Sossutuki tekee laiskaksi

SDPsanooKYLLÄ

Laiskistaako sosiaaliturva suomalaiset?!

Taistelupari-illassa nähdään kuusi poliitikkoa, jotka edustavat politiikan keskisarjaa tai raskasta keskisarjaa. Tohtori Pentti Arajärvi (sd) kohtaa kansanedustaja Elina Lepomäen (kok). He väittelevät siitä, laiskistaako sosiaaliturva suomalaisia?

Kuule vastaus ISTV:n kello 18:

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-1427814563972.html

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkaavatuttaa

      Miten nuo tuhansia euroja kuukaudessa paskaa puhumalla tienaavat voisivat tietää ihmisten köyhyydestä?
      Jos ovat edes tietävinään, niin puhuisivat sitten siitä, miten ihmisen on pakko asua, syödä ja olla valmis ottamaan vastaan ansiotyötä, jota ei ole.
      Puhuisivat siitäkin, mitä hyödyttää leivän poisottamisen uhalla kyykyttää työtön orjatöihin, joka on kansantaloudellisesti sama, kuin menisi ruokakauppaan tyhjän kukkaron kanssa. Summarum.

      JOS EI NIITÄ TÖITÄ OLE, niin mitä v*****!? Nouseeko maan talous, jos sosiaaliturvaa nipistetään? Saadaan vain lisää todella syrjäytyneitä ja laitospaikkajonoja, sekä tunkua vankiloihin, joissa sentään saa hampaat paikattua, sekä asua läpimässä ja syödä monipuolisesti.

      • niiiiiniiiiiii

        Sanoisivat suoraan "arbeit macht frei, tuet pois ja työttömät leireille!" Ihan sama ajatus siellä on etuoikeutetun "yli-ihmisen" ohimolohkossakin. Jätetään vaan yhteiskunta näiden harteille, jotka eivät ole päivääkään olleet oikeissa töissä. Katotaan miten käy, kun kukaan ei tule enää pyyhkimään.

        Vähän kärjistäen...

        Oikeesti, tilannehan on kaikkialla maailmassa sama, iso raha hallitsee ja ihmiskunta vikisee,


    • PerustuloPerustili

      Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kannattaa perustulo perustiliä, jotta jokainen saisi tililleen perusturvan.

      Työtön voisi tälläisen aktiivisen perustulon myötä tehdä lisätöitä tai alottaa pienyrittäjyyden.

      Kannatetaan!

      • paavolleääni

        Miten työtön voi tehdä lisätöitä???


      • PerustuloPelastaa
        paavolleääni kirjoitti:

        Miten työtön voi tehdä lisätöitä???

        Ei voi tehdä menettämättä tukiaan. Tai ainakaan suurin osa ei voi tehdä.

        VAikka työttömyystuessa on 300 e/kk suojaosa, se ei vielä koske esim. asumistukea ja jokatapauksessa jos saat sossusta vähänkään, niin se suojaosa ei hyödytä mitenkään.

        Sossussa etuoikeutetuksi tuloksi katsotaan max. 150 euroa ja sekin vain silloin jos saat tasaan 750 e/kk palkkaa. Silloin saat pitää siitä palkastasi 150 euroa.

        Kuka hullu tekee töitä joista hyötyy vain 150 euroa vaikka töitä tekee 750 euron edestä.

        Jos saat työstäsi palkaa 100 euroa niin saat pitää siitä vain 20 euroa.

        Eihän tälläisessä ole mitään järkeä?

        Mutta JOS olisi PERUSTULOA niin kaikki lisätyö hyödyttäisi.


    • 2-7

      Sossutuet tuntuvat laiskistavan sossua itseään.

      25 päivää odotellut toimeentulotuen päätöstä. Tuki on ainoa toimeentuloni. Ei mitään yhteydenottoja, saati rahoja.

      Että silleen.

      • alkaavatuttaa

        Niinpä! Montako palkattua tanttaa tarvitaan käsittelemään sinun lakisääteistä toimeentulotukihakemustasi?

        Näkisittepä tään meidän sossun ämmälegioonan! Ne on jo monta vuotta olleet lukittujen ovien takana ja aikoja sosiaaliohjaajalle saa monen viikon päästä. Silloinkin on joka kerta eri ämmä, eikä se puolen tunnin aika riitä muuhun, kuin tarvittavien papereiden tulostukseen, sekä OMAISUUDEN myyntihalukkuuden tiedusteluun. Hah. Tönöni on iso ja vanha omakotitalo, jossa katto vuotaa ja kaukolämpölaskut ovat tuskallisen suuret. Mutta kuolen mieluummin homeeseen kuin muutan vuokralle kunnan rivitaloon, josta maksaisin kuussa enemmän, tai sossu maksaisi.. sehän on ihan eri asia, kuin oma talo.

        Sossunämmät ovat vain syövän näkyvä osa. Syöpä on muualla, mutta osaa noi ämmät silti kusettaa ja lusmuta ihan omatoimisestikin. Miksi ei osaisi, kun niillä on emokasvain takapiruna.

        Surulisinta, mitä tiedän, on edesmenneen Eerikan kohtalo. Sillä pienellä lapsella ei ollut ketään, joka olisi auttanut, vaikka kymmeniä kovapalkkaisia ämmiä pyöri kuviossa. Lopputulos oli järkyttävä, mutta silti ämmät puhdistetaan systeemin toimesta pulmusiksi.

        Mitä vit**a niille joku tavallinen köyhimys merkitsee? Palkkansa saavat ja hurskaimmat korkeintaan huokaisevat, jos joku tt-tuen asiakas lopettaa maallisen taipaleensa. Helpotuksesta toki senkin.


      • hommiinvaanuuno

        Hölmö, jos päätöstä ei kuulu niin se on tietenkin kielteinen hähä.


      • Itse.Olet.Hölmö
        hommiinvaanuuno kirjoitti:

        Hölmö, jos päätöstä ei kuulu niin se on tietenkin kielteinen hähä.

        Kielteinen päätös on annettava ihan yhtä nopeasti kuin myönteinenkin.


    • djjssdjsjs

      hassua tämä nykypäivän politiikka. muistuttaa vuoden 95 ehdottomia vuosia. köyhät on laiskoja ja rikkaat uusjako porvarit hännystelijä pankkiireineen oli sankareita. olen aina ollut sitä mieltä että 20 vuoden sykleissä täällä mennään. harva sitä haluaa olla köyhä tai kärvistellä tukien varassa. nykyisin vain on silleen että porvarit pelkää ikäännytyksen takia sitä että kohta on suomessa 80 luvun TYÖNTEKIJÄN MARKKINAT. ei pääse teetättämään työtä omilla ehdoilla mitä tahansa. siksi esim maahanmuuttopolitiikka on nykyisen kaltaista. sossutuki ei laiskista vaan pitää huolen että kansa ei ole kohta kadulla tai audin, bemarin voi jättää parkkiin kadunkulmaan ilman ilkivaltaa tai porvarin on turvallista nukkua yönsä kodissaan ilman yöllisiä tunkeilijoita tai paikallisbubissa ei tule tauluun jos sinne eksyy.

    • PerustuloEdullista

      >Perustulon pitäisi olla riittävä, etteivät ihmiset joudu taas heti pulaan sen vuoksi.<

      Toisaalta sen perustulon pitää olla riittävän pieni jotta se aktivoi ja veroilla ne pystytään maksamaan.

      Tottakai perustulo edellyttää että kuntien ja valtion Kelan, sossun ja työkkärin muijia pitää potkia pois, mutta onhan se veronmaksajillekin paljon edullisempaa maksaa niille esim. 500 e/kk perustulo kuin 3000 e/kk palkka?

    • sossupummi-

      Työ tekee laiskaksi, varsinkin kun ei saa palkkaa. Mitä järkeä on jos ei koskaan saa palkkaa. Sitä voi vaikka 10 vuotta tehdä kuntouttavia mutta palkkatyöksi se ei muutu.

      • alkaavatuttaa

        Eikö olekki mielenkiintoista, että nuortakin ihmistä kuntoutetaan vuosikausia? Uhri pysyy elossa toki, mutta ei ikinä voi suunnitella tulevaisuutta, koska sitä ei ole. Ellei omaa huonoa luonnetta ja haistattaa veet orjuuttajilleen, jolloin tietty joutuu sossun luukulle ja siellä alennetulle. Ikää voi olla lähemmäs 30 ja ei ensimmäistäkään oikeaa työpaikkaa.
        Mihin siitä suosta enää motiivia riittää ponnistaa, kun ei palkkatyötä saa vaikka kuinka etsii.
        Usein iltaisin mietin, että olenko ihan turha ihminen. Pelkään vastata itselleni, että olen.


      • Ihanilmastapuuhaa

        No eihän täällä kukaan turha ole. Voithan ainakin siittää työttömiä lisää yhteiskuntaan. Täten tunnet itsesi tärkeäksi eikä siihen tarvita palkkatyötä.


      • EUn_työnsankari
        alkaavatuttaa kirjoitti:

        Eikö olekki mielenkiintoista, että nuortakin ihmistä kuntoutetaan vuosikausia? Uhri pysyy elossa toki, mutta ei ikinä voi suunnitella tulevaisuutta, koska sitä ei ole. Ellei omaa huonoa luonnetta ja haistattaa veet orjuuttajilleen, jolloin tietty joutuu sossun luukulle ja siellä alennetulle. Ikää voi olla lähemmäs 30 ja ei ensimmäistäkään oikeaa työpaikkaa.
        Mihin siitä suosta enää motiivia riittää ponnistaa, kun ei palkkatyötä saa vaikka kuinka etsii.
        Usein iltaisin mietin, että olenko ihan turha ihminen. Pelkään vastata itselleni, että olen.

        Miten voi tippua alennetulle sossukorvaukselle, kun ensimmäistäkään työ, tai harjoittelupaikkaa ei tarjota mistään! Pitää olla totaalitoivoton, jos näitä ei pysty kiertämään? Nyt vielä on tullut uusi sääntö että pitää olla 500pv kassalla työtön ja 300pv työmarkkinatuella, että edes mitään pätkätukityöllisyys paikkaa tarjotaan! Siis 3.5V*!! Sittenkin kuulemma 60% täydestä työajasta! Eli ne ei tarjoa yhtään mitään, millä ainakaan elää! SE on se 480€ sossusta ruinaamalla sittenkin! Herra hyvästi hallitsee! Älkää edes unta nähkö, että jos kelkasta tiputte, löydätte jotain tilalle!


    • työtönmies

      Saon jo 16 vuotiaana ernemmän palkkaa töistä kun nyt on tarjottu 9 euroa päivässä. Ei vaan ole motivaatiota tehdä ilmaiseksi töitä kun tietää että ei sitä palkkaa sa eikä kukaan arviosta. Onneksi kuitenkin pimeitä hommia tulee välillä, ainakin kesällä niitä saan paljon. Tienaan tuplasti enenmmän kuin sen 180 euroa kuussa mitä työkokeiluista saisi.

    • qEPIHeg

      Sekoomuslaisilla on ongelma köyhien saamista tuista ja heidän mielestään niitä pitäisi leikata tai sairaimpien mielestä jopa poistaa! Sehän on helppoa sellaista asiaa ajaa kun ei niitä tukia itse tarvitse kun saa kymmeniä tuhansia euroja kuussa vain istuskelemassa ja jauhamalla pask*aa. Niin ja suunnittelemalla miten saisi pienen ihmisen elämän mahdollisimman kurjaksi! On se, se on todellinen hieno arvo-puolue tämä sekoomus! Lisäksi näiden samaisten porvari-sikojen mielestä palkkaa ei tarvitse maksaa, oikeastaan varmasti työntekijän pitäisi kohta maksaa, että SAA TEHDÄ töitä! Nollatyösopimukset, vuokratyö jne... Miettikää mikä on todellisuudessa AINOA puolue joka haluaisi ne poistaa ja jotka on köyhän ihmisen puolella. Se on vasemmistoliitto ja porvari-sikojen paljon halventama Paavo Arhinmäki jonka sanon olevan koko jätkä, koska uskaltaa seistä pienen ihmisen takana!

      • Äläs.nyt

        Paavo ei seiso pienen ihmisen takana, Paavo menee köyhille tarkoitettujen asuntojen jonon ohi ja valtaa heidän asuntonsa.

        Paavo tienasi yli 3000 euroa kuussa kun sai köyhille tarkoitetun asunnon.

        Jätkä on muutenkin ihan älyttömän elitistinen huijari.


    • fnwqp

      Hehehhheh. Elitistinen huijari, suorastaa öky-rikas vaikka asuu vuokratalossa? Tämä on juuri sitä sekoomuslaisuutta parhaimmillaan. Sitten taas jos Arhinmäki EI ASUISI vuokralla, vaan jossain ökytalossa (kuten yleensä poliitikot ja muut rikkaat) niin porvari-siat huutaisi, että " niin, sitä asutaan vaan niin hienosti vaan juu ja ollaan olevinaan köyhien puolella juu niin näin on juu". Logiikka on loputon täten.

      Todellisuudessahan se on yläluokkaan kuuluvalta henkilöltä harvinainen ja hieno ele, että asuu ja elää vaatimattomasti, kuten Arhinmäki tuntuu tekevät. Tämänhän porvari-siat saa käännettyä tietysti huonoksi asiaksi, mutta en vain käsitä mitä huonoa tässäkin voi olla?

      • Äläs.nyt

        Paavo asuu yli 200 000 euron omistusasunnossa. Osaomistusasunto ei ole vuokra-asunto, se on omistusasunto jota maksetaan osissa ilman lainakuluja jne. Nämä Paavon taloyhtiön asunnot ovat tarkoitetut mm vähäosaisemmille lapsiperheille.

        Arhinmäki on paitsi ahne myös korruptoitunut. Jakeli rahaa mm punkkarikavereillensa.


      • kateellisetoikeistoa

        En ymmärrä miten vasemmistoliiton puheenjohtajan asumista kehtaa kukaan arvostella tai että kun ei liity tähän keskusteluun mitenkään, mutta jospa vasemmistolaisia taviksia arvostelevia ääri-oikeistolaisia nolottaa vuoden verovapaat lyhennysvapaat linnoihinsa ja ylipäätään rupinen velallisuutensa.

        Mielenkiintoinen ilmiö kyllä, että oikeisto olisi häätämässä ihmisiä jo asunnoistaan, sairasta. Jokainen saa itse valita, asuuko vuokralla vai omistusasunnossa ja tottakai jokainen joka kynnelle kykenee, asuisi mieluummin omassa talossa, mutta kun kaikilla ei ole omistuskämppää ja kun vuokralla asumisesta jo muutenkin maksetaan enemmän, kuin mitä rikkaat eduskunnassa istuvat porvarit lyhentelee ökykämppiensä velkoja,aika noloa oikeistolaisten nillitys sikälikin - ja etenkin siksi, että tavikset asuu ihan tavallisissa omakotitaloissa, jotka itse ovat maksaneet, nekin joilla omakotitalo on.

        Kyllä minunkin asumismuotoon haluaisi vaikka mitkä vähäosaiset ja varmasti, mutta kun olen maksanut kaiken mitä asuminen tässä vaatii, on aika paha tulla heittämään pihallekaan.:D

        Tsemppiä oikeiston narsistien vainoamalle vasemmistoliiton puheenjohtajalle.


    • juoppo-työtön

      Kyllä ne työkkärissä sanoi suoraan että olen muka juoppo ja siksi en töitä saa. Juon ehkä alle kerran kuussa. Kirjoittivat oikein lausunnon siitä että mulla on alkoholi ongelma, mä haastoin sen akan oikeuteen kunnianloukkauksesta ja sain korvauksia 2700, ei ne sitä lausuntoa siltin perunut vaan ovat sitä mieltä että olen alkoholisti ja sen takia minua ei kukaan ta töihin.

    • näläkäne

      rehellisesti on myönnettävä etten ottanut orjatöitä vastaan ja sostuki pieneni 40% joten kyllä se laiskottamaan laittaa jos nälkä ei vaivais..

    • älävirkopuolesta

      On nähty, kuinka rakkaus kylmennetään. Mun yksisarvinen on voittaja.

    • DemareidenOrjaksi

      SDPn Antti AY Rinteen mielestä, jopa työttömyysturva laiskistaa jo 3 kkssa.

      Demareiden valtionvarainministeri Antti Rinne kertoi marraskuussa 2014 että rakenteellinen työttömyys koskettaa jo 180.000 työtöntä. Eli niitä joita edes nousukausi ja 100.000 uutta työpaikkaa EI auttaisi töihin?

      Rinne tarkoittaa niitä jotka ovat olleet 6/12 kk työttöminä, jotka demaritoveri Ihalainen pakottaa orjiksi orjatyöpajoille lopuksi elämäänsä kunnes nämä kuolevat tai löytävät oikean palkallisen työpaikan (mitä siis ei toveriRinteen mukaan tule koskaan tapahtumaan).

      Antti Rinne: "kun ihminen on 3 kk työttömänä niin sen jälkeen kiinnittyminen työelämään on paljon vaikeampaa. Osaaminen 3 kk:n työttömyyden jälkeen vanhenee nopeesti."

      Rinne haluaisi pakottaa työttömät jo 3 kk:n jälkeen orjiksi?

    • Ernst_

      Suomessa ei enää köyhiä ole ollut aikoihin koska on varaa lusmuilla ja ostella kameroita ja elektroniikkaa,tehdä kauppakassivideoita ja piereskellä.Muistan kun olimme mettällä 60 luvulla ja ammuttiin ruokatunnilla elukoita, joita sitten paistettiin tervastulella.Tietysti nykyinen köyhien elatus vähentää rikollisuutta,alentaa kuntoa ja tietokoneilla on helpompaa erakoitua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1854
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1437
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1416
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1379
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      145
      1334
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1267
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1202
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1078
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1077
    Aihe