Lukion työilmapiiri

Ajolähtökö

Savustetaanko rehtoria ulos vai mikä meininki on lukiossa meneillään? Lukion opettajat järjestivät mielenilmauksen henkilöstöpäivän aikana marssimalla ulos Anssi Tuomisen puhuessa. Todella törkeää käytöstä ihmsiltä, jotka pitävät itseään muita fiksumpina.

25

1116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E.Läkeläenen

      No Anssillahan ne puheeton aina sitä maailmanlopun meininkiä. Jos miehelle antaa suunvuoron, tulee heti 45 minuutin luento siitä miten Kainuu ja samalla sen toisen asteen koulutuslaitos kuolee pikimiten pystyyn. Vaan eipä kuole kuitenkaan, kyllä ne etelän vetelät tämänkin rahoittaa.

      • Kainuunkorpi

        Suomihan on vapaa maa. Menis suureen maailmaan missä ei kuoleta pystyyyn, ei täällä pakko ole kenekään olla.


    • menköö_ihteesä

      Lakko tai ulosmarssi on nykyään duunarin ainoa keino neuvotella asioista.

      • aikoihin_eletty

        Lukion opettajat jo rinnastetaan duunareihin, tähänkö on menty?. Ennen ulosmarssit oli kommunistien yksinoikeus, Näin ne ajat muuttu, lukion opettajatkin alentuvat mielenosoitukseen, luulisi sivistyneiden ihmisten löytävän järkevämpiäkin ratkaisuita.


    • Porvaari

      No nykyäänhän lukion opettaja tienaa vähemmän kuin joku karvaperseduunari, jolle liitto on istunut kykyihin nähden ylisuuren palkan ja samalla ajanut vientiteollisuutemme ennennäkemättömään ahdinkoon.

      • huihaivaan

        Näin on!!!


    • joku_oikeus

      Duunari mikä duunari! Ja kyllä voi reksi peiliin katsoa jos tällaista saa aikaan.

      • omarotu

        Opettajat on oma rotunsa joka päällisenpuolin esittää korkean sivistyksen omaavaa kansanryhmää, toisin on. Joka lähemmin tuntee heitä huomaa miten eristynyt sisäänpäin käpertynyt porukka on kyseessä. Kajaanin juttua en tunne, kuitenkin ymmärrän rehtoriakin. Hankalasti hallittava yhtesö.


    • K211ED

      Opettajien ammattikunta samanlaisen mankelin läpi kuin muutkin. Ylimittaiset lomaoikeudet eivät ole tätä päivää, apuopet ja muut avustajat hoitavat ison osan rutiineista. Niinpä aikaa jää keskinäiseen kyräilyyn ja kuppikuntaseurusteluun opettajanhuoneessa. Kajaanin lukion ilmapiiriongelma on yleisesti tiedossa ja taustalla on vallanhalusta sikiävä kiusaaminen. Toivottavasti uusi rehtori valitaan talon ulkopuolelta eikä paskahousuja palkita.

      • vaihtoa_kehiin

        Yhteiskunnan työpaikkojen riesa jossa ei pelkoa työsuhteen loppumisesta. Sopu ja tilanne olisi toinen jos virat olisi määräaikaisia. Ihnisillä jos ei ole ongelmia niitä aletaan itse tuottamaan. Kaupungin muillakin työpaikoilla riidellään, ja syyt ovat samat. Syytetään työnjohtoa, jolle on asetettu tavoitteet,ja hommien pitäisi luistaa. Kuitenkin johdettavana on leipäytynyt sakki joita yksityinen työnantaja ei katsoisi päivääkään.


      • lukioisenäiti

        Taitaisi mennä henkisen kiristyksen piikkiin: jos et toimi tietyllä tavalla, niin työsuhde ei sitten jatku. Tuohan olisi henkistä väkivaltaa. Tuomisen Anssi on saanut paljon pahaa aikaa koulutuspuolelle. Ja ansiotonta kunniaa. Kyllä Kajaanin lukio on käynyt säästötoimenpiteillä. Kukaan ei puutu poissaoloihin, eikä kysele, vaikka lapsi olisi tuntikaupalla koulusta pois. Eivät jaksa opet enää välittää.


      • mäkansnähnytän

        Tarjottiinko rehtorille "suut suppuun" -eromahdollisuutta? Potkut näyttäisi huonommalta cv:ssa ja koska koko joukkuetta ei voi vaihtaa, yhden on mentävä. Jos tilanne on ollut tämä, ratkaisu ei ole kunniaksi kenellekään. Toverituomioistuin ei kuulu tämän ajan työelämään ja kun kyse on vielä Kajaanin kaupungin alaisesta toiminnasta, asia olisi syytä selvittää sitäkin perusteellisemmin. Olisiko ensimmäinen kerta kun kyseisessä liikelaitoksessa selviteltäisiin työpaikkakiusaamista? Nähtäväksi jää ketkä kaikki lukion henkilökuntaan kuuluvista hakee auki tulevaa rehtorin tehtävää.


    • Erosi

      Tänään uutisoitu että eros itte. Ns. Henk.kohtaiset syyt.
      Eli ties miksi.

    • vaksi

      Itse eros, joo. Oliko vaihtoehtoja? Ei.

    • Sivustaseuraan

      On se kumma, että sen jälkeen kun nuo lukiot yhdistettiin, alkoi työilmapiiri mennä ihan paskaksi. Ennen oli niin mukavaa ja turvallista kekkuloida Linnan ja lyskan kouluissa, mutta yhteensovittaminen ei suju, ei sitten millään. Ja liikelaitoksen perustaminen ammattiopiston kanssa taisi pilata koko kuvion, ei lukion opettajat taivu samaan talon ammattiopistolaisten kanssa, ovat sen verran häävimpiä olevinaan.

      Viimeistelyn suorittakin sitten jatkuva rahan nuusa ja Tuomisen Anssin palopuheet, jossa koko porukka möreällä äänellä puhutaan suohon kaulaa myöten muutaman kerran vuodessa.

      Että ole siinä sitten.

    • sivustapaniin

      Samaa täälläkin ihmetellään. Mistä kumpuaa ajatus, että tuntevat paremmuutta esimerkiksi ammattiopiston opettajiin nähden? Samoja loppututkintojahan heillä on. Rahaa lukiolle ei olisi luvassa yhtään enempää, vaikka se liikelaitoksesta irroitettaisiinkin.

    • SeniOri63vee

      Anssihan voisi siirtyä lukion rehtorixi. Koulutusliikelaitoksen johtajan tehtävä on varsin tarpeeton nykymuotoisessa liikelaitoksessa. Sen voisi anssi hoitaa rehtorin otona. Rahaa säästyisi ja Anssi olisi oikeinkin uskottava rexi tätä kaakattavaa laumaa paimentamaan.

    • akirexixi

      Näin ön. Myös Aki Räisänen, joka johtaa tai toimii muutoin kaikissa mahdollisissa ties missä hallituksissa, voisi toimia rehtorina. Siellä missä Akin on, menee aina hyvin tai vähintään erinomaisesti. Huonosti jos menisi, niin se olisi tietysti muiden syy.

    • tutkintolainen

      Tuominen voisi panna nuita amiksen "päälliköitä" myös pihalle tai ainakin tuottavaan työhön jos on kerta liikelaitos. Lukiossa ja amiksessa huono työilmapiiri, missä vika.

    • lurpsis

      Takapuolen nuolijat, hyvä veli/sisko verkostoon kuuluvat mielistelijät sen rekxin paikan saa. Näin on aina kyseinen liikelaitos toiminut päälliköitä valittaessa.

      • op32

        Just niin kävi.


    • Amproossius

      Kainuun Sanomatkin näkyy heränneen kun kirjoittaa henkilöstön ulosmarssista. Lehden toimittajille tekisi varmasti hyvää laskeutua useamminkin haistelemaan ilmapiiriä kylillä eikä kirjoittaa uutisia saamistaan tiedotteista. Tässäkin tapauksessa soittivat ensin vain rehtorille ja tyytyivät vastaukseen, vaikka taustalla on iso ja pitkäaikainen ongelma. Ortodoksiseurakunnan kirkkoherran eroilmoituksesta liikkuu myös monenlaisia huhuja. Julkista valtaa käyttävien tahojen tai verovaroin tuettavien organisaatioiden toiminta tai niiden keskeisten vallankäyttäjien toiminnasta tulee voida kirjoittaa avoimesti.

    • Kysynmavuan

      Siis onko joku jo valittu lukion uudeksi rehtoriksi?

    • vanhempi

      Jotkut trollit täällä yrittää..Lukiossa on kuulemani mukaan hyvä työilmapiiri, ei ainakaan keskimääräistä huonompi. Monessa muussa kajaanin työpaikassa paljon huonompi.

      • Vanhemman_soopaa

        Nyt tuli täyttä soopaa. Jos lukion tuntienpalkkaus menee sen mukaan mitä vaativampi kurssi on kyseessä sitä enemmän saat palkkaa. Mitä luulet tuleeko opettajien keskuudessa tappelua? Joku opettaja haluaa vain häntäpään kursseja eli niitä vaikeampia ja niin haluavat muutkin. Koitapa siinä pitää työilmapiiriä, kun aina löytyy ihmisiä, jotka haluavat vain omaa etua ja siksi eivät halua tasapuolista jakoa. Työyhteisö muuttuu tässä tilanteessa selviytymiskamppailuksi.

        Tämä uudistus on yksi paskimmista ikinä!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe