Kuinka monta D4D-konetta saa takuuseen?

tahtoodieselin

Ja kuinka pitkä on tuo pidennetty moottori-takuu? Ja mitä se edellyttää? Voiko siis uuden koneen saada takuuseen, vaikka auton takuu on jo loppu? Kun ajattelin vaan että jos hankkii sellaisen käytetyn Toyotan, johon on jo kone vaihdettu ja sitten hajoaa uusikin kone jonkun ajan päästä. Eli jos saa vaikka viisi konetta takuuseen, niin sillä jo 5-8 vuotta pärjää. Eli miten on, ja vaikuttaako ajokilometrit?

34

941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • takuunpiikkiinmenee

      Jostakin olin joskus lukevinani että 7v tai 200000km olisi tuo pidennetty takuu. En tiedä onko tuo sitten automaattisesti kaikilla Toyotilla vai edellyttääkö se jotain. Ja mitä sitten takuun jälkeen ja että onko kaikilla koneilla sama takuu vai vain ensimmäisellä?

      Siitä Toyotalle pisteet, että joku on joskus jopa saanut takuuseen uuden moottorin. Esim. volkkarilla vähän toisenlainen käytäntö. Mutta jonkunhan nuo vaihtokoneetkin on maksettava. Mistä se sitten on pois? Toyotan tuotekehityksestä vai ruostesuojauksesta vai mistä? Kun kuitenkin keskimäärin noin joka toiseen diesel-Toyotaan vaihdetaan kone jossain vaiheessa ja joihinkin jopa useampia. Niin jossakin tämän "hyväntekeväisyyden" täytyy näkyä.

      • eiSeTeePoikkeusta

        Hehee, takuu loppuu ja samalla tuotevastuu Toyotan oslta.


      • määräaikaishuoltoa_vain

        Toisaalta se vaihtomoottori on yhtä paska kuin alkuperäinekin = porsii sekin reitun 100 tkm jälkeen. Mutta 2. vaihto ei menekään valmistajan piikkiin, se 200 tkm/7 vuotta laskuri kun ei nollaudu moottoria vaihdettaessa!


    • ainatojo

      Ei yhtään! Ei niitä tarvii vaihdella! Kyseessä Toyota!

      • Corolla1600

        D4D-Toyota on todella huono valinta, jos haluat Toyota-laatua. D4d on toki takuuvarma auto, eli niin kauan kuin on takuu voimassa, voit ajaa huoletta. Tiesotkö muuten, että taksit välttää erityisesti D4d Toyotia.


    • miten_takuu

      Kysymys kaikille, joilla on tai on ollut Toyota D4D-moottorilla:
      Onko ollut painimista tuon moottoritakuun kanssa? Vai onko se voimassa "automaattisesti" erikseen painimatta?
      Kaverin kautta olisi tiedossa kevyesti kolaroitu Auris halvalla, mutta tuo moottori epäilyttää. Voi mennä auton hinta äkkiä koneen vaihdossa.

      • Maa-tuska78

        On tyhmää ottaa riski. Odottakaa että tulee joku toisen merkkinen kolaroitu. Moottorinvaihto syö katteet tehokkaasti. Kuten arvata saattaa, vaihtomoottoreita on harvassa ja ovat kalliita.

        Moottorinvaihdon suhteen on ollut vääntämistä. Tunnen yhden tapauksen. Vääntäminen alkaa jo puhelimessa autoa näkemättä. Huoltoneuvoja tekee samaa työtä kuin sairaanhoitaja terveyskeskuksessa, torjuu huoltoon tulevia asiakkaita. Kun oireet ja kilometrit on kiistattomat, puolimoottorinvaihdon vääntäminen loppuu. Vielä on kuitenkin yksi miina. Moottorinvaihtoon liittyen öljyt ja suodattimet, nesteet sun muut maksatetaan asiakkaalla.


    • pillurallia24-7

      Kysy veijo korpivaaralta sehän noit toimittaa suomeen?

      • perus-maahantuoja

        Hah jos korpivaaralta kysyy niin vastaus on "mikä vaihtomoottori, ei toyotaan tarvitse moottoreita vaihtaa". Puskaradio ja omat kokemukset kertoo ihan muuta


    • jätänkö_kauppaan

      Onko noihin vaihtokoneisiin tehty mitään parannuksia vai onko tuota samaa kuraa, kuin alkuperäinen. Onko siis mitään takeita, että vaihtokoneella pääsisi edes samanverran kuin vanhalla. Vaikka yhden koneen saisikin takuuseen, niin parin vuoden päästä voi olla taas sama vääntö takuusta:(

      • Tiedän

        Takuu on yksi vuosi vaihtomoottorille ja konstruktion kestävyys samaa makkelia kuin se ensimmäinen kone autossa. Riskialtista ostaa diesel Toyotalta.


    • powerdieselvw

      Erittäin huonot ovat minun kokemukset Toyotan koneista ja takuista!En osta enää Toyotaa!Vanha Bora Powerdiesel kesti 590000km.Vento ennen sitä 568000km.Toyotalla päästiin 84000km!

      • borinaa

        heh en omista toyotaa mutta bora mulla oli joskus 10 vuotta sitten. siihen tehtiin alle sadassatonnissa jarruremppaa, 150 tkm kohdalla startti ja alakerran kolinoita korjailtiin, pikkuvioista mainittakoon keskuslukitus hajosi, takaluukun sähkökahva meni sadantuhannen kilsan jälkeen. lämpömittari oikutteli koko ajan. 210 tkm kohdalla alkoi startti rääkyä uudestaan. hihnanvaihdot maksoivat siihen aikaan about 600 e niitä tehtiin 90 tkm välein, lisäksi auto oli talvella tosi kylmä. sitten hankkiuduin autosta eroon.


    • jälleenmyyntiarvoainut

      5-8 vuotta pärjää mutta koska kyseessä on tojota, niin ei niillä terot aja kuin korkeintaa 2-3vuotta ja vaihtoon, koska tojotasta ei ole mitään muuta hyvää sanottavaa kuin jälleenmyyntiarvo, ja koska tojotalla ajo on täyttä tuskaa niin tuskissaan on hyvä vaihdella ja sitten kehuskella seuraavaa tojotaa 2-3vuoden aikana ja taas vaihtoon. Miksi ihmeessä vaihdella samaan merkkiin kun ei se vaihtamalla parane koska tojota?

      • huoletontamenoa

        Olipas tyhmä kommentti! Ei sitä Toyotaa kellekkään väkisin
        myydä jos ei sitä halua, eikä kukaan pakota dieseliä
        ostamaan. Haisee ihan automyyjän vuodatukselta !
        Jokainen itse valitsee sen minkä on hyväksi havainnut.
        Ei siitä hyvästä vaihtoarvosta ainakaan haittaa ole.
        Kertoo vain laadusta ja halutavuudesta.
        Muutaman Toyotan olen omistanut ja enemmän muita merkkejä
        mutta parhaiten ovat Toyotat toimineet.


      • huojuvaamenoa

        Alkaako lippis kiristää teron tyhjää koppaa :D Se taisi fakta osua ja upota pahemman kerran kiukkuiseen pikku teroon hehhee :D Mene takaisin sinne tynnyriisi ja oo hiljaa :D Vaihtamalla se ei parane koska tolloloota se nyt on vaan tosi asia.


      • Toyota_Corolla

        Tosiasiassa Toyotan D4D dieselmoottorit ovat erittäin kestäviä. Niihin ei yleensä tarvi tehdä remontteja alle miljoona kilometriä ajettuina. Toyotat ovat muutenkin kestäviä. Lisäksi huippu hyviä ajettavuudeltaan


      • Helinä-keiu

        Tuo on ihan totta. Kaikikilla Toyotoilla joihin on vaihdettu moottori on ajettu yli miljona kilometriä. Ja niitä on paljon.


      • D4D_on_pommi
        Toyota_Corolla kirjoitti:

        Tosiasiassa Toyotan D4D dieselmoottorit ovat erittäin kestäviä. Niihin ei yleensä tarvi tehdä remontteja alle miljoona kilometriä ajettuina. Toyotat ovat muutenkin kestäviä. Lisäksi huippu hyviä ajettavuudeltaan

        Ettei totuus unohtuisi:
        http://www.tuulilasi.fi/kysymykset/toyota-avensis-2008-2013-d4d-20-vm-2011-ongelmat
        http://tekniikanmaailma.fi/keskustelu/aihe/t4324/
        http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=109342
        http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=101379
        http://www.mese.fi/forum/viewtopic.php?t=39980&sid=1e81085d987293fbc707cb703fd4b96c
        http://forum.motonet.fi/viewtopic.php?f=39&t=14370
        Ootko yhtään miettinyt kuinka vastuutonta on levittää tuollasta valheellista propagandaa Toyotan dieselin kestävyydestä? Joku autoista tietämätön saattaa jopa uskoa sitä ja sitten pettymys on kova, kun karu totuus paljastuu. Vähän voisi miettiä mitä tänne kirjoittelee!


      • Kokenut_kosahduksen

        Eiköhän nuo D4D:t jo tunneta markkinoilla. Ala-arvoinen on Toyotan diesel-osaaminen. Jotkut vaan on uskovaisia ja sehän on ihan oma valinta.


    • Paljonajava

      Minä en saanut yhtään, vakka oli takuuaikaa vielä jäljellä ,ajettu 153000 mutta ei käytetty merkkihuollossa.Korjausarvio merkkikorjaamolla n100000€.Sain vaihdettua muuhun merkkiin,että sellainen takuu.

      • ei_takuuta

        Et ole tosiaan ainut. Vaikea ellei mahdoton noita on takuuseen saada, vaikka täällä yksi trolli jaksaa aina vängätä että Toyota ihan mielellään maksaa omasta pussistaan kaikki miljoonat koneenvaihdot. Kyllä olisi jo Tojo konkassa jos se asia noin olisi, kuinka trolli väittää


    • Good_Will_takuu

      3/2015 2.2. D4D vaihdettu takuuseen tehdasuusi kone. Kilometrit 165000, auto -08 Huollot huolto-ohjelman mukaan merkkikorjaamossa.

      Ei mitään kummempaa vääntämistä. Viikon odottelu ja kutsu moottorin vaihtoon. Jos vaihtokoneella pääsee vielä samat kilometrit niin sittenhän tuon joutaakin jo paalata.

      • oma_vaivansa

        165tkm seitsemässä vuodessa ja kone vaihtoon. Sitten viikon odottelu ilman toimivaa autoa jonka jälkeen hinuria tilaamaan että saa romun sinne korjaamolle. Kyllä on surkeaa laatua Toyotan moottorit. Suositeltavaa olisi pysyä niistä kaukana


      • Kyllä_sillä

        ajaa voi vaikka kansipahvi vuotaakin. Ei tarvi hinausautoja. Ei sitä vauriota muusta huomakkaan, mutta lämmöt alkaa kabiinista hiipumaan. Sitten tietysti kun avaa syylärikorkin niin pakokaasuahan sieltä pukkaa.


      • 8956ååö
        Kyllä_sillä kirjoitti:

        ajaa voi vaikka kansipahvi vuotaakin. Ei tarvi hinausautoja. Ei sitä vauriota muusta huomakkaan, mutta lämmöt alkaa kabiinista hiipumaan. Sitten tietysti kun avaa syylärikorkin niin pakokaasuahan sieltä pukkaa.

        Ja sellainen valkoinen huntu tulee pakoputkesta ettei takanatulija nää eteensä. Juu voihan sillä ajaa ja voi saada katsastuksestakin läpi, mikä on tietysti kaikkein tärkeintä


      • romumerkki

        Jos noita pommikoneita oikeasti saisi takuuseen, niin Toyotahan olisi ollut konkassa jo ajat sitten. Käytännössä joka Toyotaan kun sellainen vaihdetaan, niin voisi tulla tehtaalle melko kalliiksi jos niitä ilmaiseksi jakaisivat


    • OmaKokemus

      Kolmas moottori on menossa. Eka meni takuuseen toisen maksoin ihan omasta pussista. Tässä koitan kovasti tätä pommia vaihtoon laittaa, mutta ei oikein kelpaa mihinkään.

      • aikaJulkinenJuttu

        Kyllä sen tojodiissukan pulmat jo kaikki kauppiaat tietää. Joku Tojoa fanatisoiva landepaukku voi olla tietämätön. Semmosen kanssa vaihdellen voi mennä läpi.


    • MikäOnEnkka

      Mikä muuten on D4D-koneiden vaihtoennätys. Kuinka mones kone saman kärryn nokalla?

    • kokemuspuhu

      Lienee vähiten vikoja 1,4 D4D koneessa jos ei mukaan oteta näitä vanhempien pakujen myllyjä. Autoa ostaessani myyjä suuttui kun kerroin että 1,4 on Tojon paras dieseli, samalla kun yritti myydä isompaa dieseliä, jotta näin.

      Jotain ko koneesta kertonee sekin että ainakin 10 vuotta on ollut jo tarjolla !. Eli perus konstruktio lienee väkisin hyvä.

      • susia_kaikki

        Mitähän tuossa 1,4 litraisessa on sitten erilaista kuin noissa isommissa? Onkohan "perus konstruktion" materiaali vahvempaa?


      • tyydyVähään
        susia_kaikki kirjoitti:

        Mitähän tuossa 1,4 litraisessa on sitten erilaista kuin noissa isommissa? Onkohan "perus konstruktion" materiaali vahvempaa?

        vaikka yksnelonen olisikin hivenen parempi, niin aika surkeata, että pitää kestävyysongelmien vuoksi tyytyä johonkin lasten moottoriin


      • sumopainia

        Niin monta saa kun vain kerkii hajoamaan kauppa reissuilla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe