bad influence

Henna-riikka

Olen ikävä kyllä syntynyt häiriöperheeseen jossa äiti on persoonallisuushäiriöinen. Se perheessä riittää pilaamaankin kaiken että yhdellä on tämä kyseinen häiriö. Muut oireilevat, mutta vain yksi on oikeasti pahasti sairas. Perheen oireet muuttuvat ja vaihtelevat voimakkuudeltaan häiriöisen henkilön mukaisesti. Mutta yleensä apua saatetaan lähteä hakemaan jollekin (tai kaikille vuoronperään) lapsista ja sitten ihmetellään kun mikään hoito ei vain tehoa. Eihän voi tehota koska itse sairaus onkin viereisessä henkilössä. Väärää henkilöä hoidetaan. Sairas saa oireet tulemaan uudelleen uhreilleen aina kerta toisensa jälkeen, mutta syytä uhrista ei voida paikallistaa. Uhri voi joutua kierteeseen jossa hänestä etsitään ja etsitään vikaa mutta mitään ei milloinkaan löydy. Hänestä tehdään hullu.
Häiriöinen äiti ei ymmärrä olevansa itse se suurin saastuttaja perheessä vaan voi väittää lasten ongelmien tulevan vaikka huonoista geeneistä.

Kun häiriöinen äiti on aiheuttanut oireet lapselleen hän pelästyy niitä ja vie lapsen lääkäriin ja on vilpittömästi huolissaan lapsesta hämäten siten kaikki lääkärit ja muut. Häiriöinen äiti ei osaa yhdistää omaa toimintaansa ja lapsen oirehtimista toisiinsa. Olen kuullut sellaista äidin suusta kun hän aina riiteli hillittömästi miehensä kanssa ettei se lapsiin voi vaikuttaa koska eihän heille siinä huudeta, nehän ovat sivullisia. Todellakin lapset ovat sellaisessa perheessä vain sivullisia ja silminnäkijöita tapahtumille. Lisäksi heidän täytyy pitää kaikki näkemänsä salassa, omana tietonaan, kenellekään ei saa kertoa, muuten olet perheesi petturi.

Siksi ne oireet tulevat ilman mitään näkyvää syytä, salassapidon ja tapahtumien silminnäkemisen aiheuttamasta paineesta. Kun oirehtiminen esiintyy vielä siten ettei siihen liity mitään erityistä tapahtumaa sillä hetkellä, aletaan helposti epäillä että lapsella olisi jotain vikaa korvien välissä.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tytär-

      Narsistihan itse asiassa mitätöi lapsensa *mitättömyydeksi*. Sekä haukkuu heidät *mielenvikaisiksi*. Narsistin lempilausahdus on, >ettei se/ne mitään osaa, ellei niitä koko ajan neuvo<. Sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka muna olisi kanaa viisaampi...

      • Henna-riikka

        Narsistilla itsellään on heikko itsetunto jonka hän syvällä sisimmässään tietää ja tuntee myös itse. Huonosta kanasta tulee huonoja munia...ei hän voi mitenkään arvostaa lapsiaan, koska hän ei oikeasti arvosta itseään. SE mitä me näemme narsistista ulospäin on rellestämistä erilaisilla asioilla, jotka saattaisivat normaali-ihmiselle olla merkityksettömän vähäisiä. Sitä saattaa luulla hyväksi itsetunnoksi ja varmuudeksi. Narsisti rellestää sillä että hänellä on jossakin tuttuja (vaikka jonkin harrastuksen parista tulleita) joiden ammatti on vaikka joku professori, kirurgi tuomari. Narsisti esiintyy kuin nämä henkilöt olivat hänelle työkollegoita. Narsistille tärkeintä on mikä titteli hänen "ystävällään" on, hän aina muistaa mainita henkilön tittelin, mikäli se on narsistista riittävän vaikuttava. Yhtään tavallisen ammatin edustajaa hän ei mainitse. Itse narsisti saattaa olla kouluttamaton ja vailla senkummempaa sosiaalista statusta. Hän pyrkii saamaan sen statuksen juuri näillä 'titteliystävillään'. Lisäksi hän asettaa omia ajatuksiaan muka näiden titteliystäviensä sanomaksi.

        Meille tulee helposti tunne että narsisti olisi ylivertainen, niin hän onkin. Hän on ylivertainen valehtelija ja huijari. Hän pelaa 'niukin naukin peliä' toisten kanssa jos olet sellaista pelia koskaan pelannut. Hän asettuu aina siihen asemaan että voittaa koska on etukäteen järjestänyt sen. Pelissä ei ole mitään järkeä mutta narsistille se on aina suuri voitto...

        Narsistikana ei voi käsittää sitä etteivät hänen huonot ominaisuutensa tai heikot lahjansa periydy munaan. Hän asettaa itse ne lapselle. Siksi lapsi joutuu ristiriitaan koska tuntee itse pystyvänsä ja osaavansa mutta takana on äiti joka kieltää sen siksi että se olisi mahdotonta. Narsistia paremmin ei voi osata narsistin oma lapsi. Paremmin osaavat löytyvät aina perheen ulkopuolelta, joita narsisti vuolaasti ylistää ja ihannoi lytäten samalla omia lapsiaan alaspäin.

        Lapsi on lojaali eikä tajua eikä varmasti edes halua uskoa että hänen rakkaassa äidissään olisi vikaa(häiriö), ja että äiti mollaa häntä sen vuoksi. Lapselle se on todellista, hän on vain huono. Kapina alkaa vasta aikuisiässä jolloin lapsi alkaa ymmärtää että joku on äidissä pielessä. Se muutos on liian suuri kerralla muututtavaksi ja muutos voi kestää vuosia tai vuosikymmeniä.


      • tytär-

        >Huonosta kanasta tulee huonoja munia...<

        Tätä mä en allekirjoita. Ainakin omalla kohdalla koen, että narsistivanhemman/vanhempien toimesta tekemät virheet. Ovat niin *opettavaisen* pahoja. Että niitä ei kannata siirtää *sukuperintönä* omille lpsille ainakaan.

        > Narsistia paremmin ei voi osata narsistin oma lapsi.Paremmin osaavat löytyvät aina perheen ulkopuolelta, joita narsisti vuolaasti ylistää ja ihannoi, lytäten samalla omia lapsiaan alaspäin.<

        Voi, tää on niin paikkansa pitävä. Ja tämä käytös jatkuu vuosikymmeniä. Narsistin erinomaiset kehuttavat vaihtuu vain uusiin. Mutta *ralli* jatkuu aina samana.


    • Aloittajalla oli ihan hyvää asiaa aiheesen liittyen, mutta aloittajan kuvaaman asian lisäksi itselleni tuli mieleen hieman toisenlainenkin tapaus, jossa vähän samoja piirteitä, johon olen aikoinaan törmännyt lukiessani kaikenlaista tähän aiheeseen liittyen. Puhutaan ns. Munchhausenin oireyhtymästä, jossa lasta saatetaan käyttää välineenä

      "Myös välillisiä Münchhausenin oireyhtymiä (ns. "Münchhausen syndrome by proxy") tavataan. Näissä tapauksissa holhoavassa asemassa oleva väittää holhokkinsa, esimerkiksi äiti lapsensa, olevan sairas ja oireilevan, tai vastaavasti aiheuttaa tälle vammoja itse. Näin esimerkiksi äiti yrittää saada lohtua ja ymmärrystä muilta asettumalla "kärsivän vanhemman" osaan. Ilmiön kuvasi brittiläinen lastenlääkäri Roy Meadow vuonna 1977"

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Münchhausenin_oireyhtymä

      kuullostaa osin myös hieman samalta kuin tuossa "narsisti auttajana" aloituksessa kuvataan

      • Henna-riikka

        Olen nähnyt tuosta kyseisestä ilmiöstä dokumentin, jossa sairaalassa salaa kuvattiin äitiä, joka mursi omalta lapseltaan käden vieraillessaan sairaalassa lapsensa luona vääntämällä niin että pääsi sen jälkeen hoitamaan ja lohduttamaan lastansa ja saadakseen itse hoitohenkilökunnalta lohtua. Mutta häntä epäiltiin jo aiemmin vastavasta ja siksi vierailua kuvattiin salaa. Kiinni jäi.

        Mutta tuo on fyysistä vahingoittamista, miksei tuota samaa voi tehdä henkisesti ja vielä tahallaan? Samoin kuin järjestää tarkoituksellisesti lapselleen vaikka taloudellisia ongelmia päästäkseen auttamaan ja hankkimaan siitä itselleen kunniaa ja saadakseen muilta lohtua, kun hoitaa lapsen asiat taas kuntoon? Noita ei voida kuvata tai niitä on erityisen vaikea todistaa tapahtuneen ja itse rikoksen teon toteutus saattaa olla kestoltaan vuosia.


      • Joo itsekin muistan nähneeni tuon dokumentin, mutta tuohon toteamukseesi, että miksei tuota samaa voi tehdä henkisesti ja vielä tahallaan...

        Niin viittasin jo tuohon narsisti auttajana ketjuun, että kun tuossa välillisessä syndroomassa kuvataan asiaa tähän tapaan, "Näissä tapauksissa holhoavassa asemassa oleva väittää holhokkinsa, esimerkiksi äiti lapsensa, olevan sairas ja oireilevan, tai vastaavasti aiheuttaa tälle vammoja itse."

        Niin kyllähän tuon voi tietyllä lailla ajatella tapahtuvan myös aikuisten välisissä narsisti suhteissa. Tavallaanhan narsisti saattaa kuvitellessaan olevansa ylempi kumppaniinsa nähden aiheuttaa jollain tavalla omasta mielestään alempiarvoiselle kumppanilleen henkisiä kärsimyksiä ja kumppani alkaa oireilla jolloin narsisti saa syyn mustamaalata kumppaniaan henkisesti häirityneeksi.Tila jonka on itse omalla toiminnallaan aiheuttanut...

        Ja voin kuvitella että se kumppani tosiaan saattaa näyttääkin ulospäin siltä, kun ei jaksa huolehtia itsestään ja nyt tuli tähän liittyen vielä mieleen se vaikea käsite projektiivinen identifikaatio, että toinen projektio toiseen oman mielensä sairauden jolloin kumppani alkaa itsekin uskoa olevansa mielenvikainen ts. itseään touteuttava ennuste...

        "Yksilö kuvittelee jostakusta toisesta jotakin, mikä ei pidä paikkaansa, ja alkaa käyttäytyä niin että toinen muuttaa käytöstään ja kuvitelma osoittautuu todeksi."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Projektiivinen_identifikaatio

        Että jos tuota tapahtuu aikuisten kohdalla niin varmasti vielä helpommin lapsen kohdalla...


    • Henna-riikka

      Tuo projektiivinen identifikaation esiintyminen on totta, olen tunnistanut sen omassa lapsuudenkodissani. Äitini ole sellainen joka ei suuttunut koskaan vaan hymyili aina vaikka tilanne olisi ollut mikä. Jos hän teki vääryyden jollekulle lapsista, hän aina vain hymyili. Mutta se oli pintaa, lapsena vaistosin hänen jäykästä ja hyväksymättömästä olemuksesta ettei hän ei ollut aivan normaali.
      Hän sai aina isäni raivostumaan juurikin sillä että osasi projektoida isääni sen sisällä olevan raivon. Isäni toimi tavallaan äitini sisäisen raivon esittäjänä ja julkituojana, aivan kuin äitini olisi ollut radio ja isäni kaiutin josta radiossa oleva ohjelma tulee kuulijoille läsnä. Isäni toteutti aina sen projektion. Äitini kuin yllytti siihen. Hän projektoi että isäni on raivoissaan vaikka se raivo oli hänen itsensä sisällä.

      Äitini väitti aina jälkeenpäin että isäni raivostui ilman mitään syytä, mutta empaatikkona näin että mitä hän teki. Hän onnistui koska isäni oli juuri sopiva uhri siihen. Hän välitti siitä mitä äitini sanoi. Ulkopuolisille tuo projektion asettaminen on täysin näkymätöntä. Äitini asetti aina isääni henkisen esijännitteen, kuin viritti valmiiksi aseen, jonka hän sai sopivassa tilanteessa laukeamaan vain pienillä vihjailuilla niin ettei ympäristö huomannut hänen osuuttaan. Ulkopuoliset näkivät aina vain kuin savuvan aseen isäni kädessä ja tekivät siitä oman johtopäätöksensä. Minä huomasin totuuden.


      Koetin vältellä lapsuudessa ja nuoruudessa häntä kaikin tavoin ja onnistuinkin hyvin. Minulle ei koskaan ole tullut sellaista kiintymyssuhdetta äitiini, jonka näen että monilla muilla lapsilla on. Minulla ei vain ole muita tunteita kuin vihan tunne jos hänestä puhutaan.

      Projetiivinen identifikaatio toteutuu varmasti esim sellaisessa tapauksessa jonka olen nähnyt muualla: Nainen ärsytti miestään koko ajan ilkeästi, sitten nainen rupesi toistuvasti huutamaan 'älä lyö minua' ennenkuin toinen oli edes tehnyt mitään. Mies selvästi suuttui siitä huudosta, ensin sanoi ettei aikonutkaan mutta sitten tuntiessaan projektion vaikutuksen hän suuttui tosissaan. Niinhän siinä lopulta kävi sitten että mies napsautti naistaan nyrkillä. nainen teki ennustavan projektion jonka mies sitten toteutti.

      • fsdfsddasdewef

        olisiko vaikka narsistin mykkäkoulu uhrilleen myös projektiivistä identifikaatiota? Siinähän narsisti esittää hiljaista raivoa ja uhmaa, joka on hänen sisällään. Kun hän projektoi sen kohteeseen kohde voi raivostua siitä. Narsisti sanoo: "näittekö nyt? Hän raivoaa..". Se olikin juuri hänen tarkoituksenaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe