Onko isännöitsijällä tai hallituksella oikeus

karviaispensas

Onko isännöitsijällä tai hallituksella oikeus lopettaa asunto-osakeyhtiössä yhden saunan käyttö ?
Kyse on taloyhtiöstä, jossa on noin 200 asuntoa neljässä eri talossa. Korjaussuunnitelmassa oli kaikkien saunojen perusparannus - yhtenä kesänä yksi sauna, seuraavana toinen, seuraavana kolmas, seuraavana neljäs. Kun kolme saunaa oli korjattu, neljäs jätettiinkin korjaamatta. Päätöksestä ei ilmoitettu saunan käyttäjille. Sitten, kun asia havaittiin, kun remonttia ei tullutkaan, kysyjille vastattiin, että te voitte käyttää näitä remontoituja saunoja.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kekkules

      Riippuu perusteluista. Mitäs, jos kysyisit sieltä teiltä, että miksi?
      Oisiko vaikka syynä, että olette aivan auki eli teillä ei ole rahaa.

      • karviaispensas

        Kuulehan kekkules
        Asunto-osakeyhtiössä osakkaat maksavat korjaukset. Isännöitsijä ja hallitus tekevät korjaussuunnitelman ja budjetin, joka yleensä menee yhtiökokouksessa läpi sellaisenaan. Joten rahaa on. Korjaussuunnitelmakin oli hyväksytty yhtiökokouksessa, joten rahanmeno oli ennakoitavissa. Ongelma on se, että tässä eräiden osakkaiden yhdenvertaisuutta loukataan sillä, että korjaus jätetään hissunkissun tekemättä, jotta yhtiövastike pysyisi alhaisena niillä, jotka jo saivat remontoidun saunan kaikkien osakkaiden maksamana.
        Kerropa onko hallituksella valtuuksia jättää hyväksytty korjaussuunnitelma panematta täytäntöön.


      • löuyured

        Rahasta se on kiinni, jollei ole saatavilla ilman yhtiökokouksen valtuutusta vastikekorotuksia tai muuta lainarahaa, niin sitten ei ole euroja.


    • Vanha_täti

      No nythän on yhtiökokoukset ajankohtaisia, kysy siellä asiaa ja jos mitään syytä ei ole, niin vaaditte toimimaan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Rahat voi olla loppu vaikka siksi, että on tullut jotakin akuutimpaa korjattavaa, jota ei ole voitu tai osattu ennakoida tarpeeksi.
      Mikään ei näet ole ikuista!
      Hallituksen voi vaihtaa, jos ette ole tyytyväisiä ja voit myös itse tarjoutua hallitustehtäviin, niin asiat hoituvat paremmin.

      • karviaispensas

        Rahojen loppumista voi aina väittää silloin, kun itselle on jo saatu peruskorjatut saunat. Tosiasiassa rahat eivät loppuneet, se tiedetään jo tilinpäätöksen perusteella. Pelkkä yhtiökokouksessa kysyminen ei hyödytä mitään, ellei asiaa saada esityslistalle ja hallituksen talousarvioesitykseen.


      • karvapers

        No sitten ei jää muuta mahdollisuutta, kun että valitutat itsesi sinne hallitukseen hoitelemaan asioita. Tervemenoa vaan ja muista ottaa kunnon löylyt.


      • hallitustyöläinen

        Karviaispensaalle kommentti: sauna-asian saa yhtiökokouksen asialistalle, kun esittää hallitukselle kirjallisesti (pari) kuukautta ennen yhtiökokousta, että sauna-asia tulee laittaa yhtiökokouksen asialistalle. Lisäksi samalla voi vaati, että yhtiökokouksessa esitetään remontista selkeä hankerahoituslaskelma, jotta rakennuskulujen ja rahoituksen tilanne saadaan osakkaiden tietoon. Hankerahoituslakelma on sama kuin vastikejälkilaskelma, mutta korjaushankkeen osalta. Oikeasti yhteisten tilojen käytöstä ja niiden käyttötarkoitusten muutoksista tulee päättää yhtiökokouksissa ja jopa niin, että vuokralaisilla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen. Varsinki teillä kun on 200 huoneistoa, neljän saunan muuttaminen 3 saunaksi ja jos saunoja on yksi per rakennus, niin hallituksen valtuudet päättää asiasta voi olla kyseenalaiset. Asia kannattaa päättää yhtiökokouksessa, sillä juuri osakkaiden yhdenvertaisesta kohtelusta on kysymys. Siis kirjallinen ehdotus asian käsittelemsestä yhtiökokouksessa osoitettuna hallitukselle mahdollisimman pian, HETI, ja sitten tiukkanan yhtiökokouksessa. JOs teitä on useampi samanmieleinen, niin ehdottakaa toisenne hallitukseen, niin ne toisetkin tekevät! Asoylaki kannattaa lukea läpi ja mm. osakkaan oikeudet erityisesti. Jos teitä vaivaa asia, ehdottakaa ettei vastuuvapautta anneta! Pankaa itsenne likoon ja mukaan hallitustyöhön!


    • jos_ehtii

      Asian saa yhtiökokouksen listalle jos sen esittää niin aikaisin, että kokouskutsuja ei ole vielä lähetetty.

    • WOD

      Kerroit, että korjaussuunnitelmassa on mainittu saunojen uusimisesta vuosittain. Kannattaa huomioida, että suunnitelma ei ole vielä päätös. Miten teillä ko. saunojen korjauspäätös tehtiin yhtiökokouksessa? Päätettiinkö juuri yhdessä ja samassa yhtiökokouksessa, että saunat korjataan kaikki, neljän vuoden aikana? Jos näin, niin silloinhan hallitus ja isännöitsijä ovat toimineet vastoin yhtiökokouksen päätöstä kun yksi sauna on jätetty korjaamatta. Vai onko jokaisen saunan korjauksesta päätetty aina erikseen vuosittain? Kannattaa tarkistaa yhtiökokouspöytäkirjasta tai -kirjoista miten päätös saunojen korjauksista on kirjattu. Yhdenvertaisuuspykälä on tuskin validi tässä asiassa, kun osakkailla on kuitenkin mahdollisuus käyttää jo korjattuja saunoja, riippumatta niiden sijainnista taloissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1661
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1003
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    Aihe