Onko MHy avoimia?

Toimintakertomus

Mistä saa oikeaa tietoa MHy toiminnasta.
Kyllä minua kiinnostaa esim. talousarvio ja toimintakertomus. Muista yhdistyksistä joiden jäsen olen saan vastaavat tiedot sekä kokouksissa että sähköisenä. Ja miten on itse Mhy oman toiminnan laatu arvioitu, mitattu ja määritelty. Olen katsonut useiden Mhy sivuja toimihenkilöille on keksitty hienot tittelit mitkä sinänsä ei välttämättä kerro työn sisällöstä totuutta ja laadusta puhumattakaan. Ja tämä muu kabinetti esikunta on todella massiivinen johtokunta ja hallitus. Jäsenet voivat olla hyödyksi ja kykeneviäkin, tai sitten palkkiometsästäjiä, palkkiopaikoilla ja kasvamassa tavoitteena paremmat parrasvalot. Kuuluuko oikea tieto meille ”taviksille” lainkaan jotka koko lystin maksaa.
Mitä tiedotetaan, mitä salataan tai mitä kaunistellaan. Sivistuynyt arvakseni on, että mhy riittävästä laadusta voidaan puhua vasta kolmannella vuosikymmenellä 2021 .
Pakkojäseniä ”valvomaan” tottuneessa yhdistyksestä on pitkä tie vapaaehtoisten jäsenten, asialliseen asiantuntevaan palvelemiseen. Ilmeisesti suuri osa liukenee jäsenistä. Edessä saattaa vähentyä työt.
Toivotaan että ei.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uutistukaa

      Kyllä Mhy sivustojen asiasisältö ja todellinen sivustojen viesti on tosiaan menneeltä vuosituhannelta. Sisällöt ovat kaukana oikesta yrtystoiminnasta. Etuisuuksilla on pyritty jäljittelemään ay liikkeiden jäsenistölle suunattuilla jonninjoutavilla lehdillä tai -10 % jostain vakuutuksista ja muista palveluista. Graafiikka sivuilla on hyvä sen on tehneet asiantiuntijat, eri yhdistysten sivuilla ei ole mitään omaleimasuutta verrattuna toiseen. Eli ollaan samaa massaa, palvelut suunnattu kenella vaan eli toisin sanoen ei erityisesti kenellekkään.

      Maailma muuttui Eskoseni mutta ei mhy.

      Viestintä: palvelemme vanhalla ammttitaidolla.
      Mhy on kun Valion juqurtti, sama tuote mutta uusi myyvempi pakkaus.
      Niin varmaan vanhalla ja vanhentuneella kun uusiutumiskykyä/valmiutta ei ole.

    • meenettihin

      Tuollaasella jonnijoutavalla jorinallako ne mettät kasvaa?

    • kaverin-kaverit

      Ellei ala avoimuutta ja oikeaa tietoa löytymään, saattaa liikevaihto ja tuotto hiipua ja edessä YT:t lomautuksia ja mahdollisia irtisanomisia. Nyt yhdistykset ovat ensikertaa yrittäjämäisessä roolissa mutta edelleenkään eivät täysin. Lisäksi edelleen vallitsee monopolin, kartellien omainen tilanne koska (tuskin) esim. eri Mhy välillä on mitään kilpailua.

      • Palvelu kokemusten laatu vaikuttaa nyt jäsenyydessä jatkumisesta
      • Iloitaan kun päästään eroon maksuista joita moni on maksanut jopa tuhansia € tarvimatta/ saamatta mitään vastinetta sille. Apua ei ole tarvittu tai osattu hyödyntää.
      • Vuoden 2015 laskutus roskaposteineen oli jälleen muistutus asiattomuudesta ja erittäin huonosta viestinnästä. Ensimmäinen näytönpaikka, tärkeimmästä asiasta kysymys ja siinä opäonnistuminen verotti jäseneksi liittymistä tai jatkamista jopa kymmeniä prosentteja.
      • Muutostilanteen viestinnän määrä ja monipuolisuus puuttui, EI kerrottu että lasku EI OLE PAKOLLINEN, lähetetyn laskujen mukana tuli mainossilppua. Yhdistykset kuvitteli virheellisesti, että asian uutisointi ja sisältö riitti.

    • hyväveli

      Eivät ole lainkaan avoimia. Ainakaan sivutoista ei selviä heidän toiminta, talous, arvot eikä juuri mikään yritysmaailman koskettavat toiminnot. Todellisesta aidosta asikaslähtöisestä palvelusta kaukana.
      Edunvalvontaa he eivät toteuta pikemminkin päinvastoin. Edunvalvonta-termi on täysin väärä.

    • Riepoo

      Itse koen MHY melko flegmaattiseksi. Kohta 3kk siitä kun hakkuut päättyny (2000m3). 2,5kk kun viimeksi rekka haki puita. 5 kuormaa jäi tienvarteen eikä ole haettu pois pyynnöstä huolimatta.. Tiliä sai kympin verran 2vk kinuamisen jälkeen. 40pvn sääntö on mennyt aikaa jo ohi. Tällä kertaa katson kuin kaua Mhy kehtaa pitää rahojani. Juhannuksena aattelin soittaa jos ei aikasemmin ole mitää tapahtunu että joko on laskut selvillä. Tuolla hakematta jättämisellä Mhy voi pitää asioita keskeneräisinä eikä tartte tilittää tuloja. Tulee mieleen että onko MHYllä rahat loppu ja joutuu sumplimaan asiakkaitten rahoilla.

      • Vaatikaa-vaatikaa

        Riopoo

        Niin mistä Mhy on kyse? Tuossa ei ole sinänsä mitään uutta samoin toimivat puunostajat. Ovat toimineet jo vuosikymmeniä. Mutta onneksi minun ei tarvitse senkaltaiset, rikollisten ja epäasiallisten yhtiöiden kanssa käydä kauppaa. Metsänomistajia he eivät kunnioita lainkaan.
        • Röykein kauppakumppani on raakapuun ostaja:
        Olen käynyt paljon kauppaa, perehtynyt kappalakiin ja sopimusoikeuteen ja muihin kaukokauppaan liittyviin lakeihin ja toimitusehtoihin, sekä opettanut niitä oppilaitoksissa sekä yrityksissäMutta minkään muun yrityksen ja toimialan tavarakaupan yhteydessä en ole törmännyt niin härskiin ja häikäilemättömään toimintaan kuin puutavarakaupassa on tapahtunut.
        • Kauppasopimus
        Kauppasopimuksiin tulee saada aina riittävät sanktiot laiminlyönneistä ja viivästyslausekkeet. Ja ostajan vastuu ja velvoitteet kolmannelle osapuolella aiheutuneista kuluista ja vaurioista.
        Jos Mhy ei täytä velvoitteitaan asia pitää saada muiden tietoon ja mielellään näkyvästi julkisuuteen. Jos kaupankäynti on sivistynyttä v. 2015 tasolla ja noudattaa hyviä kauppatapoja niin OK. Ellei niin täällä pitää kertoa avoimesti ja oikeilla nimillä mikä yhdistys toimii huonosti.
        • Syitä miksi metsänomistajien oikeusturva on olematon.
        Miksi asiat on niin kuin ovat on metsänomistajien omaa syytä, me olemme vuosikymmeniä sallineet meitä kohtaan tulvan vääryyden. Tietääkseni asiat eivät ole edelleenkään hyvien kauppatapojen mukaisia puhumatta muista rikkeistä ja ”petoksista”. UPM vasikoi ja pääsi pälkähästä. Ryhmäkanne vesittyy kun tulee niin kalliiksi puida oikeudessa. Totta mutta onko se syy vai selitys. Kansainvälisiin oikeus prosesseihin kyllä palaa rahaa kyllä Ruandan kansanmurha jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe