Digitan UHF-verkossa muutoksia 1.4.2015

UHF-jakelussa_muutos

Ylen HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Fem HD näkyvät Digitan UHF-verkossa kanavanippu D:n näkyvyysalueella ja ne näkyvät 1.4.2015 alkaen vain kanavanippu H:n näkvyysalueella http://digita.fi/files/1047/Kanavanippu_H.pdf. DNA:n VHF-kanavien kautta tapahtuva Ylen HD-kanavien jakelu säilyy ennallaan.

http://friitv.fi/ aloittaa 1.4.2015 lähetyksensä. Ko sivuilta seuraavat lainaukset:
Uusi tv-kanava Frii aloittaa lähetykset Digitan antenni-tv-verkossa keskiviikkona 1. huhtikuuta. Uusi viihdekanava näkyy ilmaiseksi kanavapaikalla 16 kanavanipussa C. Friin näkyvyysalue kattaa 84% Suomen väestöstä.
Samalla TV5 siirtyy kanavanipusta C kanavanippuun E. Muutoksen myötä TV5 väestöpeittoalue laajenee 95 prosenttiin.
Useimmat vastaanottimet etsivät uudet tv-kanavat automaattisesti. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia kanavien uudelleen virittämisen tai tehdasasetusten palauttamisen.
Kaapeliverkoissa, kuten DNA Welho, Sonera ja Elisa, Frii -kanavan jakelu alkanee myöhemmin?

9

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tv345t24

      Meidän Samsunki laittaa uudet kanavat ihan itekseen, mutta LG ilmoittaa uusista kanavista ja kysyy että laitetaanko koneeseen, sit vaan OK, ja ne näkyy.

    • fgdlkf

      Mulla toi Frii ei vaan näy. Miks hitossa ne mainostaa tota noin jos ne ei näy kaikilla!!
      Ohjelmat on haettu uudestaan ja tehdasasetustenkin kautta.
      Näkyykö noi vaan antennissa??
      Ei kaapelissa??

      • ei_kaapelissa

        Tällä hetkellä ei tosiaan näy kuin antenniverkossa ja Maxivisionilla. Dnalla on neuvottelut kanavan jakelusta vielä kesken, samoin on Elisalla ja Sonera ei edes aio ottaa koko kanavaa jakeluunsa.


    • oijurmcq3wje

      Laitoin kuiteski DNA kanavat, sieltä näkyy TeemaHD myös, ja Digitalla enemmän häiriöitä lähetyksissä. Lähin lähetin on Jokelan kieppeillä. Muut kanavat tuleekin sitten Espoosta.

    • anti-usa

      Pitäs olla niin, että turhat jenkki hömppä kanavat näkyisi vain hyvin kapealla katselualueella. En todellakaan ole mikään usa/amerikka fani ja en ymmärrä miksi sitä samaa skeidaa mitä jenkit katsoo pitäisi täyttää suomen digi-tv:n myötä perustetut uudet kanavat. Tollanen MTV finland on hyvä esimerkki huonosta kanavasta. Amerikkalaiset tosi-tv ohjelmat ja lukuisat kokkiohjelmatkin on tarpeetonta ohjelmakartan täytettä. Frii taitaa olla melko tarpeeton kanava.Hyvä kun ei näy kaikkialla.

      Eurooppalaiset sarjat esim. brittisarjat ja kotimaista tarjontaa enempi.

      • iisalmi

        Juu kaikki paskakanavat joutaa näkyä vain Hkissä. Kivaa kuulua 16% väestöstä johon esim C-nippu ei näy!


    • Kimmos98732

      Itse asun Tampereen ja Hämeenlinna välimaastossa ja päätin päivittää antennijärjestelmän HD aikaan viimevuoden loppupuolella. Tarkistin Digitan kartoista että Tampereen lähetin kattaa alueen missä asun ja antenniasentajakin laitteineen totesi että signaalin pitäisi olla riittävä. Antenni siis asennettiin ja suunnattiin Tampereen suuntaan mutta ikävä kyllä noin 20 % ajasta HD kanavat eivät näkyneet kunnolla vaan oli häiriöitä. Ei siis tietenkään viitsinyt niitä katsoa kun kesken ohjelmaa oli jatkuvasti kuvan sekoilua.
      Tämä asennus maksoi noin 450 euroa ja lopputulos oli että HD ei näkynyt lupauksista huolimatta. Soitto Digitaan Joulukuussa 2014 antoi vihjeen että kannattaisi ehkä suunnata antenni kohti Tammelan asemaa koska sieltä ehkä vahvempi signaali. Näin siis tein ja asentaja otti vain 150 euroa tällä kertaa koska oikea antenni oli jo olemassa. Hyvin itse asiassa HD alkoikin näkyä mutta kanava 6 tippui yllättäen pois (Tammela ei lähetä). Mutta mitä sitten kolmen kuukauden jälkeen, HD kanavat lakkasivat näkymästä ja taas soitto Digitaan toi sen tiedon että Tammela on lakannut lähettämästä Ylen HD kanavia 1.4.2015. Eipä kukaan tätä ollut kertonut. Eikö tätä tiedetty kun soitin sinne 3 kuukautta aikaisemmin?
      Nyt siis tilanne että olen 600 euroa köyhempi ja kutonen ei enää näy (eikä HD). Joten jos siis haluaisin sen takaisin joutuisin taas maksamaan 150 euroa antennin käännöstä ja olisin samassa tilanteessa kuin 750 euroa sitten.
      Tuskinpa kukaan tätä rahaa minulle korvaa vaikka johtunut Ylen / Digitan sekoilusta ja vääristä lupauksista. Voin sanoa että 750 euroa on minulle sen verran iso raha yöunet tässä on jo kärsinyt.

      • bxvjfnfjfjfj

        Sama ois täällä ollut, jos en ois jo aikoja sitten siirtynyt canal digitalin asiakkaaksi.
        Maksaahan se, mutta pieni hinta siitä että kaikki vaan toimii.


    • Verkkotoimiluvat_haussa

      Lisää muutoksia on tulossa lähivuosina, josta olkoon esimerkkinä
      http://www.lvm.fi/tiedote/4435933/antennitelevision-verkkotoimiluvat-haettavina
      UHF-antenniverkoissa tämä tarkoittaa sitä, että T2-lähetystekniikka otetaan käyttöön ja vastaanotinten tai digiboksien on syytä osata käsitellä HD-kanavanippuja 2017 alusta alkaen. Kanavanippu A jää perinteisen tekniikan SD-kanaville käyttöön toistaiseksi. Toimilupien hakuaika päättyy 18.toukokuuta 2015.
      DNA on puolestaan rakentanut koeluontoisen VHF-verkkonsa kevyin ratkaisuin, sillä toimilupakin myönnettiin pienin vaatimuksin: "Koska kyseessä on koelähetystoiminta, toimiluvan haltijan tulee raportoida toiminnan kehittymisestä Viestintävirastolle vuosittain"
      Nyt DNA joutuu miettimään asiaa vähän laajemmin, sillä uusia verkkotoimilupia haettaessa on VHF-A ja VHF-B kanavanippujen katettava 100% näkyvyysalue, mikä nykyisin käytettävällä tekniikalla on likimain mahdotonta: Onko DNA valmis rakentamaan satoja pienitehoisia VHF-lähettimiä Itä-Suomi ja Lappi mukaan luettuna? Nämä lisälähettimet on rakennettava synkronoituna verkkona, koska taajuuksia on vain muutama. Oletettavasti tämä pieni ongelma selviää Viestintävirastollekin, joka nimen omaan halusi tämän vaihtoehdon kilpailumielessä antamalla VHF-alueen DNA:lle?
      UHF-alueella tehdään lähetystaajuuksien tiivistystä, sillä 700 MHz:n alue vapautetaan mobiiliverkkojen käyttöön 2016 loppuun mennessä http://santfi.asiakkaat.sigmatic.fi/uutiset.php?aid=15421&k=15250 ja tämä muutostyö aloitetaan kesällä Lapista ja vähitellen taajuusmuutokset etenevät Etelä-Suomeen..
      Onkohan DNA Welho jo saanut maksu-tv:n kannattavaksi. Plus-TV yritti sitä useamman vuoden ajan hyvin heikoin tuloksin. Kauppalehden mukaan Plus-tv:n tappio koko sen toiminnan aikana oli yhteensä 87 miljoonaa, joten rahasammoksi maksu-tv:tä ei Suomessa voi sanoa.. DNA kestää konsernina mahdolliset pienet maksu-tv:n tuomat tappiot, joten se siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe