Kilpirauhanen voi jotain muuta?

WTF_

Olen 29-vuotias mies. Ainakin koko aikuisikäni ajan (ja muistaakseni aiemminkin) minulla on ollut melko "sumuinen pää", siis huono keskittymiskyky ja epävarma muisti. Tilanne tosin vaihtelee. Varsinkaan väsyneenä pääni ei toimi yhtään. Aikoinaan armeijan leirit olivat minulle vaikeita, kun väsyneenä mistään hommista ei tullut oikein mitään ja tämän vuoksi pärjäsin siellä surkeasti. Opiskeluista ja työelämän haasteista olen kuitenkin tähän asti selviytynyt kohtuullisen hyvin.

Olen aina ollut hieman lihavuuteen taipuvainen ja kömpelö. Aikoinaan murrosikäni alkoi ihan jumalattoman myöhään ja edelleen näytän ikäistäni nuoremmalta, mikä viittaisi ettei tuo hormoonipuoli toimi minulla ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Myöhäinen murrosikä saattaa tosin olla perintöä äidiltäni, jolla tietääkseni on ollut sama juttu.

Viime kesänä kävin verikokeissa, jossa mitattiin kilpirauhaset, sokerit, testosteronit sun muut - lääkärin mukaan missään arvoissa ei ollut yhtään mitään vikaa. Yleensäkään minulla ei ole elämässäni todettu allergioita eikä mitään muutakaan.

Olen huomannut, että saan lisäravinteista hyötyä erilaisiin asioihin. Magnesium terävöittää ajattelukykyä, sinkki lisää äijämäistä fiiilistä ja D-vitamiini piristää huomattavasti.

Sanottakoon, että vaikka verikokeiden mukaan testosteronit olivat kunnossa (18 viitearvoilla 10-30), niin tunnen itseni suoraan sanottuna ämmäksi jos en käytä sinkkiä tai muita testoboostereita. Tämän vuoksi testo on aina ollut minun "ykkösteoria" ja kilpirauhanen "kakkosteoria".

Mitä tulee työelämään, niin aiemmin tein helppoja duunarihommia, mutta tällä hetkellä olen toimistohommissa missä vaaditaan hyvää keskittymiskykyä ja terävää ajattelua. Monesti aamuisin pääni on hieman paremmassa vireessä (tosin ei silloinkaan ihanteellinen), mutta ruokailun jälkeen keskittymiskyky saattaa muuttua vaikeammaksi. Olen huomannut, että jos juon lounaalla lasillisen maitoa, niin sen jälkeen pääni on sekaisin kuin Haminan kaupunki loppupäivän. Tämä tarkoittaa, että tulee sellaisia katkoksia että "...mitähän olin taas tekemässä".. ja pitää jatkuvasti kerrata ja varmistella asioita. Tämän vuoksi kokeilen parhaillaan maidotonta ruokavaliota.

Olen vuosia sitten käynyt kahdellakin eri psykologilla kyselemässä, että voisiko minulla olla joku ADD tai muuta jännää, mutta toinen psykologi pisti asian jännityksen piikkiin (olen ujo) ja toinen lähestulkoon ihmetteli miksi edes tulin kun en ole mikään hullu.

Löytyykö tältä palstalta näkemyksiä, että mikä voisi olla vikana vai onko ihan vaan yksilöllistä poikkeavuutta?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mittauksia

      Minkälaiset kilpirauhasarvot olivat? Onko mitattu testosteroni, keliakia ja B-12 vitamiini?

      • WTF_

        Niitä kilpirauhasen arvoja en muista, kun se lääkäri sanoi ne puhelimessa niin nopeasti (ehkä voisin pyytää että ne lähettisivät ne tulokset paperilla kotiin). Vapaa testosteroni oli siis 18 viitearvoilla 10-30. Keliakiaa tai vitamiinipuutoksia ei ole tutkittu.


      • paljonSelvitettäviä

        > lääkärin mukaan missään arvoissa ei ollut yhtään mitään vikaa
        Vakiomantra ja usein hölynpölyä, kyllä ne arvot ja viiterajat on saatava. Joissakin kaupungeissa omat tietonsa saa nettipalvelusta. Viiterarvot allaolevasta:
        http://www.kilpirauhanen.com/tietopankki/kilpirauhanen/laboratorioarvot-ja-diagnoosi/
        Mitenkähän ovat rauta ja jodi ja monet muut, plus jotkut jo edellä mainitut? Oirepuolella selvittäisin ruumiinlämpöjä aamulla heti herätessä vielä peiton alla. Ravintopuolella kokeiltavia viljattomuus ja maidottomuus ja soijattomuus. BTW: neuvoja saa suurelta joukolta Facebookin kilppariryhmistä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe