Ulosotto tulossa

jopajopaon

Nyt sitten ensimmäinen ns. haastekirje. Kun luin niitä eritelyitä, siis 350 e, tuli 700e pääomalle päälle. Ei kannatta rehtä mitään sopimuksia perintätoimistojen kanssa.Mutta kuitekin on niin vaikea sinne ulodottoon anta mennä. Koko ajan on pelko. Minulla yhdessä 30000e. Lyhennysvapaaita on asunnolainassa ja aion jotain pientä maksa pois. Nyt olen jälkiviisas, olisin jo pari vuotta sitten pitänyt pelin poikki panna. Mutta kun pelko uo:sta ja yritin vain maksa. TS ei ole mahdollinen kohdallani. Kotista lähtö peloittaa, mikäli tulee pakkohuutokaupatavaksi. Vaktyö on, muttei koska tiä. Viimeviikon lopulla soitin oikeusapu toimistoo ja silloin sanoiti, ettei ole vielä mitään. Ja tänään sittekin tuli postissa ja vastauspäivä jo 3.4. mennessä. Sanoin silloin puhelimetse ,että lainanmyöntäjältä tuli tieto, että on jo kuukauden puolessa välissä sinne lähetetty. Omituista, en tiä missä se viipyi? Kyllä mieli on maassa.

15

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kovin ikävä kuulla että noin on käynyt. Ulosotoltahan välttyy jos maksaa tuon haasteen velan kaikkine kuluineen pois. Vielä juuri ennen ulosottoa on mahdollisuus maksaa velka pois mutta mikäli oikein ymmärrän niin nämä eivät ole kohdallasi mahdollista maksaa? Saman virheen tein itsekin aikoinani, kitkuttelin ja venytin uo:oon päästämistä. Itse asiassa hyvä ratkaisu jos velkoja on useita ja koko palkka menee laskuihin, jos riittääkään. Itse makselin uo:ssa ollessani vain yhtä lainaa säännöllisesti. Se oli pankin kulutusluotto jossa äitini oli takaaja. En tietenkään voinut laittaa äitiäni maksumieheksi. Asuntolainaa ei ole ollut uo:ssa ollessani joten en tiedä miten vaikuttaa pankin kannalta tilanne. Oletan että jos maksat lainan kuten sovittu niin pankki ei puutu asiaan. Ainoastaan silloin jos jätät erät hoitamatta pankille. Minkälaiset tulot on aloittajala? Jos kovin vaatimattomat niin voi olla hankalaa maksaa uo:ta ja lainaa yhtäaikaa, pitäisi syödäkin ja normi laskutkin hoitaa. Paljonko asuntolainaa on maksettu/maksamatta?
      Voisiko asunnon myynnillä saada velat pois ja aloittaa alusta esim vuokralla?
      Vinkkinä että maksele pienimmät lainat nyt pois etteivät haasteelle mennessä kerrytä kuluillaan velkasummaa yhtään suuremmaksi. Jos päätät menä uo:oon niin velab mennessä perintään pyydä heti sen siirtoa ulosottoon. Sulla voisi olla joks 6 kk aikaa ennenkuin uo alkaa. Kerrytä vararahastoa niillä varoilla joilla muuten makselisit velkojasi, paitsi niitä pienimpiä. Ja pidä asialliset välit uo:oon ja ainakin näyttele olevasi kiinnostunut velkojesi hoidosta uo-virkailijallesi. Voi hyvinkin antaa siimaa mitä tule asunnon ulosmittaamiseen.

    • poiupo

      Aloittaja.

      Palkka nettona on 1700-2100 Olen jo selvittänyt oman ulosottomiehen.Kyselin autosta ja kodista. mikäli ymmärsin, etteivät heti asunnon kimpu menee, mikäli on jostain ottaa.

      • kmbqaq

        Aloittaja.
        Onko näin, etä haasteen vastaanoton jälkeen vielä n. puolivuotta kun ulosotto alkaa.?


      • jiffi

        Vaikkei ulosotto veisikään asuntoa, niin joskus on viisainta myydä itse ja maksaa velat pois.


      • plplplplpl

        Aloittaja
        Asunto on puoliksi, siksi en ajattele heti myynti.


      • muikkelismuikku
        kmbqaq kirjoitti:

        Aloittaja.
        Onko näin, etä haasteen vastaanoton jälkeen vielä n. puolivuotta kun ulosotto alkaa.?

        Ei. Ulosotto alkaa heti käräjäoikeuden päätöksen jälkeen. Siihen menee noin 2-4 viikkoa riidattomassa velassa. UO lähettää lasku koko summasta ja jos et kykene maksamaan, joudun varaamaan ajan maksusuunnitelman tekemiselle. Yleensä se aika järjestyy nopesti.

        Ainut, missä voit venyttää, on se, että vastaat haasteeseen sen viimeisenä vastauspäivänä, jolloin saat itsellesi pelattua 2 lisäviikkoa. Viivyttelystä on hyötyä silloin, kun odotat saavasi maksettua koko velan, mutta saat rahaa vasta 2-3 viikon päästä. (esim isompi palkka tai vaikka auton myynti).


      • vähästäpahaanyhjäistä

        Eli jos pystyyy maksaman ennenkuin ulosotto alkaa,jos esim6kk niin mitäkustannuksia tulee päälle. Käräjämaksu ki,mutta mitä muuta? Ja luottotiedot kai ei mene ennenkuin ulosotto alka?


      • Luottotiedot menee kun haasteelle on annettu tuomio (YKV, 3-4v). Yleensä riitauttamisajan 14 vrk jälkeen, mikäli velallinen ei anna vastinetta. Ensimmäisestä merkinnästä tulee tieto kirjeitse Asiakastiedosta. Mikäli jokin maksusuoritus on myöhästynyt yli 60 vrk voi siitäkin tulla maksuhäiriömerkintä (OSP,LKP/ 2v). Aika nopeasti pankki saa tiedon ja mahdolliset luottokortit kuoletetaan. Jatkat siis niiden maksamista kunnes luottokorttivelat maksettu mutta uutta velkaa niillä ei voi enää tehdä.
        Jos maksat ulosotosta tulevan laskun niin siinä on velan pääoma, käräjöintikulut, perinnän kulut ja viivästyskorkoa. Esim 60€ pääomasta voi tulla käräjien jälkeen 200-300€.

        http://maksumyohassa.fi/saitko_postia/


    • hmmmjoo

      Siis sinulla asuntolainalle lyhennysvapaata,olet ottanut kuluutusluottoja joita et pysty maksamaan. Olet vakituisessa työssä. Eli mihin sinun rahasi menevät kun ei asumiseen ja velkojen maksuun. On jotain mitä et nyt kerro. Huumeet tai peliriippuvuus. Ne ongelmat kun saa korjattua niin rahatilanne paranee,,,

      • mapam

        Aloittaja
        Asuntolainavapaata sain pari kuukautta. Ihan sen ytakia että saisin pieniä lainoja maksaa pois. Vippejä on enemmä niin kuin kerroin . Ei nyt parissa kuukaudessa 30000e pysty maksamaan palkastani. En ole edes huumeita läheltä nähnyt, eikä alko-ongelmia ole ollut, eikä peliongelmia. Olen vain laskuja aina yrittänyt maksa pois. Rahat menevät yksinkertaisesti elämiseen eli asunton maksuun . En ole matkustanut. Välillä toinen on ollut työtön. Nyt en ole puoli vuotta mitään vippanut ja vain siksi että olen niin päättänyt. Ei tarvitse haukkua lisä. Kiitos.


    • 2shdajkldhjak

      Kyllä minäkin suosittelen tuon asunnon myymistä. Itselläni oli noin vuosi sitten uo-velkaa n. 7 tonnia. Joka armaan tilstä vouti vei,netoksi jäi pikkusen yli 1100 e/kk, josta piti hoitaa asuntolaina 750 e/kk kaikki muut kulut. laitoin kodin myyntiin, sain kaupaksi ja maksoin velkani pois. Rahaa jäi ylimääräistä ihan hyvin, ostin 10 tuhannen euron auton, muutin vuokralle. Nyt 2 kk sitten haettiin pankista uusi asuntolaina, samalla lyhennyksellä 750 e/kk, erona vain että nettotuloni on nyt 1800 e/kk. Eli vajaa vuosi meni miltein taloudellisesta romahduksesta nollaukseen ja tasapainoiseen talouden pitoon. Omat uo-velkani olivat tyhmyydellä hankittuja vippejä, joista koitui liian raskas taakka. Toki tämä vajaa vuoden vuokrarahat on " hukkaan heittettyjä" mutta kohtuullinen hinta kuitenkin omasta töpistä, jonka itse sain siivottua :)

      • 24lkjh

        Aloittaja
        No miten sait uuden asuntolainan, kun vasta vuosi sitten olit ulosotassa. Höpsis sul on merkintä. Mul on omakotitalo ja ei nuot asunnot kaupaksi myös äkki menee ja toinen käy myös töissä usein, muttei vakkarina.


      • lopettaja

        Merkinnät ovat voimassa omien aikataulujen mukaan, voimassa olo lasketaan merkinnän alkamisesta, ei velan pois maksamisesta. Jos merkinnät ovat riittävän vanhoja on ihan mahdollista että vuoden kuluttua uo:n päättymisestä merkinnät ovat päättyneet.


    • nhii

      Aion etsiä lisä töitä, niin että pystyn n.vähintään tonni ja risat maksamaan pois kuukausittain parin vuoden päästä valmistun työn ohella uuden ammattiin ja silloin saan n. 500 peruspalkalle lisä ja vielä muut lisit sitä myötä nousevat. En luopua asunnosta, ainakin ei vielä. Nykyisessä ammattissakin töitä löytyy, mutta kunta-alalla ei saa ylityötä tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      267
      2141
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1369
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      55
      1241
    4. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1114
    5. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1086
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1086
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1051
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1013
    9. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1007
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      958
    Aihe