Vihaan elämääni

Minniskäinen

Vihaan elämääni. Rukoilen joka ilta, että kuolisin seuraavana yönä ja jokainen herääminen seuraavaan aamuun on pettymys. Minulla on myös ahdistuskohtauksia ja olen ollut hoidettavana sairaalassa, kun menin hiukan sekaisin ja jouduin sekavana hoitoon, eikä ole ketään kelle puhua.

35

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uteliasxj

      Miten olit sekava ja miltä se tuntui?

    • pohjamudissakäynyt

      Minkähän ikäinen mahdat olla.Vaikea antaa vinkkejä, kun ei tiedä sitä. Et sä elämää vihaa. On kelju olo, kun olet liikaa yksin. Soita vaikka mielenterveysseuran palvelevaan puhelimeen. Entiedä numeroa, mutta kyllä sinä netistä googlata osaat. Nyt surkeana et osaa kuvitellakaan, mitä kaikkea kivaa vielä tulee vastaan, kyllä sitä miinusmerkkistäkin tulee nk.kaikille, mutta se kuulemma vahvistaa.

    • ilmaisiailojaon

      Mene ikäryhmäsivustoille. Ensin vaikka oman ikäisten ja sitten vaikka kyselemään vähän vanhemmiltakin. Saat ajateltavaa.

    • fridksbslnxni

      Olen 20 vuotias ja niin tuskastunut elämääni etten enää jaksa. Olen ajatellut että jossain vaiheessa lähden johonkin toiseen kaupunkiin hotelliin yöksi yms enkä kerro kellekään ja tapan itseni siellä.. opiskelen lähihoitajaksi mutta olen nyt sairaslomalla toukokuun loppuun asti.. ei ole paljon läheisiä ja makaan vaan kaikki päivät kotona. Olen epäonnistunut ihmisenä jo pienenä.. aina vain kiusattu. Psykiatritkaan ei tunnu ottavan tosissaan kun ei usko että elämä on vaan liian rankkaa mulle..

      • rohkaisenjaymmärrän

        Kiusaaminen on nujertanut itseluottamustasi. Hoitoala on kyllä voimia kuluttavaa. Kuitenkin varmaan hyvä ala sinulle kun pääset itse kuntoon. Moni kaltaisesi on kaikesta huolimatta päässyt eheytymään lapsuuden traumoista. Se on sinullekin mahdollista.
        Psykiatri ei ole ollut itse sinun housuissa. Monesti ihan tavallinen elämää kokenut maalikko ymmärtää enemmän, mutta hänellä ei ole ammatillista taitoa auttaa vaikeuksissa kamppailijaa. Sinun kannattaa etsiä vertaistukea.


      • 178

        Olo paranee, kun kääntää katseen itsestä pois. Meille on annettu tietynlaiset eväät matkaa varten. Niitä pitäisi käyttää oikein. Köyhyys ei ole synti, laiskuus on. Vaikka ei olisi edes työtä, niin kotiaan voi pitää kunnossa ja valmistaa itselleen ruuat.
        Iloa elämään voi saada, kun vain suhtautuu itseensä ja läheisiin uudella tavalla. Auta avun tarvitsijaa ja ole vilpitön.
        Jeesus avaa ovia ja oikea apu. Usko on lahja, mutta sitä voi pyytää. Olemme jokainen saman arvoisia ihmisinä. Pääsiäinen kertoo juuri ilosanomasta, koska Jeesus nousi haudasta ja on jokaisen palastaja, kun vain ottaa itse Hänet vastaan.


      • VPM

        Itse olen 54v. ja minulla on elämä ollut vaihtelevaa.Viimeiset 25 vuotta on ollut juhlaa,löysin sen ainoan oikean vaimon jota kaikki etsii.Nyt kun olemme kohta vanhoja niin älä sure !! Itse hyppäsin naruun noin sun ikäsenä ja se oksa katkes. Opetus Sinulle ; Kaikki rakastaa Sua koska sinunlaistasi ei ole toista ! Jatka eteen päin älä anna vielä periksi .!?


      • niiettätruhasunonkuolla
        178 kirjoitti:

        Olo paranee, kun kääntää katseen itsestä pois. Meille on annettu tietynlaiset eväät matkaa varten. Niitä pitäisi käyttää oikein. Köyhyys ei ole synti, laiskuus on. Vaikka ei olisi edes työtä, niin kotiaan voi pitää kunnossa ja valmistaa itselleen ruuat.
        Iloa elämään voi saada, kun vain suhtautuu itseensä ja läheisiin uudella tavalla. Auta avun tarvitsijaa ja ole vilpitön.
        Jeesus avaa ovia ja oikea apu. Usko on lahja, mutta sitä voi pyytää. Olemme jokainen saman arvoisia ihmisinä. Pääsiäinen kertoo juuri ilosanomasta, koska Jeesus nousi haudasta ja on jokaisen palastaja, kun vain ottaa itse Hänet vastaan.

        "Rukoilen joka ilta, että kuolisin seuraavana yönä ja jokainen herääminen seuraavaan aamuun on pettymys." -Jokainen aamu on armo uus :)


    • fridksbslnxni

      Juuri sama olla mulla menniskäinen

    • eteenpä

      Sinulle 20v. Älä teemitään harkitsematonta.jokaiselle löytyy joku joka rakastaa jalohduttaa ja ymmärtää.tiedän tunteen olen potenut samaa ja olisin murheineni kuollut junan alle,mutta eräs mies pelasti viimehetkellä.Siitä asti olemme olleet yksissä.siitä on yksi vuosi.olin tappaa itseni sentakia ,että en voi elää miehenä.jokaiseen tilanteeseen löytyy ratkaisu.onko sinulla ketään ystävää jonka kanssa voit selvittää asioitasi .psykiatria voi auttaa kyllä ja ei.ystävä parempi.tämä on väärä paikka.etene yksi askelkerrallaan.

    • lähtökuopasta_lähtöisin

      Jos lähihoitajaksi opiskelu on liian rankkaa, lopeta Rupea mielenterveyskuntoutujaksi. Ensin sairaslomaoikeus loppuun, sitten kuntoutustuelle. Hakeudu johonkin klubitaloon tai tukityöllistämispaikkaan. On rima kaikelle alempi. Sieltä sitten vähitellen tukea saaden siirryt takaisin tavallisten maailmaan. (Hullujen kanssa on ihan kivaakin, kokemusta on siitäkin, vaikka vasta vanhemmalla iällä.) Nyt en tiedä paikkakuntaasi, mutta esim.mielenterveysseuralla on toimintaa monella paikkakunnalla. Mielenterveyden keskusliiton alaisissa jäsenyhdistyksissä on enimmäkseen mielisairaita ihmisiä, liian rankkoja paikkoja sinulle. Älä luovuta.- Ja kun tapaat itseäsi huonommassa jamassa olevia ihmisiä, huomaat,että sinustahan on vaikka mihin.Katse eteenpäin.Älä märehdi ja murehdi lapsuuttasi.

    • usko_pois

      Olet itse itsellesi tärkein ihminen. Jos nyt tuntuu, ettei kukaan välitä sinusta, niin on tärkeää, että itse välität. - Liikunta auttaa kaikkeen.Ehkäiseesuunnillen kaikki sairaudet, tai hoitaa ne tai ainakin pidentää ikää. Sinun mielialaasi se auttaisi varmasti. Aloita lenkkeilyllä. Puoli tuntia kerrallaan, joka päivä Sitten parikin kertaa pävässä

    • Qwertyasdfgh

      Rukoile lujemmin.

      • käetristiin

        Juuri meinasin sanoa, ettei tietääkseni kukaan ole rukoilemalla kuollut. En tosiaan tullut ajatelleeksi että jos enemmän rukoilu auttaisi


    • fridksbslnxni

      Kiitos kaikille. Ei minulla oikeestaan ole yhtään kunnon ystävää kenelle voin kertoa kaiken.. en vain ymmärrä miten ihminen voi epäonnistua näin pahasti. No ei auta valittaa kun oma on moka. Olen aina vain yksin ja sen takia tuntuukin ettei enää jaksa olla kenenkään seurassa kun tulee vain entistä pahempi olo.. ihan kuin minua rankaistaisiin jostain kokoajan.En tiedä yhtään mitä nytkään tekisin kun en käy tota koulua ja kyllä 20 vuotiaan pitäisi jo elämästä ymmärtää kaikki mut mä oon ainaki ihan pihalla kokoajan. Jos en saa muutettua tämän vuoden puolella muualle niin itsari on varma.En halua pelotella mutta niin se vaan on. Jokainen täällä vain vihaa mua. Enkä ihmettele miksi kun olen aina vain hiljaa enkä osaa jutella ihmisten kanssa. Kaikki varmasti miettivät miten toi voisi edes pärjätä hoito alalla. Ollut haaveena mulla jo kauan mutta liian rankkaa mulle kun kärsinyt vaikeasta masennuksesta monta kuukautta enkä usko että tämä ikinä helppaa.

      • Hosu

        Koulun keskeyttäminen voi olla se viimeinen niitti, koska merkitsemättömyyden tunne korostuu sen myötä. Voithan aina vaihtaa alaa, jos tuon suorittaminen tuntuu liian vaativalta.

        Itse oon 21v ja syvällä olen käyny mäkin. Oon ollu vähän samanlaisessa tilanteessa kun sä, mutta vein asian niin pitkälle, että yritin vakavissani tappaa itseni. Metodin piti olla käytännössä idioottivarma, mutta niin vain olen vieläkin tässä kiitos psykiatrisen sairaalahoidon ja perheen tuen. Mulla jäi lukio aikanaan ihan viimestä vaille suorittamatta, mutta olen nyt vastikään hoitanut homman loppuun ja käynyt suorittamassa yo kokeet. Kesän jälkeen aion mennä jatko-opiskelemaan.

        Mun onglemat konkretisoitui siinä vaiheessa, kun mulla puhkesi 19-vuotiaana kaksisuuntainen mielialahäiriö. Sitä ennen oli masennusta ja aloin eristäytymään muista ihmisistä. Lukio keskeytyi ja mitään järkevää tekemistä ei ollut sen ohella mielen ollessa samaan aikaan vakavasti epätasapainossa. Tunsin oloni paskaksi ja arvottomaksi loiseliöksi.

        Sulle voisin ehkä antaa semmosen neuvon, että tee päivittäin jotain, mikä pakottaa sut ihmisten ilmoille ja minkä voi ajatella olevan jotenkin hyödyllistä. Koulunkäynti on erittäin hyvä tai sitten vaikkapa joku itsenäinen urheiluharrastus. Jos olisin nyt samassa tilanteessa kun sinä, niin pyrkisin avun piiriin ja pitäisin kynsin ja hampain siitä opiskelupaikasta kiinni.


    • fridksbslnxni

      En jaksa välittää opiskelupaikasta ja olen nyt jo jäänyt jälkeen monessa asiassa niin en tod.näk. aio jatkaa sitä.. ja käyn melkein joka päivä nyt psykiatrilla ja varmaan menen pian osastolle koska tästä ei yksinkertaisesti tule mitään. Vihaan itseäni niin paljon ja joka hetki ajattelen että miksi en vaan voi kuolla.. en sano että ssitä olen yrittänyt koska en jotenkaan uskalla.. miettinyt että kuolisi jotenkin niin että sitä ei tajuaisi itsemurhaksi

      • Hosu

        Nii voihan pieni tauko tehdä ihan hyvää. En tiedä, oletko aikaisemmin ollut psykiatrisella osastolla, mut mitään ihmeitä siitä ei kannata odottaa. Saisitpahan ainaski aikaa ajatella ja kyllä se vaan on niin, että ''paisaa se aurinko risukasaankin''. Kuulosti kuinka kliseiseltä tahansa. Halit :)


      • Voihan sitä opiskeluakin varmaan jatkaa vuoden päästä seuraavan ryhmän kanssa, tai sitä seuraavan?


    • fridksbslnxni

      Nyt sitä ollaan osastolla ja tää on ihan kauheeta.. oon vaaa huoneess ja parun kokoajan.. eilen tulin tänne. Ei tä vaa ookkaa mun paikka

      • 10000

        Mitä siinä mariset? Suomi ei tarvitse sunkaltaisia riippakiviä verorahojen kuluttajaksi.

        Työ ei huvita ja opiskelu tervanjuontia. Millä helkkarilla voisit saada ystäviä? Ystäviä saadaan työstä ja opiskelusta, yhdessä tekemisestä.

        Hirtä itses tuosta vatsan kohdalta, siinä kunhan roikut tarpeeksi pitkään niin varmasti henki lähtee ja saat aikaa funtsata tuota ratkaisua. Peruutus tapauksessa käyt veskissä.

        Symppiksen hakeminen on sulle todellinen syy noihin synkkiin esityksiin.

        Häpee edes vähän, todellisen kriisin kohdatessa itsariajatukset eivät tule ihmisten mieleen. Kaikki ponnistelevat selvitäkseen siitä.


      • poliisixd
        10000 kirjoitti:

        Mitä siinä mariset? Suomi ei tarvitse sunkaltaisia riippakiviä verorahojen kuluttajaksi.

        Työ ei huvita ja opiskelu tervanjuontia. Millä helkkarilla voisit saada ystäviä? Ystäviä saadaan työstä ja opiskelusta, yhdessä tekemisestä.

        Hirtä itses tuosta vatsan kohdalta, siinä kunhan roikut tarpeeksi pitkään niin varmasti henki lähtee ja saat aikaa funtsata tuota ratkaisua. Peruutus tapauksessa käyt veskissä.

        Symppiksen hakeminen on sulle todellinen syy noihin synkkiin esityksiin.

        Häpee edes vähän, todellisen kriisin kohdatessa itsariajatukset eivät tule ihmisten mieleen. Kaikki ponnistelevat selvitäkseen siitä.

        Vain asiallisia vastauksia kiitos!


      • hhhgggyg

        Poliisina esiintyminen on rikos


      • POLIISIXD
        hhhgggyg kirjoitti:

        Poliisina esiintyminen on rikos

        Oho :o se ola vahink ku eiv mu olu takrtus teha sit mutko se va päs livaht suust nii si mä oli va sile et ey helvete jouduksma nu vankila ku se ol vanhnko umartekstee es

        Tervsin PeRTi 4jä vee..


      • morooo
        POLIISIXD kirjoitti:

        Oho :o se ola vahink ku eiv mu olu takrtus teha sit mutko se va päs livaht suust nii si mä oli va sile et ey helvete jouduksma nu vankila ku se ol vanhnko umartekstee es

        Tervsin PeRTi 4jä vee..

        Juu ei kyl ymmärretä nyt yhtää mitää... haukuiksä meit es:siks??


      • morooo kirjoitti:

        Juu ei kyl ymmärretä nyt yhtää mitää... haukuiksä meit es:siks??

        Ihme homppeleita...


      • POLIISIXDD
        pepep kirjoitti:

        Ihme homppeleita...

        Mika ola hompeli??


      • POLIISIXDD kirjoitti:

        Mika ola hompeli??

        Son väh qu runkkari.


      • POLIISIXDD
        pepep kirjoitti:

        Son väh qu runkkari.

        Aha....


    • Turhaanelän

      Hämmästyin... "Olen 20 vuotias ja niin tuskastunut elämääni etten enää jaksa. Olen ajatellut että jossain vaiheessa lähden johonkin toiseen kaupunkiin hotelliin yöksi yms enkä kerro kellekään ja tapan itseni siellä.."
      Minä tein juuri noin, ja saman ikäisenä (20v.) 24 vuotta sitten. Siinä tosin kävikin sitten niin, että join viinaa rohkaisuksi, ja heräsin putkasta. Onneksi oli rahaa jäljellä, ostin junalipun kotikaupunkiin ja ihmettelin että on se perkele ettei mikään onnistu, ei edes itsemurha.
      Siksi en uskalla edes yrittää itsemurhaa, koska sekin vrmaankin menisi pieleen. Jäisi joksikin neliraaja halvaantuneeksi tai dialyysi potilaaksi kuitenkin.

      • Turhaanelän

        Nyt on kyllä hyvä suunnitelma, joka onnistuu varmasti. En kerro tarkemmin, mutta aion ns. lähteä uimaan... tiettyjä aineita nautittuani.
        Ainoa mikä vielä estää, on se että en haluaisi tehdä sitä vanhemmilleni. Mutta olen subu koukussa, ollut jo 20 vuotta alkoholisti lisäksi. Aloin alunperin käyttää bubrea siksi, koska silloin ei tehnyt mieli juoda. Olen käyttänyt kaikkia huumeita elämäni aikana, paitsi tinneriä ja liimaa. Koka on parasta, hero toisena, sitten canna.
        Mutta nyt 44 vuotiaana alkaa riittää, vielä on vedet kylmiä. Moi ja kiitos, mikäli tämä jää viimeiseksi viestiksi.
        Ja anteeksi äiti ja isä. Tämä ei ole teidän vika, vaan se että minulla on päässä vikaa.


    • Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-07, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-07, sunnuntaisin 15-07.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Itsemurhayrityksen jälkeen keskustelutukea kannattaa hakea heti.
      SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille selviytymisen tueksi ja uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi.
      Keskustelut ovat maksuttomia. Ajan varaaminen LINITY-asiakasvastaanotolle puhelimitse: 0800 98 030 (ma–pe klo 9–17)
      Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi/linity

      t. sos-kriisikeskus / pekka

    • myönteinen_kiinnostus

      Anna nyt vähän kuulua itsestäsi. Tääläsinun tukijasi ihmettelevät, että mikähän on tilanne.

    • Paranemisia

      5.Mooseksen kirjan lakien, käskyjen ja opetuksen noudattaminen voisi auttaa eteenpäin. Samoin aiheeseen liittyvä viisauskirjallisuus - kuten Salomonin sananlaskut tai Siirakin kirja.
      Kaikkia lakeja ei tarvitse noudattaa - lait valikoidaan käytettäväksi joko seuraavan mukaisesti : http://noahide.org/article.asp?Level=160&Parent=90 rabbiinien ohjeiden mukaisesti tai käyttäen Deutrenomony 30:11-14 olevaa kaavaa, jonka itse on päätellyt tulevan käyttää.
      Kysymyksiä aiheeseen liittyen voi lähettää : http://asknoah.org/contactus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe