Aivoinfarkti- ym. vaarat ja pillerit

pohdintaa

Luin jonkun lääkärin vastauksen jollekin sydäntautiselle, joka mietti estrogeenipillerien aloitusta ja siinä todettiin, että jos kuuluu riskiryhmään ja on esim. korkea kolesteroli, niin estrogeeni saattaa irroittaa suonen seinämistä sinne mahdollisesti kertyneitä kolesterolihiukkasia verenkiertoon ja ko. lääkäri ei suositellut hormonikorvaushoitoa ainakaan tälle henkilölle.

Itse en nyt uskalla aloittaa pillereitä, joita sain vaikeisiin oireisiin, kun tiedän, että mulla on kolesteroli (elintavoista johtumatta on nyt noussut, kun estrogeenitaso laskenut) ollut jo jonkin aikaa jopa yli 7 (oli myös lapsena ja nuorena joskus samoissa arvoissa). Se olis siis hormonien vaikutuksesta nyt todennäköisesti korkea, vaikka en söis mitään. Mistä tiedän, jos sinne on jo alkanut kertyä plakkia, jonka pillerit saa sitten liikkeelle. Äidilläni oli aivoinfarkti saman ikäisenä kuin itse nyt olen. Hänellä oli myös korkea kolesteroli.

Sepelvaltimot on tosin kuvattu n. 6 v sitten ja silloin ainakaan niissä ei näkynyt mitään, mutta sen jälkeen kolesteroliarvot on ehtineet olla koholla jo hyvän aikaa, enkä tiedä onko plakkia mahdollisesti jossain muualla.

Gynen mielestä kuitenkin pillerit saattais suojata sydän- ja verisuonisairauksilta, mutta kovin on vaan ristiriitaista tietoa. Mikähän näistä nyt sitten pitää paikkansa?

Pelkään myös pillereiden rasittavan maksaa. Olen muutenkin tosi herkkä lääkkeille. Keltarauhaspillereistä sain aikoinaan keljuja oireita, kun jouduin niitä käyttämään ja kun on vielä kohtu tallella, niin niitäkin joutuu sitten tietty syömään.

Olo on kuitenkin siis aika kaamea, että jotain tarttia kohta tehdä. Vaihtoehtolääkkeet ei ole auttaneet.
Todella ristiriitaista, kun ei tiedä tekeekö estrogeenin puutoskin nyt jotain hallaa elimistölle ja kun mulla on lisäksi vielä osteoporoosiriskikin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EnJaksaKeksiäNimimerkkiä

      Maksan kannalta pillerien vaihtaminen laastariin auttaa, koska laastarista saatu lääke ei kulje maksan kautta. Aivoinfarktista en tiedä, olen itsekin miettinyt samaa, ja siitä tosiaan taitaa olla ristiriitaista tutkimustietoa. Yleensä sanotaan, että laastari on parempi verenkierrolle. Miksiköhän sinulle on edes kirjoitettu pillereitä laastarin sijasta?

    • Eipä_noista_tiedä

      Plakkia kertyy kaikkiin verisuoniin ei ainoastaan sydämeen, mutta siellä se aiheuttaa ongelmia enemmän (sepelvaltimoiden tukkeumia). Esimerkiksi minulla todettiin polven nivelrikon takia kuvauksissa jalan suoniin kertyneen runsaasti plakkia vaikka kolesteroliarvot ei ollutkaan noin suuret.
      Jos pelkäät kolesterolin aiheuttamia ongelmia, yleensä jo pienikin kolesterolilääkitys laskee arvoja hyvin.
      Estrogeeni voi aiheuttaa veritulppia, mutta ne eivät välttämättä johdu kolesterolista, mutta se voi olla "hyvä" tulppien aiheuttaja. "Sydäntaudeista" esimerkiksi eteisvärinä kehittää veritulppia riippumatta kolesterolista, kun värisevässä eteisessä osa verta jää seisomaan ja hyytyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe