalla varmaan saa ihan uudenlaisia vau-kokemuksia.

      • Anonyymi

        Jos wertailet sitä ryntäyskaasun vastetta stiili v s. huski niin siinä on vissii ero.
        Vino etukahva on parempi ja muotoilu sekä kestävyys myös, sanonta että tiilin miehet kun nykkii käyntiin ja oottaa kierroksia niin huzkin miehet on jo ekalla tauolla, on muuten tosi


      • Anonyymi

        Puutarhassa ja polttopuiden sahuussa varmasti toiminut "ihan hyvin"! Ladakin varmasti ihan hyvä siihen asti,kun ei lähdetä sillä moottoritielle.


    • Anonyymi

      Sthilhissä on huonommat kanavat pytysä, siksi hidas kiihtyyn

      • Anonyymi

        Voihan ja on suosituskin stiili ohjekirjasdassakin kanavien muotoilu tai mods tsjtn.
        husqvarna on tehtaalla sällit kairanneet ne, siksi nopea rpm nousu teho


    • Anonyymi

      Ryntäyskaasun vaste ansaitsisi oman aktivointiketjun.

      • Anonyymi

        Mikähän vaste seuraavaksi?


    • Anonyymi

      Kunhan saadaan vastetta palstan aktivointeihin !

    • Anonyymi

      Käytettynä löytynyt aina erittäin hyvällä hinta laadulla! ainakin 90 luvulta lähtien. Moni ostanut sahoja joille ei ole ollut käyttöä riittävästi.

      Hanki hyvä malli "käytettynä" niin silmät aukeaa, se 200€ ms 170, 180 tai vastaava husqvarna, echo dolmar tuntuu sitten kalliilta lelulta.

      • Anonyymi

        Kyllä. Hyviä 2000 luvun isäntälinjan sahoja ja ammattisahojakin saa käytettynä edullisemmin kuin noita mökkimalleja. Sahaaminen ei vaan ole yhtä sujuvaa noilla merkkisahojen halvimmilla malleilla puhumattakaan halvimmista kiinamerkkien sahoista. Ei pienkoneliikeetkään ihan romuja uskalla myydä? Itse ostin liikkeestä käytetyn Shindaiwa 488 mallin reiluun sataseen ja sillä pesee mennen tullen uuden mökkisahat, niin hinnaltaan kuin käytettävyydeltään. Omistan myös Stilhin ms170 mallin ja siihen verrattuna ihan eri maailmasta, eikä vie polttoainetta läheskään yhtä paljon.


    • Anonyymi

      Uuden 445 ammattisahan saa 399eur.
      Ketjunopeus nopeempi kuin 242xp,ja uus pytty kannattaa siloitella kanavat dremel tai porakoneviila yms.
      Koneteho oikein viilatulla on 4ja 5 hp väliin

      • Anonyymi

        Mie en ymmärrä tuota vertailua joihinkin vanhoihin ammattisahoihin kuten vaikka 242 tai Stilhin ms200an. Niiden jälkeen on tehty paljon parempia sahoja. Noita voi verrata korkeintaan uusiin yleisahoihin. Tietysti vanha jupura ei suostu sitä koskaan uskomaan. 80-luvun Sach-Dolmarien, rivinelosten ja Partner viistonnisten jälkeen ei ole tehty hyviä sahoja ugh..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mie en ymmärrä tuota vertailua joihinkin vanhoihin ammattisahoihin kuten vaikka 242 tai Stilhin ms200an. Niiden jälkeen on tehty paljon parempia sahoja. Noita voi verrata korkeintaan uusiin yleisahoihin. Tietysti vanha jupura ei suostu sitä koskaan uskomaan. 80-luvun Sach-Dolmarien, rivinelosten ja Partner viistonnisten jälkeen ei ole tehty hyviä sahoja ugh..

        Olet oikeassa, niitten jälkeen ei ole enää tehty kunnon sahoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mie en ymmärrä tuota vertailua joihinkin vanhoihin ammattisahoihin kuten vaikka 242 tai Stilhin ms200an. Niiden jälkeen on tehty paljon parempia sahoja. Noita voi verrata korkeintaan uusiin yleisahoihin. Tietysti vanha jupura ei suostu sitä koskaan uskomaan. 80-luvun Sach-Dolmarien, rivinelosten ja Partner viistonnisten jälkeen ei ole tehty hyviä sahoja ugh..

        Vanhat laatusahat 242, 200,254,109,115,on vieläkin ei ammattikäytössä hyviä työkaluja hyväkuntoisina. Melkein kaikki nykyiset uudet sahat on huonompia vaikeamman ja hennomman tekniikan vuoksi.


    • Anonyymi

      Kuningasmetsuri sahasi loppuun 70 moottorisahaa. Luulen ettei kaveri ehtinyt vilailemaan sylintereitä eikä putsailemaan sivukoppia. Korkeintaan tulpan vaihtoi ja ketjun viilasi. Siksi meni varmaan niin monta sahaa. Se on tulos tai ulos metsästä. Uusia sahoja saa kaupasta.

    • Anonyymi

      Ammattisahat alkaa 545:stä. 445 ja 543 on hoppysahoja vaikka jälkimmäinen onkin metallisaha. Ihan komatsu, tosi pienet jäähdytysrivat ylikuumenee helposti. Ei oikeisiin töihin.

    • Anonyymi

      Mikäköhän ylikuumenee seuraavaksi?

    • Anonyymi

      Stiili miehet ne ei vaan halua uskoa, että aika ajanut pikkuhiljaa stiilin ohi tekniikan sekä muotoilun suhteen. Husqvarna ehdottomasti tänä päivänä ainoa varteenotettava ammattisahoissa.

      Ms500i taitaa olla stiilin ainoa korvaamaton malli, sekin tosin tuon kokoluokan sahana vain pihapuumiehille...

      • Anonyymi

        Huski ei ole 242:en jälkeen tehnyt itsestään kasassa pysyvää ammattimallia lainkaan. Kaksikymmentä vuotta nähty vain autotuho malleja. Silti huskimiehet jaksaa puhaltaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe