Kaksi kysymystä Alangon vastustajille

Perhekoonkaupunki

Siis:

1) Jos Alankoa ei tehtäisi, mikä on korvaava esityksenne? Kuten tiedämme, Lahdensuon ehdotus on alakoulujen osalta kestämätön, Hautasen koulun ja päiväkodin osalta olematon ja keskuskeittiön osalta naurettava. Vain lukiosta on esitetty jonkinlaisia vaihtoehtoja. Ja jos lukio irrotetaan Alangosta, koko hanke kariutuu. Näin olen ymmärtänyt. Kukaanhan ei voi olla sitä mieltä, että nykytilanteella voidaan jatkaa. EI VOIDA!

2) Alankoa on moitittu kalliiksi. Kuten laskelmat osoittavat, se kuitenkin on EDULLISIN vaihtoehto jo rakennusvaiheessa, puhumattakaan myöhemmistä käyttökustannuksista. Miten siis voitte rahoittaa kalliimmat hajautetun mallin suunnitelmat?

Kun saan näihin järkevät vastaukset, voin ajatella muutakin vaihtoehtoa kuin Alankoa.

43

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkikäteennyt

      Jälkimmäiseen kysymykseesi totean vain, ettei tietääkseni kustannuksiin ole laskettu koulutonttiin rajoittuvien teollisuuslaitosten lunastus- ja/tai siirtokustannuksia puhumattakaan tulojen menetyksistä, jos yrittäjät siirtävät saman tien työpaikkansa muihin kuntiin.

      • luntatupaan

        Hyvä kommentti. Eihän tämä adressisakki katto nenäänsä pidemmälle.


      • Homeetpoispäästä

        Adressisakki on tunteella matkassa olevia huolestuneita pienten lasten vanhempia.
        Heille sana Alanko merkitsee homeetonta ja siksi ovat liikkeellä. Keskustapuolueen huutajat ovat saaneet kyseisen mielleyhtymän lanseerattua. Eihän ne edes kuuntele mitään. On kepussa toki muutakin kantaa, mutta harva uskaltaa. Jonkun äänestysluettelon mukaan Teppo uskalsi olla omaa mieltään. Lammassakkia se on.


    • Kiviristi

      1 Lukion rakentaminen alkaa heti Kiviristin kaavan mukaiselle tontille, Tätä on odotettu 20 vuotta.
      2 Laskelmissa on puutteelisuuksia, nämä varmasti vielä eritellään ennen valtuuston kokousta.

    • Näin_kannattaisi

      1. Rakentamalla Syväojan kulmalle, entisen maatalouslyseon kohdalle, ylä- ja alakoulun sekä kristillisen opiston tuntumaan.
      2. Synergiaetujen takia noin puolet Alangon rakennuskuluista, vaikka tiejärjestelyjä joudutaan hiukan tekemään.

    • ipupro

      Lapualla ei koskaan onnistu mikään, kun aina kaikkea uuristusta halutaan vastustaa. Ootta kyllä sellaasia.vastarannankiiskiä. Pallohallin ja uimahallin ootta saanu 30:s vuodes aikaan, ei muuta, kaikki muu on kariutunu ainaaseen vastustukseen joka asiasta. Onko se körttilääsyys vai mikä, kun teköö ihmisistä noin uudistusvastaasia?

    • LeikkauslistaLapua

      Faktaa on se, että tämä aika on taloudellisesti tosi huono kallille investoinnille. Mistä sitten leikkaatte, kun rahat ei velan maksuun riitä? Terveyskeskus? Neuvolat? Opettajat? Kirjasto? Musiikkiopisto? Vanhukset? Verot korotukseen?

    • Kriisikuntaakohti

      Joku äiti jo kirjoitti LS että eihän sen väliä vaikka ollaan kriisikunta kunhan on uusi iso koulu.
      Voi, voi...
      Onhan se kiva sitten lähteä Seinäjoelle vauvan kanssa lääkäriin ja neuvolaan ja kouluja lopetetaan ja lukioita yhdistetään. Tuskinpa Lapuan lukio säilyisi. kukaan ei myöskään muuttaisi Lapualle, asuntojen hinnat romahtaisi ja yrityäjät siirtyisi muualle!

      • kriisikunta

        Ei siihen Alanko vaikuta kuinka meillä on terveyspalvelut. Päinvastoin jos kouluolot tuottaa sairaita lapsia ja päätyöksiä pitkitetään, niin sillä me olemme piankin kriisikunta.


    • Jalanko

      Varmaankin vanhempien huoli peittää järjen. Huono valmistelu, vai onko sitä ollutkaan, on ongelman alku. Kaavoitus ei tule etenemään Alangon teollisuusalueella, se näyttää varmalta. Lukion kannalta se onkin onnenpotku, että saadaan se sijoitettua nykyiselle paikalleen uutena, sehän on ollut haaveena jo 20 vuotta. Ei voi odotella kaavoitusta seitsemää vuotta.
      Paukun kulttuurikeskus on päättäjiemme hieno saavutus, älkää tehkö sille vastakohtaa, Alanko-floppia. Lukiolaisten taideaineiden opiskelu tulisi sijoittaa Paukkuun, inspiroivaan ympäristöön. Ymmärrättekö tällaisia asioita?

      • jästinpää

        Sen ainakin ymmärrän, että taide ei tuota mitään oikeasti arvokasta. Taide on humpuukia, jota saa harrastaa omin rahoin, siihen ei veronmaksajien tartte osallistua. Veronmaksajien rahoja pitää käyttää johonkin oikeasti hyödylliseen. Taide ei ole hyödyllistä.


    • perustietolakimies

      Ei vastustajien tarvitse esittää korvaavaa esitystä. Muistutuksissa kerrotaan vain kanta esitettyyn ehdotukseen. Kaupunki on korvaavan ratkaisun etsijä, jos sellainen tulee ajankohtaiseksi.

    • Ylösulos

      Mielestäni myös vanha paukku olisi hieno paikka taideaineiden opiskeluun!
      Kun liikunnan puolesta niin paljon puhutaan, tuntuu erikoiselta vanhempien kommentit siitä että lapset joutuisivat käymään ruokailussa tai taidetunneilla kävelymatkan päässä.

      • eimitäänlogiikkaa

        Ensin markkinoitiin Alangon aluetta sillä, että se on liian kaukana Sadusta, Nyt passaaskin että käydään syömässä ja jumppaamassa Sedunpuolella, musiikissa ja kuvataiteessa Vanhassa Paukussa. Ei mitään logiikkaa. Oppilaiden aika menee siihen kun rientävät paikasta toiseen.


      • Paukuttelija

        Seduun on mitätön matka, nuori ihminen jaksaa kävellä 200 metriäkin.
        Paukun oppimisympäristö tuottaisi taideaineiden opiskelussa vertaansa vailla olevia fiilistelymahdollisuuksia. Toki taidetta syntyy ankeudessakin, mutta Paukku on ainut paikka laatuaan.


      • suosiellävetelätäällä

        No miksi sitten Alangon ja nykyisen lukion välinen matka on liian pitkä kuljettavaksi.


      • Yhteistyönä

        Jos lukio ja ammattikoulu sattumalta ovat keskenään oikeissa paikoissa, yhteistyön mahdollisuutta ei ole viisasta tahallaan heikentää. Lukioon voidaan jatkossa saada yhteistyön merkityksen ymmärtävää opettajakuntaa.


    • Uusiksi

      Minusta tuo nykyisen ylä- ja alakoulun ympäristö kannattaisi selvittää. Lähistöllä on Syväojan purkukuntoiset kiinteistöt, jokirannan kiinteistöt riipisenpolulta kirkon juurelle jne.

    • paripointtia

      Kyllä minä en lukiolaisena jaksaisi rampata paukun alueella reilun tunnin takia eikä siellä olisi edes riittäviä tiloja. Nykyäänhän välitunnitkin ovat vain viisi minuuttisia. Tällaiset hajauttamiset vain sekoittavat opiskelua ja vievät suurimmalta osalta opiskelijoista halut tulla Lapualle lukioon.

      Kuinka osa päättäjistä ajattelee, että yhteistyö Sedun kanssa olisi paras vaihtoehto ja helposti toteutettavissa? Edes kaksoistutkinnon järkevä toteuttaminen ei onnistu. Hajauttamista en kannata missää nimessä! Se ei palvele ketään. Rakentakaa vaan uusiksi entisen tilalle, sitä en tiedä minne opetus siksi ajaksi siirretään?

      • Nihkeys

        Siinähän oli järkeä, minäkin pidän hajauttamisena ikäluokan hajauttamista Alankoon ja Kiviristille. Uuden lukion voi tehdä ensisen taakse ja sitten purkaa entinen uuden valmistuttua. Näin lukion tilanne saadaan nopeimmin kuntoon. Kaavallinen valmius on olemassa.
        Kaksoistutkintojen nihkeys johtuu siitä, että lukio ei paneudu lukujärjestyksissään hyvään yhteistyöhön. Aikaisempina vuosina onnistui paremmin, nyt heikkoa.


    • vanhaansirotellen

      Ei ne päättäjät, jotka lukiota Kiviristille haluavat, aio sinne mitään uutta lukiota tehdä. KAUPPIKSEN TILAT ne aikoo rampata lukiolaisille!!!
      Sitä se heidän mainostamansa UUSI tarkoittaa... ja väki hehkuttaa muka uuden perään. Voi voi!
      Lukion alasajo on alkanut Lapualla. ÄLKÄÄ SITTEN MARISKO ja IHMETELKÖ, kun opiskelijat pakenevat muualle!

      • päätpensaassa

        jaa, nimet esille! Vai eikö uskalleta?


      • paripointtia

        Jos yhtään olet seurannut asiaa olet saattanut huomata, että uuden lukion rakentaminen vanhan paikalle on ollut myös yhtenä vaihtoehdoista. Yhteistyöt Sedun kanssa ovat olleet omina vaihtoehtoinaan.


      • kuokkamaahanpian

        Kauppiksen eka kerros otetaan lukiolaisten käyttöön, liikuntatiloineen. Lukiolaisten ruokailu myös sedun ruokalassa, on parempaa ruokaa kuin keskuskeittiön valmistama, luulisi maistuvan lukiolaisillekin. Kylkeen rakennetaan muutama uusi luokka lisäsiipenä. Kyllä kelpaa lukiolaisille ja pääsevät yhteistyöhön sedulaisten kanssa. Synergiaedut parhaat ja edullisin ratkaisu lapualaisille!
        Alakoulut peruskorjataan sitten lukion jälkeen!


    • Ymmärtäkää

      En ymmärrä teitä Alangon ja jättivelan puolustajat! Ettekö yhtään pysty mitään muuta vaihtoehtoa näkemään??? Rahat ei riitä!!!

    • Herätys

      Lapuan rahat ei riitä! Haloo! Suomi velkaantuu koko ajan. Silmät auki ja nähkää totuus. Lapua pysyy just ja just vedenpinnan yläpuolella jos se ei jättilainoja ota.

    • pääpensaaseenko

      Entinen kaupunginjohtajamme haaskasi kaikki rahat taidemuseoihin, simpsiöihin, patruuna-areenoihin, suuriin unelmiin! Ei sille koulut kelvannut, ja sitä velkaa nyt maksetaan!

    • jhunas

      Alanko on hyvää markettialuetta keskustan ulkopuolella, on parkkitilaa yms. Mutta koulualueeksi se soveltuu erittäin huonosti. Miettikää nyt, koulurakennus rengasliikkeiden, autokorjaamoiden ja markettien seassa, huhhuh.

      Kyllä lukion paikka pitää olla jossain keskusta-alueella, missä muutkin julkiset rakennukset ovat.

      Miksei nykyisen lukion lisäsiipeä voisi purkaa pois, ja tehdä siihen kohtaan suunnilleen vanhan päärakennuksen kokoinen uusi rakennus, pohjois-etelä -suuntaan kuten vanhakin. Ihan tuohon Kiviristintien viereen siis. Rakentamisen aikana vanha päärakennus toimisi koulurakennuksena, ja uuden valmistuttua se purettaisiin pois. Vanhan päärakennuksen paikalle sitten vaikka parkkipaikat ja vähän nurmikkoa ympärille. Väliaikainen parkkitila pitäisi toki katsella muualta, mutta eikö lukion jääkiekkokenttä voitaisi yhdeksi vuodeksi laittaa paitsioon, ja autot sinne. Eikä lisäsiivessä tietääkseni edes ole muuta kuin wc:t ja yksi luokka. Wc:t voitaisiin järjestää parakkeihin tuoksi ajaksi. Lopputulos olisi siis, lukio tontin itälaidalla, ja parkkipaikka sekä piha-alue länsipuolella. Eli päinvastoin kuin nykyään.

      Tai toinen vaihtoehto tosiaan tuo Syväojan vanhojen rakennusten paikka. Toisaalta, onko lukiolaisille inspiroivaa katsella tien toisella puolella olevia "kersoja". Toki voisihan tuossakin piha-alueen tehdä Siiriläntielle päin, ja Koulukadulle sitten selkäpuoli. Toki Syväojan tonttien saaminen voikin sitten olla kinkkisempi juttu. "Syväojan alue" koostuu 7:stä eri tontista, vaikka alue näyttääkin yhtenäiseltä.

    • tiedäjamene

      Huuhu kiirii notta kristillinen opisto ois cliffhanger joten siitähän saataisiin kohtalaisella rempalla koulurakennus!! Mene ja tiedä!

    • Koulujen

      Yläkoulu ja keskuskoulu korjattiin 2000 luvulla. Keskuskoulu 2008. AlaNurmon koulu on rakennettu, paukkukin palvelee koululaisia, sedun tilat on korjattu ja muita kouluja korjattu. Nämä nyt tuli mieleeni siitä että on kotikaupungissani kouluista lapsista ja nuorista on yritetty pitää huolta.

    • kasvavakylä

      JEP, PUKATAHAN NOIHIN KOULUIHIN KAIKKI LIUHTARIN JA RITAMÄEN OPPILAAT JA LUKIOLAASET SEDUHUN!

    • yksitoista

      Luojan kiitos Alangon teollisuusalueen koulun rakentamista ei ole ehditty aloittaa. Ilmeisesti on tilanne muuttunut, että meidän koulujamme on jäämässä vajaakäytölle esim Kauppaopiston-Sedun alueella. Vielä ehtii hyvin suunnitella uusiksi.

    • Keskustalukio

      Kiitos, tänään keskustelu on asettunut järkilinjalle, lukio näyttää pysyvän Kiviristillä. Lapsiamme ei uhkaakaan jättivelkavankeus. Menen nukkumaan hyvällä mielellä.

    • lapsillejanuorille

      Alangon koulu- ja päiväkotikokonaisuuden rakentaminen on järkevin vaihtoehto, turha muuta tupista. Yrittäjät vain yrittävät rellestää ja kyykyttää kaupungin päättäjiä.

      • Selvittäkää

        Miten kukaan voi tietää, että jokin Alanko on paras vaihtoehto, koska mitään sen vaihtoehtoja ei ole tutkittu, laskettu eikä esitelty. Alankomaissa ei tarkemmin suunniteltu, koska siellä piilotettuna ylimitoitettu liikuntasali.


    • omanapa

      Kokoomuksen konklaavi on asialla, ei lapsille ja nuorille voi rakentaa kunnollisia tiloja. Parhaat tontit pitää varata yrityistoiminnan peltihalleille joita osaavat sitten tietyt rakennusliikeet urakoida. Alangon kokonaisuuden rakentamiseen heillä ei olisi riittävää tietotaitoa eikä kilpailukykyä.

      • JärkeäPäähän

        Kannattaisi katsoa nenäänsä pidemmälle. Yhtälö on tämä: yritykset tuovat työtä ja veromarkkoja, koulut vievät niitä. Täytyy olla mistä ottaa. Vanhempien painostusryhmä on ottanut jo sellaisen vallan, joka sille ei kuulu.


      • ALANGONPUOLESTA

        Jääkööt yritykset tänne keskenään yrittämään, lapsiperheet muuttakoot sinne missä palvelut on kohdillaan.
        LAPUALLA PÄÄTTÄJÄT ON NIITÄ PALVELUJA ALASAJAMASSA!


      • Perkeleennatsit

        Onhan se hienoa sitten yrittää itsenäisessä mutta autioituvassa kylässä!


      • toveritorviset
        JärkeäPäähän kirjoitti:

        Kannattaisi katsoa nenäänsä pidemmälle. Yhtälö on tämä: yritykset tuovat työtä ja veromarkkoja, koulut vievät niitä. Täytyy olla mistä ottaa. Vanhempien painostusryhmä on ottanut jo sellaisen vallan, joka sille ei kuulu.

        Yritykset pystyvät toimimaan muualla kuin Alangon kiinteistölle varatulla tontilla...tässä on nyt kysymys rakennusbisneksestä Lapuan rakennusliikkeiden masinoimana...ovat itse päättämässä. Herätkää "toverit"


    • njurr

      Ei niitä kouluja kannata tehdä, ostetaan kaikki tuotteen muista pitäjistä.

    • Minälähärennyt

      myös kriisikuntaa kukaan ei muuta vaikka kuinka olisi hieno koulu. Myös ne jotka paljon veroja maksaa, ovat kertoneet verotuskuntaa vaihtavansa, jos liian kalliiksi tämä kaupunki käy.

      Tilanne on siis aika merkillinen. Näyttää että joku lähtee näiden kirjoitusten perusteella.

      • kukakuiskuttaakorvaasi

        voivoivoi mitä soopaa ja propagandaa!
        Sittenhän ei kannata muuttaa juuri mihinkään kuntaan Etelä-Pohjanmaalla, jos kriisikunnan merkkien mukaan ihmiset muuttaa. Hah ja pah!
        Mutta tervemenoa, ota miehesi mukaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe