Hyvän ja pahan taistelu

fudiskahjo

Useimmissa mytologioissa on kaksi perus voimaa , hyvä ja paha. Joissain on useampi jumala ja niiden hyvyyttä ja pahuutta on vaikea erotella, kuten antiikin Kreikan jumaltarustossa.

Enivei , kristinuskossa , helluntalaisuudessa , on myös hyvä ja paha. Toiset pelastuu ja toisia kohtaa ikuinen kadotus. Käsittääkseni helluntalaisuudessa uskotaan , ikuiseen kidutus kadotukseen. Vai onko tästä eri koulukuntia helluntalaisuuden sisällä ? Old school ajatuksen mukaan ikuinen tuli ja demonit raatelevat ihmisten sieluja hlvetissä.

Asia johon haluaisin saada mielipiteitä koskee Raamatun Jumalan voittoa hyvän ja pahan taistelussa. Jumalahan haluaisi oikein kovasti kaikkien pelastuvan. Maanpäällä onkin jatkuva taistelu ihmisten sieluista. Helluntalaisten mielestä (olen saanut tällaisen käsityksen) vain harva pelastuu. Pieni osa ihmisistä. Silti Raamatun Jumala julistetaan voittajaksi hyvän ja pahan välisessä taistelussa. Vaikka suurin osa ihmisistä joutuu kadotukseen.

Eikö Jumala silloin häviä jos hän saa pelastettua vähemmän ihmisiä kuin paha houkuteltua puolelleen ? Vähän niin kuin jalkapallo-ottelussa joka päättyy 10-1 ja se joka sai 1 julistaa olevansa voittaja? Vai mikä tässä kristillisessä hyvän ja pahan taistelussa onkaan se päämäärä? Jos ihmissielut eivät ole maaleja niin mikä sitten ?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalvanointia

      Helluntailiike on lähtemättömissä oman menneisyytensä kanssa. Liikkeen perustajahahmot, C. Parham ja E.N.Bell olivat Etelän kalvinistisia baptisteja, jossa helvetti on keskeistä opetusmateriaalia.
      Opin kulmakivi, KJV- king James Bible, on todellinen helvetin Raamattu, jossa kaikki mahdolliset viittaukset tuonpuoleiseen on käännetty muotoon "hell".

      Taivaallinen yhtälönratkaisu kenties edellyttää : mitä suurempi tuska kadotetun = sitä suurempi riemu pelastetun.

      • Sairasta.


      • Raahenriuska

        Aloituksen aihe tuo esille uskonnon perusasioiden järjettömyyden. Jumala kaikkivaltiaana jää taistelussa häviölle luomansa pahan henkiolennon kanssa. Samankaltaisia asioita ovat mm evankeliumin levittäminen. Miksi sitä pitää ylipäätään levittää , koska se ei ikinä saavuta kaikkia ihmisiä. Ellei keksitä aikakonetta.

        Sitten on se Jeesuksen uhraaminen ihmisten syntien puolesta. Kenelle hänet piti uhrata. Onko olemassa joku Jumalaakin korkeampi asia kenelle Jumalan pitää uhrata ? Ja mikä uhraus se sellainen on joka otetaan 3 päivänä takaisin ? Oliko hän vain koomassa ?

        Miksi siellä ikuisessa kadotuksessa pitää kitua ? Kenen etua se palvelee ?

        yms. Uskonto on vain ihmisten hallintaväline.


    • hoogeenilssoooni

      Hyvä "fudiskahjo" . Helluntalaiset eivät vastaa , tai edes suostu käsittelemään uskonsa ristiriitoihin koskevia kysymyksiä. Tällaiset asiat vaietaan kadoksiin ja leikitään ettei niitä ole olemassa. Paljon mielenkiintoisempaa helluntalaisten mielestä on keskustella siitä "miten vanhurskaus ilmenee Herralle otollisessa seurakunnassa, pyhän hengen elävöittäminä rukouksina" ... ja muuta käsittämätöntä fantasiajargonia.

    • Herätykseksi

      Kaiken Luoja ja Omistaja Jumala on antanut, Pyhä poikansa Kristuksen Jeeusuksen ja / apostolisen opetuksissa. Raamatun UUUDESSA testamentissa ne oikein, kaikille hyväksi tavalla ja tarkoituksella elämisen ja toimimisen / vaikuutamisen opit ja ohjeet...

      Että ne, jotka haluavat alkaa elämään ja toimimaan / vaikuttamaan, niiden mukaisesti ja perustalta, Hänen apostolista (Jumalan suerakuntaa ja seurakuntia / Krist. vaihtoiehtoa) rakentavasti, ne pelastuvat niiltä SYYSTÄ (kaikki vääryys ja pahuus) Jumalan Sanan (Raamatun UT) opestuten ja ohjeiden VASTAISUUDESTA tuomioksi, pahaksi / kärsimyksiksi ja valtaviksi turhiksi menetyksiksi, onnettomuuksiksi, sodiksi ja pahoiksi sairauksiksi ym. muiksi katastrofeiksi, ja Luojan puolelta jo vakaviksi kurinpalautukseksi puhuttelu vitsauksiksi, seuraamukaisia ja paljon ennen aikaisia kuolemia ja kadotukseen joutumisia tuottavilta.

      Eli on kysymys siitä kumman puolen ruhtinasta palvelevasti / seuraavasti kukin haluaa elää, toimia ja vaikuttaa, kaikille pahaksi pimeyden, vai kaikille hyväksi valkeuden puolesta, tässä, Kristuksen Jeesuksen ihmiskunnalle ansaitsemassa Jumalan ARMON aikakaudessa, jota nyt elämme, jo vuotta 2015. ilmenee vuosiluvustammekin. Mutta jota, Jumalan ARMON aikakauden viimeisen sukupoven LOPUN aikaa, jo nyt elämme. Ennen sitä tälle pahan vallassa olevalle maailman / ihmiskunnan kansakuntien Jumalan Sanan vastaisesti touhuille ja politiikalle hirmuiseksi LOPUKSI, lopullisen hirvittävän tuomion alkamista. Josta vain ne pelstuu ilman sitä hirvittävää tuomiota....

      Joka, nyt vielä ns, "hyvän sään" aikana, lähtee tälle Kristuksen Jeesuksen ja / apostolisen opetusten ja ohjeiden viitoittamallalle, kaikille, ja kaikelle Luojan hyväksemme luomalle hyväksi, valkeuden / pelastuksen tielle ja puolelle, ja siinä loppuun asti pysyväksi. Niin silloin koituu turvalliseksi ja turvatuksi elämäkseen ja tulevaisuudekseen.

      Jeeusksen nimessä... muituttaen ja valistaen Raamatun UT opetsuten ja ohjeiden mukaisesta, pelastukseksi Krist. vaihtoehto mahdollisuudesta.

      vähäinen palvelijansa ja seuraajansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe