Rikas mies ja köyhä Lasarus (Luukas 16:19-31)

19. Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti. 20. Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita 21. ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa. 22. Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. 23. Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan. 24. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' 25. Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa. 26. Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.' 27. Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon 28. - sillä minulla on viisi veljeä - todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'. 29. Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'. 30. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. 31. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'." (Luukas16:19-31)

Älkää unohtako osoittaa armoa heikossa asemassa olevia kohtaan.

12

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onkosevaintyhjääpuhetta

      Kerroppa miten sinä olet auttanut vähäosaisia, kun siitä aina höpötät?

      • Vallattomat_teot

        Puhujien neuvo on myös, älkää tehkö -niinkuin minä teen, vaan --niinkuin minä sanon !


      • Kyllä teilläkin on syyt harmistua, jos siitä ollaan pahoillaan, että kehoitetaan tekemään hyvää?

        Minä kyllä anna ylijäävän osani vähäosaislle, ja muuhun katsomaani hyvään työhön. Ja kehoitan myös muita tekemään siten.

        Älkää palvelko mammonaa, vaan Jumalaa.


      • Josannatteesenäyttävästi

        #Minä kyllä anna ylijäävän osani vähäosaislle, ja muuhun katsomaani hyvään työhön. Ja kehoitan myös muita tekemään siten.#
        Sekin on niin suhteellista mitä kukakin pitää ylijäävänä osana. Rikkaat kuittaa asian sillä, että köyhät meillä on aina keskuudessamme.


      • Tammi23
        Vallattomat_teot kirjoitti:

        Puhujien neuvo on myös, älkää tehkö -niinkuin minä teen, vaan --niinkuin minä sanon !

        Olkaa sanan tekijöitä ei ainostaan sen kuulioita


      • Kunnonhevonenonarvossa
        Tammi23 kirjoitti:

        Olkaa sanan tekijöitä ei ainostaan sen kuulioita

        Kulettajat ohjastavat vetävät hevoset oikeassa suunassa, antaa sitten hevosten vetää, niilä on isompi pää.


      • Kunnonhevonenonarvossa kirjoitti:

        Kulettajat ohjastavat vetävät hevoset oikeassa suunassa, antaa sitten hevosten vetää, niilä on isompi pää.

        Kyllä te vain aina keksitte näitä sanontoja, joilla pääsette hyviä tekoja tekemästä, ja siirräte vastuun niiden tekemisestä Jumalalle.

        Mutta kun kerran meille kaikille maksetaan oman vellukemme mukaan, niin mitä te valheelliset kristityt uskotte saavanne?

        Ikuisen elämän?


      • NutuutajiaPiisaa
        mikko.ainasoja kirjoitti:

        Kyllä te vain aina keksitte näitä sanontoja, joilla pääsette hyviä tekoja tekemästä, ja siirräte vastuun niiden tekemisestä Jumalalle.

        Mutta kun kerran meille kaikille maksetaan oman vellukemme mukaan, niin mitä te valheelliset kristityt uskotte saavanne?

        Ikuisen elämän?

        Me ihmiset olemme niin eritasoisia uskon vaelluksessa, sen takia on vaikea toista arvostellakin uskossa, ei muutakuin esittää sitä omaa näkemystään mihin itse pyrkii, eikä vaari sitä muilta -eikä hyväksyntää omaan näkemykseensä.


      • NutuutajiaPiisaa kirjoitti:

        Me ihmiset olemme niin eritasoisia uskon vaelluksessa, sen takia on vaikea toista arvostellakin uskossa, ei muutakuin esittää sitä omaa näkemystään mihin itse pyrkii, eikä vaari sitä muilta -eikä hyväksyntää omaan näkemykseensä.

        Tuo on kyllä täyttä sanahelinää, sillä luterilaisuuellakin on ollut jo 1500 luvulta asti aikaa tulla oikeaksi Jumalan seurakunnaksi, mutta luopumus senkun jatkuu.

        Ja sitten selitellää, että kaikki ovat täällä niin eri vaiheissa, vaikka totuus on että juuri kukaan ei halua tulla oikeaksi Kristuksen seuraajaksi, vaan ennemmin seurailee niitä omia halujaan, ja uskottelee olevansa autua.

        Se on tämän ajan kristinuskoa puhtaimmillaan.

        Herätkää!


    • Päämäärä_kimmeltää

      Kuka muu ihminen on niin pyyteetön, kuin kunnon uskovainen, hän opastaa lähimmäistään pysymään oikealla polulla ja löytämään oikean totuuden, itse hän saa kulkea mistä vain, kun hän vaeltaa illuusiossaan n.10cm töppöset korkealla maasta, näin voipi OIKOA poluilla/pitkospuilta ja kulkea miten haluaa vailla mitään ohjausta ja illuusion kulettamana hän ajattelee pääsevänsä oikeaan päämäärään.

    • Elämän_tunnelöytöjä

      11. Tietäjän neuvo

      Köyhä, vanha mies asui vaimonsa ja lastensa kanssa itämailla vuoren rinteellä pienessä yhden huoneen mökissä. Heillä oli ainoastaan yksi vuohi. Perhe oli todella tiukoilla. Viimein mies päätti lähteä kiipeämään vuorelle kysyäkseen tietäjältä neuvoa, miten voisi saada elämää paremmaksi.
      Tietäjä vastasi: ”Ottakaa myös vuohi huoneeseen sisälle.”
      Mies palasi kotiin ja otti vuohen sisälle. Perheen elämä muuttui paljon entistä kurjemmaksi. Vuohi söi kaiken mahdollisen ja teki tarpeensa sisälle. Kahden viikon päästä mies ei enää kestänyt tilannetta ja lähti kiihtyneenä vuorelle tietäjän luokse kertomaan tilanteen pahenemisesta entisestään.
      Lopuksi hän kysyi: ”Mitä minä nyt teen, että me selviytyisimme?”.
      Tietäjä: ”Päästäkää nyt vuohi ulos.”

      Muistinvaraisesti Jorge Bucayn tarina

    • alfa123om222

      "Kyllä te vain aina keksitte näitä sanontoja, joilla pääsette hyviä tekoja tekemästä, ja siirrätte vastuun niiden tekemisestä Jumalalle."

      Iankaikkinen Isä ilmaisi 2013 heinä/elokuussa suosittelevansa Kansalaispalkan käyttöön ottoa maailmanlaajuisesti ja antoi ohjeet kuinka se tulisi totetuttaa.

      Eräs naapurini sanoi: Älä enää jauha kansalaispalkkaa. Se on tutkittu asia ja johtaa kuulemma helvetin tuleen.

      Tosiasia onkin, että sen varjolla olisi pedon merkki pelko olemassa alati. Ja Ilmestys 13 tapahtumiin se myös liittyy. Mikään muu systeemi ei kuitenkaan toisi köyhille huojennusta yhtä tehokkaasti kuin kansalaispalkka luulen. Ainakaan minä en tiedä toista mallia, jossa niin kävisi. Nykyiset viranomaiset vaan eivät sitä kykene toteuttamaan: YK ja USA sanovat suorin tein ei.

      Tuo Lasarus tarinan näky on muuten mielestäni uskonnon varjolla pelottelua luopumaan omasta iloisesta elämäntyylistä ja olemaan surullinen, syyllistynyt ja alakuloinen joka päivä ilman todellista syytä. Tosin kun itse rikastuin opin sen, että maan päällä elämä on lyhyt ja jos elää kuin mieletön; ei tajua, että kuoleman jälkeen hallitsevat eri lainalaisuudet kuin maan päällä eläessä. Taivaassa on eri lait kuin maan päällä ja tuonelassa myös on eri lait kuin maan päällä. Emme kuitenkaan voi tietää noiden paikkojen laeista mitään varmaa. Kaikki on pelkkää oletusta. Entä jos köyhä ei tuonelassakaan saa palkkaansa???
      Voihan olla, että kun lyhyt maan päällinen elämä päättyy niin joutuu tuskaan huolimatta siitä kuinka eli.

      Siksi kansalaispalkka on mielestäni järkevä, vaikka luultavasti tie Ilmestys 13 surkeisiin ahdingoihin. Ja Iankaikkinen Isä on sen säätänyt. Vain joku, joka kykenee noudattamaan hänen säätämystään täydellisesti voi sellaisen kuitenkin toteen laittaa. Kuten Imaami Mahdi ehkä.

      Itse ainakin haluan iloita elämässäni. Kukaan ei pysty takaamaan minulle sitä, että vaivan näkeminen muiden hyväksi maan päällä toisi kuoleman jälkeen varmat edut, joita pyhät kirjoitukset lupaavat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3087
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2942
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2135
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1962
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1771
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1522
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1257
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe