Urologille rahakasta lisätyötä

kusetusta

Putkiliittimen vaihto 1500€, joka sisältää varsinaista työtä 1/2 tuntia ja hälytysrahan 316€. Palkaa alkaa juoksemaan, kun kotiin tullut hälytys.
Sairaalassa palkka alkaa juosta kun urologi on työpaikalla valmiina aloittamaan työt eli leikkasalasusteet vaihdettuna ja palkan juoksu loppuu kun leikaus on lopetettu.Hälytysraha on 0 €.
Viikonlopun yönä urologikirurgi saa normaalista kotoa hälytettynä tehdystä kiireellisestä hengen pelastavasta työstä vähemmän palkkaa kuin putkimies saa rautaputken hoitamisesta päiväaikaan.
Urologien kannattaisi ( vapaa-ajallakin ) hoidella virtsaputkien sijasta rautaputkia.

22

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeistoukko

      Kannattaa tehdä noiden helmien ja liittimien vaihto itte, niin säästää kalliin työn ja verot.

      • elävakuuta

        Kyllä kannattaa tehdä itse ja unohtaa vastuuvakuutus ottamatta. Pahimmillaan voi vesivahinko maksaa helposti 5 miljoonaa ja laittomissa sähkötöissä palaa koko talo.


    • forssalainen

      316 euron hälytyspalkkio on isompi kuin kirurgin saama korvaus koko leikkauksesta. Putkimies saa jo siitä isomman korvauksen, että lähtee työpaikalle, itse työstä puhumattakaan.
      Miksi Sosdemit ei tee mitään tällaisen epätasa-arvon korjaamiseksi? Miksi kukaan työväenpuolueen edustaja ei vaadi virtsaputkimiehille samaa korvausta kuin rautaputkimiehillä?

      • koccareenpaskoja

        Ei siinä ole mitään epätasa-arvoa, eikä demareilla ole mitään sen kanssa tekemistä. Eikä "hälytyspalkkio" ole mikään palkkio, vaan perustuu valmistautumiseen siirryttäessä kesken työajan toiselle työmaalle, taikka valmistautumiseen varsinaiseen työajan jälkeen tapahtuvaan työhön. Yöllä menee oma aikansa, että saa tarvittavan varustuksen matkaan. Ketä kiinnostaa kusiherätys keskellä yötä tavanomaisella palkalla ?

        Urologillasi on varmasti kaksinkertaiset vuositulot putkariin nähden.

        Iltalehden juttussa ei ole edes kaikki asiat kohdallaan, vaan on tarkoitushakuinen mustamaalaus.


      • Pitäisköhän

        Maailman helpoin homma, suhteessa tuloihin, tuo putkimiehen homma nykyisillä putkiremonttilaskutuksilla.

        Voi kannattaa harkita jopa alan vaihtoa, vaikka olisi lukiot ja jatko-opinnotkin käytynä, tässä työllisyystilanteessa. Putkilinjalle vain ammikseen, vaikka kyllähän tuon oppisopimuskoulutuksena oppii mainiosti, jolloin aikaa hukkaantuu imbesilleille suunnitellun opetuksen kanssa vähemmän.

        Vähän joutuu ajoittain haistamaan viemärinhajua, mutta onhan noita hengityssuodattimia jonka voi vetää naamalle ilkeimpinä hetkinä, ja suojahaalaria pitkävartisine kumihanskoineenkin, niin menee mukavasti. Paljon vähemmän paskaista kuitenkin kuin jotain viemärihommia kesäduuninaan tehneillä kavereillani oli.

        Sitten vain firmaa perustamaan, kun on homma opittu kunnolla.


    • varokaa_näitä

      Ihmekös nämä putkimiehet/timpurit/sähkömiehet usein elävät kuin herrat. Käydään pieraisemassa työmaalla ja perään kahvitunti, niin lasku on sen tonnin heti. Jotain järkeä pitäisi siihenkin touhuun saada. Tunnolliset duunarit ja yrittäjät eivät tuollaiseen touhuun lähde, eivät kehtaa rahastaa asiakasta kuoliaaksi ja laiskotella.

      • Faktat_Kehiin

        Siinä työssä joutuu kaivelemaan ja haistelemaan somalien ja musujen perheiden paskoja, ja lemmikkien myös. Kyllä tästä pitää ottaa kunnon maksut.


      • Että_siIleen

        Syytä verottajaa, se "pieraisukin" maksaa yrittäjälle sekä asiakkaalle noin 50 euroa tunti. Ja siihen ei ole vielä edes laskettu yrittäjän osuutta työstä.


    • solitaarinen

      Rikastumista ihmisten perustarpeen janon kustannksella? Kusemistarpeella saa mania vähemmän, vaikka sen ongelmien hoidossa laitetaan tiputukseen ja annetaan nesteitä suoniputkiin.
      Yksityinen putkimiestoiminta on kiellettävä vapaa-ajalla ja putkiasennus otettava yhteiskunnan haltuun, jolloin kaikki putkimiehet olisivat työsuhteessa kuntaan. Lasku lähetettäisiin kunnalle ja asiakas maksaisi vain kynnysrahan.
      Hälytysraha pois ja palkka alkaisi juosta vasta kun putkipihdin tarttuu putkeen.

    • werupjh

      Putkimies laskuttaa työstä 60 e/h ja asialliset kuiti erittelyineen. Näin rehellisessä putkifirmassa toimitaan.

      • ewrylkhb145

        Vähennetään firman katteet, jää 30 e. Vähennetään sosiaalikulut, jää 20 e, joka voidaan maksaa työntekijälle palkkana. Se tekee 3000 e/kk, josta työntekijä maksaa noin 1000 e välittömiä veroja. Käteen jäävä raha menee sitten tupakkaan, viinaan ja bensaan. Siis käytännössä verottajelle sekin.

        Näin hyvinvointiyhteiskunta pyörii.


      • kirvesmies77

        Eräs timpuri maksoi miljoonan euron velan pois neljässä vuodessa, lähinnä puhtaalla kusettamisella. Jatkaa sitä tänäkin päivänä. En pystynyt työskentelemään kyseisen henkilön kanssa koska minulla on omatunto.


      • näin_on

        Demarisijoiden ja vihervassareiden himoverotus tappaa kaiken hyödyllisen työn teettämisen Suomesta.


      • 1236849

        Jatkossa keskitymme vain laadukkaiden kotouttamispalveluiden tuottamiseen lukutaidottomille siirtoloisille.


      • kirvesmies77
        kirvesmies77 kirjoitti:

        Eräs timpuri maksoi miljoonan euron velan pois neljässä vuodessa, lähinnä puhtaalla kusettamisella. Jatkaa sitä tänäkin päivänä. En pystynyt työskentelemään kyseisen henkilön kanssa koska minulla on omatunto.

        Niin ja uskokaa tai älkää, kyseinen kaveri oli juutalainen...


    • solitaarinen

      Peruskysymys jää edelleen leijumaan ilmaan.
      Miksi SDP sallii moisen epätasa-arvon, että rautaputkimiehen palkka on hälytystyössä moninkertainen verrattuna virtsaputkimiehen.
      Osa SDP:n päättäjistä ja kannattajista on edelleen sitä mieltä, että ongelma onkin virtsaputkimiehen liian suuressa palkassa, joka on noin 50 € tunnissa ilman hälytysrahaa, viis rautaputkimiehen suuremmasta palkkiosta.

      • sölitäärinen

        Työehtosopimuksen mukaan Klo 14.00 jälkeen on maksettava työntekijälle kaksi hälytystuntia, plus matka-aika meno ja paluumatkalle riipuen etäisyydestä, sekä tehdyt tunnit työkohteessa. Kilometrikulut ja ruokaraha.

        Keikka voi tulla vaikka keskellä yötä, runkovesijohto poikki, joten millä se urologisi tiskaa kätensä.


      • Kerros.tietävämpänä

        Paljonkos jää käteen, verojen jälkeen tuollaisesta keikasta, sanotaanko että 2h hommia kohteessa? Onko eroa, jos sattuu alkuillasta tai yöllä?

        Jos alkuillasta, pitäisin kohtuullisena korvauksena 2h hommasta ja 1.5h matkat plus sähellys sanotaan 100e käteen verojen jälkeen, ja jos yöllä, niin sanotaan 160e käteen. Siis jos näitä tulee satunnaisesti. Eri asia, jos hälytysvuorossa on vaikkapa viikon kuukaudessa tms. ja hälytyksiä tulee 1-2 päivään, jolloin voisi riittää 75% tuosta, kun tulotasoa nostaisi mukavasti ja olisi synergiaetua.

        Toki monelle riittäisi vähempikin, jos on kova rahan tarve esim. lainojen tms. takia.


      • eräskeikka
        Kerros.tietävämpänä kirjoitti:

        Paljonkos jää käteen, verojen jälkeen tuollaisesta keikasta, sanotaanko että 2h hommia kohteessa? Onko eroa, jos sattuu alkuillasta tai yöllä?

        Jos alkuillasta, pitäisin kohtuullisena korvauksena 2h hommasta ja 1.5h matkat plus sähellys sanotaan 100e käteen verojen jälkeen, ja jos yöllä, niin sanotaan 160e käteen. Siis jos näitä tulee satunnaisesti. Eri asia, jos hälytysvuorossa on vaikkapa viikon kuukaudessa tms. ja hälytyksiä tulee 1-2 päivään, jolloin voisi riittää 75% tuosta, kun tulotasoa nostaisi mukavasti ja olisi synergiaetua.

        Toki monelle riittäisi vähempikin, jos on kova rahan tarve esim. lainojen tms. takia.

        Takana voi olla normaali työpäivä ja aamulla edessä uusi töihin lähtö. Siinä ei paljon hälytykset kiinnosta. Matka -aika lasketaan nollapisteestä yleisellä kulkuneuvolla.


    • solitaarinen

      Ongelmahan onkin , miksi SDP ei työväenpuolueena huolehdi siitä, että virtsaputkiasentajakin saisi samat edut kuin rautaputkiasentaja.
      Päinvastoin jopa osa SDP:n päättäjistä ja kannattajista vaatii vielä huonompia työehtoja virtsaputkiasentajille, jopa määräaikaista pakkotyötä missä päin Suomea tahansa ja millä ehdoilla tahansa.
      Omituinen työväenpuolue.

    • näin

      sitten vain ihmetellään kun harmaan talous rehottaa eikö se ole syy ja seuraus palvelu maksujen yli hinnoitelusta.

      • Harmaantalous_ok

        Noilla taksoilla tulee rehottamaan jatkossakin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe