Otan tahallaan liikaa thyroxinia

jumppapirkko

Sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan jo teinivuosinani, muistaakseni 14 vuotiaana. TSH taisi olla noihin aikoihin yli 20. Sittemmin vanhemmalla iällä olen alkanut tekemään kokeilua, missä otan tahallaan liikaa tyroksiinia aiheuttaen itselleni lievän kilpirauhasen liikatoiminnan. Harrastan paljon kuntosaliurheilua ja yritän pitää rasvaprosenttiani mahdollisimman alhaisena. En tiedä ollenkaan tuleeko tästä enemmän haittaa vai hyötyä. Onko kukaan muu kokeillut vastaavaa?

27

1642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dpmoam

      Jos kauan haluat jatkaa niin voin sanoo että et sä elämästä hirveästi tuu nauttimaan.
      Kilpirauhasen liikatoiminta aiheuttaa niin monta fyysistä ja psyykkistä oiretta toistensa ohella etten edes jaksa kirjoittaa. Ja sitä ei niinkään voi katsoa lieväksi kun ajattelet sen todennäköisesti pitkäkestoisena pikku "buustina".

      • mieluummin_vajaalla

        Ystävätär viime loppuvuonna koki tahattomasti molempia. Sanoi liikatomintaa niin kamalaksi että teki kaikkensa ainakin sitä välttääkseen. Thyroxin-lääkkeellä se voi muodostua pitkäkestoiseksi


      • jumppapirkko

        Tarkoitusena siis lyhytkesfoinen käyttö hieman normaalia suuremmalla annoksella. Ei paria kuukautta pidempään. Luonnollisestikin tarkoituksena ei ole jatkaa mikäli tuntuu, että pumppu hakaa liian kovaa ja tai näkö lähtee silmistä.


      • Kilpparisyöpä
        jumppapirkko kirjoitti:

        Tarkoitusena siis lyhytkesfoinen käyttö hieman normaalia suuremmalla annoksella. Ei paria kuukautta pidempään. Luonnollisestikin tarkoituksena ei ole jatkaa mikäli tuntuu, että pumppu hakaa liian kovaa ja tai näkö lähtee silmistä.

        Hei, minulla seuraavaa: olen sairastanut kilpparisyövän ja sen vuoksi koko kilppari poistettu. Minulle on lääkäri sanonut, että jos joskus tulee tilanne, jolloin syystä tai toisesta tarvitsen normaalia enemmän " virtaa", voin ottaa tilapäisesti enemmän thyroksiinia. Näin olen myös tarvittaessa tässä vuosien varrella toiminut. Voi olla yksilöllistä miten kenenkin kohdalla toimii, mutta minulla on toiminut tosi hyvin. Minulta on tuo kilppari poistettu -96, joten aika pitkä kokemus on.


      • tattista_vaan

        "jumppapirkko" saa vuolaat kiitokset kaikilta hoitamatta jätetyiltä 200 tuhannelta vajaatoimintapotilaalta. "jumppapirkko" vahvistaa oikeaksi hoitamatta jättämisen perustana olevan ennakkoluulon. Ei 15-tuntisia yöunia nukkuva ja lopun aikaa aivosumuinen potilas oikeasti ole sairas. Vaan valehtelija ruinaamassa piristys- ja laihdutuslääkettä


      • Jumppapirkko

        Valitettavasti en voi vaikuttaa niiden hoitoon, joilla on selkeitä oireita, mutta niitä ei selitä verikokeiden tulokset. Ymmärrän, että lääkärien on pelottavaa alkaa hoitamaan potilaita, mikäli labrat ovat kunnossa. Itselläni kuitenki kasvukäyrä oli alentunut ja kärsin lapsena pahasta ummetuksesta, näitä tukivat myös verikokeiden arvot. Olen onnellinen, että sain itse hoitoa tähän. Pahoittelen että olen loukannut ihmisiä, jotka eivät ole reseptiä saaneet käsiinsä.


    • Liikatoiminta_katabolia

      Luulen että aloittaja on trolli, sillä en ole koskaan kuullut kenenkään toimivan noin. Liikatoiminta kun on katabolista eli lihaksia hajottavaa, minkä liikatoimintaiset yleensä huomaavat nopeasti (eivät jaksa edes nousta bussiin ym., kaikki voimat täysin menneet). Trolli vähän mokasi, kun kertoi muka kuntosaliharjoittelusta :)

      • jumppapirkko

        Liikatoiminta ei itsessään hajota lihaksia. En tiedä mihin perustat tietosi. Tarkoituksena ei ole tehdä selkeää liikatoimintaa vaa nostaa vapaan t4v:n arvo lähelle 20, jolloin aineenvaihduta toivottavasti olisi vilkasta. Jos kellään on kokemuksia tästä ni ottaisin miellään vastaan!


      • LIhakset_surkastuu

        Lainaan tähän pätkän Välimäen toimittamasta oppikirjasta Endokrinologia kappaleen liikatoiminnasta (Hypertyreoosi), kirjoittajina Matti Välimäki ja Camilla Schalin-Jäntti, alaotsikko Oireet ja Lihasoireet (atrofia tarkoittaa surkastumista):

        "Lihasoireet

        Lihasheikkous esiintyy hallitsevana oireena jopa puolella potilaista, ja ENMG-muutoksia esiintyy yli 80 %:lla. Heikkous vaihtelee lihasvoiman lievästä heikkenemisestä harvinaiseen vaikeaan lihasatrofiaan (krooninen tyreotoksinen myopatia). Lihasheikkous ja -atrofia esiintyvät tyypillisesti proksimaalisesti hartiaseudussa ja reisilihaksissa, mutta myös distaalisesti ja bulbaarilihaksissa. Lihasoireet ovat reversiibelejä, mutta korjaantuvat hitaasti."


      • jumppapirkko

        Myös rankalla dieetillä ollessa ihminen alkaa polttamaan lihaskudoksesta energiaa kehon käyttöön. Se että nostan tsh arvon lähelle 20:tä, mikä on liikatoiminnan rajamailla, tuskin aiheuttaa vakavaa lihaksien atrofiaa, ainakaan yhtään sen enemää kuin dieetillä ollessa. Tarkoituksena siis dieetin tehostaminen. En tiedä toimiiko tämä, enkä halua aiheuttaa itselleni vakavaa liikatoimintaa, vain lievän. Kiitoksia kuitenkin tiedoista, otan ne huomioon suorittaessa tätä kokeiluani.


      • yli-Thyroxinit

        Rankka dietti pitää unohtaa vajistapauksissa, sekin nostaa reverse-T3:a eli estää solujen T3:n saantia.
        Tekisi mieli muistuttaa että yliannostuksella lääke loppuu ennenaikaisesti, mutta Thyroxin niin monella pahentaa oireita, että käyttämättömiä pillereitä hyvin usein löytyy tuttavapiiristä. Tiedänpä jopa erään, jollaThyroxin on vastentahtoisesti määrätty masennusoireisiin, mutta ei halua sitä ottaa


      • Trolli_ei_tiedä

        jumppapirkko on trolli. Ensin hän kertoo käyvänsä paljon salilla ja haluavansa pitää rasvaprosenttinsa mahdollisimman alhaisena. Sitten hän kertoo ottavansa T4:sta liikatoiminnan rajamaille JA tehostavansa dieettiään.

        Molemmat, sekä liika T4 että tiukka dietti surkastuttavat lihaksia. Dieetti lisäksi nostaa rT3 arvoa; joillakin myös T4 nostaa rT3 arvoa. Kilpirauhaspotilaat, jotka käyvät paljon salilla, tietävät tämän kyllä. Trolli jumppapirkko ei tiedä. jumppapirkko voi siis jättää hyvästit lihaksilleen :) Typerästi valittu trollaus, kun trolli valitsi juuri lihakset, jotka tosiaan eivät tykkää liikatoiminnasta.


    • atrofia

      Ho ho.. ei sen välttämättä tarvitse olla 20.. minulla on t4v 11 ja tsh 3 molemmin puolin. ja aineenvaihdunta on vilkasta. :) En ole vajaatoimintainen. Ei lääkitystä. Joo sen suosittele mitään nostelemaan annoksia ja hankkimaan lievää liikatoimintaa. Kun huomaat ne oireet niin tiputat annosta hyvin pian, koska ne on tuskaisia.

    • jumppapirkko

      Olen nyt ottanut noin 25 mikroa x 2 ylimääräistä viikkoon, enkä ole huomannut mitään liikatoiminnan oireita. Ummetus on tosin vähentynyt roimasti, mikä on ollut pahin hypotyreoosioireeni! Hyvä tunne.

      Hauskaa, että luulet minun otrollaavan täällä nimimerkki ''trolli_ei_tiedä'' :D en tietenkään tiedä kaikkea kaikesta, siksi kokeilen ja kysyin onko kukaan kokeillut mitään vastaavaa.

      • Typerä_trolli

        Koita jumppapirkko etsiä joku hyvä lääkäri ja etsi hänen kanssaan yhdessä sopiva annostus. Sellainen, jolla oireet ovat poissa, mutta kilpirauhashormonit viitteissä. Olet trolli, sen näkee alustuksesta: kuntosaliharjoittelijat tietävät kaikki, että liikatoiminta surkastuttaa lihaksia, jolloin harjoittelusta ei saa tehoa. Kaiken muun ongelman lisäksi mitä liikatoiminta aiheuttaa. Olet typerä trolli.


      • jumppapirkko

        http://www.pakkotoisto.com/treeni/59428-treeni-ja-kilpirauhasen-vajaatoiminta/

        Pakkikselta löytyi kysymykseeni hyvä vastaus. Ilmeisesti t4v arvoilla 23 on ollut loistavia treenituloksia. Tässä keskustelua kaikille, jotka ovat aiheesta kiinnostuneita.

        Selvennyksesi vielä, että olen itsenäisesti halunnut hakea t4v arvoa lähelle 20, oma lääkärin on ollut sitä mieltä, että se on liikaa vaikka tsh on seilannut 9-10 välillä. Muistelisin, että liikatoiminnan labra-arvojen t4v raja on ollut 21? Olenko väärässä?


      • jumppapirkko

        Under "normal" conditions, my thyroid medication serves it's purpose. However, due to the physical stress I put my body through during competition dieting and training, my thyroid levels usually suffer as a result. Under doctor supervision, I usually have to increase my thyroid medication during contest preparation so my thyroid levels continue to function in a normal range. Since the main purpose of the thyroid is to control and regulate metabolism, it becomes especially important that everything is functioning the way it should be or it is next to impossible for my body to lose the weight necessary for contest preparation. I learned the hard way this year ... I did not pay close enough attention to my thyroid levels during my last two competitions and my body really suffered the consequences. I have spent this off-season "getting my body back to normal conditions" so I can prepare for my next round of competitions in a healthy and safe way.
        The normal range of thyroid stimulating hormone (TSH) is between 0.5 - 5.0. A high level of TSH indicates hypothyroidism (under active thyroid) because the body is experiencing a low level of thyroid hormone the pituitary glad will make additional TSH in an attempt to entice the thyroid to produce more hormone, therefore causing an increase in TSH levels. A low level of TSH indicates hyperthyroidism (overactive thyroid). I had my blood levels checked after my last competition when I was experiencing several symptoms of hypothyroidism and my TSH level came back at 23.625 (which is EXTREME hypothyroidism). My symptoms included:
        * Fatigue
        * Weakness
        * Weight gain / difficulty losing weight
        * Cold intolerance (can't tolerate the cold, when others around you don't feel cold)
        * Muscle cramps and frequent muscle aches
        * Depression
        * Irritability
        * Memory loss
        * Abnormal menstrual cycles
        * Decreased energy levels

        Tässä lainaus Sandra Del Vechhiolta. Hänkin siis lisää tyroksiiniannostaan dieetillä.


      • muuallakokin_vikaa

        Oletkos varma tuosta mainitsemastasi TSH-arvosta? 9...10? Tarkoittaisi että Thyroxin ei toimi. Onko kortisoli mitattu?


    • nainennnnn

      Ei toi oo mikään trolli. Teen ite ihan samaa...lääkäri määränny 1mg tyroksiinia kilpirauhasen vajaatoimintaan mut käytän 1,5mg koska se annos tekee virkeemmäksi. Ei sillä nyt kovaa ylitoimintaa saa mutta hitusen. :D

      • Kysymys_tableteista

        Mistä saat ylimääräiset tabletit?


      • vastaanvastaan
        Kysymys_tableteista kirjoitti:

        Mistä saat ylimääräiset tabletit?

        Reseptini määrätään aina vuodeksi, ei määränä, koska kela ei korvaa voin nostella miten tykkään.
        Tiedän että olisi mahdollista hakea tyroksiinin erityiskorvattavuutta mutta rahallinen hyöty olisi olematon kun lääkärinlausunnostakin terveysasema velottaa sen 33,50e.


      • Kysymys_tableteista

        No mutta eivätkö tabletit lopu kesken? Ei sillä väliä kuinka pitkäksi aikaa niitä määrätään, vuodeksi on kai yleisin. Mutta niitä määrätään tietty määrä. Sinä syöt puolitoistakertaisen määrän. Resepti ei voi riittää koko vuotta, jos otat tabletteja liikaa.


      • vastaanvastaan
        Kysymys_tableteista kirjoitti:

        No mutta eivätkö tabletit lopu kesken? Ei sillä väliä kuinka pitkäksi aikaa niitä määrätään, vuodeksi on kai yleisin. Mutta niitä määrätään tietty määrä. Sinä syöt puolitoistakertaisen määrän. Resepti ei voi riittää koko vuotta, jos otat tabletteja liikaa.

        Ei määrätä tiettyä määrää koska kela ei niitä korvaa. N. 5e lasipurkki ja resepti on 31.3.2015-1.4.2016


      • vastaanvastaan
        Kysymys_tableteista kirjoitti:

        No mutta eivätkö tabletit lopu kesken? Ei sillä väliä kuinka pitkäksi aikaa niitä määrätään, vuodeksi on kai yleisin. Mutta niitä määrätään tietty määrä. Sinä syöt puolitoistakertaisen määrän. Resepti ei voi riittää koko vuotta, jos otat tabletteja liikaa.

        Nyt tuli mieleen et olen kyllä saanut montakin reseptiä eri lääkäreiltä niin siksi saattaa olla paljon täällä kotona!


      • Höpö_trolli

        Kyllä nyt oli niin höpö vastaus trollilta :) Kannattaisi tehdä jotakin muuta kuin trollata täällä.


      • jumppapirkko

        Mäkin taas täällä taas ilmeisesti alan trollaamaan höpö juttuja, mutta siis itselläniki kotona lojumassa ylimääräisiä 25mikron purkkeja, kun on kokeiltu eri yhdistelmiä TSH ja T4V arvojen saamiseksi sopivalle tasolle. En pidä ollenkaan ihmeellisenä, että ihmisillä on näitä tabletteja kotonaa ylimääräisiä.

        Kiitos nimimerkki nainennnn vastauksesta! Voin siis turvallisin mielin hieman lisätä omaa annosta.


    • Kirsikkakumu

      Eihän tuossa mitään, jos sydämesi kestää ja haluat maksaa pöllöilystäsi osteoporoosilla ja ennenaikaisilla vaihdevuosilla, JOTKA on sulla edessä kun tahallista liikalääkitystä käytät. Ihan on oma valintas. Suututtaa vaan kun juuri tuollaisten takia tää hemmetin T3-kohu on niin paha, että vajaatoimintapotilaat jotka tarvitsisivat oikeasti lisähoitoa, kuten minä itse, eivät tahdo mistään saada apuja kun valvira kieltää yhdistelmälääkkeen käyttöä juurikin esim. painonpudotusta lääkkeillä havittelevien takia.

      Itse ihmettelen haluasi liikatoimintaan, en edes pelkästään noiden tulossa olevien ongelmien takia, vaan ennenkaikkea siksi, että jos itsellä menee liikatoiminnan puolelle, on se niin epämiellyttävää, ettei uskoisi kenenkään olevan niin maso, että haluaa tieten tahtoen sen tilan päällensä! Siinähän sitten hikoilet ja luulet takamuksesi pienentyvän koko ennenaikaisten vaihdevuosien kustannuksen edestä :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe