Kadotustuomio - kenelle ja miksi?

turmiontohtori

Ketkä joutuvat kadotukseen ja miksi?
Vastaus mieluummin selkokielellä eikä "adventtitotuuden kiemurteluilla" ja adventisteille selvennykseksi että kysymys ei koske ketkä pelastuvat.

23

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!

      Eksää yhtään lue Raamattua?

      Sinulle sopivaa "selkokieltä" pitäisi sitten olla ja ei saisi olla "adventtitotuuden kiemurteluja?!"
      Ooksää pössöö?

      Että adventisteille pitäisi olla vielä selvennystäkin, mutta mitään et sano kuitenkaan?!

      Lue Raamattua! - Ja kysy Jumalalta kuka ja ketä helvettiin joutuu.
      Ei "adventistit" ihmisille tuomoita lausu. Matt 7.1.
      Raamatusta on kaivettava ilman kiemurteluja jokaisen itse sellainen omantuntonsa mukainen käsitys oikeasta ja väärästä Jumalansa edessä.

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • pelastettu

      Johanneksen evankeliumi kolmas luku, kolmas jae:
      Jeesus vastasi hänelle:" Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."

      Ne joutuvat kadotukseen, jotka eivät synny uudesti ylhäältä. Tarkoittaa: Jos et halua luovuttaa kaikkia oikeuksia kaikilla mahdollisilla elämäsi aloilla Jeesuksen hallittavaksi, et voi syntyä uudesti, etkä periä Jumalan valtakuntaa eli päästä Taivaaseen.

      Kadotukseen joutuvat ne, jotka valitsevat pitää itse itsensä, Taivaaseen menevät ne ketkä antautuvat Jeesuksen pelastettavaksi.

      Jumala ei ota pienintäkään riskiä sen suhteen että synti palaisi uudelleen, siksi ei ole mahdollista että Taivaaseen pääsisi mitään epäpyhää.

      Pyhäksi ei tulla olemalla adventisti, baptisti, luterilainen tai mikään muukaan. Kirkko tai siihen kuuluminen/kuulumattomuus ei pelasta ketään.

      Ainoastaan Jeesuksen Kristuksen pyhään vereen täysin turvautuvat ja itsensä kokonaan Hänelle luovuttaneet voivat olla Taivaan kansalaisia.

    • Lisäys;

      Tuomiopäätökset tehdään elämän kirjan perusteella; >>> Ps 69:29, 2 Moos 32:32-33, Ps 56:9, Jes 65:6-7, Fil 4:3, Ilm 3:5, 20:12, 21:27, Luuk 10:20, Dan 12:1, Mal 3:16, Neh 13:14, Saar 12:13-14, Matt 12:36-37, 1 Kor 4:5.

      Hebr 8 ja 9 luvut kertovat Jeesuksen ylimmäispapillisesta tehtävästä taivaallisessa pyhäkössä. Kuolleet eivät tiedä mitään. (Saar 9:5-6, 9-10, Ps 146:4, Ps 115:17)
      >>> Ylipappi elää, ja toimii ihmise hyväksi ihmisen uskoontulon, uskon ylläpitämisen ja
      pelastuksen eteen. Ihminen vastaa tähän aina itse jotakin joka ratkaisee kun Jumala on ensin puhutellut; Hebr 3:4-8.

      Enkelit toimivat Kristuksen ja uskovien palvelijoina ja välittäjinä. >>> Hebr 1:14.
      Jeesus Kristus on asianajajamme Jumalan edessä. (1 Joh 2:1, Hebr 9:24, 7:25, Jes 43:25, Ilm 3:5, Matt 10:32-33)

      On selvää että jollakin perusteella kuolleet herätetään ensimmäisessä tai toisessa ylösnöusemuksessa.
      On oltava joku peruste. Arpapeliä ihmisen ikuinen kohtalo ei voi olla. Kerran uskoontullut voi langeta kokonaan poiskin Herrasta. San 24:16; Matt 13.
      Jossakin on oltava ymmärrystä ja tietoa siis missä tilassa ihminen on armonaikansa päättänyt ! >>> Ilm 20:11-15.
      >>> Onko hän pyhittynyt Jumalan palvelija Kristuksessa, (Hebr 12:14) vai katumaton ja kääntymätön armonaikansa päättyessä ? <<< Tämä ratkaisee! Onko ihminen jumalaton vai päättääkö etsikko- armonaikansa Herrassa Jeesuksessa uskossa Jumalan yhteydessä, Jumalan Hengen rakkaudessa ja kasvatuksessa ilossa.

      Uudessa Testamentissa "helvetti" sana esiintyy 12 kertaa; Matt 5:22, 29, 30, 10:28, 18:9, 23:15, 33, Mark 9:43, 45, 47, Luuk 12:5. (Jaak 3:6)
      Jeesus käytti tätä kaatopaikkaa vertauskuvana helvetin tulelle joka aikojen lopussa kuluttaa jumalattomat.
      Lopullinen rangaistus ilmestyskirjan apostoli Johanneksen mukaan on "taivaasta lyövä tuli, tulinen järvi joka on toinen kuolema." 20:9-15, 19:20, 21:8
      Myös psalmit kuvaavat jumalattomien rangaistusta "savuna joka nousee ilmaan;"
      Ps 37:9,20,34, 68:3, 104:35,145:20

      Jeesus kuvasi vertauksissaan ihmisen tuhoa Matteuksen sanoissa "tulisella pätsillä" sekä "itkulla ja hammasten kiristyksellä" Matt 8:12, 13:42,50, 22:13, 24:51, 25:30 ja Luukas 13:28.
      Rakkaudessaan Jumala on antanut valinnan mahdollisuuden kaikille luoduilleen, enkeleillekin.
      Raamattu kertoo että osa enkeleistä ei pitänyt kiinni korkeasta asemastaan. (Juud 6, Hes 28:12-17, Ilm 12:7)

      Rakkaudellinen Jumala tahtoo aina pelastaa ihmisen. Jumalan Henki vetoaa jokaiseen ihmiseen useasti elämän aikana kääntymyksen puolesta. (Matt 22:37, Luuk 13:34, Hes 33:11, Jes 1:18, Jes 45:22, 55:7, Apt 7:51)
      Ihmisellä on aina vapaa tahto päättää ikuisesta kohtalostaan.

      "Katso minä luon uuden taivaan ja uuden maan. Menneitä ei enää muistella, ne eivät nouse mieleen." " Kuolema on nielty ainiaaksi. Herra Jumala pyyhkii kaikkien kasvoilta kyyneleet."
      Jes 65:17, 25:8.

      "Hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." Ilm 21:4.



      "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room 6:22-23, Mal 3:19.



      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Sirkka-Iita

      Iankaikkisen elämän voi saada ainoastaa Jeesuksessa Kristuksessa, uskomalla itsensä Jeesuksen lunastettavaksi. Yhdenkään ihmisen on mahdoton saada iankaikkista elämää ilman uskoa Jeesukseen.

      • eksyttäjälle

        Aiheena on "kadotustuomio" eikä pelastus.
        Vastaus mieluummin selkokielellä eikä "adventtitotuuden kiemurteluilla" ja adventisteille selvennykseksi että kysymys ei koske ketkä pelastuvat.


      • kiemurtelua.missä

        eksyttäjälle sivulliselta.

        Siis eikös bojaa? Raamatussa tuomiolla on vuohdet ja loppusijoituspaikka on kadotus.
        Lampaat ja armolahjana iankaikkinen elämä.

        Siis jos et osaa lukea Sirkka-Iitan vastauksesta lopputulosta, vaikeeta sinun on muutoinkin keskustella.

        Sirkka toi esiin Kristuksen ja Kristus on raamattuun muistiinmerkitty ainut pelastus-uhri, joka jo ilmaistaan ennen luomistyötä.

        Vaikeetako? Siis kuka kiemurtelee, kysyn ei adventistina?


    • Tässä eräänlainen (ei adventistinen) vastaus:
      Pelastuksen periaate on ehkä hieman toinen kuin sinä ja monet muut ajattelevat sen olevan. Ehkä vastaus kysymykseesi selviäisi paremmin jos katsoo ketkä pelastuvat ja miksi.

      Pelastus tarkoittaa, että Ihmisen elämä EI TUHOUDU, ..
      ja jos nyt ensiksi ajattelet tätä asiaa niin silloin tulee ajatukseen tietenkin kysymys : "MIKSI elämä ei tuhoudu?"

      Lyhyt vastaus on luonnollisesti, että koska sellainen elämä on sellaista - eletään siten .. ja sellaisessa paikassa ... että se ei tuhoudu.

      Pelastus tarkoittaa siis siirtymistä kuolemasta ==> elämään. että askel askeleelta muuttaa elämäänsä siihen suuntaan jossa ei kuolemaa enää ole...samalla ihminen vapautuu kaikenlaisista itseään sitovista luuloista ja sen mukana luonnollisesti turhan pelkäämisestä muista harhoista ..

      Kysymyksesi oli "Kadotustuomio - kenelle ja miksi?" ..
      Jos ymmärrät että KAIKKI me ihmiset olemme menossa kohti omaa tuhoutumistamme yksinkertaisesti koska me elämme siten että me kuolemme ... me tuhoudumme OMIEN TEKOJEMME seurauksena.

      Siksi parempi kysymys ainakin minun mielestäni olisi oikeastaan:
      "Pelastus- kenelle ja miksi ?" ja onko se ylipäätään mahdollista välttyä tuhoutumiselta?

      Sillä ainakin minä ymmärrän oikein hyvin miksi ihmisen elämä ei tällaisena voi olla iankaikkista - ja siksi kysymys on enemmänkin siitä, että kuinka kukaan edes voi uskoa että elämä ei tuhoudu vaikka ihmiset kaiken aikaa tekevät tekoja joiden seuraus kaiken järjen mukaan vie ihmiset tuhoon.

      Ja siihen kuinka kuinka se on mahdollista .. ja miksi ... antaa Raamattu ainakin minulle selvän vastauksen .. joka lyhykäisyydessään kuuluu : "Elämä tulee elää siten että se voi säilyä .. esimerkiksi oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa (sillä kaikki epäoikeudenmukaisuus ja rakkaudettomuus on periaatteessa typeryyttä joka tuhoaa elämän) ja toiseksi elämä pitää myös elää paikassa missä se voi säilyä.

      Siis ihmiset tarvitsevat vähemmän mystiikkaa ja enemmän Raamatun selvää opetusta elämästä ja kuolemasta.

      alex

      alex

    • pyhpyh

      KAIKKI joutuvat kadotukseen paitsi ne, jotka ottavat Jeesuksen vastaan. Oliko tarpeeksi selvästi?

      • pyhpyh

        Ja miksi? Siksi, että ihminen on synnin turmeleva paha lantakasa, joka ei muuta ansaitse. Synnin palkka on ikuinen kuolema tulijärvessä. Piste.


      • Ne.muut

        Kaikki kuolevat - koska kenessäkään ei ole iankaikkista elämää - joten aivan oikein Raamattu sanoo "synnin palkka on kuolema". Synnit on siis maksettu kuolemassa - ja Raamattu sanoo , että jokaisella on ylösnousemus kuolleista - on ensimmäinen ja toinen ylösnousemus. Ne joiden osa on ensimmäisessä ylösnousemuksessa saavat kuolemattomuuden... ne jotka nousevat ylös toisessa ylösnousemuksessa ... ovat liian myöhään asialla ja he kuolevat toisen kuoleman.


    • Pääsentaivaaseen

      Miten voin päästä taivaaseen? Mitä pitää tehdä?
      Minulla ei ole enää siitä asiasta mitään epäilystä. Katsoin videon, kun saarnaaja opettaa sen niin että minäkin ymmärrän:

      https://youtu.be/HCZudzaCGlM

      • Turha.kysymys

        vilkaisin videoon minäkin ja kuulin kuinka puhuja sanoi "synnin palkka on kuolema" .. ja asetti siihen perään ikäänkuin kysymyksen - "mitä se tarkoittaa".. miksi tämä puhuja esitti tuon kysymyksen? eikö se ole aika selvästi sanottu jokaiselle, jos sanotaan "synnin palkka on kuolema" miksi sitä täytyy kysellä ?
        sanonnalla, "synnin palkka on kuolema" tarkoitetaan että "syntinen kuolee syntiensä tähden" ainakin jos synti saa ihmisessä tehdä työnsä loppuun asti.


    • Eiollutadventismia

      Olipa hyvä video. Ihmeen hyvä.

    • Jos uskonnot ovat yhtää oikeassa, niin me kaikki joudumme lähinnä kadotukseen.

      Eli muut kuin kristityt joutuvat kristinuskon kadotukseen.

      Muut kuin muslimit joutuvat islamin kadotukseen, tosin sieltäkin pääsee katumalla pois.

      Sama juttu hinduilla, eli anti-hindut joutuvat hindujen kadotukseen, jota tosin ei nähdä pysyvänä kadotuksena, vaan tilapäisenä rangaistuksen paikkana jossa kukin saa ansionsa mukaan ja sitten hipsitään taivaan iloihin.

      Buddhalaisilla on myös kadotus, joka on katumuspaikka ennen jälleensyntymää.

      Muiden uskontojen jumalat tosin tuntuvat paljon oikeudenmukaisemmilta kuin kristinuskon jahve, sillä monissa uskonnoissa kuoleman jälkeen saadaan oikeutta ansioiden mukaan, mutta katumalla pahat pääsevät taivaaseen sitten, kun tarpeeksi omista pahoista teoista on kärsitty kakkua kuumemmalla osastolla.

      Kristinuskossa taas hyvä ihminen, joka ei älynnyt vain uskoa, päätyy kadotukseen ja murhamies pääsee suoraan taivaaseen, kunhan vain uskoi Jahveen, joten ei kovin oikeudenmukaiselta tunnu tuo järjestely.

      Monissa muissa uskonnoissa kaikki pääsevät taivaaseen lopuksi, kunhan pahojen tekojen seuraukset on kärsitty asianmukaisesti kadotuksen puolella.

      • pyhpyh

        Puhut taas läpiä päähäsi. Ei ole olemassa hyviä ihmisiä. On vain pahoja ja vielä pahempia. Raamatullinen kristinusko on ainoa oikea. Kaikki muut ovat valhetta. Murhaaja ei pääse taivaaseen sillä, että sattuu uskomaan Jumalan olemassaoloon.


      • Bushmanni kirjoittaa siitä kristinuskosta jota valitettavasti opetetaan useimmissa kirkoissa ja joka on eräänlainen sekauskonto monista uskonnoista - mutta sitä ei tule sekoittaa Raamatun opetukseen syntisen kohtalosta joka kaikkialla koko Raamatussa on kuolema - JOS ei Jumala ihmistä pelasta .

        Joku sanoi että Jeesus maksoi ihmiskunnan synnit ja siksi jokainen saa ylösnousun kuolleista - toiset ensin (Raamatun mukaan) ja he saavat Jeesuksen hallitessa oppia sen elämän jota kutsutaan iankaikkiseksi elämäksi. Loput saavat ylösnousemuksen 1000 vuotta myöhemmin ja koska he eivät ole olleet Jeesuksen opissa (koska eivät halunneet) he eivät ole saaneet sitä apua jota jokainen ihminen tarvitsee voidakseen saada iankaikkisen elämän.

        Siis ilman Jeesuksen 1000 vuotis aikaa = ilman iankaikkista elämää. Nyt monet sanovat jo nyt omaavansa iankaikkisen elämän ja heidän uskoonsa kuuluu myös n.s. ikuinen helvetin piina (tavallisesti muille kuin heille itselleen) .. sellaiseen en minä ainakaan usko. En usko että kaikkivaltias loisi elämää ikuisesti piinattavaksi - ja koko oppi on sitä paitsi kuin pohjaton ämpäri - siis tyhjää täynnä.

        Mutta jokainen valitkoon tiensä ..

        alex


    • haadesgehenna

      Kauhistus kadotus . Markus16 evankeliumi joka ei usko se tuomitaan kadotukseen. Tää on Raamatussa moneen kertaan . 1 joh5 . Karmeeta on kuulkaa . Jos ei usko jumalan pojan nimeen . Ilmestyskirjassa kuvataan helvetti ja demonit . Niitä kulkee keskellämme ...

      • Höpö höpö missä ilmestyskirjassa on sana helvetti? Ei missään - sitä paitsi Raamattu ei sisällä helvetti sanaa olenkaan - jos tarkkoja ollaan, ja mielestäni tulee ihmisen olla aika tarkka tällaisissa asioissa ennen kuin alkaa syyttämän että Jumala olisi luonut elämää ikisesti piinattavaksi - tai vielä pahempaa - syyttää Jumalaa luotujensa piinaajaksi .

        Pois sellaiset harhat ..

        alex


      • ate.i.s.m.i
        alex.kasi kirjoitti:

        Höpö höpö missä ilmestyskirjassa on sana helvetti? Ei missään - sitä paitsi Raamattu ei sisällä helvetti sanaa olenkaan - jos tarkkoja ollaan, ja mielestäni tulee ihmisen olla aika tarkka tällaisissa asioissa ennen kuin alkaa syyttämän että Jumala olisi luonut elämää ikisesti piinattavaksi - tai vielä pahempaa - syyttää Jumalaa luotujensa piinaajaksi .

        Pois sellaiset harhat ..

        alex

        Raamattu puhuu kyllä tuosta vaivan paikasta. Ja yleensä puhujana on Jeesus. Ilmestyskirjassa on montakin paikkaa, mutta tässä yksi: "Pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja muhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa." (Ilm.21:8)
        Ei siis kannata laittaa päätä pensaaseen, vaan kääntyä Jeesuksen puoleen kokosydämisesti. Jumala ei tahtoisi yhdenkään joutuvan helvettiin. Siksi Jeesus hankki meille pelastuksen sieltä ristinkuolemallaan. Uskomalla häneen, pelastuu. Äläkä mieti, mitä muut ajattelevat. Kyse on Sinun omasta elämästäsi. Tuossa edellämainitussa listassakin mainitaan pelkurit ensimmäisenä. Se kuvastaa juuri ihmispelkoa.


    • Hei!

      Anteeksi pyydän tuon repliikkini mikä sivulla. Olen siinä ollut jossakin muissa ajatuksissa ja tarkoitukseni olla huumorintajuinen, tms.
      Mitään henkilökohtaista siinä ei ollut kuitenkaan.
      Olen lukuisia kertoja päättänyt ettei huumori sovi hengelliselle puolelel kirjoitettuna, mutta sorrun kuitenkin kirjoitettuun huumoriin joka voi olla sitten hämmästyttävä vastaanottajan kannalta. Mutta jokainen joka kirjoittaa foorumilla tietää ettei nimimerkin taakse voi henkilökohtaisia tullakaan.

      Suomi24.fi foorumeilla on yksi arvo kuitenkin rento kielenkäyttö.

      Vastaan uudelleen kysymykseesi;
      - Ihminen saa tuomion sen mukaan minkälaisessa tilassa yksilö päättää armonaikansa maan päällä; jumalattomana kääntymättömänä, vai Herrassa Jeesuksessa.
      Tässä kaikki. >Ilm 20 luku on selkeä, ja lue Room 6:22-23, Joh 3:16, Ilm 1:7-8.

      Taivaan joukot elävät ja toimivat ihmisen uskoon tulon, uskon ylläpitämisen eteen
      henkilökohtaisella tavalla. Rakkaus Jumalaan- ihminen yhtyy Jumalan kutsuun tai hylkää Jumalan kutsun. Pyhän Hengen puhuttelussa ihminen on jos ajattelee jotakin uskon asioissa. Ihminen vastaa aina jotakin Jumalan puoleen.


      Jumalan siunausta
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Aloitus:
      Kadotustuomio - kenelle ja miksi?
      turmiontohtori
      1.4.2015 13:57

      Ketkä joutuvat kadotukseen ja miksi?
      _______
      Vastaus:
      Kyse on iankaikkisen elämän mahdollisuudesta, tuomio eli kuolema on yksinkertaisesti ilmaistuna ihmisen "tekojen seuraus" - ei sen kummempaa. Ihminen kuolee koska hänessä ei ole iankaikkista elämää - ihminen periaatteessa tuhoaa itse elämänsä tekemällä sellaista mikä tuhoaa elämän. Elämästä tulee vaivalloista ja se tuhoutuu lopuksi .. siinä se mitä sinä kutsut kadotukseksi .

      1. Joh. 3:15 Jokainen, joka vihaa veljeänsä, on murhaaja; ja te tiedätte, ettei kenessäkään murhaajassa ole iankaikkista elämää, joka hänessä pysyisi.

      alex

    • syntisille

      Ilman Jumalaa ei ole elämää. Ihmiskunnalle on annettu aika ottaa Jeesuksen sovitus vastaan ja tekemään parannus synneistään ja joka ei sitä ota vastaan on kadotuksen oma lopulta, kun armon aika loppuu.

    • JumalaOnSuuri

      Tähän kysykseen ei ole vastausta. Sitä ei ihminen päätä, eikä yhdellekään ihmiselle ole annettu siihen minkäänlaisia tuomioherran valtuuksia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe