Rauhansana ja SRK yhdistyvät vielä!

soureenia

Ilmassa alkaa olla jo merkkejä siitä, että Lähetysyhdistys Rauhan Sana ja SRK ovat lähentymässä toisiaan. Vanhoillislestadiolaisia on niin rauhansanalaisten, kuin rauhanyhdistysläisten keskuudessa. Rauhansanassa on myös ns. liberaaleja, mutta niin on rauhanyhdistysläistenkin keskuudessa. Rauhanyhdistysläiset vain kohtelevat liberaalimpia vähän erilaisin ottein, mitä rauhansanalaiset. Molemmissa ajatellaan: eriseurat vaikuttaa seassanne, Jumala erottaa vasta tuomiopäivänä sudet lampaista. Rauhanyhdistyläiset kuitenkin ajoittain puhdistavat itse puimatannertaan. Tämä opetus on alkanu väistymään SRK:ssa, mutta joissain rauhanyhdistyksissä yhä jaetaan tuomioita.
Veikkaan, että SRK tulee sanoutuu irti näistä ja opetus palautuu alkuperäiseen vanhoillislestadiolaisuuteen, jota Rauhan sanan parissa vielä on. Ja SRK:n ja Rauhan Sanan yhteistyö voi alkaa. Ja voivat jopa yhdistyä. Änkyräsiipi lähtee ja perustaa uuden yhdistyksen.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiirastorstaina2015

      Älä unta nää.

      Änkyräsiipi potkii ulos vähänkin poikkeavasti ajattelevat ja pelokkaat jotka ovat srk-verkossa eivät uskalla lähteä pois.

      Oppia veivataan alkuperäisestä aina vaan kauemmaksi Raamatusta kuten Olli teki.
      Viljo tietää mitä Raamattu sanoo, mutta kuten on itsestään todennut ei ole rohkeutta vastustaa äärikörmylinjaa ja pyllistää ennemmin Raamatulle ja rikkoo 1.käskyä vastaan.

    • rtdd

      """ Veikkaan, että SRK tulee sanoutuu irti näistä ja opetus palautuu alkuperäiseen vanhoillislestadiolaisuuteen, jota Rauhan sanan parissa vielä on. Ja SRK:n ja Rauhan Sanan yhteistyö voi alkaa. Ja voivat jopa yhdistyä. Änkyräsiipi lähtee ja perustaa uuden yhdistyksen.""

      Kyllä ihanaa olisi näin!!

    • etsivä-xx

      Lähellä toisiaan ovat ruotsinkielisen rannikon rauhansanalaiset ja vanhoillislestadiolaiset. Vaikeaa on saarnasta sanoa kumman saarnasta on kyse, jos kuutelee vain sanoja.

      Suomenkielisen Rauhan sanan osalta kehitys on mennyt toiseen suuntaan. Selkein ja huolestuttavin ero on evankeliumin katoaminen. Enää ei julisteta syntien anteeksiantamusta Jeesuksen nimessä ja veressä. Vaikka uskovaisella on uskonvanhurskauden kautta aina syntien anteeksiantamus ei koskaan voi tietää kenen sydämen Jumala haluaa avata. On väärin jättää evankeliumin sanoma puuttumaan. Ruotsinkielisten maallikkopuhujiien puheista en ole kuullut se puuttuvan koskaan. On myös kysymys "får man tro så här enkelt". Saanko jäädä näin uskomaan sanoo vanhoillislestadiolainen puhuja.

      Rauhan sanalla on vanhastaan ollut lestadiolainen kastekäsitys, nyt on kahdenlaista käsitystä tästä eli kyse on lapsen uskosta. Vanhoillislestadiolainen uskoo että lapsi syntyy valmiin armon päälle Kristuksen sovitustyön ansiosta. Kastetaan uskovainen, kun evl kirkon kasteopetus on toinen, usko tulee kasteesta. Yhdistyminen ei ole mahdollista ennen kuin kasteteologiasta on yhteneväinen käsitys.

      Mitä ajatuksia on avaajalla?

      • 13x12

        Höpö, höpö! Tosi ero on ihan muualla kuin kastekäsityksissä. Ne jotka seuraavat/uskovat Jeesukseen vapahtajanaan saavat pyhän hengen. Oikea usko ei ole kiinni Lutterinkirkon rituaaleista ja niiden noudattamisesta. Ihminen joka sydämestään asti haluaa elää niin kuin Jumala sana velvoittaa/opettaa, niin ei tyhmäkään eksy.

        Hengen yhteys on olemassa uskovien kesken, ja joka ei sitä tunne, on irti Kristus ruumiista.

        Ei kenenkään kuulu tehdä mitään parannusta mistään "lestadiolaisuudesta" tai liittyä sellaiseen. Jokaisen uskovaisen pitää löytää hengen yhteys.

        7 "Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. [Luuk. 11:9-13 : 1. Aik. 28:9; Jer. 29:13; Matt. 18:19, Matt. 21:22; Joh. 14:13,14; Jaak. 1:5; 1. Joh. 3:22]


    • vvmmkkl

      Miksi pitää kysyä joltakin: ""får man tro så här enkelt" ??? Eikö voi uskoa ilman toisen ihmisen lupaa???

      • etsivä-xx

        Kyse on sisällöltään toisesta asiasta kuin toisen ihmisen luvan kysymisestä. Rauhansanalaiset varmasti ymmärtävät mitä tämä tarkoittaa. En vain vielä ole löytänyt oikeita sanoja tämän merkityksen kuvaamiseen, mutta mietin.


    • näinsemenee

      Raamatusta ei löydy sellaisia kommervenkkejä joissa kysellään ...saanko jäädä ...uskomaan.. kun evankeliumi ei muuta teekkään kuin kehoittaa olemaan uskova!
      kummalisia ihmistenmppuja ja fraaseja joista kiinni pitämällä ollaan tai ei olla jonkun porukan suosiossa hah.
      isien perinnäiset säännöt ovat raskas taakka eivätkä anna mitään.

    • armo

      Silloin ne yhdistyy kun pyydetään anteeksi ja annetaan anteeksi eikä muistella menneitä asioita ja ollaan lapsen kaltaisesti uskomassa, näin yksinkertainen asia on

    • Hiekkalaatikolle

      Ou nou, eikös esikoisia huolita olleskaan mukaan? Meiltäkin löytyy örmyjä mutta on myös kirkkaita uskonvanhurskauden saarnaajia joilla on selkeä raamatullinen evankeliumin opetus.

      • Vl-nainen

        Esikoiset ovat lahko, joksi myös SRK:laisuus on valitettavasti muuttumassa. Olen käyny esikoisten seuroissa. Kauheen tuomiohenkisiä saarnoja ja miksi niitä lestadiuksen saarnoja pitää vieläki lukea. Ei lestadius mikään Jeesus ollut!


    • vl-nainen

      Tuomas Palola yhdessä muiden rakkaiden veljien ja sisarien kanssa luovat vielä yhteyden rauhan sanalaisten vanhoillislestadiolaisten kanssa. Ite oon vaihtanut rauhanyhdistyksen seurat rauhan sanan seuroihin. Sama henki, mutta vapaampi ilmapiiri jossa helpompi hengittää.

      • Lessus01

        Palola saisi tulla saarnaajaksi Rauhan Sanaan. Valitettavasti riippuu paljon paikkakunnasta minkälaista meininkiä Rauhan Sanan seuroissa on.


    • rtdd

      "" Tuomas Palola yhdessä muiden rakkaiden veljien ja sisarien kanssa luovat vielä yhteyden rauhan sanalaisten vanhoillislestadiolaisten kanssa. ""

      Näin ainakin toivomme!

    • parannuksenkautta

      Kaikki rauhan sanalaiset ovat tervetulleita parannuksen kautta sisälle Jumalan valtakuntaan?

    • rtdd

      "" Kaikki rauhan sanalaiset ovat tervetulleita parannuksen kautta sisälle Jumalan valtakuntaan? ""

      Mistä pitäisi tehdä parannusta ????

      • OotammeFuusiota

        Erkki Piri olisi ekumeenisimmasta päästä oikea mies tulevaksi SRK:n pääsihteeriksi. Rauhan sanan kanssa yhdistyminen kävisi todeksi ekana työpäivänä.

        I. P. (intoa piukassa / ei rov.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe