Karenssin välttäminen

toivotonta

Olen työpaikassa, jossa pomon narsistisuus ajaa minut hulluksi. Voinko ottaa loparit ja mennä uuteen ei oman alan töihin, joissa sovin pomon kanssa että irtisanoo minut parin viikon kuluttua, joudunko tällöin karenssiin. Työpaikallani ei varsinaisesti rikota lakia, mutta käsittääkseni kukaan ei täällä ole kovin pitkään työskennellyt. Työilmapiiri on huono ja saan kuunnella piikittelyä koko ajan ja jos teen asian tietyllä tavalla niin se on aina väärin vaikka tekisin asian neuvotulla tavalla seuraavan kerran. EN yksinkertaisesti jaksa tätä kovin pitkään. Muilta tyntekijöiltä jos aiasta kysyy, eivät he luultavasti uskalla sanoa että mikään olisi huonosti, koska he eivät luultavasti saisi muualta töitä tässä taloustilanteessa.

Tarkoitus olisi perustaa oma yritys myöhemmin toisella paikkakunnalla.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • y789tyurty

      Voihan tietysti ottaa loparit ja siitä tulee 3kk karenssi. Jos menet kuitenkin toiseen työpaikkaan töihn, niin ei se karenssi siellä alla sitten mitään haittaa, saathan palkkaa työstäsi.

      Tee uudessa paikassa määräaikainen työsopimus niin ei tarvi sen päättymistä sen enempää pohtia. Kun märäräaikainen työsopimus päättyy, niin se päättyy eikä tule mitään karenssia. Eka työttömyyskorvaushakemuksesta menee omavastuu, mutta niin menee kaikilla.

    • Toivotonta

      Eli karenssi tulee joka tapauksessa ja on sen kolme kuukautta, menen uuten työhön tai en? Eli kahden viikon jälkeen jos saisin kenkää niin karenssia olisi vielä 2.5kk? En usko että terveydentilani takia voisin tehdä suunnittelemaani 3 kuukautta korvaava työtä, koska fysiikkani ei kestäisi.

      EIkö näitä karensseja voi välttää millään lääkärinlausunnolla ilman että työpaikalla tiedetään siitä ja aletaan asioita penkoa. Jos teen irtisanomisestani numeron niin en varmasti työllisty tällä alalla enää ikinä. Piirit on niin pienet ja pomo tuntee kaikki. Saisin kyllä varmaan psykiatrilta puoltavan lausunnon.

      • toivotonta

        Entäs jos menen työkkärin järjestämälle yrittäjäkurssille heti, saako sen ajalta päivärahaa vaikka olisi karenssi?


    • roletaari

      Laajenna perspektiiviäsi! Olin onnellisessa asemassa siten, että vastaavassa tilanteessa esimieheni ärsyyntyi riittävästi persoonastani ja hän purki työsopimukseni ilman irtisanomisaikaa ja ilman muodollisesti pitävää perustetta.
      Tyänantaja ei laskenut juttua työtuomioistuimeen vaan minulle maksettiin muutaman kuukauden palkka ilman työvelvollisuutta puolen vuoden palkka sekä kohtuullinen bonus kertasuorituksena.
      Verotus vitutti. Tietenkin seurauksena oli liitolta puolen vuoden karenssi mutta eipä tuo haitannut.

    • perspektiivi

      Kysely on väärässä paikassa täältä ei jaeta karensseja eikä niitä myöskään liitot jaa kuten roletaari väittää. Karensseja ei tietenkään tule jos vaihtaa työpaikkaa ja siitä ei tarvitse tänne eikä muuallekaan ilmoitusta tehdä!

    • köyhämies

      Vain luuserit kuuntelee toisten vittuilua. Otin kerran uudesta työpaikasta tunnin jälkeen loparit kun pomo sanoi että een osaa mitään.

    • oijoijorainer

      Mikset nyt vain ottaisi rennosti ja lähde vaikka saikulle(hermolomalle) hetkeksi ja samalla etsit sitten sitä uutta työtä tai mitä ikinä meinaatkaan.

    • HeikolleAinekselle

      Miksi olet pelkkä pummi. Voit tehdä mitä vain, kunhan lopetat kerjäämisen.

    • dhagadfghdfah

      Minä tein narsistipomon kanssa niin, että pidin kahden viikon ajan kirjaa jokaisesta tapahtumasta, jossa olimme eri mieltä jostain tai jossa minua syytettiin. Tein spreadsheetin, johon laitoin päivämäärän, kellonajan, mitä tapahtui (mahdollisimman neutraalisti ja lyhyesti), mitä pomo sanoi tai teki ja kuka mielestäsi oli 'syyllinen' tai kuka oli oikeassa. Voit muutella näitä oman tilanteesi mukaan. Minulla tilanne oli se, että minua melkein aina syytettiin, kun tapahtui jokin virhe. Seurantani tulokseksi sain, että 75% tapauksista joku muu oli syyllinen. Tein sitten yhteenvedon, ja annoin pomolle kopion. Asiasta ei enää puhuttu. Minut irtisanottiin pian sen jälkeen, mutta sain korvauksia.

      Noiden kahden viikon ajan asenteeni nälväilyyn ja syytöksiin muuttui. Oikein odotin niitä! Odotin, että voin seuraavalla kahvitauolla kirjoittaa ylös yksityiskohdat ja illalla lisätä ne taulukkoon. Ja itsetuntoni parani.

      Äänittäminen on toinen keino. Kun pitää aina taskussaan äänityslaitetta, joka toimii yksinkertaisella napinpainalluksella, niin saattaa saada talteen meheviä juttuja. Ne voi kopioida kiusaajalle ja kertoa, että jos tämä jatkuu tai jos irtisanotaan valheellisin perustein, äänitteet lähtevät leviämään ilkimyksen tuttavapiiriin.

      Laita tavoitteeksi ilkimyksten saattamisen parempaan itsekontrollin tilaan. Kyllä hekin voivat oppia elämään ihmisiksi. He vain tarvitsevat jonkun sinunlaisesi jämäkän ihmisen pitämään jöötä, asiallisesti, sinnikkäästi, kohteliaasti, tavoitteena ystävällisempi maailma kaikille, myös nykyisille kiusaajillesi.

    • dfgsdfgsfhs

      Saat luultavasti sen parin tai kolmen kuukauden karenssin. Jos nykyinen työsi on jatkuvaa ja uusi työ määräaikaista, siitäkin voi saada karenssia. Jos uusi työ kestää vain pari viikkoa, karenssi ei ehdi kulua loppuun. Kannattaa pyytää saada tehdä sitä ainakin ne muutaman kuukauden.

      Koska elämme virkanilkkien mielivallassa, voi olla, että uuden työsi loputtua saat taas karenssia, koska olit siirtynyt määräaikaiseen työhön. Ota selvää asiasta etukäteen, jos voit sen nimettömänä tehdä. Et oikein voi nimelläsi mennä kyselemään työkkäristä, miten he suhtautuisivat siihen, että yrität kiertää heidän kyykytyksiään.

      Ja yksi asia: vaikka työnantaja tai esimies olisi miten mitätön, ilkeä, rakkaudeton, alatyylinen luolamies tahansa, palkkatyö on näinä aikoina parempi kuin työmarkkinatuki. Usko minua! Ja kyllä sinä ne potkut pian saat. Kohta koko Suomi on työttömänä.

    • ihanPiruuttasi

      Pomosi luultavasti haluaa sinun irtisanoutuvan. Älä tee sitä hänelle niin helpoksi. Mitä enemmän hän kyykyttää, sitä innokkaampi ole työtehtäviäsi kohtaan, sitä kohteliaampi häntä kohtaan ja sitä paremmaksi tule työssäsi. Samalla tee muistiinpanoja joka konfliktista, ja muista äänittää niin usein kuin voit. Äänitä muidenkin kokemia kyykytyksiä, niin voit ehkä saada aikaan yhteiskanteen häntä vastaan, joskus (tai mikä sen nimi on - valitus?).

    • utelias990

      ihan mielenkiinnosta kysyn että oletko minkä alan hommissa nyt? mitä on työnkuva? paljonko on työntekiöitä tällä hetkellä??

    • saikulle

      Jos saat karenssia niin hae sairaslomaa, saat tällöin ansiosidonnaista sairaspäivärahaa ja karenssi kuluu samaan aikaan pois.

    • aika_outoa

      Kerropas "dfgsdfgsfhs" miten voi saada karenssin työpaikkaa vaihtamalla??

      • dfgsdsdafgas

        Ei ole itselle tapahtunut, mutta olen kuullut jonkun kertoneen, että kun on virkailijan mielestä vaihtanut 'huonompaan' työhön, on voinut saada karenssia. Huonommaksi on voitu nähdä toistaiseksi jatkuvan työn vaihto määräaikaiseen, tai vaihtaminen työhön, jossa on vähemmän tunteja. Karenssi kuluu 'rikkeen' alkamisesta, joten sen voi kärsiä siinä uuden työn ohessa, käsittääkseni. Ongelma syntyy vasta, jos uusi työ loppuu karenssin vielä ollessa voimassa, tai jos hakee osaturvaa riittämättömien tulojen vuoksi. En tiedä, onko näin. Kannattaa ottaa selvää. Täällä kysyminen on varmaan yksi parhaita keinoja. Jos joku neuvoo väärin (minä?), joku osaa korjata.


    • ei_ymmärrä

      Olipas stoori nimittäin eihän normaalin työssäkävijän tarvitse työpaikan vaihdosta minnekkään ilmoitella joten mitenkäs se karenssi on mahdollista

      • ertwerywru

        Mitenkö karenssi tulee? No siinä vaiheessa, kun joutuu menemään työkkäriin, eli aloittajan tapauksessa sen uuden työn loputtua parin viikon työn jälkeen. Silloin se alkaa, ja se lasketaan alkamaan ensimmäisestä työstä irtisanoutumisesta. Jos uuden työn menettää työkkärin mielestä omasta syystään, siitä voi tulla toinen karenssi.

        Normaali kansalainen ei tosiaan ajattele, missä virkamiesdiktatuurissa elämme. Hän huomaa sen kyllä sitten, mutta se on jo liian myöhäistä.


    • karenssimies

      Sain karenssin kun olin itse hommannut yhden palkkatyön josta tienasin mukavat 2500 kuukaudessa ja se homma kesti vain 3 kk. Työkkäristä soitettiin että minun pitää lopettaa se palkkatyö ja mennä ilmaiseen työkokeiluun heti. Siis heti mutta en mennyt. Tein sen palkkatyösopimuksen loppuun ja sitten ilmottauduin työttömäksi. Karenssi tuli siis heti koska olin kieltäytynyt siitä orjatyöstä. Se karenssi on ollut voimassa jo 4 vuotta, valitin asiasta mutta ei se auttanut vaikka näytin työsopimustakin. En minä jaksa valittaa ja tapella enää. Olen tehnyt usein pimeitä hommia kun ei mitän pitkäaikaista ole löytynyt.

      • ihmettelevä123

        Kerropas missä päin maatamme tuollainen on tapahtunut?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe