Moniavioisuus

Olenkosmonautti

Mitä mieltä olette moniavioisuudesta. Onko se täysin vastenmielinen ajatus vai ihan normaali? Voiko mies vain ottaa useamman vaimon vai voiko nainenkin ottaa usemman miehen? Entä homoseksuaalit. Miltä tuntuisi ajatus että kolme homo miestä menisivät naimisiin tai kolme lesbo naista.

11

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neronleimaustava

      Miksei sitten samantien koko yhteiskunta menisi keskenään naimisin? O_o

    • sissosaatava

      Miksi pitäisi mennä naimisiin? Kai kimppakivaa elämää voi harrastaa ilman papin aamentakin ja perheenkin voi nykyään perustaa ihan millä kokoonpanolla vain.

    • heiteroman

      Aivan mahtavaa ajatus! Jos tulisi mahdollisuus ottaa suhteeseen toinen mies!
      Terveisin heteromies

    • lillebille

      Olen tutustunut Amerikassa (en sano missä ja kenestä on kysymys koska useimmissa osavaltioissa on kiellettyä) liittoihin joissa oli mies ja 3-4 "sisarvaimoa". Kuullostaa aika varmasti aika utopistiselta, mutta se todella toimii! Näissä tapauksissa jokaisella vaimolla oli oma asunto lapsineen, ja oma talous. Mies jakoi aikansa ja vastuun kaikkien kesken. Mies oli näissä tapauksissa todella vastuunsa kantava, työssäkäyvä ja perheisiinsä sitoutunut mies. Vaimot kävivät työssä kuten muutkin, lapset kasvoivat yhdessä puoli-sisarustensa kanssa ja kantoivat vastuuta toinen toisistaan. Totta kai normaaleja erimielisyyksiä oli,ja jonkinlaista mustasukkaisuutta välillä, mutta kaikki ehdottomasti sitoutuivat tähän elämäntapaan. Heillä oli säännöllosesti perhekokous, jossa yhteiset asiat päätettiin ja puitiin.Myös jokaisella vaimolla oli yhteinen aikansa miehen seurassa. Esim.matkoja ja lomia ja muuta sellaista.
      En voi tuomita. Siinä oli hyvääkin mm. se, että mies oli todella vastuullinen ja kunnollinen. Oli sellaiainen turvallinen ilmapiiri.
      Mitä kahteen-kolmeen-neljään homosekisuaaliin parisuhteessa tulee, miksi se olisi minun tai sinun tuomittavissasi, jos he omien seiniensä sisällä, aikuiset ihmiset yhteisymmärryksessä eläisivät näin? Ketään sillä vahingoittamatta? Miksi se on pahempaa kuin se, että naapurinäijä pahoinpitelee perheensä ja heittää keskellä yötä pakkaseen yöpuvuissa hajottaen kaiken kodin irtaimen? Sekö on hyväksyttävää ja"normien" mukaista?

    • NäinMeillä

      No lähinnä tulee mieleen että millä tavalla tuollainen suhde olisi avioliittona samanlainen kuin kahden ihmisen liitto? Kyllä toki monta ihmistä voi olla yhtä aikaa keskenään suhteessa mutta moniavioisuus ei ole joka suntaan samanveroinen suhde. Kahden ihmisen avioliitossa meillä on kaksi ihmistä joilla on molemmilla samanlainen ja tasavertainen yhteinen halu ja kiintymys olla yhdessä. Moniaviosuudessa se halu ei kuitenkaan ole samanlainen kaikkien ihmisten välillä. Esim. yhden miehen ja kolmen naisen liitossa sillä miehellä on toki se mies-vaimo suhde kaikkien naisten kanssa mutta ei niillä naisillä (todennäköisesti) ole sitä samaa romanttista suhdetta keskenään vaan vain siihen mieheen. Moniavoisuus en siis dynamiikaltaan täysin erilainen suhde. Myöskin "vähemmistö sukupuolta" edustavat jäsenet ovat moniavioisuudessa aina heikommassa asemassa. Jos mies haluaa erota yhdestä vaimostaan, se saatta jopa olla muiden vaimojen intressissä koska he saavat sen jälkeen enemmän huomiota ja aikaa ja miehelle taas on helppoa erota kun vaimoja silti jää jäljelle eikä hän jää yksin.
      Mutta parisuhteet toki voivat olla ihan mitä vain ja kuinka monen ihmisen kesken tahansa, olivat jäsenet sitten homoja tai heteroita. Avioliitto on kuitenkin juridinen sopimus ja tällä hetkellä juuri juridinen sopimus kahden samanarvoisen aikuisen välillä. Toistaiseksi sitä ei ole tarkoitettu monen ihmisen välisten suhteiden virallistamiseen tai järjestämiseen juridisesti.

    • Vaihtoehtojakehiin

      En ole ajatellut moniavioisuutta sen syvällisemmin, mutta yksiavioisuutta kyllä senkin edestä. Ja avioista olenkin sitä mieltä, että syvältä ja kaukaa menneestä maailmasta oleva instituutio, jolla ei ole mitään tekemistä nykyajan kanssa.

      • 1110

        Kunhan lapsilla on turvallinen lapsuus, muut asiat elämässä ovat aika toissijaisia.


      • 1010

        Näin näen itsekin. Mutta lapsilla voi olla turvallinen lapsuus ilman vanhempien aviotakin, jos vanhemmat ovat oikeasti aikuisia ja tietävät velvollisuutensa ja vastuunsa. Ja hoitavat yhteiset lapsensa yhteisesti.


    • Kukahaluaa

      Yhdenkin kanssa riittävän haasteellista. Kenen rahkeet ja rahat riittäisi kahteen vaimoon tai kenen hermot kestäisi kahta miestä? Tee nyt siinä sitten jotain kompromisseja kun yks haluu sitä ja toinen tätä ja kolmas jotain muuta!

    • lapsenoikeus

      Epänormaali ajatus aivan kuten homojen avioliitot. Homot tosin ovat seuraavana vaiheena ajamassa moniavioisuutta ja avioliittoa ihan kenen kanssa tahansa, vaikka sisarusten. Lisäksi avioliitto halutaan tehdä vain hyötymisliitoksi ilman seksuaalisia määritteitä. USA on edelläkävija tässäkin asiassa ja perässä tullaan Suomessakin.

      • Kyllä USAssa psasaa osavaltioissa ollaan edellä avioliitto asioissa ja kyllä Suomen pitäisi seurata mukana.

        Niin miksi avioliiton pitäisi olla pelkästään seksuaalinen liitto. Eikö kyse ole loppujen lopuksi vain kahden ihmisen välisestä rakkaudesta eikä vain vakituisesta panokamusta.

        Ja millä perusteella homot olisivat ajamassa moniavioisuutta tai kenen avioliittoa kenen tahansa kanssa. Jos et tiennyt niin homoseksuaali on ihminen joka tuntee seksuaalista vetoa samaa sukupuolta olevaan ihmiseen ei pieniin lapsiin (heitä kutsutaan pedofiileiksi) tai eläimiin. No voi kai sisarukseen puhdas homokin tuntea seksuaalista vetoa, mutta jos sisarusten välistä avioliittoa yritettäisiin laillistaa en usko että homotkaan sitä haluaisivat hyväksyä.

        Panna omaa sisartaan! Hyi vittu! Mitä helvettiä sinun päässä liikkuu!

        Ymmärrän myös sen ettet itse tunne seksuaalista vetoa samaa sukupuolta kohtaan ja se on täysin ymmärrettävää, mutta se että alat kertomaan muille miten he elävät, sitä en ymmärrä. Joten jatka elämääsi aina sinne kuolemaan asti. Kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1769
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1721
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1538
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1436
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe