Demari Rinne mokasi kunnolla

takkiin.tuli

kun meni sanomaan, että pitkäaikaistyöttömät pitäisi pakottaa töihin. Eli eri alojen ammattimiehet vanhuksia hoitaan(9€ tunti), vaikka ei vanhustenhoidossa mitään vikaa ole. Mutta että pakottamalla, ei ihme että SDP:n sivut kaatuivat.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaipaanlemmenlääkintää

      No toveri pakolaiskoordinaattori vain suorittavaan työhön hopi, hopi, vanhuksia ulkoiluttamaan.

    • eipakko

      Työttömän ei ole pakko mennä työhön, eikä yhteiskunnan ole pakko elättää joutenolevaa. Kuulostaa hyvältä, jotain järkevää Rinteen suusta.

    • PASI14
    • vaalihöpöhöpö

      "–Maksetaan työehtosopimusten mukainen palkka ja tälle ihmiselle tulee velvoite ottaa se työ vastaan". http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sdp-n-rinne-velvoittaisi-pitkaaikaistyottomat-vanhustenhoitoon/4956154

      Mistä nuo rahat löytyy työehtosopimuksen mukaisen palkan maksamiseen pitkäaikaistyöttömälle? Kuntien ja valtion pitäisi kiristää lähivuosina vielä talouttaan, eikä ammattihoitajiakaan ole ollut varaa palkata. Työharjottelut ja kuntouttavat työtoimet ovat asia erikseen eli 9 euroa päivä voi olla lähempänä totuutta.. Järjettömiä vaalihöpöhöpö puheita taas..

      • zxzxzxzxz.öö

        9€ nimenomaan, se tulee sitten perusturvan tai työmarkkinatuen päälle, jos tiettyihin töihin menet. Tai sinut karenssin uhalla pakotetaan.


    • HuomioJO

      Rinne on oikeassa ja jos työ ei kelpaa niin Suomeen pitää rakentaa työleirit, joissa opetetaan työnteko.
      Ei ole mitään demokratiaa se, että ihmiset saa maata ilman mitään vastiketta ja toiset maksaa.
      Suomen kansa on pitkälti alkoholisoitunut kansa ja makaamisen myötä juominen lisääntyy.
      Ihmisen oman mielenterveyden takia pitäisi jotakin tehdä.

      • hölöhölöhölöööö

        Suomalaisten juominen on euroopan keskitasoa, että sellasta.


      • kupataan

        Joi tai ei, niin tavan pulliaiset ei työhön lähde. Syitä on monia: pieni palkka, raskas työ, osa-aika työ, liian kaukana, liian lähellä, ei lastenhoitajaa, ei vuorotyötä, ehd. vuorotyö, ei viikonlopputyötä, vain viikonloppuna kävisi, syitä on jos jonkinlaista. Harvalle nykyaikana tarjotaan ns. vakityötä. Jos on ollut työtönnä vuosia, ei kaksista ammattitaitoa ja koulutusta, saa rauhassa kääntää kylkeä, ei pelkoa, että missään tarvittaisi.
        Hyvä sos.turva osaltaan pitää huolen rahan riittävyydestä, muutaman satasen takia ei kannata vaivautua edes sängystä nousta.
        Sama on somaleilla. Kun alusta saakka totutetaan ilmaiseen rahaan ja vastuuttomuuteen oman elämisensä suhteen, ei paljon työ kiinnosta. Kaikkihan hoituu paremmin kuin hyvin muutenkin. Sitäpaitsi kuka heitä palkkaisi, kieli- kirjoitus- ja lukutaidottomia, joille sana työ, on ihan utopiaa.
        Voi tätä elättien armeijaa, tulisi pian se aika, jolloin ainoa raha on itse tienattu. Rupeaisikohan työ maistumaan? Voisivat afrikkalaisetkin etsiä toisen kuppauspaikan.


    • S-a-m-a-a-m-i-e-l-t-ä

      Olen samaa mieltä. Töihin vaan tai työlaitokseen. Siinäpähän opitte.
      Katselin juuri Pohjanmaan työpaikkoja. Oli niitä muutama sata (454 kpl). Miksi ette mene sinne?
      Niin minäkin tein aikoinaan. Kamppeet kassiin ja junalla etelään raksalle ja lopulta oma yritys pystyyn. Mutta eihän teistä p......istä ole sellaiseen.

      • varoitusvalovilkkuujo

        Töistä kun pitäisi saada sitä palkkaa eli rahaa, että pystyy elämään. Ei tämä työttömyys katoa millään tempputyöllistämisellä, työharjotteluilla ja kuntouttavalla työtoiminnalla, josta palkkaa tai muita palkkaetuuksia ei makseta.

        Mikä hitlerin viimeisin hitti tämä työleiri oikein on, mistä tämä on nyt vetästy?

        Täällä Lieksassa ei ole niitä töitä juurikaan ollut tarjolla vuosikymmeniin.. Nyttenkin pitäisi varmaan löytyä lähemmäs tuhat työpaikkaa työttömille ja mamuille Lieksassa.. Löytyykö? Mistä ne löytyy? Ulkoistetaanko työttömät junaan ja bussiin vai?

        Nykyisin pari sataa työllistävä tehdas on jo aika iso.. Pitäisi jo useampia, kymmeniä bio litku tislaamoja tulla ennenkun työllisyysongelmat hoidettu.. Tuleeko niitä isoja yrityksiä Lieksaan sitten.. tuskinpa.. ja näin oravanpyörä pyörii.. sekä väki vähenee..


      • työn-opetteluun

        Työttömät elätetään yhteiskunnan toimesta. Työttömällä olisi oltava velvollisuus tehdä työtä sen rahan edestä, mikä maksetaan. Eihän tämä näin voi mennä loputtomiin. Vain sairaus olisi peruste nauttia tukea ilman työvelvoitetta. Jos/kun tämä ei käy eikä saa kannatusta, miten sitten mikään työ kävisi?
        Kyllä kunnalla riittää tekemistä. Olihan mammeroillekin viime kesänä haravointia moneksi viikoksi, vaikka kone olisi ne heinät kerännyt parissa päivässä. Heille vain haluttiin maksaa vähän (1200€) ylimääräistä, saivat ostella jotain kivaa mukavia mussukoita kun ovat.
        Toivottavasti työvelvoite toteutuu pian, heidän kannaltaan parempi kuin työttömien työleiri. Muiden kannalta se ja sama, kunhan maleksijat ja makailijat joutuisivat ajattelemaan, mistä se raha tulee.


      • viimenensammuttaavalot

        "Työttömät elätetään yhteiskunnan toimesta". Tämä elättäminen on kuule aika pientä ja sillä korvataan vain vähäisiä pakollisia menoja valkonaamoille. Silti monen kohdalla pitää mennä sossuun vielä lisäksi, kun rahat eivät riitä edes vuokraan, ruokaan, lääkkeisiin ja vaatteisiin. Tämä minimitoimeentuloksi tarkottettu summa ei ole tarkoitettu työssäkäynti varten, vaan toimeen tulemista varten kun TÖITÄ EI OLE tai esim työkyvyttömyys iskee.

        Tajuatteko te, että suomessa on satojatuhansia työttömiä ( muut toiminpiteissä olevat) kun töitä ei yksin kertaisesti ole tarjolla, erityisesti tietyillä alueilla. Pohjois-Karjala on erityisesti ollut pidempään jo alue jonne suuria investointeja tai uusia isoja yrityksiä ei juurikaan tule (esim Lieksa, Nurmes, Juuka). Syitä tähänkin on monia, suurin on varmaan markkinoiden pienuus ko. alueella = yritykset siirtyvät kasvukeskuksiin, jossa markkinat ovat.

        Sitten näille vuohkaajille jotka sanovat, että reppu selkään ja maailmalle, niin mitenkähän sitä lähtee jos ei omista edes autoa? Mistä rahat löytyy vuokraan ja vuokratakuiseen esim 1 3kk ja jos vuokra vaikka 700e/kk? Mistä tyhjätaskuna näitä rahoja muuttoon, vuokratakuisiin yms taikoo? Asunnon saantikin voi olla vaikeaa kasvukeskuksissa. Se on helppo sanoa kun paalua on. Ajatteleppa itse asiaa jos joka kuukausia pitää laskea pennoset, että riittääkö rahat edes vuokraan ja ruokaan tässä kuussa.. Saapi kuule autot ym luksukset unohtaa.. Eikä tuo taikaseinä oikein toimi köyhille valkonaamoille..

        Tulkaa naukumaan tänne töistä kohan Lieksassakin on palkkatöitä tarjolla useita satoja paikkoja. Lähiaikoina pitäisi löytyä 500-800 uutta työpaikkaa (pitkäaikaistyöttömät mamut). Voit varmaan itsekkin arvata ettei niitä työpaikkoja tänne tule suuressa mittakaavassa.. Entisetkin katoaa tai vähentävät.

        Työstä pitää saada palkka, eikä mitään minitoimeentulo etuutta!


    • EihänNeTeeMitäänLaiskat

      Moni varmaan lähtisikkin jos saisi palkan jolla pärjää, mutta yleensä ne on niitä määräaikaisia pätkäkeikkoja? Toisekseen pitäisi sitten lähtöpaikassaan myydä talonsa ja muut vermeensä, sillä yleensä työläisenpalkoilla ei kahta elinpaikkaa ylläpidetä!

    • vatunvoimistelija

      Nämä vaalit tullaan muistamaan historiallisina " hajontavaaleina " , moni ei osannut ilmaista kantaansa sekavan ja hämmennetyn tilanteen vuoksi. Pahinta on se. että politiikan luottamusarvo on niin kuopassa, että sen palauttaminen nykyjärjestelmällä om miltei mahditonta.

      Viisaammat valtiotieteilijät tulevat kommentoimaan kaikenlaista, tämänkin kirjoitukseni jälkeen, mutta ei se minua harmita, vain hieman koskettaa, kuin valkoinen keppi katua sokealla mieltäni valaisemaan. Aika ei anna rauhaa, tulevat vaalit vähemmän, tai Lieksan tilanne?

      Kaikessa on aina oleva määre. Turha liikaa, liika turhaa. Olkaamme.

      Hyvää pääsiäistä kaikille.

    • vatunvoimistelija

      Ai niin. Demaria en ole äänestänyt koskaan, enkä äänestä. Siksi minulla onkin puhtaan valkoiset hampaat. ;)

    • napanöhtä

      Eikun ne peräkammarin pojat ja mamut paskavaippoja kuskaamaan vanhuksien asunnoista, tulis jotain näkökantaa normaali elämästä, ihmisten täytyy tehdä jotain työtä toimeentulonsa suhteen ja ei voi syyttää kaikesta mamuja, vaikka hatuttaa. Jos meinaat saada jotain tukea, pitäis tehdä jotain työtä sen eteen, olit mamu tai normaali tukia saavava alkuperäisasukki. PS. Lieksaan on tullut monia ns. siipensä polttaneita lieksalaisia meidän iloksi. Kyllä sossun tädit ovat mielissään, työt ei lopu.

      • Työvoimapulanpaikkaaja

        No nyt on hätä työttömistä. Mitäpä tässä tyhjää vouhkaamaan, odotellaan rauhassa kun se työvoimapula iskee, niin on reserviä odottamassa niihin avoimiin työpaikkoihin. Ja jonoiksi asti on afrikasta lisää tulossa jos pahakin työvoimapula iskee päälle.


    • eläinlabrakoekaniini

      heh heh, nälkäkuolemalla uhkailemalla ongelmatapaukset sosiaalityötä tekemään, arvaisin että osa "asiakkaista" ryöstettäisiin vaivihkaa, piironginlaatikon kätköt olisi pian pengottu ja pankkikortin tunnusluku udeltu. ilman allekirjoitettua työsopimusta moni tajuaisi pian ettei mitään juridista vastuuta "asiakkaan" turvallisuudesta olisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe