Tuulivoimalan melusta – kävin kuuntelemassa

utelias_unto

En nyt ota kantaa tuulivoimaan sinänsä puolesta tai vastaan. Mutta kun mediassa pidetään paljon melua tuulivoimaloiden aiheuttamasta melusta. Suomalainen kun olen niin uskon kun itse näen, tai kuulen.

Kolmostien varrella Ikaalisissa on tuulivoimala. Mäen päällä, lähellä Ikaalisten kylpylää. Myllyn kohdalla mäessä on taukopaikka johon voi helposti kurvata, taukopaikalta menee myllylle tiekin. Matkaa 100 metriä. Tosin mäessä on ohituskaista, joten etelän suunnasta tullessa taukopaikalle ei pääse kääntymään, mutta mäen jälkeen on risteys jossa voi käydä kääntymässä.

Siispä kurvasin taukopaikalle ja menin myllyn juurelle tekemään empiiristä tutkimusta. Siinähän se mylly pyöri. Mutta ei sen siivistä mitään suihkinaa kuulunut. Pientä narinaa sieltä jostain ylhäältä. Viereisen kolmostien kohina oli merkittävin äänilähde. Sekään ei kuitenkaan peittänyt lintujen laulua puissa. Henkilökohtainen päätelmäni myllyllä käytyäni: ei tuo mitään melua pidä.

Tässä mylly kylpylän risteyksestä kuvattuna:
http://img.yle.fi/uutiset/tampere/article6401660.ece/ALTERNATES/w960/Tuulivoimala tuulimylly Ikaalinen 20.11.2012.jpg

Paikalliset sen sijaan eivät tykkää:
http://yle.fi/uutiset/tuulivoimala_raivostuttaa_ikaalisissa_-_jonakin_kauniina_paivana_se_on_tuosta_pois/6917264

Yllä olevassa jutussa on haastateltu kahta mökkiläistä joita mylly närästää. Mökit ovat jutun perusteella Luhalahdessa ja Sipsiönjärvellä. Luhalahden mökki on jutun mukaan 430 metrin päässä ja sama mökkiläinen mainitsee äänen kantautuvan kahden kilometrin päähän järven ylitse. Lisää infoa, hyvä, siispä kartasta katsomaan, kun en ole paikallinen:
Sipsiönjärvi: http://www.jarviwiki.fi/wiki/Sipsiönjärvi
Luhalahti: https://www.google.fi/maps/place/39410 Luhalahti/@61.7745908,23.171867,12z/data=!4m2!3m1!1s0x4688d1f6c63f617b:0xa00b553b98f1b80

Mitä helkuttia? Molemmat vesistöalueet ovat n. 25-30 kilometrin päässä myllystä. Välissä mm. Ikaalisten keskusta. Mainittakoon että merellä horisontti on n. 5 km etäisyydellä kun seisot rannalla veden rajassa.

Tässä myllyn sijainti. Satelliittikuvat ovat niin vanhoja että mylly on vielä rakenteilla. https://www.fonecta.fi/kartat/Kolmostie 1029, Ikaalinen?lon=22.99817&lat=61.78330799999999&z=15&l=SAT

430 metrin säteellä myllystä ei ole edes järveä. Puolen kilometrin päässä on Ikaalisten kylpylä, jonka luulisi nostavan äläkän jos mylly haittaa asiakkaita. Teollisuutta löytyy. Mitä artikkeliin tulee niin joku on puhunut toimittajalle puutaheinää tai toimittaja ei tarkistanut missä ko. mökit sijaitsevat.

Että semmoista.

31

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävällinen_neuvo

      Sinu kannataisi varmaa tutkituttaa kuulosi.

    • Ej76

      Tämähän on normaali kuvio Suomessa. Vihreet (ent kommunistit) vaativat suu vaahdossa kaikenlaista, esim tuulivoimaa, sittenkin kun sitä yritetään rakentaa, valitusmylly päälle. Näin sitä Suomi kulkee Kreikan tietä. Omat koirat purevat tälläkin sektorilla.

    • lknuygdcgh

      Komppaan aloittajaa.. Itse olen vuosikaudet "koittanut" saada TVOn omistamasta Olkiluodon 1000kW Win Win koneen äänitystä.

      Sama tulos, kuin alottajallakin. Tuulivoiman ääntä EI SAA millään tunnetulla KONEELLA, tai dB mittareillakaan KIINNI!

      Koko tuulivoimaan liitetty ns. "ääni" on silkka illuusio. Ja TVO/Fortumin keksimä juttu 100%!

      Sen huomaa kuka hyvänsä paikan päällä. Ja jopa siitä, ettei neteissä/ Yotubessa ole YHTÄÄN VIDEOITUA TUULIMYLLYN ÄÄNTÄ!
      _____________________________________

      • SuhinaaRiittää

    • meluavaiei

      Jos eivät pidä ääntä, miksi ihmeessä tuulivoimayhdistys vastustaa esitystä aiempaa alemmista melunormeista?

    • lkjjurhit

      Ääntä siis MISSÅ?.. . .

      Juu on se kyllä IHME, ettei tuulivoiman ääntä saada sitten millään edes videoitua.)

      EI edes TVO:n OMALTA MYLLYLTÄ..
      ______________________________

      .. ..Toisaalta tuskin KUKAAN, joka tuulivoimaloita on AIDOSTI LIVENÄ nähnyt asiasta yllättyy millään tavoin..

    • Kpjkprst

      Kyllä ydinvoima voitti taas kaikilla argumenteilla. Kaikki sen tietää, tunnustaminen vaikeeta

      • karitsu333

        Me ei voida enään olla riippuvaisia Venäjästä.tuulivoima tai mikä vaan.öljy ja kaasu norjasta.maatalous uusiokäytöön.esim. Rypsiöljy.


    • KehitysKehittynyt

      Tuo Ikaalisten mylly on ihan minikokoinen verrattuna niihin myllyihin, joita nykyään rakennetaan. Muutama sata KW.

      Ikaalisista on lyhyt matka Tampereelle. Ajappa Näsineulan juurelle ja mieti sitä, että nykyisten myllyjen tornit ovat Näsineulaa noin kymmenen metriä korkeampia. Siihen torniin kun tulee siivet, niin viimeisimpien tutkimusten mukaan suoja-alueen pitäisi olla jopa 3 km, jotta melutaso jäisi alle suositusten.

      Voimalaitoskoko on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana tajuttomasti. Nykyisten voimalaitosten tehot ovat 5 MW ja jopa yli.

      • justjoo99

        10 x Näsinneula? Mitä ihmeen horinaa? Näsineulan torniosa on 134,5 m, mastoineen kaikkiaan 168 m. Että semmoisia 1500 m korkuisiako? Toistaiseksi korkein rakennettu pilvenpiirtäjä on Burj Khalifa, 828 m.

        Etköhän sinä nyt ihan pikkuisen liioittele.


      • Matikkaa
        justjoo99 kirjoitti:

        10 x Näsinneula? Mitä ihmeen horinaa? Näsineulan torniosa on 134,5 m, mastoineen kaikkiaan 168 m. Että semmoisia 1500 m korkuisiako? Toistaiseksi korkein rakennettu pilvenpiirtäjä on Burj Khalifa, 828 m.

        Etköhän sinä nyt ihan pikkuisen liioittele.

        134,5 10=144,5


      • näköjään
        justjoo99 kirjoitti:

        10 x Näsinneula? Mitä ihmeen horinaa? Näsineulan torniosa on 134,5 m, mastoineen kaikkiaan 168 m. Että semmoisia 1500 m korkuisiako? Toistaiseksi korkein rakennettu pilvenpiirtäjä on Burj Khalifa, 828 m.

        Etköhän sinä nyt ihan pikkuisen liioittele.

        Luetun ymmärtäminen ei ole tuulimyllärin vahvimpia puolia.


      • Ketturepolainenxx

        Vaikka myllyjen koko ja teho on kasvanut, on samalla tekniikan kehityksellä myös meluhaitat vähentyneet. Vastustajien viittaukset tutkimuksiin ovat nuo tutkimukset ja mittaukset vanhentuneista myllyistä milä ei ole kuin ulkonäkö samaa kuin nykyisissä myllyissä.


    • Kidutusta

      Yrittäisit nukkua yöaikaan 5 Mw voimalaitoksen läheisyydessä muuten hilaisessa huoneessa.

      Flap - Flap -Flap - Flap - Flap -Flap - Flap... koko yön.

      • onnensanojassa

        Mitäs jos opettelisit vaan sietämään? Eihän niitä poiskaan saa. Itse olen totutellut sietämään naapureita jotka aiheuttaa tasaista taustamelua milloin milläkin lailla.
        Kun ei sille mitään voi niin opettelin sietämään ja nyt en enää edes huomioi enää mitään taustahälyä,ellei se ylly ihan infernaalisiin mittoihin.
        Sitten on kyllä käytävä sanomassa ja senkin teen itse asiallisesti mutta varmasti.
        Yleensä tehoaa ja jopa aika pitkiksi ajoiksi.

        Kaikkea ei elämässä voi saada. Tuulivoiman tulo omalle paikkakunnalle on asia,joka tulee sinulle pyytämättä ja joskus jopa yllättäen jos ei seuraa asioita.
        Se on vaan kestettävä kuten maahanmuutto ja naapurin juoppous. Kummallekkaan on vaikea tehdä mitään vaikka kuinka heiluisi.


      • valveilla

        Naapuritkin nukkuvat joskus. Tuulivoimala pyörii koko yön. Ei voi nukkua ilman korvatulppia kun on sellainen yö, että kuuluu


    • Meu-1

      Kyllä ydinvoima näyttää tosi hyvältä, äänettömältä, saasteettomalta, muut huu haata.

    • kissuskissus

      Toi kanamuna vastaa tuhanteen kysymykseen--- ja pariin muuhunkin!!
      Bueno!

    • ihmetouhua

      Olen kysellyt monelta tuulivoimalan lähellä asuvalta tuosta melusta, he eivät ole valittaneet melusta. Eniten melua pitävätkin vapaa-ajan asukkaat, nämä mökkiläiset tuulivoimalan melusta, vaikka eivät sitä kuule, kun ruohonleikkurit ja perämoottorit meluaa.

      • valveilla

        Mökille mennäänkin rauhoittumaan.


    • kjijukujgg

      Juu TVO:n tuulivoimaloista EI ole kukaan keksinyt aihetta valittaa sen melusta...

      Kuten huomamme jo tästä. Kyse EI ole melusta lainkaan.

      Vaan siitä, että ydinrikollisuus suoraan RAHOITTAA poliiseja ja lehdistöä räksyttämään olemattomasta tuulivoimaan lainkaan kuuluvasta ongelmasta.

      • IsoEriAsia

        TVO:n mylly on pikkuvippuri. Ei sen melusta ole syytäkään valittaa.

        Jos Myllyn kokonaiskorkeus on 200 m, niin tällaisen myllyn etäisyys tulee olla vähintään 2 km asutuksesta.


    • kpa65

      Sipsiönjärven rannalla on toinen mylly aljonvuorella eli täysin eri paikka kun tuo kolmostien varrella oleva.

    • karppi000

      tuulivoima joka paikkaa jossa vaan tuuli käy ja jos tontti 1 ha ei tuulivoimaa rakentamaan ja ylimääräiset luvat pois ei ole valitus oikeusta jos omalle maalle rakentaa tyyli voiman

    • halpaa

      meillä on 3kw mylly !
      en ole koskaan kuullu mitään meteliä !
      korkeutta on 25m 4,5m siipihalkaisia
      ei nämä pienemmät pidä mitään meteliä

    • wapitiwapiti

      Kuten joku jo aiemmin kirjoitti, tuulivoimaloiden melutasoa halutaan alemmaksi. Ei kai sitä alemmaksi haluttaisi ellei sitä olisi. Olisi perin outoa ettei ropelin siivistä lähtisi ääntä lainkaan. Tuo takoittaa ettei ole tuultakaan koska ääni tulee tuulen virtauksesta. Toisekseen tuota ääntä ei ehkä heti kuulekkaan kun hälyä tulee muualta mutta matalataajuinen ääni kuuluukin paljon kauemmas kuin korkeataajuinen ja se kuuluu parhaiten juuri silloin kun on hiljaista eli nukutaan.

      Olisi parempi että ne jotka haluavat elää ropelien lähettyvillä, muuttaisivat sinne. Älkää sitten tulko tänne narisemaan kun yöunet lähtivät ikkunasta.

    • VääriäMittauksia

      Tämän päivän Hesarissa on hyvä juttu tuulivoimaloiden melusta. Matalataajuinen melu on mitattu väärin, todelliset vaikutukset ovat 5-10 dB mitattuja suuremmat varsinkin sisätiloissa.

    • Köpiksen.Pillu.Inkeri

      Miten tanskassa missä pinta ala 1/8 suomen alasta ja myllyjä 10 kertasesti, ei myllyjen melu näräsyä puoliakaan siitä mitä suomessa?

    • totuustodella

      Nekun Tanskassa on myllyt matalia ja pienitehoisia, 1/5 osa näistä mitä täällä

    • MyllytKorpeen

      Ei se Jyllanti Tanskassa ole niin hirveän tiuhaan asuttu. Suomessakin olisi asumatonta korpea vaikka millä mitalla. Mutta jos sinne rakentaa, tulee suuret tie- ja sähkölinjakustannukset. Siksi niitä tuulihärpättimiä tungetaan asutuksen viereen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe