Pikkukunnan kärhämät paisuu

suojelusääni

Tästähän se on täälläkin Phj pohjimmiltaan kysymys. Suosikki- ja suojelujärjestelmässä haudottujen lemmikkien itku; eli kahden poliitikon rakentaman omaetujärjestelypakan sekoittaminen vuosina 2009-2012 aiheutti kriisin.
lainaus lehdestä "Kauna kunnanjohtajaa kohtaan johtuu useiden lähteiden mukaan hyvinkin perinteisestä pikkukunnan ongelmasta: sukulaisuussuhteista virkakoneistossa. Myös kunnan työntekijöiden työinnon tiedetään olleen koetuksella riitelyn ja kähminnän vuoksi."
lainaus on tästä
http://yle.fi/uutiset/painostusta_ja_tutkintapyyntoja__taivalkosken_kunnallispolitiikassa_kuohuu/7899231

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raporitirallaa

      Rapon lemmikki oli PR ja siksi hän on vieläkin ristiretkellään valmistautumassa Ylivieskan käräjäoikeuden istuntopäiviin. Vastaajana.
      Luit aivan oikein, istuntoPÄIVIIN.Niitä on tulossa useita.
      "Tunnettu" hlö oli pikkukunnan, henkilökohtaisiin intresseihin liimattu ja järjestelmässä suosikkilistan kärki. Hän oli miehissä näkyville hurrattu " sätkybarbi" . Nyt hän saa jalansijaa sisäjärjestelmän ulkopuolella. Mutta kuitenkin yhä vahvasti poliittisen etupiirin järjestelemässä.

      • hehhehheeee

        just joo. Käräjäpäiviä varmaan 2-8!


    • suosia-inhoa
    • liuha

      Teille pyhäjärvellä olisi varmaan paras johtamistapa että kaikki päätökset tulisivat helsingistä niin silloin ette sättisi toisianne jatkuvaan.

      • Rähmällään

        Ei Helsingistä, tai kyllä!
        Oulusta meinasin, mutta tämä seutukunta on näitä kepulaisia ja lestadiolaisia täynnä. Olen tullut järkyttyneen tietoiseksi tästä
        luodusta järjestelmästä. Uskonto ja politiikka ovat aina kulkeneet
        näillä tienoilla käsikädessä. Uskomatonta vuonna 2015!
        Onko tämä Rantakangas näihin molempiin suuntiin lukeutuva?


    • pettävällä.jäällä

      Miksi Helsingistä? Siksikö, että Rapolla on ns. sisäpiirin yhteys kouluttamiinsa? Vaikka kuinka otl kieltää, ettei entinen työympäristö ja tuttavuudet olisi poliittisen pulushakin "kuliissikäytössä", niin jokainen rehellinen ihminen ymmärtää, että siinä on itse pääpukki kaalimaan vartijana ja valkeaa valhetta suoltaa.

    • suruliputus-juhannuksena

      lainaus Kittilän palstalta 25.3.15 luntasataa"Kittilän tapauksesta tulee ilmestymään väitoskirjoja ja oppikirjoihin malliesimerkkinä.

      Kunnan menettävät itsehallinto-oikeuttaan tulevaisuudessa eli LEX-Kittilä.

      Kittilän kunnanhallitus pitää huolen että hallinto-oikeus ja KRP pysyy kiireisenä.

      Pyhäjärven tapaus on myös mielenkiintoinen koska Pyhäjärven hallitus on henkilökohtaisesti korvausvelvollinen päätösistään mutta odotellaan vielä korkeimman oikeuden tuomiota. Ja tällä hetkellä Kittilän kunnanhallitus on seuraamassa Pyhäjärveläisten poliitikkojen jalanjälkiä. Todennäköisesti Kittilän tapausta käsitellään muuallakin kuin hallinto-oikeudessa."
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13495505

    • mullin.mallin

      No huh, olipa tykitystä.
      Kittilä versus Pyhäjärvi, siinäpä kaksi järkyttävää keskustavetoista, demarien ja vasureiden tukema "oman lain käyttäjät" kunnallisessa päätöksenteossa.

      Rumaa ja röyhkeää, Pyhäjärvellä valtuuston kokouksista kantautuu nyt hurjia juttuja eiliseltä 30.3.15 istunnosta.

    • Veikko.Varjovaan

      Namon ei haluta näyttävän äänestäjille vähintäänkin noin 23 tuppisuuedustajan kiemurtelua ajan tappamisessa eli Pyhäjärven taantumuksen vallassa istuvien valtuutettujen hiljaisuuden retriittiä.
      Hallintojohtaja Ranto on sen sijaan kohonnut isännän mieheksi.

    • käenpoika-kärsämäeltä

      samaa sanoo hyvin moni keskushallinnon lähellä olevista lähteistä. ranto on levittänyt medusan verkkonsa tikkasen ympärille ja kinnusen rouva kyyhöttää nöyristellen rannon ohimovaltimon sykkeessä.

    • kuneitiedä

      on havaittavissa, että kaupunginjohtaja otti kantaa hallintosääntöuudistuksesta vasta usean
      pyynnön jälkeen.
      Mutta kyllä Ranto. Kumpihan on kokeneempi kertomaan näistä lakipykälistä . Minkäslainen työkokemus Rannolla on kunnallishallinnon viroista?

    • paava

      Paras lääke asiaan olisi että pyhäjärvi hajotettaisiin pieniin osiin naapurikuntien kanssa.ja tehtäisiin nopeasti.

      • naprapaatti

        Elä hättäile. Kyllä se siitä.


      • sylikoira

        Proon ensikauden tavoite on hajoittaa Pyhäjärvi.


    • silmukka.kiristyy

      "Vt. kaupunginjohtaja Veikko Tikkanen, sinä lakipykäliä lirutteleva ja niillä tyrmistyttänyt kaupungin ylin virkamies sekä hallintojohtaja Mauno Ranto

      Kolme vakavaa kysymystä tahi pointtia teille huomioon otettavaksi

      1. Te valvotte virkavastuulla virkapaikoiltanne että kunnassa noudatetaan kuntalakia, Suomen lakia, hallintolakia, sääntöjä ja muita kuntalaisten oikeuksiin kuuluvia säädöksiä, että niitä noudatetaan sekä kunnioitetaan kunnan päätöksiä tehdessä. Onko näin tapahtunut?

      2. Kaupunki on tuomittu käräjäoikeudessa vakaviin työsyrjinnästä aiheutettuihin korvauksiin, törkeästi ja toistuvasti tehtynä. Oletko, Veikko Tikkanen, kunnian ja omatunnon kautta, ollut lain tulkinnoissasi puolueeton koskien omaa sijaisuuttasi/virkaa tekevänä, oletko kaikkiin näihin työsyrjintäpäätöksiin tehnyt omalta virkapaikaltasi kaikkesi, ettei niillä aiheuteta tarkoitushakuista vahinkoa kaupungille ja kaupunkilaisille?

      3. Mauno Ranto, tuoreena hallintojohtajana, oletko liian lepsu? Onko virkavastuusi velvoite jäsentynyt kohtamaan totuudessa Pyhäjärven kaaosmaisen hallinnon ja miksi et ole ollut vielä riittävän terävä ja rohkea puuttuaksesi harmaan alueen rikkeisiin välittömästi?"

      RIKOSTUTKINTA.
      Kutsu kuulusteluihin on jaettu.

      • kieroketkovenee

        Laitetaanko sinut leivättömän pöydän ääreen, sinne joutaisit. Tulee se vielä sinuakin kohtaan tutkinta. Miksi olette hajottamassa kotikuntaanne. Ja huutelette siellä valtuustossa ihan älyttömiä. Laki on laki teillekkin Herra ja rouva PROO... Kakkua vielä tulee.


      • häläritsoi
        kieroketkovenee kirjoitti:

        Laitetaanko sinut leivättömän pöydän ääreen, sinne joutaisit. Tulee se vielä sinuakin kohtaan tutkinta. Miksi olette hajottamassa kotikuntaanne. Ja huutelette siellä valtuustossa ihan älyttömiä. Laki on laki teillekkin Herra ja rouva PROO... Kakkua vielä tulee.

        Vastaa itse, miksi Sinä hajotat kuntademokratiaa ja kunnan yhteisöllisyyttä pääkallon paikalta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      304
      3381
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      52
      1361
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      158
      1053
    Aihe