Mitä pahaa ????

reposenmikko

Mitä pahaa siinä kirjoitetussa Raamatun eli Jumalan Sanan tekstissä on, että en saa uskoa siitä syntejäni anteeksi, vaan pitää luottaa puhujaveljen äänelliseen synninpäästöön ??? En ymmärrä???

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • upotuskasteelle

      Saat uskoa ja sitten pitää mennä upotuskasteelle.

      • ooiippååå

        Pelkkä uskominen riittää: Miksi pitäisi mennä vielä upotuskasteelle?


      • ooiippååå kirjoitti:

        Pelkkä uskominen riittää: Miksi pitäisi mennä vielä upotuskasteelle?

        Eikö Jeesuksen oma esimerkki riitä.
        Hän kastatti ensin itsensä, ennekuin alkoi työnsä?

        Jeesus myös kastoi muita, ei kuitenkaan vauvoja.

        Kes.


    • rtdd

      Ei siinä mitään pahaa ole, sillä Jumalan Sana on Jumalan Sanaa ja totta ja toteeksi käyvää, mutta ihmisillä on taipumus ottaa valta omaan käsiinsä ja leikkiä Jumalaa ja Hänen vallallaan, mutta on kuitenkin parempi luottaa Jumalaan ja Jumalan Sanaan ja uskoa siihen, sillä Jumalan Sana ei koskaan petä ja toteutuu varmasti.

    • reposenmikon_ystävä

      Raamatussa sanotaan, että usko tulee kuulosta ja kuulo Jumalan sanan kautta.

      Liiankin usein saarnatekstinä olevasta Saulus Tarsolaisen esimerkistä näemme, että edes ylösnoussut Jeesus Kristus ei tehnyt Sauluksesta Jumalan lasta eikä saarnannut hänelle synninpäästöä, vaan lähetti Ananiaksen välimieheksi Sauluksen luokse.

      Raamatunkohdassa ei toki mainita sanoja "Jeesuksen nimessä ja veressä", koska sanoista viis - kohtaamisessa läshäoleva Jumalan Henki on tärkein ja se joka vaikutrtaa.

      Lapin Maria tapasi rovasti Lestadiuksen taannoin Ruotsin Lapissa. Missään ei ole kerrottu, että silloinkaan esillä olisivat olleet esimerkiksi sanat "Jeesuksen nimessä ja veressä", mutta kuitenkin tuossa tapaamisessa Lapin Maria kertoi uskonkäsityksestään ja pappi Pehr Brandellin kohtaamisessa löytämästään rauhasta Lestadiukselle ja kas - Puhä Henki oli paikalla ja vaikutti niin kuin vaikutti.

      Meidän kulttuurissamme on nyt jo yli sadan vuoden ajan käytetty näitä tietynlaisia sovituksen sanoja. Noihin sanoihin sisältyy se ajatus (ja Henki), että Jeesus Kristus on ristinkuolemallaan sovittanut meidänkin syntimme.

      Raamatun lukemisessa ei ole mitään pahaa. Ainahan Raamatun lukeminen herättää ajatuksia ja kysymyksiä. Raamattu onkin tarkoitettu nimenomaan luettavaksi. Tässä mainittu Saulus Tarsolainen oli saanut aikansa korkeimman teologisen koulutuksen ja tunsi silloinsen Raamatun (Vanhan testamentin) läpikotaisin. Kuitenkaan hän ei laajalla tietomäärälään ja raamatuntuntemuksellaan saanut uskoa, vaan hän kuuli sovituksen sanan vasta Ananiakselta: "Rakas veljeni Saul...". Raamatuss kerrotaan myös Etiopian kuningattaren kamaripalvelijasta, joka oli tullut rukoilemaan Jerusalemiin. Hänkin liku Raamattua, mutta iei ymmärtänyt lukemaansa ennen kuin uskovainen ihminen selitti asian hänelle. Raamattu on siis eräällä tavalla suljettu kirja, jonka sanoma avautuu vain uskon kautta.

      Uskohan on Jumalan lahja. JUmala antaa tämän lahjansa kenelle tahtoo. Meidän jokaisen rukouksena sopisi olla, että Jumala antaisi tämän lahjansa meillekin.

      • kahentuumannaula

        No joo siinä on yks sekaisin oleva kirjoitus, ihmisestä en tiedä mutta kirjoitksesta näen että sekaisin siinä on koko aihepiiri.

        mutt akun on naulanreikää oppinut pitämään ikkunanana niin minkäs sille kukaan voi!


      • >>Raamatussa sanotaan, että usko tulee kuulosta ja kuulo Jumalan sanan kautta.** Ei yhden jakeen perusteella voida määritellä, miten ihminen löytää Jeesuksen.
        Te painotatte uskoa? Mitä se teille on? Se ei ole uskoa Jeesuksen osalta muuta, kun syntien sovittajana, ja se ei pelasta ketään.
        Raamatussa on kymmeniä kertoja mainittu, että vain usko Jeesuksen Herruuteen, Messiaana pelastaa.
        Tämä pelastava usko Teiltä uupuu, siksi tie vei aivan muualle kun Iankaikkisuuteen.
        Jeesus täytti Lain ja Pyhitti omat seuraajansa sillä.
        Tuo teidän saarnaajien Saulus juttu on aivan tuulesta temmattu.
        Välimiestä ei tarvittu, Jeesus itse lähentyi Häntä, josta ote;
        3 Matkalla, Saulin ollessa jo lähellä Damaskosta, taivaasta leimahti yhtäkkiä valo hänen ympärilleen.
        4 Hän kaatui maahan ja kuuli äänen sanovan: "Saul, Saul, miksi vainoat minua?"
        5 Hän kysyi: "Herra, kuka sinä olet?" Ääni vastasi: "Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat.
        6 Nouse ja mene kaupunkiin. Siellä saat kuulla, mitä sinun on tehtävä."
        7 Saulin matkatoverit seisoivat sanattomina. He kuulivat äänen mutta eivät havainneet ketään
        8 Saul nousi maasta, mutta kun hän avasi silmänsä, hän ei nähnyt mitään. Toiset veivät hänet Damaskokseen kädestä taluttaen.
        9 Kolmeen päivään hän ei nähnyt mitään, ei syönyt eikä juonut.
        Eli Jeesus puhui suoraan Paven kanssa, ja vasta kolmen päivän päästä Ananias tuli ja poisti suomukset Hänen silmistään, mitään muuta Hän ei tehnyt.
        Jae 12 a näyssä hän on nähnyt, että Ananias-niminen mies tulee sisään ja panee kätensä hänen päälleen, jotta hän saisi näkönsä takaisin."
        Näin Andy teki, ei kuitenkaan ollut mikään välimies, eikä synnin vapauttaja, ja kuka Hänelle siihen olisi valtuutuksen antanutkaan, Hänhän ei ollut edes optuslapsi.
        >>kohtaamisessa läshäoleva Jumalan Henki on tärkein ja se joka vaikutrtaa. ** Miksi valehtelet, Hengestä ei manita mitään, vaan Andykin sanoo; - Mitä haluat Herra. ( Jakeet 10- 14).
        Olette pahasti metsässä, yhtä paljon kun he, jotka eivät ole edes kuulleet Jeesuksesta.
        >>- Puhä Henki oli paikalla ja vaikutti niin kuin vaikutti. ** Olet tosi oikeassa. Mutta missä Henki nyt on? Henki häipyi pahuutenne, hoitokokouksien myötä, ja jatkumohan on lähes joka kaupungissa.
        >>Meidän kulttuurissamme on nyt jo yli sadan vuoden ajan käytetty näitä tietynlaisia sovituksen sanoja. ** Ne on fraaseja? Käyttikö Jeesus niitä, vastus on EI.

        >>>Noihin sanoihin sisältyy se ajatus (ja Henki), että Jeesus Kristus on ristinkuolemallaan sovittanut meidänkin syntimme.** Mitä Jeesus itse sanoi ristillä?
        Sanoiko; syntinne on sovitettu? EI; vaan se (Laki) on täytetty.
        Lue edes hieman Raamattua.
        >>Tässä mainittu Saulus Tarsolainen oli saanut aikansa korkeimman teologisen koulutuksen ja tunsi silloinsen Raamatun (Vanhan testamentin) läpikotaisin. ** Ei Hän korkeinta saanut, mutta sai koulutuksen kuitenkin Gamaelin opissa, ja varsinainen koulutus Hänellä oli suoraan Kristukselta, yhteensä n 18 vuotta.
        Gal. 1:16
        näki hyväksi antaa Poikansa ilmestyä minulle, jotta lähtisin julistamaan vieraille kansoille sanomaa hänestä. Silloin en kysynyt neuvoayhdeltäkään ihmiseltä
        >>Kuitenkaan hän ei laajalla tietomäärälään ja raamatuntuntemuksellaan saanut uskoa, vaan hän kuuli sovituksen sanan vasta Ananiakselta: ** Missä se ilmenee. Ananiskahan totesi, että Jeesus on ottanut Hänen käyttöönsä, eikä Hänellä ole muuta tehtävää kun rukoilla suomukset pois ja kastaa?
        Mihin pyrit noilla pakallisilla lauseillasi.
        Mainitset Kamaripalvelian. Hänhän oli jo löytänyt Jeesuksen, mutta ei tiennyt, onko Hän jo tullut.
        Filippos sanoi että on ja kastoi Hänet, Uskonsa todistamisen jälkeen.
        Hän oli tullut uskoon lukemalla Raamattua, miksi muutoin Hän olisi matkannut nelisen tuhatta kilometriä, hevosella.
        >>Raamattu on siis eräällä tavalla suljettu kirja, jonka sanoma avautuu vain uskon kautta.** Siltä se vaikutta, vain harva VL tajuaa siitä yhtään mitään.
        Kamaripalelijalla se oli henkilökohtainen ratkaisu, kuten meilläkin.
        On vain tehtävä parannus.
        Se on Sinulla edessä.
        Kes.


    • rtdd

      "" Uskohan on Jumalan lahja. JUmala antaa tämän lahjansa kenelle tahtoo. Meidän jokaisen rukouksena sopisi olla, että Jumala antaisi tämän lahjansa meillekin. """

      Juuri näin! Mutta monet vanhoilliset eivät usko, että kirjoitettu Raamatun sana voi avautua myös lukijalle uskon kautta ilman puhujaveljen suullista sanaa, siis lukemisen kautta Tässä on ristiriitaa!!

      • ei_se_avaudu

        koska se on ns. "suljettu kirja". Johdatuksena raamatunlukeminen voi toki toimia. Jos lukija on avoimella / etsivällä mielellä, ja lukiessaan huokailee JUmalan puoleen, niin Jumala lähettää hänelle avun.

        Noin se menee. Ihan simppeli homma.


      • ei_se_avaudu kirjoitti:

        koska se on ns. "suljettu kirja". Johdatuksena raamatunlukeminen voi toki toimia. Jos lukija on avoimella / etsivällä mielellä, ja lukiessaan huokailee JUmalan puoleen, niin Jumala lähettää hänelle avun.

        Noin se menee. Ihan simppeli homma.

        Jeesus ei Sanassaan piilottele, mutta ihmiset piilottelevat Häneltä.


      • parasopettajaJeesus

        Lue rtdd Raamattusi ja yritä ammentaa Jeesuksen opetuksista, kuinka
        ihminen vahurskautuu.


    • Yksin_uskosta

      On todella hyvä kysymys avaajalla.

    • bbbbbnn

      """ On todella hyvä kysymys avaajalla. """

      Totta!!! Ja vieläpä voidaan raamatullisesti vastata, että voidaan saada synnit anteeksi Jumalan Sanan perusteella uskossa Jeesukseen Kristukseen HÄNEN NIMENSÄ TÄHDEN!!!!!

      • Lue_vain_tuosta

        edeltä nomimerkin "reposmikonystävä" kommentti niin asia alkaa valjeta.


    • sataraippaaainakin

      Ihminen voidaan opettaa uskomaan vaikka mitä, kuten koko lutterin väki on uskoteltu vauvakasteen autuaaksitekevään vaikutukseen ja nämä veeällät kuvittelevat että hoviherrasta tuli sitten lestadiolainen ja Paavalista samaa joukkoa ja Ananias oli jo veäälääläinen.

      ajatelkaa mikä vastuu on jokaisella puhujalla !!

      Mitä he mahtavat vatata kun heiltä kysytään lopputililä " miksi opetit väärin Minun Sanaani"?!

      ei ole kuulkaas nappikaupasta kyse kun Raamattua selitetään.

      • siellähelaahustavat

        Eikä Raamatussa ole sellaista uskon polkua että uskotaan syntejä anteeksi!

        Siellä saarnataan USKOMISTA Jeesukseen, ja HÄN antaa synnit anteeksi jokaiselle totiselle katuvalle.

        miten voi kokonainen uskonliike joutuoa noin syvälle siinikorpeen kuin nämä veeällät ovat joutuneet, sitä on ihmeteltävä suureen ääneen, eikä edelleenkään ole kiire sieltä pois heillä, eei vaan korkeita aitoja pystytetään siininkorvessa laahaavien ympärille suojkasi ettei vaan kukaan pääse sielt' pois !

        Tärkeintä siellä ei ole mikään muu kuin edellämainittu.


    • selittääkääplease

      Ja usko on lahjaa kuten kaikki muukin tässäpallon päällä, ei täällä monikaan aurinkoa nosta aamusta työhönsä eikä illalla laske lepoonsa!

      Mutta se lahja ei ole arpomalla tulossa kenellekkään kuten annetaan ymmärtää yölläsepustuklissa aivan kuin se olisi lottovoitto jota pitää autuaasti odottaa, ei se niin mene kuten koko uudenliiton sanoma huutaa silmille kunhan vaan uskaltaa ensin kirjan avata ihan itekseen.
      ei siinä puhujaveljiä tarvita ympärillä sekottamassa Jumalan suunnnitelmaa.

      Kun luemme sen pienoisevankeliumin Joh 3:16, niin sanokaapas kuka ihminen jää sen sanoman ulkopuolelle, kertokaa kuinka siitä käy ilmi sen uskonlahjan arpomisella liki saapuminen!?

    • jairuspp

      """ Raamattu on siis eräällä tavalla suljettu kirja, jonka sanoma avautuu vain uskon kautta.

      Uskohan on Jumalan lahja. JUmala antaa tämän lahjansa kenelle tahtoo. Meidän jokaisen rukouksena sopisi olla, että Jumala antaisi tämän lahjansa meillekin. """"

      Kumma kyllä, sitten kun sen uskon lahjan on Jumalalta saanut (esim. täälläkin palstalla kirjoittelee moni uskovainen kirjoittaja, syvästi Jeesukseen Kristukseen omana Vapahtajanaan ja Herranaan uskoen ), niin vanhoilliset sanovat, että ei se usko riitä. Siis ei Jumalalta saatu uskokaan riitä, sllä pitää vielä uskoa vanhoillislestadiolaiseen VARIAATIOON USKOSTA, että se on sitä oikeaa uskoa. Joillekin viidakon asukkaille tosi hankalaa!

    • voikotästäparantua

      Minulle sanoi eräs veeällä kun kerroin uskoontulostan että ei sillä ol emiitäänmerkitystä kun ei kukaan veeällä ole ollut päästämässä minua synneistäni !!

      näin hullu on tämä oppi heillä ja siihen he uskovat kuin vuoreen, mutta Raamatusta eivät mitään tiedä kun eivä t sitä lue, seuroissa istuminen on heidän raamattunsa ja Jeesuksensa.
      siellä kun kättä kohottaa niin keulasta frasia lasketteleva puhujaukko on se Jeesus heille.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe