Peliriippuvuuden runnoma

Minkist86

Heippa! Tämmösen pienen tarinan haluan teille jakaa....
Olen 28v. perheetön nainen, ratkesin pelimaailman saloihin 2012 kun erosin pitkäaikaisesta miesystävästäni. Masennus valtasi mieleni ja ahdistus. Tutustuin pikavippeihin, joiden ottamiseen jäin koukkuun ja nettikasinoihin. Ensimmäinen voitto ratkaisi kiihkoni nettipeleihin. 1500e. Ajattelin, että voiko tämä olla totta, en ole ikinä voittanut tuollaista summaa 2e panoksella. Ja siinä se oli. Nälkä kasvaa syödessä ja yritinkin tavoitella isoja voittoja suuremmilla panoksilla. Loppupeleissä voitot pienenivät ja velat kasvoivat ja koko touhussa ei ollut pienintäkään järjen hiventä. Toinen suuri voittoni oli "keno" pelissä
10 000e josta maksoin pikavippejä pois, mutta riippuvuuteni alkoi olemaan niillä sijoilla että uusia vippejä tuli otettua lisää ja lisää.... vapaa- aikani kului pelaamiseen ja tulin entistä väsyneemmäksi. Masennus ja vetämättömyys ja syyllisyyden tunne painoi mieltä. Ero miehestäkään ei ollut lopullinen, pelaamisen lomassa yritin parantaa suhdettani ja valehteluni kasvoi miltei joka asiassa. Koko ajan mieltäni painaa asia etten saa perhettä, mies ei halua lapsia, vanhemmat - ystävät painostavat lapsien tekoon. Kaikki se paska lisäsi vain pelaamisen tarvetta, jos siitä saisi paremman olon.
2013 kerroin asiasta vanhemmilleni ja tämä tuli järkytyksenä. Olen muutoinkin vaikea avautumaan asioistani ja luottamukseni jopa ystäviäni kohtaa heikoilla kantamilla. Asian kertomisesta tuli minulle todella vaikeaa. Ja päivä päivältä se söi mieltä. Mutta lopulta sain sanottua asiani, mitä olin tehnyt ja kuinka huonosti asiani olivat. Olin haalinut itselleni
40 000e velat ja häätö lähellä vuokra-asunnostani. Äitini päätti pitkän harkinnan jälkeen auttaa minua takamaalla lainan. Olin selvillä vesillä. Puhtaat paperit. Ei ei ei.... ei kestänyt aikaakaan kun sorruin uudestaan pelaamiseen ja tästä masennus pahentui entisestään. Tällä hetkellä lisää velkaa tullut 20 000e edestä. Päätin hakea apua yksin talous -velkaneuvojalta. Sain ajan tammikuussa, jonne menin yksin ja sanoin ettei kukaan tiedä vielä asiasta. Vastaanotto oli todella hyvä mitä aluksi arastelin ja pelko asian puhumisesta helpotti. Ja kannustus asian kertomisesta vahvisti mieltäni.
No nyt maaliskuussa sitten Miesystäväni sai tietää asiasta ensimmäisenä kun haastemies kävi ovella. Se tilanne oli jotain aivan järkyttävää ja sydän hakkasi.. minun oli pakko kertoa, että olin sortunut uudestaan. Tämä järkyttyi pahasti. Ja sanoi että tästä asiasta pitää puhua perheelle ja ystäville kuinka asiat oikeasti ovat. Kukaan ystävistäni ei tiedä peliriippuvuudestani, joten kerroin aloitin kertomalla heille. Pelko siitä että menettäisin ystäväni sykki mieltäni koko ajan, mutta tukea heiltä sain. Seuraavaksi kerroin siskolle, joka kertoikin että on huomannut minussa masennusta. Perheeni onkin tivannut minulta parin vuoden sisällä olenko sortunut ja valehtelinhan minä silmät pyöreinä. Äitini piti vahtia laskujeni maksua, mutta osasin senkin hyvin sumplia ovelasti. Käytin oman äitini hyväuskoisuutta häikäilettömästi hyväkseni. Kopioin pankkitunnukset ja sen avulla sainkin joustoluottoja pikavippeineen haalittua. Kertominen äidille oli pahinta. Tässä kohtaa kaikki ylpeyden rippeet mitä minulla on, on syvällä kuopassa. Mutta uskoni tulevaan on luja. Nyt kaikki tietää minun ongelmastani. Ei tarvitse valehdella. Ei tarvitse esittää mitään. Äitini reaktiosta voisi kirjoittaa kirjan, mutta tällä hetkellä olen vasta alkumetreillä kohti parempaa. Miesystäväni ei ole jättänyt minua, vaikka hänelle siihen olisi kyllä 100 syytä. Perheeni auttaa minua tolpilleni ja aion hankkia uuden harrastuksen pelaamisen sijaan. Tietokoneen käyttö hyvin rajoittunutta, joka kauppareissuni kuitteineen äidilleni. Luottamus minuun on mennyt, mutta aion saada sen vielä takaisin. Teoilla.
Maksan suurine korkoine velkojani pois ja hyvällä lykyllä 15v. päästä olen täysin velaton. Ellen aiemmin. Tiukilla mennään, mutta haluan parantua. Enkä pystyisi tähän ilman perhettäni ja ystäviäni. Uskoni ja luottamukseni muihin ihmisiin on lujittunut. -Ikuisesti peliriippuvainen-.

8

980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xax

      Hei,minä jäin myös pelikoukkuun vuosi sitten ensimmäisten isojen voittojen myötä ja siitä se sitten lähti...Välillä voitinki,mutta jopa ne voittorahatkin pelasin takasin ja sit alkoi velalla pelaaminen.Tänä vuonna velkaa oli yli 350000e ja olin aivan ahdistunut ja masentunut.Sitten rohkasin itteni ja kerroin asiasta vanhemmilleni,jotka auttoivat minua saamaan veloistani reilut 20000e pois.Olo oli helpottunut ja ajattelin että nyt loppuu pelaaminen ja alkaa uusi elämä.Mutta,kuinkas kävikään...Puolentoista kuukauden päästä tästä sorruin uudelleen pelaamaan ja siitä se taas alkoi ja velkaa tuli 10000e lisää.Kaduttaa aivan hirveästi että menin tekemään tämän uudestaan!Nyt sitten pohdin miten tästä selviän.Kerroin myös vanhemmilleni asiasta,jotka olivatkin aika pettyneitä ja itsellänikin on hirveä häpeä ja katumus asiasta.Nyt kuitenkin pelaamiselle on tullut lopullinen stoppi ja olen lähtenyt hakemaan apua.Olen varannut ajan a-neuvolaan ja velkaneuvojalle.Velkaa on nyt lähemmäs 25000e ja joka päivä mietin ja laskeskelen miten siitä selviän.

      • Veljmies667

        Reality check. Yksi pallero. Lakkaa haaveilemasta siitä että voitat häviösi takaisin. Niin kauan kun pysyt mieleltäsi pelurina, sinun tilanteessasi sanotaan 50.000 e voitto tuskin ratkaisisi peliongelmaasi. Ajattelet ehkä nyt että jos voittaisit taropeeksi, lopettaisit pelamisen kokonaan. Et voita ja vaikka voittaisitkin, ison voiton saatuasi tuskin lopettaisit kuitenkaan ja pian olisit entistä syvemmällä suossa. Lopeta pelaaminen kokonaan. Tee päätös että lopetat ja pysy päätöksessäsi.

        Kaksi pallero. 25.000 velka ei ole mikään ylitsepääsemätön asia, jos on ansiotyö. Harvempi selviää alle 150.000 lainalla kun hankkii ensimmäisen asuntonsa. Asunnon hankinta tehdään yleensä selvin päin ja vakaasta harkinnasta. Otetaan niin iso velka ja uskotaan että se pysytytään maksamaan takaisin. Asunto- ja autovelkaisen elämäntilanteeseen nähden 25.000 velka on pikkupähkinöitä. Pelivelkaantuneita usein rassaa velassa se että rahat ovat kuluneet pelaamiseen, josta jännityksen jälkeen ei jäänyt jäljelle mitään. Jos velka olisi otettu autoon jossa arvo haihtuu 500-1000 e/kk, velan määrä ei harmittaisi puoleksikaan niin paljon. Pelivalkaantuneet usein kokevat velan määrän suurempana ongelmana kuin mitä velan suuruus tosiasiallisesti on.


      • Hei.

        Pelaamiseen mennyt raha on aina mennyttä rahaa, sitä ei saa koskaan takaisin. ja pelikoneet on tehty juuri niin, että niissä ei pitkässä juoksussa voita vaan nimenomaan häviää, siinähän se juttu on. Mutta onneksi pelaamisen voi lopettaa, jos on motivaatiota ja halua. Moni tarvitsee siinä kuitenkin tukea, jota on saatavissa. Esimerkiksi Peluuriin voi soittaa, arkisin klo 12 - 18, ilmaiseksi, sekä pelaajat että läheiset. Sieltä saa tietää missä itseä lähimmät auttamistahot, ryhmät tms ovat. Isotkin velat pystyy tosiaan hoitamaan pois, kun haluaa. Elämänsä ja asiansa saa järjestykseen. Pelaamisen aiheuttama ahdistus ja häpeä laantuu pikkuhiljaa. Ensimmäinen askel on myöntää pelaamisongelma.

        Kaikkea hyvää,
        Pirkko-pappi


    • Sodoma

      Saatanan poliitikot ei tee asialle mitään. Velkaantuminen sallitaan ja saadaan voitot kotiin. Perkeleellinen systeemi on. Häikäilemätöntä rahastusta.

    • typerys

      Moikka,mä täs oon tullu siihen tulokseen että pelit vei mennessään..saldona taitaa olla n. 8000e ja tyhjä tili..en tiedä kuinka selviän tästä. Kerran aikaisemmin menetin luottotietoni avioeron vuoksi..enkä tod.halua samaan jamaan enään. Avokkini ei tiedä tekemisistäni mitään,enkä halua kertoa koska hän oli edellisen vaimon vuoksi ulosotossa. Tiedän sössineeni pahemman kerran,olen tänään sopinut maksusuunnitelmia velkojeni vuoksi..silti olisi tarvis saada heti 2000e niihin mihin ei saanut neuvoteltua. olen myös sulkenu pelitilini mihin rahani tuhlasin. En tiedä ajoiko tämä nykyajan "helppous tehdä velkaa" tähän. Nyt sitten pitää pihistellä omista tarpeista,edelleen voida pahoin,ahistaa oma typeryys,tuskanhiki päällä ja masentaa...miksei nykyään voisi olla lakia että kun olet ottanut yhdestä firmasta pikalainan niin mikään muu firma ei mitään myönnä ennenkuin olet maksanut edellisen pois ja nämä puhelimen kautta tehtävät rahansiirtohommat pitäisi poistaa kokonaan. Tiedän kyllä että ihmisen tyhmyys asuu omassa päässä mutta peliongelmaiselle ei saisi olla tarjolla "helppoja rahoja" Eihän nykyään saa mainostaa alkoholituotteitakaan..

    • carlos_ponzi

      En ymmärrä mikä on todellinen ajatuspohja tämän kieron tuntuisen pelijärestelmän alla"hyväntekeväisyyttä" "työpaikkoja" "palkattua hoitoa" rahaa kantavien pelaajien kustannuksella. Onko ajatuksen pohjalla tämä että käytämme tilaisuuden ottaa annettu raha pois kun se on tarjolla. Lisäksi muutenkin Eussa on heitetty hyvästit kokonaan terveen nousevan talousrakenteen peruspilari on kuluttaja mieltymyksien kova kilpailuttaminen kaikilla tasoilla. Nyt kiristetään vain verotusta eli herrojen käsiin rahat sekä niiden korot joilla maksetaan velka kuin myös jättimäiset virkaa tekevien julkisensektorin kulut.

    • Anonyymi

      Hei!

      Olen hengissä. Uo maksettu. Ja luottotiedot palautuvat kesäkuussa. Äidin takaamasta lainasta jäljellä 12000€ että aika hyvin asiat 6v. Jälkeen. Pelihimo edelleen kalvaa mieltä ja varsinkin kun ahistus iskee, nii pelaaminen koukuttaa... sortumisia on tapahtunut, mutta eipä pikavippejä. Niillä pelattu mitä on. Mutta kaiken tän paskan jälkeen joka pv yritän olla pelaamatta.
      Mutta puhuminen itse peliriippuvuudesta ystävien kanssa loppui kuin seinään kriittisen tilanteen jälkeen. En saanut apua/tukea enkä sitä pyytänyt. Edelleen minusta pitää kaivaa asioita jos haluaa päästä pääni sisälle. Tavallaan häpeän asiaa vieläkin..
      Olen saman miehen kanssa ja hänelle puhuminen on helpottunut ajan kanssa.
      -kaiken tämän koronan keskellä-

    • Anonyymi

      Ei se iso voitto lopeta pelaamista, saa vain koukkuun syvemmälle . Itse voitin lähelle miljoonan euroa ja joka euro pelattu takaisin ja sen lisäksi satojatuhansia päälle eli voitolla asiat ei korjaannu pään sisällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe