Ohjeita oikikseen

penazio

Moi, käyn lukion ykköstä ja oon vakavasti harkinnut hakevani oikeustieteelliseen. Tässä ois kysymyksiä johon olisi kiva saada vastauksia;
1 Mitä aineita pitäisi kirjoittaa? Olen miettinyt että kirjottaisin äikkä, pitkä matikka, enkku, ehkä ruotsi?, yhteiskuntaoppi, ehkä historia?, ja sitten ehkä filosofia tai psykologia (kumpi mielummin?)
2 Kannattaisiko pitää kirjoitusten jälkeen välivuosi ja sitten vasta alkaa lukemaan niitä pääsykoe kirjoja vai samantien hakemaan?
3 Olen miettinyt myös ulkomailla opiskelua (britit/jenkkilä/Australia), hyvä vai huono idea?

Kiitos vastauksista jo tässä vaiheessa!

4

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sikälimikäli

      1. Kirjoitettavista aineista karsisin ilman muuta pitkän matikan. Sillä ei oikiksessa tee mitään. Filosofian ja psykologian välillä kannattaa panostaa filosofiaan.

      2. Kannattaisi heti käydä katsomassa valintakokeet.

      3. Oikeustieteen opiskelu ulkomailla aloitusvaiheessa on resurssien tuhlausta. Jos ulkomaan opiskelu tuntuu tarpeelliselta, se on helpompaa, halvempaa ja hyödyllisempää myöhemmässä vaiheessa, sillä yliopistoilla on suhteita ulkomaiden yliopistoihin sekä stipendimahdollisuudet hyvät. Tällöin opinnot ulkomailla myös huomioidaan hyvin meillä osana opintoja.

    • apples

      1. Kannattaa kirjoittaa kaikki aineet mitkä kiinnostaa! Ja olen kyllä eri mieltä pitkän matematiikan kanssa. Kannattaa ehdottomasti kirjoittaa se jos tuntuu itsestä hyvältä, sillä siitä saa kuitenkin hyvät lähtöpisteet yhteispistekiintiötä ajatellen.

      2. Käy katsomassa ainakin koe jo lukiosta valmistuessasi. Kannatan kuitenki välivuosia, oikis heti lukion perään on aika rankka.

      3. Oikeustieteellisessä opiskellaan enimmäkseen Suomen lakia ja oikeusjärjestystä ja omaksutaan niiden erikoispiirteet. Jos suoritat tutkinnon jossain toisessa valtiossa niin työmahdollisuudet vähenevät huomattavasti. Suosittelen lämpimästi opiskelua Suomessa ja mahdollista vaihto-opiskelua yliopiston kautta.

      • nojärkeetähän

        Vähän kiistäisin tuon pitkän matematiikan hyödyn. Turun oikeustieteelliseen annetaan pisteitä neljästä, siis vain neljästä, parhaat pisteet tuottavasta aineesta. Yhden on kuitenkin oltava äidinkieli. Reaaliaineista ja pitkästä englannista annetaan pisteitä yhtä hyvin kuin pitkästä matematiikasta.

        Aloittaja aikoo kirjoittaa pakollisen äidinkielen lisäksi englannin, historian, yhteiskuntaopin ja filosofian tai psykologian. Jokaisessa näistä kirjoittaa helpommalla ällän kuin pitkässä matematiikassa.

        On tietysti syytä panostaa pitkään matematiikkaan, jos, siis jos, se erityisesti kiinnostaa ja jos siinä menestyy hyvin. Mutta oikeustieteelliseen pääsyssä se ei ole onnen ovien avain. Maksimipisteet saa neljällä ällällä, kun ne ovat äidinkieli ja esim. pitkä englanti, yhteiskuntaoppi ja filosofia.


    • Oikkari

      Kirjoita äikkä mahollisimman hyvin sekä kolme muuta ainetta mistä uskot että olet parhaimmillasi. Toisaalta jos et kirjoita hyvin eli lähinnä e ja l niin Yo todistuksesta ei ole mitään hyötyä. Kaikista tärkeintä on kumminkin vaan onnistua pääsykokeissa. Eli kannattaa satsata pääsykokeeseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe