Miksi uskot vaikka ei ole perusteita?

Lähesateisti

Isäni vanhemmat olivat v-lestadiolaisia, mutta heidän yhdeksästä lapsestaan vain kaksi on ptäytynyt ko. liikkeen uskossa. Loput, mukaan lukien myös isäni, ovat "uskottomia". Itseasiassa isäni oli tosi katkera ja pettynyt siihen uskontoon mihin hänet kasvatettiin.

Minua uskontonne kiinnostaa em sukutausta syyn lisäksi myös siksi, että opiskelen uskontotiedettä. Ja yllätys: olen ajattelussani edennyt aina vain enemmän ateistiseksi, sillä mitä pitemmälle opiskelen, sitä varmemmaksi tulen, että Jeesus oli vain ja ainoastaan historiallinen henkilö. Ei ole mitään syytä uskoa muuta, sillä kaikki UT:n kirjoitukset on kirjoitettu 50 - 200 vuotta tapahtumien jälkeen ja hengelliset tulkinnat lisätty tarinoihin satoja vuosia myöhemmin.

Mutta mikä saa ihmisen uskomaan olemattomia? Eikö teitä koskaan epäilytä, että se jumaluus onkin suuri kupla? Mistä syystä pitäisi yleensä edes olla olemassa mitään "suurempaa" eli näkymätöntä voimaa?

Näitä mietin, ja itse päädyin siihen väistämättä että ei tarvita. Mutta siis kysyn että mikä saa ihmisen uskomaan? Ihan kaikille ei riitä että on kasvatettu siihen.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkiioop

      Eikö ole perusteita ???? Katso ympärillesi, LUONTOA !!! Kuka pystyy tähän luomiseen ja mielettömään kauneuden rakenteluun ??? On kuin katsoisi satumaisemaa !!!! Pystyisikö kukaan viisaudenomaava ihminen tähän ???? Ei varmasti. Jumala on ylivoimainen ja ainut HALLITSIJA ja tyytykäämme siihen!!!!

      • free-witch

        Ei tuo ole mikään peruste. Eikä myöskään ole mitään syytä olettaa, että mitään olisi luotu - ei enää nykytietämyksen valossa.
        Saharasta on satumaisemat kaukana, kuten myös n. 99% maailmankaikkeutta - tappavan kylmää tai kuumaa tyhjyyttä, painetta tai kaasuja joissa ei mikään voi elää, puhumattakaan asteroideista ja muista törmäysvaaroista.

        Miksi rajaat vaihtoehdot jumala/ihminen akselille? Kukaan ei ole ikinä väittänyt ihmisen "luoneen" kaikkeutta, mistä kummasta sen repäisit?

        Myöskin, huutomerkit ja turha toisto eivät tee asiastasi yhtään sen todempaa.

        "tyytykäämme siihen"
        Juuri tuo on uskontojen pahimpia vikoja: ollaan tyytyväisiä siihen, ettei ymmärretä. Jotkut eivät olleet, ja kaikki elämänlaatua parantavat asiat mitä ympärilläsi on - lääkkeistä nojatuoliin, ruoan säilyttävästä jääkaappipakastimesta vaatteisiisi - on tulosta siitä. Jos haluat todellakin tyytyä vain ja ainoastaan siihen mitä ei ihminen ole luonut, mene toki luolaan asumaan ilman mitään ihmistekoista. Kuolet parin kuukauden sisällä. (Älä mene, en tahdo että kuolet.)

        Jos pystyt asiasta sivistyneesti puhumaan, puhun mielelläni.


      • klknhjkjs

        Miksi evoluutio ei voisi olla Jumalan luomistyötä? Eri teoriat kertovat millä tavalla maailma on todennäköisesti syntynyt. Ei se että maailma olisi syntynyt alkuräjähdyksessä ja tai että ihminen olisi kehittynyt apinasta vähennä luomistyön ihmettä millään tavalla. Ihmisellä on myös kyky tehdä ihmeellisiä asioita luonnosta. Sen voi myös nähdä suorana jatkumona Jumalan luomistyölle. Ilman luontoa ja kehittyneitä aivojamme emme siihen pystyisi.


    • sokeilleterveisiä

      Ateismissa on se vika että se estää silmiä näkemästä ja korvia kuulemasta.

      se on suurinta pöljyyttä mitä pieni ihminen elämänsä aikana voi saavuttaa.

      • Olen kyllä nähnyt millaista uskossa on kasvaa, sillä olen ollut VL. Tiedän vain, että nuoruuteni ei ollut mitään herkkua. Joka päivä sitä toivoi että voisi olla niinkuin muut. Tänä päivänä olen onnellisempi kuin koskaan olin VL:ssä. Minun mielipiteeni on, että jos usko tekee sinut onnelliseksi, usko. Mutta jos se saa sinut voimaan pahoin, älä usko.


    • jepuliskepulis

      Odotatko saavasi perusteltuja rationaalisia vastauksia täältä sivustolta?

    • On peruste ijankaikkinen elämä se riittä Jeesuksen yhteydessä.

      • free-witch

        Älä sekoita perustetta ja väitettä, kuulija1 hyvä.


      • free-witch kirjoitti:

        Älä sekoita perustetta ja väitettä, kuulija1 hyvä.

        Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea. 1.Kor 3:11Se on myös uskon perute.


    • Oretna1

      ”….olen ajattelussani edennyt aina vain enemmän ateistiseksi, sillä mitä pitemmälle opiskelen, sitä varmemmaksi tulen, että Jeesus oli vain ja ainoastaan historiallinen henkilö. Ei ole mitään syytä uskoa muuta, sillä kaikki UT:n kirjoitukset on kirjoitettu 50 - 200 vuotta tapahtumien jälkeen ja hengelliset tulkinnat lisätty tarinoihin satoja vuosia myöhemmin.
      Mutta mikä saa ihmisen uskomaan olemattomia?”


      UT:n kirjoituksia ei ole kirjoitettu 50 - 200 vuotta tapahtumien jälkeen vaan 20 – 120 vuotta Jeesuksen ristinkuoleman jälkeen eli 50 - 150 jKr. Vuonna 50 jKr oli vielä paljon elossa niitä, jotka olivat nähneet Jeesuksen teot tai kuulleet niistä. On ilmeistä, että apostolit kertoivat kuulijoilleen niistä evankeliumien mukaisesti. Jos he olisivat esittäneet keksittyjä tarinoita, kiinnijäämisen riski olisi ollut suuri. Jokainen heistä joutui kärsimään paljon uskonsa tähden ja kaikki paitsi yksi kuolivat marttyyreina. Ei ole järkevää olettaa, että he olivat niin fanaattisia, että uhrautuivat keksimänsä tarinan puolesta. On selvää, että he tiesivät todeksi sen mitä saarnasivat.

    • rtdd

      Oretna 1 kirjoittaa silkkaa asiaa ja on oikeassa!

    • uskispuskis

      On vähän vaikea uskoa ettei Jumala olisi olemassa. Silloin tarvitsisi selitellä pois liikaa asioita. Miksi maapallo on niin hyvä paikka ihmiselle? Miksi ravinto on ihmiselle niin moninaista ja hyvää? Mieti kaikkia marjoja, hedelmiä, kasviksia. Miksipä ne olisivat sattumalta kehittyneet sellaisiksi? Sattumalle olisi riittänyt pahempikin mömmö ruoaksi. Miksi on malmit, puut, kukat ja muut? Kaikki kuin ihmisen tarpeisiin tarkoitettuja. Miksi niin tapahtuisi aivan sattumalta? Eipä tarvitse myöskään selittää pois tuttavieni kokemuksia enneunista ja kohtaamisista henkimaailman kanssa, kun uskon Jumalaan. En voi olla näkemättä Jumalaa luojana. Mutta millainen Hän on, sitä en tiedä. Voin vain uskoa hänestä jotakin. Mutta uskooni ei liity se, että pelastumisen voisi valjastaa oman joukon tarpeisiin.

      • Onko Sinulla sellainen käsitys, että kun uskoo, että Jumala on olemassa, on uskovainen?
        Näin todella väittää muslimit, Jehovan Todistajat sekä Saulu tarsolainen, sekä saata.na.
        Oliko ohjeesi kysyvälle todella sielun pelastukseksi?
        Asiastahan saarnataan VL saarnoissa joka neljännessä, - Saulus sai parannuksen armon?
        Eikö jäänyt mitään mieleen?
        Kes.


    • Luettuani avauksen, en voinut välttyä kommentoinnilta.
      Kun puhutaan kristitystä, sellaisiakin VL liikkeessä on. On jopa Uudestisyntyneitä, mutta eivät uskalla sitä ääneen kertoa, omilleen.
      Palstalla, sekä muutenkin on kyselty VL uskoa? Mikä se on? Vastus on kuitenkin usein; - Olla oikein uskomassa.
      Todellisuudessa He uskovat siihen, että kun on synnit anteeksi, niin ihminen pelastuu, ja anteeksi anto on vain VL ihmisillä etupäässä puhujilla.
      Todellisuudessa Raamattu ei puolla kyseistä uskoa, synnittömyyttä, joka on täyttä puppua VL liikkeen olemuksessa niin, että se olisi autuuden peruta ja ihmisestä tulisi Pyhä, kuten Uudestisyntyneestä.
      Kukaan ei ole minulle useiden kymmenien vuosien aikana pystynyt näyttää kohtaa Raamatussa, joka tukee tätä vääristymää.
      >>Ei ole mitään syytä uskoa muuta, sillä kaikki UT:n kirjoitukset on kirjoitettu 50 - 200 vuotta tapahtumien jälkeen ja hengelliset tulkinnat lisätty tarinoihin satoja vuosia myöhemmin.
      Mutta mikä saa ihmisen uskomaan olemattomia? Eikö teitä koskaan epäilytä, että se jumaluus onkin suuri kupla? Mistä syystä pitäisi yleensä edes olla olemassa mitään "suurempaa" eli näkymätöntä voimaa?** Kyllä ne on jo muistiin merkitty Jeesuksen aikaan.
      Luuk.1.
      1 Jo monet ovat ryhtyneet työhön ja laatineet kertomuksia niistä asioista, jotka meidän keskuudessamme ovat toteutuneet,
      2 sen mukaan kuin meille ovat kertoneet ne, jotka alusta alkaen olivat silminnäkijöitä ja joista tuli sanan palvelijoita.

      3 Niin olen nyt minäkin, otettuani alusta asti kaikesta tarkan selon, päättänyt kirjoittaa yhtenäisen esityksen sinua varten, kunnioitettu Teofilos,
      4 jotta tietäisit, kuinka luotettavaa sinulle annettu opetus on.
      Teofilos voi olla kunnioitettu ihminen, tai voidaan myös kääntää kristikunta, Jumalan (Teo) rakas (fileo).
      Luukas siis jopa näki, kuuli ja tunsi asiat.
      Toinen seikka laisillesi, jotka oikeutetusti kysyy; - Mikä on uskon n. järki?
      Joh. 14:11
      Uskokaa, kun sanon, että minä olen Isässä ja Isä on minussa. Ellette muuten usko, uskokaa minun tekojeni tähden.
      Eikö tämä auta.
      Tuohon uskoon kasvattamisesta, se on vahvempien esimerkki;
      Ap. t. 16:31
      He vastasivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi."
      Ja hieman lisää, Luuk 19;9 Sen kuultuaan Jeesus sanoi häneen viitaten: "Tänään on pelastus tullut tämän perheen osaksi. Onhan hänkin Abrahamin poika.
      Josko apua.
      Uskoa voi Jeesukseen Herrana yksinkin ja muitakin seurakutia on satamäärin.
      Tule kuuntelemaan Pääsisäis- saarnaani. Sähköpostiosoitteen saat profiilistani.
      Kes.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe