Terveet koulutilat Alangon alueelle.

Alankoon

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aijaijaijai

      Miksei voi tehdä nykyisen lukion viereen uutta, ja sen valmistuttua purkaa vanha pois? Tilaa on. Lisäsiiven purun se vaatii toki heti kättelyssä alta pois, mutta vanha päärakennus voi olla rinnalla niin kauan, kunnes uusi on valmis. Lisäsiiven tilat on varmasti korvattavissa jotenkin, eihän siellä ole kuin yksi luokka ja wc:t, luulisi yhden luokan irtoavan kauppiksesta, ja wc:t vaikka parakkiin väliaikaisesti.

      • hamaantulevaisuuteen

        No siksi ei voi rakentaa TÄYSIN UUTTA lukiota, kun se maksaa kuulemma niin paljon!!! ja lapua sen takia menettää itsenäisyytensä! Siksi lukiolle ollaan siis peruskorjaamassa kauppiksen tiloista luokkatiloja käyttöön ja siihen kiinni rakennetaan pieni lisäsiipi lopuille tilatarpeille. Ja alakoulut liuhtari ja ritamäki jäävät odottamaan omia peruskorjauksiaan. Niitäkin varmaan pitkitetään niin kauan, että perheet muuttaa lapualta pois ja sitten ei enää tarvitse peruskorjatakaan.
        Ajatus on , että kersat ei tuota mitään! Ne on vain menoerä kaupungille. Etsilleen!


      • toasterr
        hamaantulevaisuuteen kirjoitti:

        No siksi ei voi rakentaa TÄYSIN UUTTA lukiota, kun se maksaa kuulemma niin paljon!!! ja lapua sen takia menettää itsenäisyytensä! Siksi lukiolle ollaan siis peruskorjaamassa kauppiksen tiloista luokkatiloja käyttöön ja siihen kiinni rakennetaan pieni lisäsiipi lopuille tilatarpeille. Ja alakoulut liuhtari ja ritamäki jäävät odottamaan omia peruskorjauksiaan. Niitäkin varmaan pitkitetään niin kauan, että perheet muuttaa lapualta pois ja sitten ei enää tarvitse peruskorjatakaan.
        Ajatus on , että kersat ei tuota mitään! Ne on vain menoerä kaupungille. Etsilleen!

        Tarviiko sen maksaa NIIN paljon. Voisiko koulun tehdä esim elementeistä, sellaisista joita käytetään esim sikaloiden ja navetoiden rakentamisessa. Niitä voisi saada halvalla, jos tekisi yhteistilauksen vaikka jonkun kanssa joka aikoo rakentaa sikalaa tai navettaa. Myös ulkonäkö voisi olla kuin sikala tai navetta, se muistuttaisi maakuntamme agraarikulttuurista. Ja voitais sanoa ettei oo muilla samanlaasta lukiota.


    • jaiskds

      Ei mitään järkeä tehdä mitään jättikoulua. Kyllä häirikkojä on senjälkeen Lapualla ongelmaksi asti. Mitä pienemmät yksiköt sitä tervejärkisempiä nuoria.

    • itsenäisenlapuanpuolesta

      iliman muuta pienempiä yksiköötä, jos vaan on rahaa. kyllä sen liikuntatilan ja ruokalan ja fykeluokkien ja kuvisluokkien ja musaluokkien rakentaminen joka yksikköön maksaa toki enemmän kuin yhteen tehtynä. ja sen jäläkeen ovat tyhjillään melko monta tuntia vuorokaudessa.
      Mutta iliman muuta kannatan pienempiä yksiköitä, jos rahaa on!

    • RiitaSeis

      Uutena kompromissivaihtoehtona on otettu vakavasti esille nykyisen ala- ja yläkoulun lähistön maa-alueet ja koulukäyttöön sopivat lähistön kiinteistöt. Tämä Syväojan kiinteistöjen, Kristillisen opiston, Jokilaakson, Hautasen ja kirkon parkkialueen kokonaisuus olisi nopeasti otettavissa koulukokonaisuuden käyttöön. Seurakuntalokin voisi siirtyä kapitulin kanssa samalle tontille ja nykyinen kiinteistö voisi olla osa koulukokonaisuutta. Lähistöllä on uimahalli, urheilukentät yms. Miksi ihmeessä tätä vaihtoehtoa ei ole aiemmin otettu esille?

      • Tässäseon

        Kannatan! Paras tähän astisista vaihtoehdoista. Perinteinen koulujen alue, jossa kaikki yhteiskäyttö on mahdollista.


      • Tätähäntämäon

        Loputon suo. 35 ihmistä istuu valtuustossa ja jokaisella oma mielipide asiasta! Maailmanloppuun asti siis kiistellään eri vaihtoehdoista, eikä pystytä päätöksentekoon.


      • Tässäseon
        Tätähäntämäon kirjoitti:

        Loputon suo. 35 ihmistä istuu valtuustossa ja jokaisella oma mielipide asiasta! Maailmanloppuun asti siis kiistellään eri vaihtoehdoista, eikä pystytä päätöksentekoon.

        Tuo kompromissi on sen verran hyvä, että keskinäinen vääntö oikeassa olemisesta voidaan valtuustossa lopettaa.


      • MINÄjaMUNtahtoniläpi

        Mikään kompromissi tuo ole. Se on 36. ehdotus asiaan!


      • Eteenpäinmennään

        Alanko on mennyttä, koska yrittäjät haluavat pitää yrityselämän erillään. Kiviristin kannattajat ovat ajautuneet nurkkaan. Tarvitaan kompromissi, muuten tämä hanke jumiutuu kuin linja-autoaseman purkaminen. Oikeassa olevat eivät pysty joustamaan kiistakumppanin hyväksi.


      • Lapsellinen

        Koulunpito sujuu koulunpitoon tehdyissä rakennuksissa. Ei toimisto-ym. tilat muunnu opetuskäyttöön niin sujuvasti kuin toivoisi ja olettaisi. Onneksi Alanurmossa tultiin järkiin ja lopetettiin haudattiin suunnitelmat emäntäkoulun entisen navetan remontoinnista alakouluksi. Hyvä koulu sinne saatiin eikä maksanut euroakaan liikaa! Jos lapsia, nuoria ja sivistystä arvostaa, on valmis niihin myös rahallisesti satsaamaan.


    • vvvhhhy54

      Terveet opettajat nyt edes ensin kouluihin ja sitten vois vaikka suunnitella noita kouluja

      • tätävastaantaistelu

        Ilkeämielinen ja ylimielinen ja väheksyvä kommentti!


    • TYHJIÄLUPAUKSIA
    • Alankoon

      Jo 500 on allekirjoittanut adressin uuden ja terveen koulukiinteistön rakentamiseksi Alankoon! Suurin osa lapualaisista asettaa lapset ja nuoret hypermarkettien ja peltihallien tonttivarausten erelle. Kaupalle ja teollisuudelle on aivan tarpeeksi tonttimaata Lapua - Seinäjoki linjalla.

      • EnKirjoitaxxx

        500/15000 ei ole suurin osa ja näistäkin reilu 10% ei ole lapualaisia. Alangon kouluun vaan ei ole varaa. Sama kuin 2000e tienaava ostaa velaksi 100000e mersun, koska 2000e lada ei ole riittavän turvallinen lapsen kuljettamiseen.


    • eisuurudenhullu

      Koulukeskittymiä Lapuan keskustan alueella on nyt jo kaksi Koulukadun varsi ja Kiviristin alue. On melkoista suuruuden hulluutta rakentaa kolmas koulukeskittymä.
      Koulukyyditkin joutuisivat jakamaan porukkaa eri kouluille pitkin aamua. Matkakeskus on melko kaukana Alankon alueesta, joten tarvitaan joku erilliskuljetus matkakeskuksesta Alankon alueelle. Sivukylissäkin on lukiolaisia jotka saattavat joutua käyttämään esim linja-autoa.

      • keppihevosia

        Onpa hankalaa. Päivisin kuitenkin juoksutettais oppilaita Paukun alueelle parikin kertaa päiväs. Melkein sama matka. Tämän ikäiset voi jo vähän liikkua kävellenkin jos ei omista autoa tai mopoa ja autoilijat varmaan suostuvat kurvaamaan Alangon kautta matkakeskukseen.


    • Muuttajatkin

      Just näin. Tässä keskustelussa tunteet ohittavat järjen. Kuin perhe leasingillä ostaisi 100 000 euron mersun ja perheen tulot olisivat tuon 2000 euroa!

      Tästähän se on kyse! Lapuan kalleimmasta hankkeesta milloinkaan. Huonoa on valtuutettujen taloudenhoito jos näin tekevät ja Lapuan syöksevät kriisiin.

      maksukykyisiä muuttaa jo pois Lapualta. Kuka velat maksaa?

    • Virvonvarvon

      Hianoa! 611 jo käyny allekirjoittamassa Terveet koulutilat Alangon alueelle adressin. Allekirjoituksia olisi paljon enemmän, mutta jokaiselta allekirjoittaneelta vaaditaan sähköpostiosoite ja kaikkihan ei ole vielä netissä.

      • rajoittaapaljon

        Tosi on. Outoa se sähkäriosoite. Mitä sillä haetaan. Se rajoittaa nimenkirjoittamisia. Tosin olen antanut joillekin luvan käyttää omaa osoitettani, jos henkilöllä ei ole itsellä omaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe